Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Vocal & Keys
100% matchning

Vocal & Keys

Boka denna professionella duo till ditt bröllop, företagsevent eller fest! Vocal & Keys har gjort otaliga event, bröllop, dop, fester och konserter tillsammans genom åren. Läs mer

5 (2 reccensioner)
10000 kr - 17000 kr
Den sjungande isdrottningen
100% matchning

Den sjungande isdrottningen

Skapa julstämning med en elegant isdrottning som sjunger klassiska jullåtar
Den sjungande isdrottningen Den sjungande isdrottningen kommer ta din företagsfest, ditt bröllop eller kalas med ...
Läs mer

10000 kr - 24000 kr
Miss Marry Christmas
100% matchning

Miss Marry Christmas

Miss Marry Christmas dansar runt med coola tricks på rullskridskor
Miss Marry Christmas Miss Marry Christmas är en rolig akt som passar alla typer av tillställningar såsom din företagsfes...
Läs mer

5000 kr - 8000 kr
Den komiska pepparkaksgubben
100% matchning

Den komiska pepparkaksgubben

Skandinaviens mest komiska pepparkaksgubbe
Den komiska pepparkaksgubben Den komiska pepparkaksgubben är en underhållande akt som delar ut pepparkakor till gästerna. Han snurrar runt sin publ...
Läs mer

5000 kr - 8000 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Jul

Julunderhållning för ditt evenemang

Snart är det jul vilket är den den mysiga stämningen i december månad. Vill du göra denna jul extra speciell med kanske lite livemusik såsom en kör som sjunger jullåtar eller magisk underhållning som hänför gästern?

Vi har ett brett utbud av julunderhållning som går att boka till ditt evenemang vare sig det är en företagsfest, privat fest eller event så hjälper vi dig hitta den perfekta underhållningen till ditt julfirande.

Ditt december firande kommer att bli en säker succé om du väljer att boka Evenses underhållning. Evenses jul akter består ofta av jazziga jul repertoarer, men du kan vara säker på att alla klassiker finns på plats. Klassiker som Tänd ett ljus och All I want for christmas får inte missas på din julmiddag, fest eller företagsevenemang. Du kan till och med anlita jultomten själv för att sitta med barnen på ett evenemang och låta dem berätta sina julönskningar.

Hyr din jultomte till julfesten, middags bjudningen, eller företagsevenemanget.jpeg

Boka ett jul nummer för din mottagning, fest eller för nyårsafton

Julen är en tidpunkt för många som anknyts till att spendera tid med sina nära och kära. I många hem i Sverige samlas hela släkten för det årliga julbordet. Letar fortfarande efter ett sätt att förgylla ditt event? Eller är du kanske ansvarig för juldrinken på kontoret i december nästa år och vill göra något annorlunda och speciellt?

Vi på Evenses har stor erfarenhet av att arrangera julfester och hjälper dig gärna med planeringen. Du kan till exempel boka en kör som sjunger julsånger, eller varför inte ha den sjungande isdrottningen som spelar upp alla dina favoritlåtar eller till och med ett jazzband som håller alla smidiga och klassiska julklassiker igång hela kvällen. Vi erbjuder
även den professionella duon Vocal & Keys som har ett speciell julakt som passar perfekt på familjemiddagen, företagseventet, eller julfesten!

Oavsett om det är en familjefest, ett barnkalas eller ett företagsevenemang kan det alltid vara ett mervärde att boka en julaktör. Skulle det inte vara trevligt om du kunde överraska din son och hans vänner i skolan med ett överraskningsbesök av självaste jultomten och hans medhjälpare? Att boka en julakt är alltid mer populärt när december månad närmar sig, så det är klokt att kontakta Evenses för att hjälpa dig med dina december planer i förväg! Tomten och hans medhjälpare är mycket upptagna så vi vill se till att han och våra andra medarbetare är ordnat i tid för ert besök.

Det beror bland annat på att vi endast arbetar med professionella akter och underhållare. Alla jul akter i vårt utbud är erfarna och professionella som vi har samarbetat med i flera år. Av den anledningen kan du också läsa recensioner från personer som redan har bokat eller sett akterna live för varje profil. På så sätt kan du omedelbart bilda dig en uppfattning om akten och om den passar bra till den fest eller det evenemang som du har i åtanke.

Att boka en jul akt för ditt tillfälle är inte nödvändigtvis svårt, men med tanke på det stora antalet alternativ det finns att välja mellan i Sverige är det lämpligt att ta hjälp av en part med erfarenhet av festplanering. På Evenses har vi stor erfarenhet när det gäller julakter tack vare de många evenemang med jultema som vi har hjälpt våra kunder med genom åren. Vi ställer gärna den erfarenheten till ditt förfogande så att du kan boka den perfekta underhållningen med jultema.

Om du vill börja med att själv ta en titt på de tillgängliga alternativen som du kan boka kan du använda sökmotorn på webbplatsen för att filtrera dina behov. Dessutom kan du också kontakta våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan med frågor om bokning av en jul akt. Du kan alltid nå dem genom att fylla i förfrågnings formuläret på webbplatsen eller via e-post eller telefon. På Evenses kan du utgå från att vi tillsammans bokar den jul akt som passar perfekt för din fest eller ditt evenemang.

Det Svenska julbordet

Det Svenska julbordet är mångas favorit, det dukas alltid upp med många härligheter och det slutar alltid med att man äter rester under resterande julledigheten.
För många är julskinkan något som många förknippar julbordet till. Det är dock svårt att bestämma helt vad som egentligen hör till på ett traditionellt julbord, detta pågrund av att det finns olika traditioner mellan norra och södra Sverige, även mellan olika län och regioner. Det finns även många olika familjetraditioner. Detta är det fina med julmaten, alla får bestämma helt vad man önskar ha på sitt julbord och varje familj är unik och man kan även skapa sina egna traditioner! Vi kommer dock peka ut några typiska rätter som har en tendens att finnas på många svenskars julbord.

  • Julskinka
  • Janssons frestelsestelse
  • Gravad lax
  • Sill
  • Prinskorv
  • Köttbullar
  • Risgrynsgröt

Ett stycke historia om julen

Julen uppstod efter Kristi födelse. I motsats till vad många tror finns julfirandet som vi känner till idag inte med i Bibeln. Faktum är att de första kristna som levde under de tre första århundradena efter Kristus inte ens firade Jesu födelse som jul. Påsken, minnet av Jesu uppståndelse, har firats på ett särskilt sätt som faktiskt går tillbaka till de första åren efter Kristus. Från och med medeltiden blandades julen i Europa med alla möjliga hedniska sedvänjor, bland annat genom att visa upp stallet i Betlehem och lägga en träfigur av Jesusbarnet i en krubba. Julgranen introducerades också runt 1800-talet. Denna blandning orsakade spänningar inom vissa samhällen och kristna rörelser, särskilt under den protestantiska reformationen i Europa på 1500-talet.

Jesu krubba hyr boka en julstämning till ditt företagsfest, middags bjudning eller företagsevenemang.jpeg

Vanliga frågor om julen

Var började traditionen att sätta upp en julgran?

Tyskland började sätta upp julgranar på 1500-talet. De tog med sig träd, mestadels vintergröna, in i sina hem och dekorerade dem mestadels med frukt och nötter.

varför firar vi jul den 24 december?

Man vet inte exakt när Jesus föddes men i traditionen firar man jul den 25 december. I Sverige och resten av norden börja man inte fira jul förrän på 1100-talet. Innan det så fira vikingarna midvinterblotet i och med att de gamla högtiderna byttes ut till de nya firas nu jul den 24 december istället för den 25.
En annan förklaring som finns är innan man använde sig av det mekaniska uret så blev det en ny dag på solnedgången istället för midnatt och därför firar vi jul den 24 december.

Vilken är den bästa julsingeln genom tiderna?

Den mest spelade jullåten i Sverige är Tänd ett ljus av Lasse Lindblom och Niklas Strömstedt. I världen är det White Christmas med originalversionen som sjöngs av Bing Crosby 1942.

Vad Evenses kan göra för dig

Om du funderar på att boka en akt för julen eller för semestern i allmänhet rekommenderar vi att du kontaktar en part med erfarenhet innom området. På Evenses har vi i flera år arbetat med ett brett utbud av professionella akter som lämpar sig för julevenemang och vi bokar dem för en mängd olika tillfällen. Dessutom kan vi även förse dina evenemang med musiker och dylikt som kan komplettera den övriga underhållning du önskar!

Kontakta oss för ett gratis offertförslag!

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via