Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Trollkarlen Göran
100% matchning

Trollkarlen Göran

Boka Trollkarlen Göran till din födelsedag, företagsfest eller bröllop!
Trollkarlen Göran är Sveriges längsta trollkarl. Det är barnens egen trollkarl som brukar komma och underhålla på barnk...
Läs mer

4095 kr - 6550 kr
Clown & Trollkarlen Jonas
100% matchning

Clown & Trollkarlen Jonas

En originell trollkarl och clown (utan smink och stora skor) som gärna underhåller på din fest.
Trollkarlen och clownen Jonas bor och utgår ifrån Stockholm. Jonas har gått den internationella...
Läs mer

Pris på förfrågan
Trollkaren Frank-Axel
100% matchning

Trollkaren Frank-Axel

Boka denna professionella trollkar till ditt bröllop, företagsevent eller fest! Trollkaren Frank-Axel har gjort ofantligt många evenemang och lyckas alltid häpna alla gäster. Läs mer

5000 kr - 20000 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Trollkarl

Vill du hyra en trollkarl? Vi erbjuder olika trollkarlar att boka för din fest, middag, reception eller affärsevenemang. Våra trollkarlar erbjuder en tidlös underhållning som kommer att förvåna dina gäster. Med deras skickliga knep och förtrollande illusioner, vet de hur de får dina gäster att bli förstummade! Vi erbjuder allt från en komplett kväll där trollkaren framför en scenshow, mingelmagi och diverse akter. Om man önskar en kortare underhållning gör våra trollkarler också 30 minuters shower eller mingelmagi, beroende på vad som passar just erat evenemang.

Vi har trollkars akter för både vuxna och barn. Att ha en trollkar på erat företagsevenemang eller barnkalas är alltid en hit!
En trollkar för barn kan erbjuda spännande och unik underhållning för födelsedagsbarnet och hens kompisar, vanligtvis kommer trollkaren utklädd som en festclown och framför roliga magiska tricks och dom brukar även knyta ballongfigurer som alltid är en hit på barnkalas.

Hyr en trollkarl för fest, födelsedag eller arbetsevenemang

De svenska trollkarlarna från Evenses är lämpliga för olika tillfällen eftersom de kan presenteras på olika sätt, tillexempel med en show, mingelmagi eller med magiska korttricks.

Har du ett stort evenemang som måste öppnas på ett spektakulärt sätt eller har du en liten privat fest som kan behöva lite extra underhållning? En trollkarl passar utmärkt för en arbetsevenemang eller till barnkalaset.

Är du i behov av ytterligare musikunderhållning, eller är en trollkar ett trevligt tillskott för ditt evenemang? Kontakta oss så diskuterar vi alla dina önskemål och preferenser angående bokning av en trollkarl.

Boka Hyr trollkar till ditt evenemang fest eller evenemang 1.jpeg

Blogg om trollkarlar

Vill du ge din sons 10-årsdag något speciellt för honom och hans vänner? Kommer du att ha en släktträff och vill se till att alla har något att interagera med? Eller är du ansvarig för att organisera den årliga företagsfesten och vill se till att evenemanget kommer att pratas om länge? Har du någonsin funderat på att boka en trollkarl till festen du ska anordna? En trollkarl kan bara vara det perfekta tillskottet för alla dessa situationer och många fler.

Att boka en trollkarl är kanske inte det första du tänker på när du anordnar en fest eller ett evenemang, men en professionell trollkarl kan tillföra mervärde till ditt evenemang. En bra trollkarl kan normalt framföra olika typer av föreställningar, som passar alla olika typer av människor, så att boka en trollkarl kan vara den perfekta underhållningen för just erat evenemang. Dessutom kommer det att vara en originell överraskning för dina gäster, eftersom vi antar att de inte kan se en liveuppträdande professionell trollkarl på nära håll varje dag. Ett liveframträdande av en professionell trollkarl kan ge din fest den där "Wow!" faktor.

Magi är en mycket bred term eftersom trollkarlar har ett brett utbud av tricks som de specialiserar sig på. Från enkla korttrick, stora illusioner, försvinnande handlingar och imponerande akter med eld kan magi framföras i många olika former. Ofta är en trollkarl specialiserad på specifika områden,även om de flesta trollkarlar kommer att bemästra de mesta. Vi rekomenderar därför att ni kontaktar oss med information på vad ni är ute efter så att vi kan para ihop er med den perfekta trollkaren för erat evenemang. Evenses har ett omfattande utbud av professionella trollkarlar och har också ordnat hundratals bokningar för dem genom åren. Vi delar gärna den kompetensen och erfarenheten med er så att du kan boka den perfekta trollkarlen för din fest.

Boka Hyr trollkar till ditt evenemang fest eller evenemang.jpeg

Lite om magi och trollkarlar

Till att börja med är det bra att förstå vad magi är exakt. Magi är övernaturligt och existerar bara i sagor eller för människor som tror på ockultism, medan trollkarlsmagi består av att använda snabba knep och illusioner som gör att det verkar som om det omöjliga inträffar framför dina ögon. Enkelt uttryckt är att magi är en konstform som finns för att underhålla åskådare med tricks eller effekter som normalt inte skulle vara möjliga.

Som tidigare nämnts finns det mycket variation i magiska knep och stilar. Ett viktigt element i magi är optiska illusioner, som uppfattas av våra ögon och sedan tolkas annorlunda av våra hjärnor. Men om du pratar med en professionell trollkarl kommer du snart att inse att optiska illusioner inte är det enda som magi bygger på. Andra element som distraktion, snabbhet och kunskap om mänsklig psykologi spelar också viktiga roller för att framgångsrikt utföra ett magiskt trick. Dessutom spelar ständig kommunikation med publiken en stor roll.

Det är inte helt klart hur och när exakt magi började, men det antas ofta att shamaner och charlataner från gamla samhällen använde skapandet av illusioner för att öka sin makt inom samhället. Magi som vi känner det idag har sitt ursprung i 1700-talet. Under den perioden fanns det stort intresse för så kallade esoteriska filosofier, eller rörelser baserade på viss kunskap som endast är tillgänglig för invigda.

Det var först under 1800-talet som magi erkändes som en fullfjädrad scenkonst. Magi är huvudsakligen en del av sagor och det övernaturliga, medan showens magi består av användbara knep som gör att det verkar som att trollkarlen utför omöjliga saker. Visst i det förflutna var denna skillnad ännu inte tydlig, eftersom de vidskepliga människorna snart kunde se magiska knep som onda. Detta skulle leda till att magiker ibland ses som häxor och i gengäld skapade farliga konsekvenser för dem.

Trollkar Magiker boka till din personalfest, julfest, fest, evenemang 3.jpeg

Varför ska du boka en trollkarl?

Även om du inte har funderat på att boka en trollkarl till festen eller evenemanget du ska anordna, kan det vara en mycket bra idé. När det gäller underhållning kan det vara ett mycket originellt och spännande tillskott till tillfället. Nedan listar vi några bra skäl för att boka en trollkarl.

Ett bra sätt att hålla festen vid liv

Vid längre evenemang, till exempel festivaler eller bröllop, kan en trollkarl hjälpa till att hålla atmosfären vid liv. En trollkarl som går bland gästerna och gör mingelmagi är den perfekta underhållningen för dina gäster. På det här sättet håller du deltagarna involverade i festligheterna och du är säker på att alla kommer att ha ett speciellt och minnesvärt evenemang.

Perfekt för att starta konversationer

En bra trollkarl kommer att skapa en konversation eftersom alla kommer att försöka lista ut hur ett trick gjordes. Detta kan bara gynna festens atmosfär och öka den sociala interaktionen. Vid större fester eller evenemang kan en trollkarl föra människor som inte känner varandra närmare.

Enkel underhållning

Magi är långt ifrån enkelt, men att ha en trollkarl för din fest eller evenemang kan vara en stor hit! Trollkarlar är i allmänhet mycket mångsidiga underhållare som kan visa sina färdigheter i många olika miljöer. En trollkarl behöver till exempel inte alltid en stor scen eller dyra installationer. Han eller hon är faktiskt en gäst som alla andra gäster, bara en som är mycket bra på magiska tricks.

Vad Evenses kan göra för dig

Som specialist inom underhållning arbetar vi med en bred portfölj av trollkarlar som är lämpliga för alla typer av fester och evenemang. Från födelsedagar och bröllop till festivaler och företagsevenemang. Oavsett om du håller en sommarfest i trädgården och vill lägga till en touch av mystik eller anordnar en nyårsmiddag för kontoret, hjälper Evenses dig gärna med det perfekta alternativet av trollkar. Genom att boka en trollkarl kan du göra din fest unik, speciellt om du planerar vilka slags tricks de kommer att utföra som passar bäst till evenemanget.

Du kan också börja titta själv genom alternativen för trollkarl på webbplatsen. Med hjälp av sökmotorn kan du titta igenom de exakta alternativen vi erbjuder. Du kan alltid nå oss genom att fylla i offertformuläret på webbplatsen eller via e-post och telefon. På Evenses kan du anta att vi ger dig ett förslag som bäst passar ditt evenemang.

Evenses erbjuder allting ni behöver för ett komplett evenemang! Ni kan se nedan några exempel på vad vi erbjuder:Vad kan man förvänta sig av en trollkarl?

En trollkarl kan lyfta ditt evenemang till nästa nivå med imponerande trick och interaktiva inslag. De kan gå runt och utföra trick för enskilda personer eller grupper, eller så kan de utföra en show för en större publik.

Vilken typ av trick utför en trollkarl?

Trollkarlar utför olika typer av trick, t.ex. korttrick, illusioner, mentalism och close-up-magi. De kan också få föremål att försvinna, dyka upp eller förvandlas, och vissa magiker kombinerar sina föreställningar med komedi eller berättelser för att förstärka sina trick.

Bör hänsyn tas till publiken?

Ja, det är viktigt att ta hänsyn till publiken när man bokar en trollkarl. Vissa nummer och trick kanske inte är lämpliga för barn eller vissa åldersgrupper, så det är viktigt att diskutera detta med trollkarlen i förväg.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via