Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Spektakulär akt på styltor
100% matchning

Spektakulär akt på styltor

Högt över publiken ger denna styltpromenad ditt evenemang en extra dimension!
Denna spektakulära styltgångaren är en unik akt som ger ditt evenemang en extra dimension och dekor. Styltgångar...
Läs mer

4,8 (4 reccensioner)
5495 kr - 8790 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Styltgångare

Vill du boka någon en styltgångare till din temafest, festival eller jubileum? Kommer du att hjälpa till med att organisera julmarknaden i byn i år och vill göra något originellt för besökarna? Älskar din dotter cirkusen och vill du ordna något för hennes kommande födelsedag? Eller är du en del av teamet som går på en mässa för ditt kontor och letar du efter ett unikt sätt att locka besökare till din monter? Det låter kanske konstigt, men kanske är en professionell stylterrollare det perfekta alternativet för dig.

Styltgångares akter kan bokas i olika former och baseras på olika teman, inklusive jul, sommartid, sagor, clowner och orientaliska. Detta gör handlingarna lämpliga för många olika typer av evenemang eller tillfällen. När du bokar en styltgångare ingår ofta musik också. Detta innebär att du får all underhållning kring denna handling på en gång. Styltgångare är mycket lämpliga för premiärer, (jul) marknader, festivaler, företagsfester och PR-aktiviteter.

Oavsett vilken fest eller händelse du planerar är det mycket möjligt att dina gäster aldrig har sett en styltgångare på nära håll. Att boka en styltgångare är därför inte bara en underhållande idé utan också en original idé. Du kan vara säker på att de inte kommer att bli obemärkt på festen och det finns en god chans att du kommer ihåg närvaron av styltgångare ett tag.

Det behöver inte vara svårt att boka den perfekta styltgångaren för ditt party eller evenemang, men med tanke på de olika alternativen i Sverige är det i allmänhet en bra idé att få hjälp från ett företag med erfarenhet av att boka sådana handlingar. Inte varje styltgångare passar till festen eller evenemanget du ska anordna. Evenses har en omfattande portfölj av professionella styltgångare som vi redan har tagit hand om för otaliga bokningar. Vi använder gärna denna expertis och erfarenhet för att hjälpa dig, så att du kan boka den perfekta styltgångaren för ditt evenemang.

Du kan nå våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan genom att fylla i offertformuläret på vår webbplats, genom att skicka ett e-postmeddelande eller ringa oss. Om du först vill titta på vad vi kan erbjuda kan du använda sökmotorn. I kombination med andra material som du kan hitta på internet kan du skapa ett första intryck av tillgängliga styltgångare.

En kort historia om styltorna

Styltgång är en aktivitet som härrör från folklore där människor imiterar jättar genom att gå på styltor, ibland upp till fyra meter höga. Styltgång var ursprungligen ett sätt att vada översvämmad mark, som i gamla Les Landes i södra Frankrike eller kinesiska Newchwang. Senare har styltgångare blivit en form av akrobatik och underhållning med styltgångare klädda som karaktärer eller låtsas vara en extra lång person.

Exempelvis i olika delar av Storbritannien har styltgångare varit en del av festivaler och andra festliga tillfällen i hundratals år. På grund av detta ses konsten att gå på stylt ibland som en gammaldags form av underhållning. Till exempel i Belgien har det funnits en tradition att slåss på pålar sedan 1411. Människor visar sin styrka, skicklighet och smidighet medan de kämpar på pålar. De är uppdelade i två grupper: en grupp under namnet "mélans", eller invånarna i den gamla staden, den andra under namnet "avresses" eller invånarna i den "nya" staden. Numera är detta fortfarande ett populärt evenemang för vilket olika organisationer förbereder sig året runt.

Numera, förutom underhållning, används styltor ibland för arbete som kräver handling i stora höjder. Målare, gipsare, montörer och människor som arbetar inom trädgårdsodling är alla arbetare som kan använda ett slags pålar för deras arbete. Emellertid är styltorna som används för detta inte längre av trä utan av aluminium. Sådana arbetsstammar härstammar direkt från styltorna som användes för hundratals år sedan av människor runt om i världen, från Frankrike till Kina och från Nederländerna till Nigeria.

Varför skulle du boka en styltgångare till ditt evenemang?

Chansen är stor att du inte hade tänkt på att boka en styltgångare för det evenemang som du planerar. Detta kan vara ett unikt tillfälle då, eftersom det betyder att en styltgångare som en akt inte är ett mycket självklart val, vilket innebär att det inte kommer att vara för dina gäster heller. En professionell styltgångare kan göra tillfället till ett mycket minnesvärt ögonblick, så vi har listat några fördelar med att boka en styltgångare nedan.

Det är en unik akt

Det finns få akter som lägger till något så unikt för underhållningen på din fest som en professionell styltgångare. Trots att styltgång är en gammal konst ser du fortfarande relativt få styltgångare vid fester och evenemang. Genom att boka en styltgångare kan du erbjuda dina gäster en slags underhållning som de förmodligen aldrig har upplevt förut.

Styltgångare erbjuder hög synlighet, bokstavligt och bildligt

Om du letar efter ett sätt att göra något så tydligt för så många människor som möjligt samtidigt är styltgångare den perfekta lösningen. Tänk till exempel på en mässa där du vill locka besökarnas uppmärksamhet så att de kommer till din monter. En professionell och välklädd styltgångare erbjuder ett utmärkt tillfälle att sticka ut från tävlingen på ett originellt sätt.

Det finns också en stor variation bland styltgångare

Det är en sak att besluta att boka en styltgångare, men efter det finns det fortfarande många val när det gäller kostymer och handlingar. För barnfester är till exempel en clown eller en piratkapten jättekul, medan för en temafest kan en Elvis-kostym eller en jultomten vara perfekt. Med andra ord, oavsett vilket parti eller evenemang du anordnar, kan du vara säker på att du kan boka styltgångare som passar exakt.

Genom att boka en styltgångare får du en artist med flera talanger

Det händer sällan att en styltgångare bara kan gå och göra ingenting annat. I allmänhet kombinerar en professionell styltgångare med flera andra underhållande konst, som jonglering, sång eller spelande karaktärer. För att säkerställa ännu mer variation på din fest kan du ta reda på exakt allt stylta som gör under deras framträdande. En sådan kombination av styltor och annan underhållning ger variation och rolig distraktion vid nästan alla tillfällen.

Ett foto med en styltgångare i sin kostym är ett trevligt minne

På tal om att kombinera styltgångare och andra akter: kan det också vara mer än kul att boka en styltgångare i kombination med en professionell fotograf. I slutändan vill du att dina gäster ska komma ihåg din fest under lång tid framöver och vad är ett trevligare minne än ett foto med en riktig styltgångare? På så sätt kan du se till att människor kommer att prata om ditt parti under lång tid framöver.

Vad Evenses kan göra för dig

Att boka en behöver inte vara svårt, inte om du redan vet mer eller mindre vilken typ av fest eller evenemang du ska anordna. Att ha en allmän uppfattning om vad du letar efter är huvudnyckeln för att begära en specifik typ av handling.

Anställer du en styltgångare för ditt temafest, festival eller jubileum? Styltgångare kommer att förvåna dig med de vackra dräkterna de bär och du och dina gäster får ett varmt välkomnande vid det organiserade evenemanget. Konstnärerna anpassar sig till olika teman, till exempel jul, sommartid, sagor och cirkus. Evenser kan boka olika andra handlingar och shower tillsammans med en stylta rullator. Du kan tänka dig en akrobatisk show, eldshow, clowner eller trollkarlar.Varför är en styltgångare ett roligt tillskott till evenemanget?

Styltgångare kan hjälpa till att skapa diverse olika atmosfärer på evenemanget, beroende på kostymer och stil på deras framträdanden. Exempelvis kan styltgångare med färgglada kostymer och lekfulla akrobatiknummer skapa en glad och sprudlande känsla, medan styltgångare med eleganta kostymer och graciösa danssteg kan skapa en mer sofistikerad och elegant atmosfär.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via