Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Klassiska gruppen Priëra
100% matchning

Klassiska gruppen Priëra

Underbar musik spelad av en grupp bestående av en fiol, ett piano och en cello.
Trion Priëra är en klassisk grupp uppbyggd av talangfulla och kvalificerade musiker. Gruppen Priëra möttes und...
Läs mer

4,4 (3 reccensioner)
15500 kr - 25000 kr
Ensemblen 'Vivre'
100% matchning

Ensemblen 'Vivre'

Denna stilrena klassiska trio spelar vacker musik med fiol, viol och cello.
Klassiska sträng ensemblen Vivre spelar vacker klassisk musik. De spelar flertalet kompositioner från många kända ...
Läs mer

4,4 (3 reccensioner)
15960 kr - 23420 kr
Simply Two
100% matchning

Simply Two

Professionell ståkduo som skapar en stämningsfull atmosfär.
Simply Two  består av violinisten Karin och cellisten Hanna. De träffades i Göteborg 2012 och började spela tillsammans. De har fl...
Läs mer

4,7 (4 reccensioner)
8000 kr - 12800 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Klassisk orkester

Vill du boka en klassisk orkester för ditt bröllop eller evenemang?

På Evenses kan du hyra de vackraste klassiska ensemblerna för alla tillfällen. Våra orkestrar kan ge klassiskt musikaliskt ackompanjemang för ditt tillfälle med ett elegant utseende. Musikerna från våra klassiska musikgrupper är redo att göra ditt evenemang fantastiskt.

Evenses erbjuder ett brett utbud av musikgrupper. Våra klassiska orkestrar kan spela i bakgrunden under din middag, mottagning, ceremoni eller bröllopsfest. Om du vill ha mer en konsertliknande känsla kan våra professionella musiker ge dina gäster en riktig show i förgrunden, vilket kommer att vara otroligt underhållande för publikens ögon och öron.

Du kan också begära att ett urval av klassisk musik ska utföras av professionella musiker. Orkesterformationerna kan hyras med olika orkesterinstrument; du kanske bara vill strängar, till exempel en violinist eller cellist. Du har också förmågan att välja en bredare orkester med en pianist, kvinnlig sångare och slagverk. Varje professionell konstnär i vår klassiska orkester kontrakteras personligen baserat på deras entusiasm för sitt hantverk, deras musikalitet och deras erfarenhet.

Hyr en klassisk orkester för ditt jubileum, ceremoni eller evenemang

För att få mer information om våra priser kan du begära ett erbjudande utan förpliktelse. Detta innehåller kostnader och det totala pris som används av Evenses för uthyrning av varje orkestergrupp. Bläddra också ner för mer information om att hyra klassiska orkestrar vid fester, bröllop och evenemang, eller kontakta en av våra anställda för att boka en klassisk orkester.

Blogg om att hyra en klassisk orkester

Det finns få musikaliska element som kan ge din fest lika mycket elegans och nåd än en klassisk orkester. Om du vill klä på ett bröllop, firande eller andra eleganta tillfällen med lite sofistikerad underhållning, är det ett alternativ att överväga att boka en klassisk orkester.

Den klassiska musikgenren har expanderat enormt och det finns vissa stilar som passar bättre med det evenemang som du har i åtanke än andra. På Evenses hjälper vi dig gärna med att utforska vårt omfattande utbud av klassiska orkestrar som kan bokas för alla typer av fester och ceremonier. Är du intresserad av en pianosolist? En hel orkester eller bara några få violinister? Oavsett vilken typ av orkester och komposition du letar efter hjälper vi dig gärna med den perfekta lösningen.

Av den anledningen är vi tillgängliga sju dagar i veckan och kan nås via e-post eller telefon. Du kan också börja leta själv genom vår katalog och fylla i offertformuläret för att göra en formell begäran. Dessutom kommer vi också att utarbeta de olika typerna av klassisk musik och bokningsprocessen för en klassisk orkester.

Vad menar vi med en klassisk orkester?

Från eleganta ceremonier och bröllop till begravningar, det finns många typer av evenemang där sofistik finns. Vid sådana händelser är en klassisk orkester inte alls förenlig. Faktum är att boka en klassisk orkester kan ge ditt evenemang klass och originalitet. Klassisk musik är dock en mycket bred definition och inte varje stil passar festen du vill organisera och den atmosfär du vill framkalla bland de närvarande.

När du tänker på en klassisk orkester föreställer du dig troligen en hel scen full av musiker med fioler, pianon, cello och en dirigent som leder bandet. Arrangemanget används huvudsakligen för scenspel eller stora teatrar och nu exakt vad du sannolikt kommer att vara intresserad av. Du kan anställa tre olika solister för att bilda din egen orkester så att du gör intrycket storslagen, men inte behöver ha ett stort utrymme eller en budget. Vi hjälper dig gärna att hitta de perfekta musikerna att sätta ihop för ditt evenemang.

Oavsett vilken typ av fest du ska organisera, är en klassisk orkester rätt touch av sofistik och romantik. Du kan till exempel gå till den klassiska strängensemblen som består av en fiol, viol och cello. En klassisk duo spelar vacker klassisk musik med en duo av piano och violin. Om du vill göra något helt originellt och erbjuda dina gäster något de förmodligen aldrig har sett förut, kan en kvartett vara ett steg. Allt detta och mer är möjligt med hjälp av Evenses Entertainment.

Några saker när man bokar en klassisk orkester

Det är inte svårt att boka en klassisk orkester till ditt evenemang, men det är viktigt att ta några saker med i beräkningen. Till exempel, är ensemblens storlek i förhållande till platsen på plats, repertoaren som de kan spela och tillgängligheten på artisternas schema, alla faktorer som gör bokningsprocessen möjlig. Naturligtvis kommer din budget att spela en stor roll i att anställa en hel orkester, så se till att ha det i åtanke. För att hjälpa dig på vägen lägger vi några tips nedan för att boka en klassisk orkester till ditt festevenemang.

Orkesterns storlek

Till att börja med är det användbart för dig att bestämma vilken typ av orkester du vill se på din fest. Finns det vissa instrument som du absolut vill höra? Vilken typ av atmosfär vill du väcka under evenemanget? Ska det ställas in som en konsert eller är orkestern mer benägna att spela som bakgrundsmusik? Dessa frågor kan hjälpa dig att få en uppfattning om hur stor orkestern är som du vill boka. Var noga med att kontrollera om det finns tillräckligt med utrymme innan du bokar den klassiska orkestern du väljer eftersom för lite utrymme inte ger en bra show.

Kontrollera lite material från andra föreställningar
Oavsett om du bokar ett liveband, sångare eller orkester, i slutändan är det viktigt. Vi erbjuder profiler av de klassiska orkestrarna som vi samarbetar med på vår hemsida och vi har listat recensioner från kunder som har sett en show av lagen.

Priset på orkestern

Som arrangör måste du i allmänhet också hantera en budget. Detta går ofta hand i hand med platsen och alternativen du har för att boka en klassisk orkester. Vi rekommenderar därför att du frågar om priset på orkestrarna som du vill betala ganska tidigt i bokningsprocessen. Fördelen med en orkester är att du ofta har möjlighet att hjälpa till att bestämma dess sammansättning. Du kan till exempel fråga om vissa instrument kan läggas till i ensemblen eller om ensemblen faktiskt minskar något på grund av det tillgängliga utrymmet på festplatsen. På det här sättet har du normalt många fler alternativ som passar din budget. Var också uppmärksam på andra faktorer som transport och nödvändig utrustning som behövs av orkestern själv, så att du inte kommer att ställas inför obehagliga överraskningar senare.

Den typ av prestanda du letar efter

Som vi skrev tidigare finns det olika val för olika former av en klassisk orkester. Av den anledningen är det mycket viktigt att känna till vilken roll har orkestern du vill boka. Du kan till exempel låta orkestern spela tysta bitar i bakgrunden under en middag eller en mottagning, men du kan också boka en klassisk orkester som ger en hel konsert för dina gäster. Varje uppsättning har vissa specifika egenskaper vad gäller storlek, instrument och repertoar, för att bara nämna några faktorer. En utmärkt orkester för konserter är kanske mycket mindre lämplig för att spela bakgrundsmusik på kvällen och vice versa. Så ta hänsyn till vilken typ av föreställning du letar efter när du bokar en klassisk orkester.

Be om repertoarer från de orkestrar du gillar

En av de stora fördelarna med att boka en klassisk orkester är att den ger en personlig touch till festen eller evenemanget som du anordnar. Fråga om repertoaren för de band du funderar på. Vissa orkestrar har preferenser när det gäller musikstil och pjäser, medan du också kan ha några förfrågningar själv. Genom att boka en klassisk orkester kan du ha vacker musik på din farfars födelsedag eller till din välgörenhetsmiddagsfest. Normalt är ensemblerna öppna för förslag, så det är alltid klokt att diskutera det med dem!

Vad kan Evenses göra för dig

Evenses erbjuder ett stort utbud av musikgrupper. Våra klassiska orkestrar kan spela i bakgrunden på din middagsbjudning, mottagningsceremoni eller bröllopsfest. Vill du ha mer konsertkänsla, så kan våra professionella musiker ge dina gäster en riktig show, som verkligen kommer vara underhållande för gästernas öron och ögon. Dessa orkestrar kan hyras med olika orkesterinstrument. Du kan välja mellan stränginstrument som en violinist och en cellist. Du kan också välja en större orkester som spelar piano, kvinnliga sångare och slaginstrument. Varje professionell artist som finns i våra klassiska orkestrar har personliga kontrakt med oss baserat på deras utstrålning, skicklighet, musikalitet och erfarenhet.

Hyr en klassisk orkester till ditt jubileum, ceremoni eller event

För att få mer information om priserna, så kan du be om ett gratis kostnadsförslag från oss. Detta innehåller alla kostnader och det totala priset för Evenses kostnader när du hyr en orkester. Bläddrar du ner så hittar du mer information om uthyrning av klassiska orkestrar på fester, bröllop och event. Du kan även kontakta oss för att boka en klassisk orkester.Vad är en klassisk orkester?

En klassisk orkester är en grupp klassiskt utbildade musiker. De består oftast med en kombinationer av blåsinstrument, slagverkare, stråkinstrument och ibland piano eller harpa.
Musikerna i en klassisk orkester är ofta stor erfarenhet av att framföra komplexa musikstycken.

Vad ingår i en bokning av en orkester?

Vid en bokning av en orkester genom Evenses hanteras allt från resekostnader till nödvändiga instrument och teknik. Du kommer att få en helt icke-bindande offert med ett totalpris, så att du inte står inför oväntade överraskningar efter ett lyckat evenemang.

Hur länge uppträder en orkester?

Längden på orkestrarnas framträdanden beror på den tid du vill att de ska spela på ditt evenemang. Tänk dock på att när du bokar ett stort musikorkester är det oftast fördelaktigt att boka dem för mer än två timmar, eftersom de initiala kostnaderna är högre på grund av uppbyggnad och förberedelse.

Vad kostar en orkester?

Kostnaden för att boka en orkester varierar mycket beroende på orkesterns sammansättning. Ju fler artister som involveras, desto högre blir kostnaden. För ett stort orkester kan du förvänta dig att kostnaden ligger på minst tusen euro eller mer. För en stråkensemble kan kostnaden vara lägre. Du kan alltid begära en icke-bindande offert för att få en bättre uppfattning om kostnaden för ditt favoritorkester.

k

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via