Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Party Poppers
100% matchning

Party Poppers

Ett grymt coverband med en bred reportrar som garanterat kommer att sätta igång dansgolvet.
Party Poppers är ett band med 5 medlemmar som fann varandra och deras gemensamma passion för musik...
Läs mer

5 (11 reccensioner)
35000 kr - 55000 kr
No Loose Ends
100% matchning

No Loose Ends

Ett högklassigt partyband som kommer ge dig och dina gäster en kväll ni sent kommer att glömma
No Loose Ends  är ett högklassigt partyband med några av landets bästa unga musiker. Tonvikt på ...
Läs mer

4,5 (7 reccensioner)
27000 kr - 43200 kr
The Prime-Time Band
100% matchning

The Prime-Time Band

The Prime-Time Band erbjuder en proffsig show med sprudlande energi och närvaro
The Prime-Time Band är ett event/coverband baserat i Stockholm. Tillsammans brinner de för musik och vill göra...
Läs mer

5 (9 reccensioner)
26500 kr - 44500 kr
The Dream Band
100% matchning

The Dream Band

The Dream Band består av proffsiga musiker som ger dig en show du sent kommer att glömma
The Dream Band är ett coverband baserade i Stockholm. De har många års erfarenhet av att spela tilsam...
Läs mer

4,8 (8 reccensioner)
27500 kr - 38300 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Band

Boka det perfekta bandet för ditt evenemang!

Musik har en unik förmåga att beröra våra hjärtan, väcka känslor och skapa minnen. När du planerar ett evenemang, oavsett om det är ett storslaget bröllop, ett företagsevent eller en intim födelsedagsfest, är det musikaliska inslaget ofta det som gästerna kommer ihåg mest. Och vad kan vara mer minnesvärt än live musik, framförd av begåvade musiker som delar sin passion med publiken? Hos Evenses förstår vi detta och erbjuder ett brett utbud av band i alla tänkbara genrer och stilar, redo att göra ditt evenemang till en oförglömlig upplevelse.

Men hur bokar du rätt band? Utbudet av liveband är stort. Från enkla hobbyband som uppträder i grannskapspuben till välkända svenska band som spelar på stora arenor. Vi tar dig igenom de möjligheter som finns att boka band, hur du hittar vilket band som passar dig bäst och vad du bör uppmärksamma vid bokning av ett band.

band.jpg

Boka ett band, ett hav av möjligheter

Det finns otroligt många olika typer av band. En formation med 3 personer räknas redan som ett band. Vanligtvis består ett band av 5 till 6 bandmedlemmar. Det finns även ännu större liveband med 8 eller 9 bandmedlemmar, ofta med ett antal blåsinstrument.

Musikens värld är rik och varierad, och detsamma gäller de band som finns tillgängliga för bokning genom Evenses. Låt oss utforska några av banden du kan boka:

 • Rockband: För de som älskar den råa energin i rockmusik, erbjuder våra rockband en resa genom tiderna med klassiska hits och moderna favoriter. Deras passion och energi kommer garanterat att få alla att rocka loss på dansgolvet.
 • Jazzband: Jazz är musikens konstform, och våra jazzband förkroppsligar detta till fullo. Med sofistikerade melodier och improviserade solon är de perfekta för en elegant kväll eller ett sofistikerat evenemang där atmosfären är av största vikt.
 • Tributeband: Har du någonsin önskat att du kunde uppleva magin med dina favoritartister och band live? Med våra tributeband kan du göra just det. Från ABBA till The Beatles, dessa band hyllar musiklegenderna och levererar en autentisk upplevelse som kommer att förflytta dig till en annan tid och plats.
 • Latinband: Känn rytmen av samba, salsa och mer med våra latinband. Perfekt för en festlig kväll där dans och glädje står i centrum.
 • Sånggrupp: Flerstämmig sång kan lyfta varje evenemang till nya höjder. Våra sånggrupper erbjuder allt från traditionella körarrangemang till modern a cappella, och deras harmonier kommer att förtrolla varje lyssnare.
 • Klassiska ensembler: För de som söker en mer traditionell och elegant musikupplevelse, erbjuder våra klassiska ensembler allt från stråkkvartetter till fulla orkestrar.
 • Brass band: Med sina mäktiga blåsinstrument och medryckande rytmer, erbjuder våra brassband en unik och festlig musikupplevelse.
 • Dixieland band: Dyk in i jazzens rötter med våra Dixieland band. Med sin livliga och glada musik, kommer de garanterat att sprida glädje på ditt evenemang.

Dessa band som fokuserar på en viss genre kan vara ett bra tillägg till en fest med ett specifikt tema. Exempelvis kan ett Dixieland band vara ett mycket trevligt tillskott till en 1920-tals fest. Om du håller en strandfest på sommaren kanske snarare ett latinband höja festen till nästa nivå.

Förutom de band som spelar en viss genre kan du också välja att boka ett allround-coverband. Dessa band spelar en blandning av olika genrer, från 60-talet till dagens moderna hits. Den stora fördelen med att boka allround-band är att det finns musik för alla och att de kan anpassa sin stil till det som passar din publik.

Varför är live musik så speciellt?

Det finns något magiskt med live musik. Den direkta interaktionen mellan musikerna och publiken skapar en dynamik som är svår att upprepa med inspelad musik. Här är några anledningar till varför du bör överväga att boka ett band till ditt nästa evenemang:

 1. Unik upplevelse: Varje liveframträdande är unikt. Musiker anpassar sig efter stämningen, och varje ögonblick blir oförutsägbart och spännande.
 2. Interaktion: Ett liveband kan interagera direkt med publiken, ta önskemål och skapa en personlig koppling som förstärker upplevelsen.
 3. Professionalism: Våra band är inte bara begåvade musiker, de är också professionella som vet hur man levererar högsta kvalitet på ljud och uppträdande.

band.jpg

Vad bör man tänka på när man bokar ett band?

Att boka ett band kan verka överväldigande med tanke på alla valmöjligheter. Här är några tips för att göra processen smidigare:

 • Dina preferenser: Du organiserar inte bara festen för andra, utan det är viktigt att du tycker om musiken själv. En bra utgångspunkt är att ta reda på vad du själv gillar för typ av musik.
 • Evenemangets natur: Är det en formell gala eller en avslappnad trädgårdsfest? Välj band efter den atmosfär du vill skapa.
 • Publikens preferenser: Känner du din publik? Välj musik som de kommer att älska och relatera till.
 • Din budget: Naturligtvis är det viktigt att ta hänsyn till din budget vid bokning av ett band. Band varierar i kostnad, faktorer som spelar roll är bland annat bandets storlek och erfarenhet.
 • Utrymme och teknik: Se till att du har tillräckligt med utrymme för bandet och att de tekniska kraven uppfylls. En god kommunikation med dem i förväg kan undvika eventuella överraskningar.
 • Vänta inte för länge: Speciellt om du har fest på lördag, söndag eller helgdag. Efterfrågan på band är stor dessa dagar och det finns en risk att ditt band redan är bokat på ditt datum. Så vänta inte för länge med att hitta och boka ditt band.

Musikens magi

Musik är mer än bara ljudvågor; det är en känslomässig resa, en berättelse och en upplevelse. Och när det kommer till evenemang är det ofta musiken som sätter tonen, skapar stämningen och det som gästerna bär med sig långt efter att sista tonen klingat ut. Så varför nöja sig med något mindre än det bästa? Med Evenses kan du vara säker på att få ett band som inte bara passar ditt evenemang perfekt, utan också överträffar dina förväntningar. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert.

Gör ditt nästa evenemang oförglömligt. Upplev musikens magi och boka ett band genom Evenses idag!Vad är ett coverband?

Ett coverband är en musikgrupp som spelar kända låtar som ursprungligen har spelats in av andra artister. Till skillnad från originalband, som skapar och framför sin egen musik, fokuserar ett coverband på att spela välkänd musik från olika genrer och tidsperioder. Målet med ett coverband är att underhålla publiken och låta dem njuta av känd musik genom att noggrant återskapa dessa låtar och ibland också lägga till sina egna tolkningar.

Coverband kan bokas för olika typer av evenemang, inklusive fester, festivaler, företagsfester, bröllop och andra speciella tillfällen.

Vilka låtar spelar ett coverband på en bröllopsfest?

Banden har en repertoar av låtar som de spelar från. Ofta är de öppna för förslag och låtönskningar. Det är dock bra att ange dessa önskningar i god tid före bokningen. På själva kvällen kan låtönskningar påverka uppbyggnaden av setlistan och därmed gästernas nöje. Om en låt inte finns i repertoaren är flera band villiga att lära sig en eller två låtar.

Hur länge spelar ett coverband?

Ett standardframträdande består av 3 set om 45 minuter. Detta fördelas över en tidsperiod på 3-3,5 timmar. Kortare framträdanden är också möjliga. Den maximala speltiden för de flesta liveband är 4 set om 40 minuter. Detta kan fördelas över en tidsperiod på 4 till 5 timmar.

Tar bandet pauser?

För att kunna genomföra framträdandet på ett trevligt, professionellt och entusiastiskt sätt behöver bandet ibland ta pauser. Ett framträdande upp till 1 timme genomförs vanligtvis utan pauser. Vid längre framträdanden kan du förvänta dig att det tas en paus på cirka 15 minuter per timme.

Vad händer under bandets pauser?

Under pauserna spelar coverbandet stämningsskapande musik via sitt ljudsystem. Musiken är naturligtvis i linje med den musik som spelas under framträdandet. Vissa band har en DJ som kommer med dem och denne kommer då att sköta musiken. Självklart kan du också boka en DJ för att spela under pauserna för alla coverband.

Hur lång tid tar det att rigga för coverbandet?

Riggningen av coverbandet tar cirka 45 minuter för band med 3 till 4 medlemmar. För större band tar det 1 till 1,5 timmar. Vi anpassar alltid mängden utrustning efter gruppens storlek. Om det är många gäster på eventet(över 175 personer), kommer även uppbyggnadstiden att vara längre.

Hur lång tid innan framträdandet är coverbandet redo?

Coverbandet är standardmässigt klart att börja 10 minuter före framträdandet. Det innebär att allt är riggat och ljudkontrollerat. Det är också möjligt att komma överens om att bandet står redo tidigare före framträdandet. Bandmedlemmarna kommer då naturligtvis att behöva mer tid för uppdraget, så de kommer att ta ut en ersättning för väntetiden.

Behöver coverbandet en scen?

Vanligtvis behöver inte ett coverband en scen. Ofta kan de spela på en fri yta i lokalen om den inte är upphöjd. Beroende på lokalens layout och antalet närvarande personer kan en scen vara en fördelaktig tillägg. Musikerna blir bättre synliga för publiken. Coverband som ofta kräver en scen är premiumband och kända band. Om du har fler frågor är du välkommen att kontakta oss angående bokning av ett coverband. Bandbokningar gör varje fest framgångsrik.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via