Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Danny Saucedo
100% matchning

Danny Saucedo

Danny är en svensk popartist som slog igenom 2006 i TV programmet Idol.
Danny Saucedo är en svensk popartist, låtskrivare och sångare som slog igenom 2006 i tv programmet Idol där han blev d...
Läs mer

290000 kr - 464000 kr
Molly Sandén
100% matchning

Molly Sandén

Molly Sandén är en av de hetaste sångerskorna på den svenska marknaden just nu
Molly Sandén är i dagsläget en av de hetaste artisterna på den svenska marknaden och är nu aktuell med sitt alb...
Läs mer

250000 kr - 500000 kr
Sonja Aldén
100% matchning

Sonja Aldén

Sonja Aldén är en utav de mest folkkära sångerskorna i Sverige!
Sonja Aldén är en utav Sveriges mest välkända och folkkära sångerskor. Hon gjorde sitt stora genombrott 2007, när hon framträdd...
Läs mer

Pris på förfrågan
Charlotte Perrelli
100% matchning

Charlotte Perrelli

Charlotte en välkänd svensk popartist som har deltagit flertal gånger i Melodifestivalen
Charlotte Perrelli, född den sjunde oktober 1974 strax utanför Växjö. En välkänd svensk artist samt en...
Läs mer

Pris på förfrågan
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Kändisar

Vill du boka kända artister ​till din företagsfest, födelsedagsfest eller ditt bröllop? Du kan hitta de bästa svenska artisterna via vår bokningsbyrå, samt boka en känd DJ till alla olika shower och evenemang. Evenses kan erbjuda dig kändisar som du kan hyra till alla evenemang.

Boka kända artister som Danny Saucedo, Molly Sanden, Adam Tensta.
Evenses kan erbjuda svenska och internationella artister och sångare som du aldrig kommer glömma.

Om du vill boka artister som uppträder i större formationer kan du överväga att boka Vengaboys. För varje tillfälle kan Evenses erbjuda brittiska och internationella artister och sångare som du aldrig kommer att glömma.

Förutom popmusik, så kan våra artister också erbjuda elektronisk partymusik. I så fall rekommenderar vi dig att hyra någon av våra välkända svenska DJ:s. Vill du ha en välkänd DJ så kan du till exempel boka Martin Garrix, The Flexican, m.m.
Våra andra DJ:s kan spela i den stil som du vill höra. Du kan till och med boka DJ:s som spelar tillsammans med andra instrument. Kolla på den här sidan för mer information om att hyra våra allround DJ:s.

038322ff-83c5-43b7-9b3b-ee2774a85c27.jpg
Danny Saucedo

Innehåll

Blogg om kända artister
FAQ för att boka en känd artist

Blogg om kända artister

Är din dotter galen efter en berömd popstjärna och vill du överraska henne för hennes sweet 16? Är det dags för den årliga stadsdelfestivalen och du letar efter en artist för att sätta evenemanget på kartan? Eller kommer företagsfesten att hållas i år på ditt kontor och vill du göra något minnesvärt för dina kollegor? Oavsett vilken typ av fest eller evenemang du ska anordna, att boka en känd artist kommer alltid att ge tillfället en kraftfull atmosfär. När allt kommer omkring är det inte varje dag som dina gäster kan uppleva en liveframträdande av en känd artist på nära håll.

Oavsett om en artist är känd eller inte, är det fortfarande viktigt att artisten du bokar också passar bra till det evenemang som du ska anordna. Att till exempel boka ett rockband från 90-talet kommer troligen inte att passa en barns födelsedagsfest. Det är synd att spendera all din tid, ansträngning och budget för att boka en välkänd artist som i slutändan inte har något mervärde för ditt evenemang. Det är därför det är viktigt att ha en klar uppfattning om festen som du ska anordna innan du bokar en berömd artist.

Du kommer att kunna hitta mycket material från många liknande välkända artister online, men det är klokt att ringa in hjälp av en erfaren fest inom området för att boka kända artister för evenemang. Hos oss här på Evenses har vi bokat många kända artister i Sverige. Vi har varit aktiva i många år i underhållningsvärlden och vi är glada att göra denna kunskap och expertis tillgänglig för våra kunder. Vi har byggt upp ett omfattande nätverk av kända artister genom åren som vi har arbetat med många gånger.

Du kan nå våra evenemangs-specialister fem dagar i veckan med frågor om att boka en känd artist via offertformuläret på vår webbplats och via e-post eller telefon. Om du vill ta en titt först kan du redan nu börja med att använda sökmotorn på vår webbplats. För att hjälpa dig vidare med din bokningsprocess listar vi också några saker som du bör vara uppmärksam under din bokningsprocessen.

Saker att vara uppmärksam på när du bokar en känd artist

Ju mer känd artisten är, desto mer efterfrågad är artisten och desto mer omfattande blir kontrakten. Därför är det en bra idé att arbeta med ett företag som har erfarenhet av att boka kända artister. Det sista du vill ha är oväntade hinder som kan uppstå när du bokar en berömd artist för ditt evenemang, se därför till att du planerar i förväg!

Var säker på vad du vill ha

Det låter kanske logiskt, men det skulle förvåna dig hur många människor som söker efter en berömd artist utan att veta vilken typ av fest de ska anordna. Genom att ha en tydlig uppfattning om festen du tänker på och vilken typ av artist du vill kan du göra det mycket lättare för dig själv. Om du är villig att boka en känd artist vill du att de ska matcha festen du organiserar, atmosfären du tänker på och platsen där festen hålls.

Vara i tid!

Detta gäller planeringen av varje evenemang, oavsett om det är för en känd artist eller inte. Om det är en känd artist är det ännu viktigare att inte vänta till sista stund för att göra förberedelser. Oavsett om du är i direktkontakt med artisten eller lämnar bokningsprocessen till Evenses, se till att du meddelar vilken typ av fest du anordnar, när det äger rum och varför du vill boka artisten i fråga. Ju kändare artisten är, desto mindre tillgänglighet kommer de troligen att ha. Chansen är stor att han eller hon inte längre kommer att vara tillgänglig om du bestämmer dig för att vänta för länge på att välja eller att ordna resten av ditt evenemang.

Undersök

Även om du har hört en känd svensk artist på TV eller på radio, är det ändå lämpligt att undersöka. Hur låter de live? Är det enkelt och trevligt att kommunicera med dem eller deras agenturer? Hur är den kända artistens interaktionen med publiken vid mindre evenemang? Av denna anledning kan du hitta en hel serie recensioner för kända artister på vår webbplats. Dessutom kommer du att kunna hitta mer information om den kända artisten du vill boka över hela internet och media.

Håll ett öga på ytterligare villkor

Vi har redan nämnt det tidigare, men ju mer känd artist du vill boka, desto mer omfattande kommer uppsättningskraven att vara. Det är inget fel med detta i sig, men se till att du vet exakt vad du frågar om och vad du betalar för. Förhandlingar kan ofta göras inom detta område som är en av de aspekter där samarbete med en erfaren underhållningsbyrå som Evenses kan vara till nytta.

Tänk på olika alternativ

Tänk dig att du har tagit hänsyn till alla tipsen ovan och att du har hittat den perfekta kända artisten för ditt evenemang, men artistens tillgänglighet visar sig vara upptagen på önskat datum. Om du inte har beaktat detta scenario i förväg måste du plötsligt leta efter en ny artist igen, och det finns stora chanser att du inte kommer att ha tillräckligt med tid för att hitta en lämplig ersättare. Så se till att du också har några alternativ i åtanke när du bokar en känd artist. På så sätt är du beredd när ditt första val inte är tillgängligt för ditt evenemang av någon anledning.

Vad Evenses kan göra för dig

Om du vill boka en känd artist i Sverige måste du ta itu med många olika val. På Evenses arbetar vi med en mängd kända artister som är lämpliga för föreställningar vid alla slags evenemang, från födelsedagar och bröllop till festivaler och företagsevenemang.

Tillsammans kan vi också boka en känd artist i kombination med andra musikaliska element, som en pianist, gitarrist eller saxofonist. Oavsett om du letar efter en berömd artist för att rocka ditt evenemang eller vill ha en solosångare med en intim orkester, kommer en stor akt att leda till ett stort evenemang. För att ge din fest en personlig touch kan du be om att ordna en repertoar av låtar som du definitivt vill höra.

När du bokar en känd artist är det lämpligt att få hjälp från ett företag med erfarenhet. Evenses har länge varit aktiv i evenemangs- och underhållningsvärlden och under åren har vi hjälpt hundratals kunder att boka kända artister. Med hjälp av sökmotorn på vår webbplats kan du redan titta på vårt urval av artister. Du kan också kontakta våra evenemangsspecialister fem dagar i veckan med frågor om att boka en känd artist. Du kan enkelt nå oss genom att skicka offertformuläret på webbplatsen eller via e-post och telefon. På Evenses kan du vara säker på att vi hjälper till att få processen att boka en känd artist i rörelse och i rätt riktning.

FAQ för att boka en känd artist
Vad kostar en känd artist?

Kostnaderna för en känd artist varierar beroende på efterfrågan, hur lång tid den kända artisten ska spela, vilken sorts av event du planerar och var ditt event håller hus, då resekostnader kan vara relevant. Därför är det väldigt viktigt att du har en budget i åtanke vid bokning av en känd artist. Genom att ha en bra plan kan du hitta den perfekta kända artisten för just ditt event.

Hur länge spelar en känd artist?

De flesta kända sångare, kända sångerskor och kända urban artister uppträder i ca: 30 minuter. Medans kända DJ:s kör runt 60 till 90 minuter på din fest.

Hur går processen till när man bokar kända artister?

Du kan begära tillgänglighet och information för din valda kända artist via vår webbplats. Vi kommer att kontakta dig för att diskutera dina önskemål. Vi ger dig gratis råd om vilka artister som passar din fest och går igenom artistens behov och naturligtvis får du priset. Om du är intresserad kommer vi att välja ett passande alternativ för dig. Om du vill boka en känd artist kan du informera oss per telefon eller e-post så ordnar vi allt.Är artisten tillgänglig?

Det är viktigt att noggrant kontrollera om den kända artisten är tillgänglig på det önskade datumet. Vi kollar tillgängligheten åt dig och skickar dig ett förslag utifrån det. Om vi meddelar att artisten är tillgänglig, kommer erbjudandet också att bekräftas. I annat fall kommer det att anges tydligt.

Vad kostar en känd artist?

Priserna för att boka en känd artist varierar enormt. Faktorer som påverkar beror på hur känd artisten är och om de har en kommande turné eller albumsläpp. Priset avgörs också ifall artisten är endast känd i Sverige eller även internationellt. Startpriset brukar ligga på ca 90.000kr. Vill du veta vilka artister du kan boka med din önskade budget? Hör gärna av dig till oss för en kostnadsfri offert.

Vad är Stim?

Stim är en upphovsrättsorganisation som företräder artisternas intressen. Upphovsrätten gäller för offentlig utgivning av artistens låt. I Evenses priser ingår inte Stim-avgifter. Vid privata tillfällen som födelsedagar och bröllop tillkommer inga Stim-avgifter. Detta gäller endast för offentliga evenemang som festivaler, konserter och företagsfester. På Stims webbplats kan du läsa allt om priser och regler för uppträdanden av välkända artister. Vi kan ordna hanteringen av Stim-avgiften åt dig.

Hur fungerar tekniken?

De flesta välkända artister uppträder genom en så kallad bandakt. Detta innebär att inga musiker är närvarande. Varje artist har en teknisk rider som man i förväg stämmer av med om kraven uppfylls. Här anges exakt vad den kända artisten behöver för att uppträda.

Vad är en rider?

En rider är ett avtal som innehåller en artists önskemål och krav. Särskilt välkända artister har ofta ett antal önskemål, t.ex. eget omklädningsrum, ett visst antal flaskor dryck, en måltid osv. Förutom detta "hospitality rider" har artister ofta också ett "technical rider" Det sistnämnda anger t.ex. vilka högtalare, inputs och monitors som önskas. I många fall tar artistens ljudtekniker med sig detta själv. Ljudteknikern kan också använda sig av din tillgängliga ljudanläggning. På "technical rider" kan du se om din ljudanläggning uppfyller artistens krav. Om du inte vet något om det här - inga problem, vi hjälper dig gärna!

Hur fungerar marknadsföring efter att man bokat en artist?

Om du har bokat en välkänd artist kanske du vill marknadsföra dem på sociala medier. Detta kan göras genom pressmaterialet. Du kan begära detta från oss i förväg för att säkerställa att upphovsrättsfria foton används.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via