Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Spådamen Rosita
100% matchning

Spådamen Rosita

Boka spådamen Rosita som gör ditt event till en snackis genom att spå i framtiden
Vill du skapa en unik upplevelse på ditt fest eller evenemang? Tänk på en spådam. Hon kan anställas för att l...
Läs mer

4095 kr - 6550 kr
Spådamen Jolanda Tarot
100% matchning

Spådamen Jolanda Tarot

Boka den professionella och erfarna spådamen Jolanda Tarot till ditt evenemang!
Boka Spådamen Jolanda Tarot Vill du skapa en unik upplevelse på ditt fest eller evenemang? Tänk på en spådam....
Läs mer

3500 kr - 8000 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Spådam

Vill du boka en spådam till er fest, event, företagsfest, födelsedag, bröllop eller festival? En spådam kan spå i dina händer, vilket kommer vara ett unikt inslag i ditt evenemang. Det går att få sig spådd individuellt eller i grupp där gästerna kan se sin framtid. Sessionerna med denna clairvoyant kan vara både långa och korta - det brukar vara runt 10 minuter per session. En spådam kan generellt spå framtiden på runt 6 personer per timme. Evenses erbjuder olika alternativ, som till exempel en paranormal spådam, en som lägger tarotkort och en som läser av händer. Dessa spådamer erbjuder personlig uppmärksamhet åt dina gäster på din fest, event, firmafest eller bröllop. Deras framtidssyner kommer skapa ett bestående minne hos dina gäster.​

Boka Hyr spådam till ditt företagsevenemang, fest eller evenemang.jpeg

Boka en Spådam

Har du en fest eller ett evenemang snart och letar fortfarande efter någon form av underhållning? Är du en del av organisationskommittén för årets företagsfest och har du blivit ombedd att göra något originalt av det? Eller är det din dotters födelsedag om några månader och du funderar på att anordna en riktig temafest? Du kanske inte har tänkt på det själv, men det kan vara värt att överväga att boka en spådam för dessa event.

Det kan vara svårt att omfatta precis vad en spådam är, så vi börjar med en kort förklaring av vad en spådam kan bidra till det evenemang som du ska anordna. Enkelt uttryckt är att en spådam är en person som har gåvan att läsa framtiden för en annan person. Detta kan göras på olika sätt, såsom att läsa tarotkort, studera linjerna på händerna eller till och med genom att titta in i en annan persons ögon och själ. Vi kommer att utarbeta mer om de olika formerna av spådomar. Att boka en professionell och trovärdig spådam kan vara svårt, därför rekomenderar vi att ta hjälp av professionella evenemangs specieallister som har arbetat med spådamer under ofantilga olika evenemang.

Eftersom det finns många olika former av spådamer, kan spådamens roll på din fest också fyllas på olika sätt. Till exempel behöver en Tarot-kortläsare normalt lite utrymme för ett bord och en stol, medan en palmläsare faktiskt inte behöver några rekvisita och kan röra sig mer bland gästerna under festligheterna. Inte alla typer av spådamer passar till tillfället på grund av detta, så det är viktigt att du gräver in i vilken sorts spådamer som finns och hur dessa kan ge mervärde till det evenemang som du anordnar.

Det behöver inte vara svårt att boka den perfekta spådamen för ditt evenemang. Med tanke på det varierade urvalet av spådamer i Sverige är det dock i allmänhet en bra idé att skaffa hjälp av ett företag med erfarenhet av bokning av underhållning. Som vi skrev tidigare kommer inte alla spådamer att matcha festen eller evenemang som du anordnar. Evenses har en omfattande portfölj av professionella spådamer som vi redan har bokat otaliga gånger tidigare. Vi är glada att använda denna expertis för att hjälpa dig, så att du kan boka den perfekta spådamen för ditt evenemang och vara nöjd.

Du kan evenemangsspecialister sju dagar i veckan genom att fylla i offertformuläret på vår webbplats, skicka ett e-postmeddelande eller ringa oss. Du kan först ta en titt själv genom att använda sökmotorn på webbplatsen för att hitta alternativen för spådamer. Det är bra att ha en gedigen förståelse för vad en spådam gör innan du bokar en för ditt evenemang. Nedan tar vi en titt på historien om spådamer genom tiderna och listar några av de vanligaste formerna av spådamer.

Boka Hyr spådam till ditt företagsevenemang, fest eller evenemang 5.jpeg

Ett stycke historia om konsten att spå

I århundraden har spådomskonsten varit ett ämne som omges av mystik och kontroverser. Är vår framtid förutbestämt av ödet? Finns det verkligen människor där ute med en gåva att läsa framtiden? Finns det övernaturliga krafter i vår värld? Ett av de äldsta exemplen på spådomar är det berömda Oracle of Delphi från den grekiska antiken.

Spådamer och andra övernaturliga konster som spelade en viktig roll i olika forntida civilisationer och religioner fick en helt annan bild under medeltiden. Det övervägande kristna Europa betraktade spådamer som ett sätt att kontakta andar. Fortune-tellers mötte förföljelse under denna period av europeisk historia. Det var inte förrän i slutet av medeltiden, runt sextonhundratalet, som spådamer började få viss respekt, särskilt i form av astrologi. Flera kända forskare från den perioden, inklusive tyska Johannes Kepler och engelsmannen Isaac Newton, forskade i astrologi.

Från 1800-talet och 1900-talet började spådamer att se mindre och mindre som en vetenskap och mer och mer som underhållning. Det fanns naturligtvis fortfarande spådamer som närmade sig sin konst på ett vetenskapligt sätt, men spådamer började också dyka upp mer och mer på mässor i Europa. Med uppkomsten av tv runt mitten av förra seklet hittade spådamer också ett sätt att nå allmänheten. I olika länder drar program med spådamer eller psykiker miljontals tittare i hopp om att höra deras framtid via telefon. Samma sak hände några decennier senare med tillväxten av Internet, där man idag fortfarande kan få sin framtid förutsagd online på många webbplatser.

Olika metoder av spådom

När vi pratar om en spådam på mässan tänker du förmodligen på någon med en glaskula eller kanske med en uppsättning kort. Det är två av de spådomsformer som är populära i Europa, men det finns många fler. Från att läsa Tarot-kort, analysera stjärnorna, titta på eld och läsa handflatorna, det finns otaliga metoder som har utvecklats under århundradena. För att hjälpa dig på vägen har vi listat några av de vanligaste formerna av spådomar nedan.

Esoterisk

Esoterisk är ett annat ord för den välkända taroten. Tarot är en uppsättning av 78 kort med olika bilder på som alla har olika betydelse, separat och i förhållande till varandra. Att läsa tarotkort används främst som en del av meditation, för att analysera personligheter och för att läsa framtiden.

Chiromancy

Chiromancy är det mindre använda namnet för palmologi. Detta är en form av spådom där linjerna och andra egenskaper hos en persons hand används som bas för att härleda karaktärsdrag och framtid för den personen. På Evenses kan du boka en palmläsare för att dela med sig av sina kunskaper om palmologi med dina gäster.

Tasseografi

Du känner förmodligen inte till tasseografi och vad som exakt görs. I denna mycket gamla form av spådom, dricker en person en kopp turkiskt kaffe eller te, varefter en spådam läser det kvarvarande kaffet eller tebladet för att förutsäga framtiden för den personen. Numera ses det främst som en form av underhållning och ett intressant sätt att läsa in någons framtid.

Glasskula

En av de mest kända spåningsmetoderna är att titta i glaset eller kristallkulan. Syftet är att få vissa visioner genom att stirra in i en boll av kristall eller glas. Detta är en vanlig form för spådamer att berätta framtiden och visas bland annat på mässor och i filmer.

Boka Hyr spådam till ditt företagsevenemang, fest eller evenemang 4.jpeg

Vad Evenses kan göra för dig

Som specialist på underhållningsområdet har vi en bred portfölj med spådamer som passar alla typer av fester och evenemang, från födelsedagar, temafester, festivaler och affärsevenemang. Oavsett om du håller en fest för familjen i trädgården och vill lägga till en touch av mystik eller organiserar en företagsdrink där du vill erbjuda originalunderhållning, är Evenses här för att hitta det bästa valet av underhållning.

Kontakta oss idag för att få er kostnadsfria offertförslag! Vi erbjuder även:

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via