Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Pianisten Thom
100% matchning

Pianisten Thom

Vacker musik enligt dina preferenser spelad av en professionell pianist.
Pianisten Thom är en mästare på alla stilar och kan ge dina gäster en ypperlig upplevelse inom pop, jazz, blues eller ...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
4950 kr - 7920 kr
Klassiska Duon Ivanovna
100% matchning

Klassiska Duon Ivanovna

Vacker klassisk musik spelad av en duo på piano och violin. Imponerande och stilfullt!
Vacker klassisk musik spelad av en duo på piano och violin. Imponerande och stilfullt! En violinist ack...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
Pris på förfrågan
Komponerande cellist och pianist
100% matchning

Komponerande cellist och pianist

Klassisk skolad Cellist/Pianist perfekt till bröllop, företagsfester och andra evenemang
En klassiskt tränad cellist/pianist med 15 års erfarenhet. En välskolad musiker, som har lärt sig från...
Läs mer

Pris på förfrågan
Konsertpianisten Helena
100% matchning

Konsertpianisten Helena

Boka konsertpianisten Helena för en makalös afton med klassisk musik.
Helena är en uppskattad konsertpianist som är efterfrågad både nationellt och internationellt och innehar en gedigen utb...
Läs mer

Pris på förfrågan
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Pianist

Vill du anställa en pianist för din födelsedag, ditt bröllop eller din företagsfest? På Evenses hjälper vi dig gärna med allt du önskar. Vi erbjuder ett brett utbud av olika pianister att hyra för ditt evenemang. Vi erbjuder klassiska pianister, jazzpianister, pop pianister och pianistunderhållare. För mer eleganta tillfällen tillför den klassiska pianisten verkligen värde.

Jazz- och poppianisterna är utmärkta för att ge en atmosfärisk bakgrundsmusik. Pianist-underhållaren gör ditt tillfälle till en stor fest med sin musik och interaktion med publiken.

Pianisterna tar med ett digitalt piano som standard, om platsen ej har ett piano på plats. Alternativt kan vi också tillhandahålla en flygel. Vi arbetar enbart med professionella musiker som alla är erfarna, väl presenterade och begåvade musiker.

Boka pianist till din fest evenemang eller fest 2.jpeg

Hyra en pianist till din fest, födelsedag eller bröllopsfest

Kontakta oss för mer information eller för att boka en pianist. Vi är tillgängliga fem dagar i veckan via telefon eller e-post. Du kan också begära ett gratis offertförslag. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta Evenses. Vi hjälper dig gärna med din bokning!

Blogg om pianister

Få instrument är lika mångsidiga som piano när det gäller västerländska musikinstrument. Från klassisk musik och popmusik till jazz och rock ‘n roll, har piano fått en plats i nästan alla populära genrer under det senaste århundradet. Lyssna bara noga på låtarna på radio: chansen är att du kan känna igen ett slags piano i de flesta av dessa låtar.

Detta betyder att du kan boka en pianist för många olika typer av evenemang och tillfällen. Kommer du snart att gifta dig med ditt livs kärlek och vill att ceremonin ska åtföljas av en pianist som spelar dina klassiska favoritstycken? Anordnar du nyårsmiddagen för ditt företag och vill ha lite lugn bakgrundsmusik spelas under din måltid? Eller håller du en jazzfest med vänner nästa vecka och vill du överraska dem med en live pianist? Oavsett vilken typ av evenemang eller fest du ska anordna är ideén att bokning en pianist ett mervärde. Ett liveframträdande av en professionell pianist kan ge din fest den extra touchen av originalitet och underhållning.

Men pianots mångsidighet kan också göra det mer komplicerat att boka en pianist, speciellt om du inte är säker ännu på vilken typ av evenemang du ska arrangera. Av den anledningen är det alltid klokt att få en god uppfattning om vad du letar efter innan du bokar något. Inte alla pianister passar bra med den typ av fest du tänker på, så tänk på stämningen du vill sätta upp och kanske vilka låtar du vill att pianisten ska framföra.

Av den anledningen är det en bra idé att arbeta med Evenses som har erfarenhet av att boka musiker så som pianister. På Evenses har vi en omfattande portfölj av professionella pianister som vi har arbetat med många gånger. Vi gör gärna vår expertis tillgänglig för våra kunder så att de kan boka den perfekta pianisten för sitt evenemang. Du kan kontakta våra evenemangsspecialister fem dagar i veckan via offertformuläret på vår webbplats eller via e-post och telefon. Om du först vill utforska själv kan du redan göra det med hjälp av vår sökmotor. Dessutom kommer vi nedan att diskutera piano i allmänhet och vad du bör vara uppmärksam på när du bokar en pianist.

Boka pianist till din fest evenemang eller fest.jpeg

Pianots historia

Det exakta året då pianot uppfanns är inte känt, men vi vet att pianot uppfanns av den italienska musikinstrumenttillverkaren Bartolomeo Cristofori, någonstans omkring år 1700. Vid den tiden kallades det nya instrumentet en pianoforte, eller ibland fortepiano. Både ordet piano och ordet forte kommer från italiensk musikterminologi, det första är mjukt och det sista starkt. I pianots sammanhang hänvisar dessa termer till variationen i volymen som uppstår till följd av att pianisten trycker på tangenterna på pianot mjukare eller högre. Fortepianot ses allmänt som föregångaren till det samtida pianot och är det instrument som till exempel Mozart har komponerat all sin pianomusik på.

När det gäller ett piano med två pedaler kallas vänster pedal också för una corda, eller en sträng, eftersom nedtryckning av denna pedal får hammaren att slå färre strängar med mindre kraft, vilket resulterar i mindre volym. Den högra pedalen kallas även för hållpedalen och säkerställer att alla spjäll släpps från strängarna när de trycks ned så att ljudet från tangenterna fortsätter att låta längre. Vissa pianon har också en tredje pedal som kan ha olika funktioner. Ibland är det en så kallad moderatorpedal med vilken ljudet från pianot kan stängas av (till exempel om du vill öva utan att göra för mycket ljud) och ibland är det en så kallad sostenuto-pedal med vilket du kan låta alla strängar av piano att höras.

Idag finns det olika typer av pianon inom den klassiska pianofamiljen. Det typiska, mindre piano som du ibland möter i människors hem kallas också buffépiano eller vardagsrumspiano. Denna typ har strängarna i en vertikal komposition och ger ett mindre kraftfullt ljud än ett flygel. Med en flygel ligger strängarna horisontellt i ett plan och pianisten kan skapa en större volym. Projektionen av ljudet är också bättre när det gäller flygel. Dessutom har det elektriska pianot eller tangentbordet vunnit popularitet de senaste decennierna, särskilt tack vare techno och rockmusik.

Några punkter att ta hänsyn till när du bokar en pianist

Att boka en pianist är inte svårt i sig, men det är viktigt att ta hänsyn till viktiga faktorer under bokningsprocessen. Det beror delvis på de olika typerna av pianon som finns och att det är ett relativt stort instrument jämfört med många andra instrument. För att hjälpa dig att komma igång i din sökning efter den perfekta pianisten för din fest har vi listat några av de viktigaste punkterna nedan.

Musiken

Det har redan nämnts tidigare, men att hitta en pianist som kan leverera exakt vad du vill blir mycket lättare när du vet vilken musik du vill höra från dem under evenemanget. Anordnar du till exempel en mer formell händelse på en stor plats som kräver lite tyst bakgrundsmusik? Då är en pianist på flygel antagligen ett utmärkt alternativ. Har du en liten fest med temat jazz för att fira din födelsedag med några vänner och familj? Då kan en bra pianist med ett enkelt vardagsrumspiano vara tillräckligt. Oavsett vilken fest eller händelse du anordnar: ju bättre du vet vilken typ av piano du letar efter, desto effektivare kan bokningsprocessen vara.

Själva pianot

Vilken typ av piano behöver du på plats för ditt evenemang? Det är en av de första sakerna du bör fråga dig själv när du bokar en pianist. Om du letar efter en pianist med tangentbord är chansen att han eller hon tar med sig instrumentet själva. När det gäller ett akustiskt piano är detta dock en annan historia. Eftersom pianisten normalt inte strövar omkring med sitt eget akustiska piano måste instrumentet antingen vara på plats eller placeras där av dig. Detta är något som du bör diskutera med den ansvarige för platsen och med pianisten själv.

Boka pianist till din fest evenemang eller fest 1.jpeg

Andra förnödenheter från pianisten

För att förhindra obehagliga budgetrelaterade överraskningar är det bra att fråga pianisten vad han eller hon behöver för föreställningen i förväg. Dessa önskemål kan variera från en parkeringsplats nära platsen, ett utrymme för att byta kläder och någonstans att äta och dricka något under evenemanget. Det finns ofta förhandlingar om dessa nödvändigheter, så se till att det tydligt anges vad som ingår i slutpriset för pianisten du ska boka.

Vad Evenses kan göra för dig

På Evenses arbetar vi med ett brett utbud av pianister, inklusive jazzpianister, klassikapianister och pianister med elektrisk piano. Dessa alternativ är lämpliga för föreställningar för alla typer av fester och evenemang, från födelsedagar, bröllop, festivaler och företagsevenemang. Dessutom kan du boka pianister hos oss som också kommer att sjunga med medan de spelar låtarna. Oavsett om du organiserar en romantisk firande av din bröllopsdag eller ger en affärsmiddag med några tysta pianostycken, så hjälper vi dig till slut att hitta det perfekta alternativet för din fest. Genom att boka en pianistsångare kan du ge din fest en personlig touch, speciellt om du sätter ihop spellistan med honom eller henne i förväg.

När du bokar en pianist är det lämpligt att kontakta ett företag som har enorm erfarenhet av att boka pianister. Evenses har varit aktiv i festplaneringsvärlden i flera år och vi har bokat olika pianister genom åren. Med hjälp av sökmotorn på vår webbplats kan du redan nu börja din sökning. Du kan sedan kontakta våra event specialister fem dagar i veckan med frågor om att boka en pianist. Du kan alltid nå dem genom att fylla i offertformuläret på webbplatsen eller via e-post och via telefon. På Evenses behöver du inte stressa med att boka något du inte behöver eftersom vi kan hjälpa till att hitta den perfekta akten, showen eller artisten för dig.

Evenses erbjuder allting ni behöver inför erat evenemang, kolla in några av våra alternativ nedan:Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via