Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Limited Edition Entertainer
100% matchning

Limited Edition Entertainer

Trubadur med erfarenhet, förmåga att läsa av gäster och anpassa spelningen efter dina önskemål.
Limited Edition Entertainer är ett 'One man band'. Han står för musikunderhållningen på bröllop...
Läs mer

4,8 (4 reccensioner)
5450 kr - 8720 kr
TS-music
100% matchning

TS-music

Hyr trubaduren och sångaren TS-music till din bröllopsfest, födelsedagsfest eller ditt företagsevent Läs mer

5 (7 reccensioner)
Pris på förfrågan
Violist och Elgitarrist
100% matchning

Violist och Elgitarrist

Violist och elgitarrist duo med en stor repertoar och lång erfarenhet.
Denna du består av en violist och en elgitarrist. De har känt varandra i många år och tillsammans byggt upp en stor repe...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
9945 kr - 15910 kr
The One Man Band
100% matchning

The One Man Band

Skojfrisk trubadur med lång erfarenhet som skapar drag på dansgolvet.
The One Man Band är en rolig och skojfrisk trubadur med lång erfarenhet. The One Man Band började spela redan under 90 ta...
Läs mer

Pris på förfrågan
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Gitarrister

Vill du anställa en gitarrist till ditt evenemang, bröllop, företag- eller födelsedagsfest? På Evenses har vi ett stort sortiment av instrumentala gitarrister, välkända sång-gitarrister och DJ:s som spelar med gitarrister. En DJ med en gitarrist skapar ett unikt ljud och dina gäster kommer att vara kvar med ett speciellt intryck, eftersom en skicklig instrumental gitarrist kan beröra många musikälskare.

Om du föredrar att anställa ett gitarrband eller en trubadur för fester och andra festligheter är det också möjligt.

Våra artister spelar spansk gitarr, jazz-gitarr, klassisk gitarr, akustisk och elgitarr. Kontakta oss gärna. Vi tittar tillsammans på dina önskemål och förser dig med ett skräddarsytt icke-obligatoriskt erbjudande. Kontakta oss nu för ytterligare hjälp med att fatta ett beslut för ditt nästa evenemang!

Blogg om gitarrister

Ska du anordna en cowboyfest för din yngste son och letar du efter en överraskning för honom? Känner du att en sista detalj för tapas och dans med vänner fortfarande saknas? Eller är du och din partner fans av rock 'n roll och vill ha en liveuppträdande på er bröllopsdag? En gitarrist kan vara en bra idé att uppfylla alla dessa fantastiska idéer. Liveuppträdande av en musiker med gitarr kan vara den autentiska beröringen som gör din fest eller händelse oförglömlig för alla närvarande.

Att boka en gitarrist behöver inte vara svårt, men det är bra att ha åtminstone en allmän uppfattning om vilken typ av fest du ska anordna och vilken typ av gitarr som passar bäst med det. Att boka en musiker med gitarr är en sak, men det är mycket variation inom gitarrområdet. Det finns många olika typer av gitarrer som klassisk, spansk, jazz och elektrisk som alla är unika i sitt ljud men inte passar bra till alla typer av fest.

Av denna anledning är det en bra idé att arbeta med ett företag som har erfarenhet av att boka gitarrister. På Evenses har vi en omfattande portfölj av professionella gitarrister som vi har arbetat med otaliga gånger. Vi gör gärna denna expertis och erfarenhet tillgänglig så att du kan boka den perfekta gitarristen för din fest. Du kan nå våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår hemsida eller via e-post eller telefon. Om du först vill utforska själv kan du använda vår sökmotor. Dessutom kommer vi också att diskutera gitarrmusik mer detaljerat nedan och varför det kan vara så bra att boka en gitarrist.

Gitarrhistoria

De första gitarr liknande instrumenten användes för århundraden sedan i olika regioner i världen. Dessa tidiga fall var främst instrument som kan jämföras med samtida gitarr eftersom de också spelades med strängar. Tänk till exempel på Kithara, ett stränginstrument från den grekiska antiken eller den tidiga medeltida Citolen. Båda var stränginstrument med tydliga likheter med den moderna gitarren, men det finns stora skillnader baserade på bland annat användning och ljud. Ändå ses sådana instrument som gitarrens föregångare, vilket innebär att gitarrens rötter går så långt tillbaka som medeltiden.

När man bokar en gitarrist letar de flesta dock efter en modern typ av gitarr, inte en sångare med en lut eller en kithara. Gitarr tillhör instrumentfamiljen som kallas kordofoner, vars ljudproduktion beror på vibrerande strängar. Bland kordofonerna finns vanliga stränginstrument som fiol och gitarr, men också keyboardinstrument som piano. Om vi ​​pratar specifikt om gitarr, talar vi om en så kallad sammansatt ackordofon, vilket innebär att instrumentets resonator (ett annat ord för soundboard, där tonens och styrkan för ljudet bestäms) är en integrerad del av helheten. Med andra ord, med denna grupp av ackordofoner kan resonatorn inte tas bort utan att instrumentet blir ospelbart.

Den tidigaste versionen av samtida gitarr, åtminstone baserad på form och konstruktionsprinciper, är den vackra spanska barockgitarr från slutet av 1500-talet. Mot slutet av artonhundratalet fick denna så kallade "guitarra española" ett sjätte par strängar, en princip som vi fortfarande ser i många moderna gitarrer. Den spanska gitarrtillverkaren Antonio de Torres Jurado, även känd som "den moderna klassiska gitarrens fader", byggde de första versionerna av de klassiska gitarrerna 1884, som fortfarande är mycket populära idag.

En gitarr är inte den andra

Det har tidigare nämnts att det finns olika typer av gitarrer, alla med sin egen historia, form och ljud. Från vackert dekorerade spanska gitarrer och flamencogitarrer, till basgitarrer och elgitarrer, det finns mycket variation inom gitarrfamiljen. Av denna anledning, och för att ge dig lite extra information om du vill boka en gitarrist, är det intressant att kort gå in på några av de vanligaste typerna av gitarr.

Till att börja med finns det naturligtvis den klassiska spanska gitarren. Denna gitarr har faktiskt bildat grunden för nästan alla andra typer av gitarr som vi känner idag. Det är verkligen inom familjen av spanska gitarrer som inkluderar flamencogitarr och stålstränggitarr. Ljudet kommer från två typer av strängar: nylonsträngar och bassträngar med metallförpackade sidenfibrer. Bland annat är den spanska gitarristen Narciso Yepes och den amerikanska gitarristen Randy Rhoads (medlem av Ozzy Osbourne) världsberömda spelare av klassisk gitarr.

Den amerikanska vilda västern har länge varit känt för att vara synonymt med och deras musikalitet. Den typiska västerländska gitarren, som också kallas stålstränggitarr, är en akustisk gitarr med stålsträngar. Precis som den spanska gitarren har den västerländska gitarren också sex strängar och denna typ av gitarr kallas ofta för helt enkelt "akustisk gitarr", särskilt i kontrast till elgitarr. Det beror på att den västerländska gitarren har blivit synonym med "gitarren" under de senaste hundra åren, främst på grund av den amerikanska underhållningssektorn.

En annan mycket populär typ av gitarr är elgitarr, även om den första versionen av denna typ inte byggdes förrän i början av 1930-talet. Först från den första officiella inspelningen med elgitarr, 1937 av den amerikanska jazzgitarristen Eddie Durham, fick denna typ av gitarr verkligen popularitet. Under decennierna som följde blev den elektriska gitarren en oumbärlig del av en mängd olika musikgenrer, allt från blues och jazz till rock- och popmusik. Det finns också olika mönster inom den elektriska gitarrens familj, inklusive den solida kroppen och den ihåliga kroppen. Den amerikanska rockaren Jimi Hendrix, den engelska gitarristen av Rolling Stones Keith Richards och den engelska rock- och bluessångaren Eric Clapton, anses vara virtuoser med den elektriska gitarren.

En sista typ av gitarr som också är värt att nämna på grund av dess popularitet i väst är basgitarr. Det finns både elektriska och akustiska basgitarrer, och båda liknar den normala (läs: icke-bas) elgitarr respektive akustisk gitarr. När det gäller elbas, kan både tonerna och antalet strängar skilja sig från en vanlig elgitarr, medan en akustisk basgitarr har en lägre tonhöjd än en vanlig akustisk gitarr och ofta också bara har fyra strängar.

Det finns också viktiga skillnader mellan normala gitarrer och basgitarrer när det gäller formen på ljudboxen och det producerade ljudet. Både el- och akustisk basgitarr spelar en annan roll i musiken än den vanliga elektriska och akustiska gitarren. Detta beror främst på att basgitarr tillhör rytmavsnittet.

Vad kan Evenses göra för dig?

Att boka en gitarrist behöver inte vara svårt alls, men det är bra att åtminstone ha en god uppfattning om vilken typ av gitarr eller vilken typ av musik du letar efter. Precis som det finns otaliga typer av gitarrer, måste du också hantera enorma variationer inom gitarristens område för att boka. Vi arbetar med ett brett utbud av gitarrspelare inklusive jazzgitarrister, klassiska gitarrister och elgitarrister som är lämpliga för föreställningar vid alla typer av fester och evenemang, från födelsedagar och bröllop till festivaler och affärsevenemang.

Dessutom kan du boka gitarrister på Evenses i kombination med andra musikaliska element, som sång eller DJ-set. Oavsett om du anordnar en romantisk ceremoni och vill tillhandahålla lämplig bakgrundsmusik från en levande artist eller håller en födelsedagsfest där DJ: n åtföljs av en levande gitarrist med elgitarr, hjälper vi dig gärna att hitta det perfekta alternativet för ditt evenemang. För att ge din fest en helt personlig beröring kan du också välja en sångare-gitarrist som komponerar sin egen repertoar med dina favoritlåtar.

När du bokar en gitarrist är det klokt att kontakta en erfaren evenemangs specialist. Evenses har varit aktiv i världen av evenemang och underhållning i flera år och har bokat hundratals olika handlingar genom åren. Med hjälp av denna korta introduktion och sökmotorn på vår webbplats kan du redan börja utforska. Du kan också kontakta våra bokare och underhållningsspecialister sju dagar i veckan med frågor om att boka en gitarrist. Du kan alltid nå dem genom att fylla i offertformuläret på webbplatsen och skicka det utan förpliktelse, eller via e-post eller telefon. Vi bokar den gitarrist som passar det evenemang som du ska ordna bäst.Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via