Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Klassiska Duon Ivanovna
100% matchning

Klassiska Duon Ivanovna

Vacker klassisk musik spelad av en duo på piano och violin. Imponerande och stilfullt!
Vacker klassisk musik spelad av en duo på piano och violin. Imponerande och stilfullt! En violinist ack...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
Pris på förfrågan
Åsa Eminent Sound
100% matchning

Åsa Eminent Sound

Klassiskt skolad violinist som spelar jazzmusik, folkmusik & popmusik.
Åsa Eminent Sound består i grunden av en frilansande violinist med en musikutbildning från Stockholm och har även stude...
Läs mer

5 (8 reccensioner)
5500 kr - 20000 kr
Isabelle With Friends
100% matchning

Isabelle With Friends

Klassiskt skolad violinist som spelar pop, tango & nyskrivet. Kan även bokas som duo & trio
Isabelle With Friends består i grunden av en frilansande violinist med musikhögskoleutbildning från...
Läs mer

4,8 (10 reccensioner)
5500 kr - 20000 kr
Violist och Elgitarrist
100% matchning

Violist och Elgitarrist

Violist och elgitarrist duo med en stor repertoar och lång erfarenhet.
Denna du består av en violist och en elgitarrist. De har känt varandra i många år och tillsammans byggt upp en stor repe...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
9945 kr - 15910 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Violinist

Boka en violinist för att skapa den perfekta atmosfären under din middag, bröllop eller mottagning! Du har kommit till rätt boknings byrå, Evenses. Du kan hyra en violinist från oss för att göra din företagsfest, konferens eller gala till en framgång. På Evenses kan du boka violinister som solist, som duo eller ensemble. När du bokar en duo kan fiolen kombineras med ett annat musikinstrument som viola, piano eller cello. Detta är garanterat fallet med en ensemble.

Svenska violinister kan hyras för att spela tyst bakgrundsmusik såväl som förgrundsmusik under ditt bröllop, invigningsfest eller middag. De flesta violinister som kan bokas hos oss spelar klassisk musik. Flera av våra violinister ser dock också till att ha ett bra urval av jazz- och poplåtar att utföra också. Alla våra violinister är professionella musiker.

Ljudet från en violin uppstår från vibrationer i violinsträngarna när violinisten passerar över violinsträngarna med en båge. Tre instrument tillhör violinfamiljen, nämligen violin, viola och cello- i stränginstrumentens ordning från liten till stor.

Hyr en violinist till din middag, bröllop eller mottagning!

Är det din bröllopsdag och du vill höra några av dina favoritlåtar live för att hedra det fantastiska tillfället? Eller är det dags för den årliga julfesten på kontoret igen och du letar efter något trevligt som arrangör för bakgrundsunderhållningen under middagen? Varför funderar du inte över om det är värt att boka en violinist till ditt evenemang? Ljudet från en fiol passar förvånansvärt bra för en mängd olika fester och evenemang. Från bröllop och ceremonier till festliga middagar och temafester, att boka en violinist kan vara en idé att ta ditt evenemang till nästa nivå.

Mångsidigheten hos violin som ett instrument ger dig massor av alternativ när det gäller musikstil som kan spelas. En violinist som solist kan vara ett underbart tillskott till tillfället, medan till exempel en klassisk trio med piano och en sångare kan hålla alla dina gäster på dansgolvet hela kvällen. Genom att boka en violinist kan du gå i många riktningar för hur du vill att din underhållning ska gynna festen eller evenemanget.

Av den anledningen är det också en bra idé att skapa en uppfattning om festen som du ska anordna och vilken typ av levande musik du tänker på innan du bokar en violinist. På Evenses har vi ägnat oss åt att planera fester och tillhandahålla underhållning för alla slags evenemang i flera år. Tack vare denna erfarenhet har vi ett omfattande utbud av professionella violinister som vi har arbetat med många gånger tidigare. På så sätt vet vi exakt vilken violinist som passar bäst för varje typ av fest och gör gärna den kompetensen tillgänglig för våra kunder så att du kan boka den perfekta violinisten för din fest eller evenemang.

Du kan nå våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår hemsida eller via e-post eller telefon. Om du vill ta en titt först kan du komma igång med sökmotorn på vår webbplats. Vi tycker också att det är bra att gräva lite djupare in i violinens historia, så vi kommer också att ge några tips som är användbara när du bokar en violinist.

Violinhistoria

Violin (eller fiol) tillhör stränginstrumenten, en instrumentfamilj med ett förflutet som går tusentals år tillbaka. Lyra, ett stränginstrument som också ses som en föregångare till harpan, var redan ett populärt instrument i den klassiska antiken. Resterande konst och litteratur från forntida Mesopotamien och forntida indiska imperium, båda århundraden f.Kr., innehåller också luta-liknande instrument och andra typer av stränginstrument.

Dessa instrument skiljer sig dock avsevärt från vad vi känner till som den moderna violinen. Violinens ursprung som vi känner till är inte exakt känt, men man är överens om att instrumentet härstammar direkt från den arabiska rabab, ett violinliknande stränginstrument som distribuerades genom arabiska handlare runt 800-talet i delar av Asien, Nordafrika och Europa. Baserat på rabab designades den bysantinska vinschen i det bysantinska riket på 800-talet. Senare, på elfte århundradet, skapades rebec som var ett violinliknande instrument från södra Europa.

Under århundradena som följde fortsatte instrumentet att förändras och två typer framkom: ett mindre instrument som kunde hållas i armen medan man spelade och en större variant som var tvungen att stå mellan konstnärens knän. Det mindre instrumentet kallades också lira da braccio (bokstavligen en vinsch för de fattiga) på italienska, och den större varianten kallades lira da gamba (vinsch för benen). Även om lira da braccio ursprungligen sågs som ett mindre vackert och särskilt mindre aristokratiskt instrument i början av renässansen, är detta den typen som så småningom blev den mest populära och från vilken den moderna violinen härstammar.

Under renässansen växte städerna Brescia och Cremona till centrum för instrumentbyggare och designers. Under 1500-talet gjordes de första violinerna i sin nuvarande form i norra Italien. Tack vare uppkomsten av violinmästare i dessa städer, inklusive familjen Stradivari, familjen Guarneri och familjen Montagnana, kallar finsmakare också violinens guldålder för en period mellan sexton- och artonhundratalet. Instrumentets popularitet växte snabbt, både hos aristokraterna och gatumusikerna, och flera av exemplen från den tiden finns fortfarande i museer och privata samlingar idag. Exempelvis kan Charles XI-violinen, tillverkad 1560 av den berömda violinmakaren Andrea Amati för den franska kungen Charles XI och numera den äldsta fiolen i världen, ses på Museo del Violino i Cremona.

Tips för att boka en violinist

Fiolen är ett instrument som kan tillföra värde till en fest eller händelse på många olika sätt. Detta gör att boka en violinist till ett utmärkt sätt att ge din fest en personlig touch, men det säkerställer också att du måste titta noga på vilken violinist som passar bäst med den fest du tänker på. Visst, om det är första gången du funderar på att boka en violinist, kan ett antal frågor uppstå under bokningsprocessen. För att hjälpa dig komma igång listar vi några tips nedan för att göra det enklare att boka en violinist.

Variation av violin

Det första som är viktigt att veta är att man genom att boka en violinist inte begränsar sig när det gäller musikgenre. Violin. nämns vanligtvis i samma andedräkt med klassisk musik, och instrumentet är naturligtvis extremt lämpligt för detta, men andra genrer kommer också till sin rätt med violin. Tänk till exempel på energisk folkmusik, chill jazzmusik eller bara ett violinomslag av dina favorit 40-hits. Ed Sheerans "Perfect" och "Thinking Out Loud" är fantastiska exempel på låtar som en violinist kan förvandla till en förtrollande bröllopslångdans.

Roll under din fest

Förutom musikstil är rollen som musiken tar upp på din fest också viktig. Det är stor skillnad mellan en solist som spelar i bakgrunden under en välkomstmottagning och en jazztrio som ger liv till festen efter middagen. Violin är lämplig för olika typer av musikaliska kombinationer, så glöm inte att rådfråga detta med de violinister som du tycker är roliga.

Få förhållanden

Hur violinistens framträdande och violinens ljud kommer till sin rätt under ditt evenemang beror till stor del på platsen. En violinist behöver i allmänhet inte mycket, men det måste åtminstone finnas tillräckligt med utrymme för att sitta och lägga ner sin musik ställ. Beroende på händelse och plats kan det också finnas ett behov av en förstärkare, så var noga med att rådfråga artisterna i fråga. Dessutom är det naturligtvis alltid vänligt att erbjuda violinisten något att äta och dricka, särskilt om detta uttryckligen anges i kontraktet.

Inomhus eller utomhus

Med tanke på den lilla mängd som en violinist behöver för att få sin musik att höra är det också möjligt att boka en violinist som uppträder utomhus. Det säger sig självt att vädret och omständigheterna måste vara lämpliga, men de flesta violinister kommer att uppskatta utomhus. Naturligtvis är det klokt att diskutera detta med violinisten i förväg om du vill ha en föreställning utanför.

En touch av elegans

Fiolen är känd som ett mycket raffinerat och elegant instrument, så att boka en violinist kan ge ditt evenemang en touch av klass. Vad kan vara mer stämningsfullt än en klassisk violintrio i festkostym medan dina gäster njuter av middagen? En snyggt dekorerad live-handling kan ge din fest det finpapper som du letar efter.

Vad Evenses kan göra för dig

Om du funderar på att boka en violinist till din fest eller evenemang, rekommenderar vi också att du kontaktar ett företag med erfarenhet inom detta område. På Evenses har vi arbetat i flera år med ett brett utbud av professionella violinister, inklusive klassiska solister, popviolinister och jazzensembler, som inte ser fel ut vid olika tillfällen. Dessutom kan vi också sätta dig i kontakt med professionella violinister som tillsammans med en DJ kan ge otroliga föreställningar som kommer att imponera både musikaliskt och visuellt.

Under åren har Evenses bokat otaliga olika handlingar, inklusive flera handlingar med fioler. Med hjälp av sökmotorn på vår webbplats kan du redan se vad dina alternativ är. Du kan också kontakta våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan om du har frågor om att boka en violinist. Du kan nå oss genom att fylla i offertformuläret på webbplatsen och skicka det utan förpliktelse, eller via e-post eller telefon. På Evenses kan du anta att vi tillsammans bokar violinisten som passar ditt event och skapar ett varaktigt minne.Vilken typ av musik spelar en violinist?

En violinist kan spela olika typer av musik, allt från klassiskt till pop och filmmusik. Ofta har violinister en bred repertoar av musikstycken, men det är alltid bra att ta reda på vilka typer av musik den önskade violinisten kan spela.

Hur avgör jag vilket instrument som passar evenemanget?

Vilken typ av instrument du väljer beror på vilken typ av evenemang du anordnar och vilken atmosfär du vill skapa. Om du till exempel ska anordna ett formellt affärsmöte skiljer det sig vilka instrument som passar jämfört med vid ett mer festligt event. Vi hjälper gärna till och ger råd, allt vi behöver är en beskrivning av tillfället och gästerna.

Kan en instrumental musiker uppträda utomhus?

När du bokar en musiker till att uppträda utomhus bör du tänka på väder och miljö. Se till att musikern är skyddad från regn eller vind och att de kan förstärka ljudet om det behövs. Det kan också vara bra att ha en reservplan i händelse av dåligt väder. Särskilt på vintern kan de flesta musiker inte uppträda utomhus. Även vid fint väder kan skydd från sol och hettan behövas för musikerna.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via