Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Young Swedish Jazz Society
100% matchning

Young Swedish Jazz Society

Ett svängingt jazzband som passar utmärkt för bröllop, fest och företagsevent.
Young Swedish Jazz Society är ett professionellt jazzband med unga musiker från den svenska och danska musikscen...
Läs mer

4,6 (5 reccensioner)
15999 kr - 25600 kr
Swingkompaniet
100% matchning

Swingkompaniet

Swingkompaniet är en uppiggande kvartett som definitivt kommer få igång festen.
Letar ni efter ett uppiggande musikaliskt inslag till festen eller eventet? Swingkompaniet är en kvartett som...
Läs mer

5 (5 reccensioner)
14498 kr - 23195 kr
IMG_7803-1.jpg
1/6
Highway
Highway
100% matchning

Highway

Highway är det ultimata partybandet för företagsevent, bröllop och privata fester
Highway består av fyra vänner som sedan skoltiden på Musicians Institute i Hollywood och Musikhögskolan i Pit...
Läs mer

4,4 (3 reccensioner)
30000 kr - 45320 kr
Party Poppers
100% matchning

Party Poppers

Ett grymt coverband med en bred reportrar som garanterat kommer att sätta igång dansgolvet.
Party Poppers är ett band med 5 medlemmar som fann varandra och deras gemensamma passion för musik...
Läs mer

5 (6 reccensioner)
35000 kr - 55000 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Band

Hyr ett band för din fest: en vacker plats, utsökt mat, sällskap som du gillar och naturligtvis ett bra liveband. När du planerar organisationen av ditt bröllop eller ditt evenemang, kan du inte tänka dig att det perfekta bandet saknas. Men hur bokar du rätt band? Utbudet av liveband är stort. Från enkla hobbyband som uppträder i grannskapspuben till välkända svenska band som spelar på stora arenor. Vi tar dig igenom de möjligheter som finns att boka band. Hur du hittar vilket band som passar dig bäst och vad du bör uppmärksamma vid bokning av ett band.

Innehåll

Boka ett liveband, ett hav av möjligheter

Bröllopsband, boka det band som passar ditt party bäst

Go all out, hyra ett välkänt svenskt band!

Boka ett band, vad ska jag vara uppmärksam på?

FAQ Bokning av band

Boka ett liveband, ett hav av möjligheter

Det finns otroligt många olika typer av band. En formation med 3 personer räknas redan som ett band. Vanligtvis består ett band av 5 till 6 bandmedlemmar. Det finns även ännu större liveband med 8 eller 9 bandmedlemmar, ofta med ett antal blåsinstrument. Dessa musikgrupper finns tillgängliga vid olika tillfällen; bröllop, födelsedagsfester, företagsfester, stadsfester och festivaler. De spelar också i olika genrer. Låt oss börja med att beskriva de olika genrer som våra band kan spela, som finns tillgängliga att boka hos oss. Du har allround-coverband som spelar flera olika genrer och band som fokuserar på en mer specifik genre, exempelvis:

Jazzband
Latinband
Rockband
Soulband
Klassiska ensembler
Tribute bands
Brass band
Dixieland band

Om du bokar ett av dessa typer av band kan de spela ett helt kvällsprogram åt dig i samma stil. Om du gillar en utav dessa genrer och finner dem passande till ditt event är det naturligtvis bra. Dessa specifika band kan också vara ett bra tillägg till en fest med ett specifikt tema, genom att välja ett utav dessa genrer band kan du lyfta upp din tema fest till en ny nivå. Ett Dixieland-band är ett mycket trevligt tillskott till en 1920-tals fest. Om du håller en strandfest på sommaren är en latinsk formation bara saken.

Förutom de band som spelar en viss genre kan du också välja att boka ett allround-coverband. Dessa band spelar en blandning av olika genrer. Från 60-talet till dagens moderna hits. Den stora fördelen med att boka allround-band är att det finns musik för alla och att de kan anpassa sin stil till det som passar din publik väl.

Bröllopsband, boka det band som passar ditt party bäst

Bröllopsband är kända för att ge vacker musik till varje bröllop. För att ta reda på vad ett bra band för din fest är att boka finns det ett antal punkter som det är viktigt att ta hänsyn till.

1. Vad tycker du om dig själv?

Du organiserar inte bara festen för andra, utan det är viktigt att du tycker om musiken själv. En bra utgångspunkt är att ta reda på vilken typ av musik du gillar att höra live. Ofta dyker det upp vissa genrer men också specifika låtar. Det är bra att skriva ner en lista på dina önskemål, så du har redan lagt grunden för att söka efter ditt perfekta liveband. Du är nu ett steg närmare att boka rätt band för dig.

2. Vilken typ av gäster bjuder du in?

Det är även bra att titta på de olika åldersgrupper som kommer till ditt event. Om dessa alla är i samma kategori är det ofta trevligt att välja en stil som är populär hos den gruppen. Gäster födda på 50-talet njuter ofta av ett sextiotalet med låtar från The Beatles och The Beach Boys. Om målgruppen är 20 år yngre kommer de antagligen att uppskatta hits från 80-talet. Kommer barn till morfar och mormor till festen? Då är alltid det bästa valet att boka ett allround-coverband.

3. Hur många människor bjuder du in?

För en festival med 5000 personer bokar du en annan typ av band än för en vanlig husfest med 20 personer. Om evenemanget är mer intimt kan det vara tillrådligt att välja en duo- eller trioformation som spelar akustiskt. Vid ett bröllopsfest med 150 personer är det en bra idé att välja ett 5 eller 6-medlemmars coverband. För större sällskap kan du också tänka på en 9-mans formation med blåsinstrument. Detta sortens av band lyckas att förhöja stämningen, även med ett stort antal besökare. Vid bokning av ett band bör du även ta hänsyn till storleken av scenen i din lokal, då bandets alla medlemmar, instrument och teknik måste få plats.

4. Vilket mål vill du uppnå genom att boka livebandet?

Du kanske vill ha en stor fest där alla blir galna. Partyband är mycket lämpliga att boka för detta. Dessa är coverband som spelar hits från olika år fram till nu, och i alla olika genrer. Om du letar efter vacker bakgrundsmusik till middag, mottagning eller företagsfest är det ett bra val att hyra ett band. Klassiska formationer är mycket lämpliga att hyra för eleganta tillställningar. Om du vill ha det lite mindre formellt kan du också boka ett jazzband för att skapa en skön atmosfär.

5. Med vilken budget vill du lyckas?

Naturligtvis är det viktigt att ta hänsyn till det belopp du vill göra tillgängligt för att hyra ett band. Det är mycket variation i bandens kostnader. Detta beror bland annat på kvaliteten och storleken på bandet du väljer att bokar. Om du har råd att boka ett band är det bra att ange din budget. Då kan en specifik sökning göras för ett band som uppfyller just dina behov och som passar din budget. Om priset är för högt för ett visst band kan du till exempel titta på jämförbar band som kan hyras med 3 eller 4 personer istället för 6 eller 7. Om budgeten inte är en fråga för ditt party kan du börja tänka på de bästa banden eller till och med hyra kända band i Sverige.

Go all out, boka ett välkänt svenskt band!

Det är naturligtvis väldigt häftigt att överraska dina gäster med ett välkänt svenskt band. Wow-effekten du skapar när de kommer upp och börjar spela är oförglömligt. En populär grupp att boka är bandet "The Tour". The Tour är ett band på 6 medlemmar, som är kända för deras imponerande och energiska uppträdanden, deras musikaliska skicklighet och deras sätt att skapa en otrolig föreställning. Ett band som kan vara en perfekt tillgång till ditt evenemang.

Persfoto The Tour 2017.jpg
The Tour Band

Boka ett band, vad ska jag vara uppmärksam över?

Det finns ett antal saker att tänka på när du bokar ett band.

Börja söka efter ett liveband i tid

Speciellt om du har fest på lördag, söndag eller helgdag. Efterfrågan på liveband är stor dessa dagar och risken är också att ditt band redan är bokat på ditt datum. Så vänta inte för länge med att söka och boka ditt favoritband.

Kvaliteten på bokningen av ett liveband

Det är viktigt att du hyr ett band av god kvalitet, är tillförlitligt och att medlemmarna är väl omhändertagna och dyker upp i tid vid bokningen. För att säkerställa detta är det bra att kontrollera referenserna till det liveband du kanske vill boka. Kontakten du har med bandledaren, chefen eller bokaren är också en bra indikation. Svarar din kontaktperson snabbt och korrekt? Om du är osäker, gör det inte. Du kan också få råd från en pålitlig bokningsbyrå som väljer band för professionalism och har mycket erfarenhet av att arbeta med band. Ingenting är mer irriterande än en trasig högtalare, en sångare som inte är närvarande i tid vid din fest eller ett band som avbryter sista minuten under din speciella fest.

Håll koll på kostnaderna

Kontrollera att alla kostnader ingår i offerten. Det händer att band beräknar kostnader efteråt för reseavståndet eller ljudtekniken. Detta är väldigt irriterande och kostnader dyker upp som du inte väntade dig. När du väl har en bra känsla och blir exalterad över tanken av bandet på din fest, kan du sedan boka ditt dröm band! När väl valet har gjorts behöver du bara njuta av förväntan på din fest.

FAQ-bandbokning
Vad kostar det att boka ett band?

Som riktlinje kan du använda dessa priser för band.

Kostnad band:

€ 0 - € 500 Hobbyband
500 € - 1000 € Litet band
1000 € - 2000 € Semi - professionellt band
2000 € - 3000 € Professionellt band
3000 € - 5000 € Premium-band
5000 € och högre Välkänt band

Det exakta priset för att boka ett band beror på flera faktorer. Bland annat bandets kvalitet, bandets anseende, storleken på livebandet, hur länge bandet ska spela, den erforderliga ljudtekniken och även reseavståndet. Tillsammans bestämmer detta det slutliga totala priset för bokning av bandet.

Vilka låtar spelar band vid ett bröllop?

Banden har en repertoar av låtar som de spelar från. De är ofta öppna för förslag och begäranummer. Det är trevligt att ange detta väl innan du bokar. På kvällen själv kan nya begäranden gå på bekostnad av uppsättningen av bandets set och därmed njutningen av gästerna. Om ett begäran inte finns i repertoaren är flera band villiga att lära sig 1 eller 2 låtar.

Hur länge har ett band spelat?

En standardprestanda består av 3 uppsättningar om 45 minuter. Detta fördelas över en period på 3 - 3,5 timmar. Kortare föreställningar är också möjliga. Den maximala speltiden för de flesta band är 4 set om 40 minuter. Detta kan delas över en period på 4 till 5 timmar.

Tar bandet pauser?

För att kunna framföra föreställningen på ett trevligt, professionellt och entusiastiskt sätt måste bandet ta en paus då och då. Upp till en timmes föreställning utförs utan pauser som standard. För längre föreställningar kan du anta att det blir en paus på cirka 15 minuter per timme.

Vad händer under bandets pauser?

Under pauserna tillhandahåller bandet atmosfärisk musik som de spelar över sitt ljudsystem. Musiken är naturligtvis i linje med musiken som spelas under föreställningen. Vissa band har en DJ som tar hand om musiken. Naturligtvis kan du också boka en DJ för pauser med alla band.

Hur lång tid tar det för ett coverband att sätta upp sin utrustning?

Uppbyggnaden av band tar cirka 45 minuter med 3 till 4 medlemmar. Med större band tar det 1 till 1,5 timmar. Vi anpassar alltid mängden utrustning till publikstorleken. Om publiken är mycket stor (mer än 175 personer) blir inställningstiden också längre.

Hur lång tid i förväg kommer bandet att vara redo?

Som standard är bandet redo att börja 30 minuter före framträdandet. Det betyder att all utrustning är installerad och ljudet är kontrollerat. Det är också möjligt att komma överens om man önskar att bandet är där tidigare för att göra sig redo. Bandmedlemmarna kommer naturligtvis att spendera mer tid på uppdraget, som leder till en avgift för denna väntetid.

Behöver livebandet en scen?

Vanligtvis behöver ett band ingen scen. Ofta kan de spela i en ledig del av rummet utan en scen. Beroende på rumslayout och antalet personer som är närvarande kan en scen vara ett mervärde. På så sätt är musikerna bli mer synliga för publiken. Band som ofta kräver scen är premiumband och välkända band. Om du har några andra frågor kan du alltid kontakta oss om Boka ett band. Bandbokningar gör varje fest till en framgång. Hoppas dessa tips hjälper dig hitta ditt perfekta band!Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via