Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Fidgety Feet
100% matchning

Fidgety Feet

Ett av Europas hetaste jazzband - Paradband som vunnit jazzens motsvarighet till Eurovision.
Fidgety Feet är ett av Europas hetaste jazzband som spelar de äldre stilarna som New Orleans, 20-t...
Läs mer

4,8 (11 reccensioner)
Pris på förfrågan
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Boka ett Brassband

Gifter du dig om några månader och letar du fortfarande efter ett band för att slutföra festen? Kommer du att hålla en midsommarfest för vänner och familj i sommar och funderar på att boka lite mer underhållning för tillfället? Eller är du kanske en del av organisationskommittén för den årliga stadsfestivalen och vill göra det till ett speciellt spektakel i år? Har du någonsin funderat på att boka ett autentiskt brassband, eller en blåsorkester, till festen eller evenemanget du anordnar?

Brassband är en musikalisk ensemble som i allmänhet helt består av blåsinstrument, inklusive en sektion för slaginstrument. Ett typiskt blåsorkester / brassband består av trummisar och blåsare, även om formationerna kan variera mycket när du bokar ett brassband till din egen fest. Ett klassiskt brassband är i allmänhet en större grupp, bestående av fyra blåsare, två trummisar och tre dansare, komponerar en komplett brassbandupplevelse.

Att boka ett brassband är ett utmärkt sätt att förse din fest eller evenemang med underhållning och energi. Det fina med det är att det finns många tillfällen när ett brassband kan vara av mervärde. Från exotiska temafester och roliga grannskapsfester till otroliga festivaler och originella företagsevenemang, att boka en blåsorkester eller brassband kan vara exakt vad du behöver för att få lite liv till ett evenemang.

Begreppet blåsorkester/brassband är faktiskt ganska brett. Det finns mycket variation inom genren, beroende på rytmernas ursprung, instrumenten som används och vilken typ av musik som spelas där. Till exempel skiljer sig ett traditionellt brittiskt brassband från ett autentiskt brassband på Balkan på olika sätt. Vi kommer att utarbeta detta senare, men om du funderar på att boka ett brassband / en blåsorkester kan du vara säker på att du kommer att ha många alternativ och kombinationer att välja mellan.

Trots det stora utbudet av brassband på lokal nivå behöver det inte vara svårt att boka ett brassband för ditt bröllop eller evenemang. Med tanke på det varierade valet är det lämpligt att begära hjälp från en som har erfarenhet av festplanering och liknande bokningsförfrågningar. Som nämnts tidigare är en blåsorkester inte som det andra. På Evenses har vi ett brett utbud av professionellt brassband som vi redan har bokat för flera tillfällen och evenemang. Dessa förfrågningar inkluderar ibland till och med ytterligare underhållning, som en eldshow eller dansare, för att verkligen göra det komplett. Vi gör gärna denna expertis tillgänglig för dig så att du kan boka det perfekta brassbandet för det evenemang som du ska anordna.

Du kan nå våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan, både via offertformuläret på vår webbplats och via e-post eller telefon. Om du först vill ta en titt själv kan du använda sökmotorn på vår webbplats för att ta en titt på alla blåsorkester / brassband i vår portfölj. Dessutom, för att hjälpa dig lite längre, berättar vi mer om vad ett brassband är nedan.

Vad är en blåsorkester / ett brassband?

Som vi skrev tidigare finns det mycket variation inom blåsorkester. I princip passar detta dig som arrangör av ett evenemang, för ju mer val du har desto större chans att det finns ett band som passar din idé. Det kan dock kännas lite överväldigande, speciellt om du aldrig har bokat ett stort band förut. Av den anledningen listar vi några typer av blåsorkester nedan. Blåsorkester/brassband är ursprungligen brittiskt, men genom århundradena har det funnits variationer på olika platser i världen.

Blåsorkesterar/Brassband i Europa

Brassband är den typ av band som ofta förekommer runt Storbritannien, men de finns ofta också i många andra länder, inklusive Frankrike, Schweiz, Nederländerna och Portugal. En fanfar är en musikalisk ensemble som består av blåsinstrument, slagverk (trummor och liknande) och saxofoner. När du tänker på en fanfar tänker du förmodligen på en stor orkester som rör sig genom gatorna vid speciella tillfällen, och det händer fortfarande idag, men det finns också fanfars som har blivit fullfjädrade konsertorkestrar. Bara i Storbritannien finns nästan två tusen brassband.

Brittiska blåsorkesterar/brassband

Den brittiska brassbandstilen är möjligen den äldsta variationen i världen, som grundades 1809. Ett traditionellt brittiskt brassband består av 27 till 29 brass- och slagverkare, inklusive nio kornetter, fyra tubor och tre althorn. Denna typ av brassband är den typ som är vanligast i Storbritannien, Australien och Nya Zeeland, medan det också finns otaliga brittiska brassband i Europa, Japan och Nordamerika. Brassbandet är en riktig tradition i Storbritannien, vilket resulterar i många olika lokala samhällen och skolor med brassband i landet. Det finns också tävlingar under hela året, på lokal, regional och nationell nivå, med kampanjer och nedflyttningar mellan de olika nationella divisionerna i slutet av varje år.

Blåsorkester à la Balkan

Balkanblåsband, ofta känt under det serbiska namnet Truba (vilket betyder trumpet på serbiska), är en separat form av brassbandmusik som kommer från Balkanregionen. Det är resultatet av en sammanslagning mellan militärmusik och folkmusik från den regionen. Under senare år har genren också blivit populär som en del av europeisk och amerikansk elektronisk musik. Den välkända serbiska filmskaparen Emir Kusturica har också gjort brassband stilen från Balkan populär i det internationella samfundet utanför Balkanregionen genom flera av hans filmer, inklusive "Black Cat, White Cat". Dessa band består av ett stort antal musiker som spelar brassinstrument, inklusive trumpeter, eufoniums och ibland tromboner. Slagverk kommer från små trummor och bastrummor. Det största brassband-evenemanget i världen, Guča Trumpet Festival, är en fem dagar lång festival som tar över 300 000 besökare till den serbiska byn Guča varje år.

Blåsorkester/brassband från New Orleans

En annan region med en mycket rik och speciell brassbandstradition är den amerikanska staden New Orleans, i delstaten Louisiana. I slutet av 1800-talet började en form av brassband dyka upp som kombinerade element av europeisk militärmusik och afrikansk folkmusik. Denna typ av brassband skulle så småningom utgöra en viktig del av grunden för utvecklingen av den tidigaste jazz- och dixielandmusiken. Liksom andra former av brassbandmusik består ensemblerna i New Orleans-stilen huvudsakligen av blåsinstrument, inklusive trumpeter, tromboner och saxofoner.

Tack vare intresset för folk- och kulturelement inom brassbandstraditionen, har unika former av brassbandmusik dykt upp över hela världen sedan 1800-talet. Till exempel är Royal Hawaii Band, grundat av King Kamehameha III 1836, det tredje äldsta brassbandet i USA, och det enda kommunala bandet på heltid. På den tanzaniska ön Zanzibar, ’beni’ är en unik form av brassband som är särskilt populär under lokala bröllopsceremonier. Den här stilen utvecklades först i slutet av 1900-talet för att förlöjliga de koloniala militärbanden på den tiden, men genom åren har den blivit en viktig del av den lokala och musikaliska kulturen. Kort sagt, det finns brassband i alla former och formationer, och det är verkligen en bra idé att bekanta sig med vilken typ av brassbandmusik som passar bäst.

Vad Evenses kan göra för dig?

Att boka ett brassband/en blåsorkester behöver inte vara svårt om du redan vet mer eller mindre vilken typ av evenemang du ska anordna och vilken roll bandet kommer att spela. Inte alla professionella blåsorkestrar passar den typ av fest eller evenemang som du anordnar, så det är verkligen användbart att ha en rimligt klar uppfattning om vad du vill innan du börjar leta efter ett brassband.

Vill du hyra en blåsorkester/brassband? Våra brassband gör varje företagsfest, evenemang och bröllop till en stor fest! Ett svängande brassband är en bra handling för din fest, festival, evenemang och öppningsceremoni. Brassbanden består uteslutande av professionella musiker, personligen utvalda av Evenses. Brassbandet kan bokas för olika tillfällen och redo att uppträda som bäst.

Tack vare de svängande trumlinjerna med en karibisk twist är våra brassband/blåsorkestrar en garanti för en underhållande föreställning. Våra blåsorkestrar har skaffat underhållning för stora och små i flera år. En blåsorkester är väldigt interaktivt eftersom de kan gå genom hallen eller gatan. Dessutom kan de naturligtvis också spela på en scen. Våra blåsorkestrar kan bokas i olika formationer. Standardalternativet är en blåsorkester som består av trummisar och blåsare.

På Evenses erbjuder vi dig alltid ett all-in-paket. Det innebär att inga oväntade kostnader kommer att debiteras efteråt. Tänk till exempel på resekostnader och kostnader för all utrustning. Med Evenses ingår allt detta i vårt officiella förslag. Allt är ordnat till perfektion. Du kan kontakta oss sju dagar i veckan, via e-post eller telefon för att få hjälp med att boka en blåsorkester!Vad är ett brassband?

Brassband består vanligtvis av flera blåsinstrument, såsom trumpeter, tromboner och eufonium, samt slagverkare. Vissa brassband kan också inkludera saxofonister. Musiken i ett brassband är vanligtvis starkt fokuserad på harmoni och rytm, och beskrivs ofta som kraftfull och majestätisk. Brassband är populära vid olika typer av tillfällen, inklusive parader, musikfestivaler och sportevenemang.

Varför boka ett brassband?

Skapa atmosfär: Brassband skapar en kraftfull och känslomässig atmosfär, vilket gör dem perfekta för evenemang där en stämningsfull och festlig atmosfär önskas.

Tradition: Brassband har en lång historia och rik tradition, och är en viktig del av musikkulturen i många delar av världen.

Mångfald av musikstilar: Brassband spelar en bred variation av musikstilar, inklusive traditionella marscher och hymner, modern popmusik och filmmusik, vilket gör dem lämpliga för en bred publik.

Musik av hög kvalitet: Brassband består av professionella musiker som levererar musik av högsta kvalitet.

Unik upplevelse: Brassband erbjuder en unik och oförglömlig musikalisk upplevelse som kommer att bidra till framgången för ditt evenemang och gästernas minnen.

Hur mycket kostar det att boka ett världsmusikband?

Det beror på olika faktorer som bandets storlek, längden på framträdandet och platsen för evenemanget. Kontakta Evenses för att diskutera möjligheterna och få mer information om priserna.

Vilken typ av musik spelar ett världsmusikband?

Världsmusik är en genre som innefattar musik från olika delar av världen, såsom Afrika, Latinamerika, Asien och Europa. Den omfattar en bred variation av musikaliska stilar, från traditionell folkmusik till modern pop och fusion-stilar.

Hur lång tid tar det att sätta upp och plocka ner inför ett framträdande?

Det beror på storleken på bandet och antalet instrument och utrustning de tar med sig. I genomsnitt tar det cirka en timme att sätta upp och plocka ner ett band. Kom ihåg att detta tidsschema bör diskuteras i förväg vid bokning av ett band.

Kan de spela specifika önskelåtar?

Det beror på bandet och deras repertoar. Många världsmusikband är flexibla och kan spela speciella önskelåtar, förutsatt att de har tillräckligt med tid att öva in dem och integrera dem i sin spelning

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via