Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
IMG_7803-1.jpg
1/6
Highway
Highway
100% matchning

Highway

Highway är det ultimata partybandet för företagsevent, bröllop och privata fester
Highway består av fyra vänner som sedan skoltiden på Musicians Institute i Hollywood och Musikhögskolan i Pit...
Läs mer

4,4 (3 reccensioner)
28720 kr - 38560 kr
Party Poppers
100% matchning

Party Poppers

Ett grymt coverband med en bred reportrar som garanterat kommer att sätta igång dansgolvet.
Party Poppers är ett band med 5 medlemmar som fann varandra och deras gemensamma passion för musik...
Läs mer

5 (6 reccensioner)
35000 kr - 55000 kr
The Prime-Time Band
100% matchning

The Prime-Time Band

The Prime-Time Band erbjuder en proffsig show med sprudlande energi och närvaro
The Prime-Time Band är ett event/coverband baserat i Stockholm. Tillsammans brinner de för musik och vill göra...
Läs mer

5 (3 reccensioner)
19000 kr - 30400 kr
All The Way Home
100% matchning

All The Way Home

Ett grymt partyband med nöjdhetsgaranti på 100%
Söker ni ett piggt partyband för er fest med en bred repertoar? Då är All  The Way Home det perfekta bandet för er! All The Way Home består av...
Läs mer

20000 kr - 32000 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Band

Hyr ett band för din fest: en vacker plats, utsökt mat, sällskap som du gillar och naturligtvis ett bra liveband. När du planerar organisationen av ditt bröllop eller ditt evenemang, kan du inte tänka dig att det perfekta bandet saknas. Men hur bokar du rätt band? Utbudet av liveband är stort. Från enkla hobbyband som uppträder i grannskapspuben till välkända svenska band som spelar på stora arenor. Vi tar dig igenom de möjligheter som finns att boka band. Hur du hittar vilket band som passar dig bäst och vad du bör uppmärksamma vid bokning av ett band.

Innehåll

Boka ett liveband, ett hav av möjligheter

Bröllopsband, boka det band som passar ditt party bäst

Go all out, hyra ett välkänt svenskt band!

Boka ett band, vad ska jag vara uppmärksam på?

FAQ Bokning av band

Boka ett liveband, ett hav av möjligheter

Det finns otroligt många olika typer av band. En formation med 3 personer räknas redan som ett band. Vanligtvis består ett band av 5 till 6 bandmedlemmar. Det finns även ännu större liveband med 8 eller 9 bandmedlemmar, ofta med ett antal blåsinstrument. Dessa musikgrupper finns tillgängliga vid olika tillfällen; bröllop, födelsedagsfester, företagsfester, stadsfester och festivaler. De spelar också i olika genrer. Låt oss börja med att beskriva de olika genrer som våra band kan spela, som finns tillgängliga att boka hos oss. Du har allround-coverband som spelar flera olika genrer och band som fokuserar på en mer specifik genre, exempelvis:

Jazzband
Latinband
Rockband
Soulband
Klassiska ensembler
Tribute bands
Brass band
Dixieland band

Om du bokar ett av dessa typer av band kan de spela ett helt kvällsprogram åt dig i samma stil. Om du gillar en utav dessa genrer och finner dem passande till ditt event är det naturligtvis bra. Dessa specifika band kan också vara ett bra tillägg till en fest med ett specifikt tema, genom att välja ett utav dessa genrer band kan du lyfta upp din tema fest till en ny nivå. Ett Dixieland-band är ett mycket trevligt tillskott till en 1920-tals fest. Om du håller en strandfest på sommaren är en latinsk formation bara saken.

Förutom de band som spelar en viss genre kan du också välja att boka ett allround-coverband. Dessa band spelar en blandning av olika genrer. Från 60-talet till dagens moderna hits. Den stora fördelen med att boka allround-band är att det finns musik för alla och att de kan anpassa sin stil till det som passar din publik väl.

Bröllopsband, boka det band som passar ditt party bäst

Bröllopsband är kända för att ge vacker musik till varje bröllop. För att ta reda på vad ett bra band för din fest är att boka finns det ett antal punkter som det är viktigt att ta hänsyn till.

1. Vad tycker du om dig själv?

Du organiserar inte bara festen för andra, utan det är viktigt att du tycker om musiken själv. En bra utgångspunkt är att ta reda på vilken typ av musik du gillar att höra live. Ofta dyker det upp vissa genrer men också specifika låtar. Det är bra att skriva ner en lista på dina önskemål, så du har redan lagt grunden för att söka efter ditt perfekta liveband. Du är nu ett steg närmare att boka rätt band för dig.

2. Vilken typ av gäster bjuder du in?

Det är även bra att titta på de olika åldersgrupper som kommer till ditt event. Om dessa alla är i samma kategori är det ofta trevligt att välja en stil som är populär hos den gruppen. Gäster födda på 50-talet njuter ofta av ett sextiotalet med låtar från The Beatles och The Beach Boys. Om målgruppen är 20 år yngre kommer de antagligen att uppskatta hits från 80-talet. Kommer barn till morfar och mormor till festen? Då är alltid det bästa valet att boka ett allround-coverband.

3. Hur många människor bjuder du in?

För en festival med 5000 personer bokar du en annan typ av band än för en vanlig husfest med 20 personer. Om evenemanget är mer intimt kan det vara tillrådligt att välja en duo- eller trioformation som spelar akustiskt. Vid ett bröllopsfest med 150 personer är det en bra idé att välja ett 5 eller 6-medlemmars coverband. För större sällskap kan du också tänka på en 9-mans formation med blåsinstrument. Detta sortens av band lyckas att förhöja stämningen, även med ett stort antal besökare. Vid bokning av ett band bör du även ta hänsyn till storleken av scenen i din lokal, då bandets alla medlemmar, instrument och teknik måste få plats.

4. Vilket mål vill du uppnå genom att boka livebandet?

Du kanske vill ha en stor fest där alla blir galna. Partyband är mycket lämpliga att boka för detta. Dessa är coverband som spelar hits från olika år fram till nu, och i alla olika genrer. Om du letar efter vacker bakgrundsmusik till middag, mottagning eller företagsfest är det ett bra val att hyra ett band. Klassiska formationer är mycket lämpliga att hyra för eleganta tillställningar. Om du vill ha det lite mindre formellt kan du också boka ett jazzband för att skapa en skön atmosfär.

5. Med vilken budget vill du lyckas?

Naturligtvis är det viktigt att ta hänsyn till det belopp du vill göra tillgängligt för att hyra ett band. Det är mycket variation i bandens kostnader. Detta beror bland annat på kvaliteten och storleken på bandet du väljer att bokar. Om du har råd att boka ett band är det bra att ange din budget. Då kan en specifik sökning göras för ett band som uppfyller just dina behov och som passar din budget. Om priset är för högt för ett visst band kan du till exempel titta på jämförbar band som kan hyras med 3 eller 4 personer istället för 6 eller 7. Om budgeten inte är en fråga för ditt party kan du börja tänka på de bästa banden eller till och med hyra kända band i Sverige.

Go all out, boka ett välkänt svenskt band!

Det är naturligtvis väldigt häftigt att överraska dina gäster med ett välkänt svenskt band. Wow-effekten du skapar när de kommer upp och börjar spela är oförglömligt. En populär grupp att boka är bandet "The Tour". The Tour är ett band på 6 medlemmar, som är kända för deras imponerande och energiska uppträdanden, deras musikaliska skicklighet och deras sätt att skapa en otrolig föreställning. Ett band som kan vara en perfekt tillgång till ditt evenemang.

Persfoto The Tour 2017.jpg
The Tour Band

Boka ett band, vad ska jag vara uppmärksam över?

Det finns ett antal saker att tänka på när du bokar ett band.

Börja söka efter ett liveband i tid

Speciellt om du har fest på lördag, söndag eller helgdag. Efterfrågan på liveband är stor dessa dagar och risken är också att ditt band redan är bokat på ditt datum. Så vänta inte för länge med att söka och boka ditt favoritband.

Kvaliteten på bokningen av ett liveband

Det är viktigt att du hyr ett band av god kvalitet, är tillförlitligt och att medlemmarna är väl omhändertagna och dyker upp i tid vid bokningen. För att säkerställa detta är det bra att kontrollera referenserna till det liveband du kanske vill boka. Kontakten du har med bandledaren, chefen eller bokaren är också en bra indikation. Svarar din kontaktperson snabbt och korrekt? Om du är osäker, gör det inte. Du kan också få råd från en pålitlig bokningsbyrå som väljer band för professionalism och har mycket erfarenhet av att arbeta med band. Ingenting är mer irriterande än en trasig högtalare, en sångare som inte är närvarande i tid vid din fest eller ett band som avbryter sista minuten under din speciella fest.

Håll koll på kostnaderna

Kontrollera att alla kostnader ingår i offerten. Det händer att band beräknar kostnader efteråt för reseavståndet eller ljudtekniken. Detta är väldigt irriterande och kostnader dyker upp som du inte väntade dig. När du väl har en bra känsla och blir exalterad över tanken av bandet på din fest, kan du sedan boka ditt dröm band! När väl valet har gjorts behöver du bara njuta av förväntan på din fest.

FAQ-bandbokning
Vad kostar det att boka ett band?

Som riktlinje kan du använda dessa priser för band.

Kostnad band:

€ 0 - € 500 Hobbyband
500 € - 1000 € Litet band
1000 € - 2000 € Semi - professionellt band
2000 € - 3000 € Professionellt band
3000 € - 5000 € Premium-band
5000 € och högre Välkänt band

Det exakta priset för att boka ett band beror på flera faktorer. Bland annat bandets kvalitet, bandets anseende, storleken på livebandet, hur länge bandet ska spela, den erforderliga ljudtekniken och även reseavståndet. Tillsammans bestämmer detta det slutliga totala priset för bokning av bandet.

Vilka låtar spelar band vid ett bröllop?

Banden har en repertoar av låtar som de spelar från. De är ofta öppna för förslag och begäranummer. Det är trevligt att ange detta väl innan du bokar. På kvällen själv kan nya begäranden gå på bekostnad av uppsättningen av bandets set och därmed njutningen av gästerna. Om ett begäran inte finns i repertoaren är flera band villiga att lära sig 1 eller 2 låtar.

Hur länge har ett band spelat?

En standardprestanda består av 3 uppsättningar om 45 minuter. Detta fördelas över en period på 3 - 3,5 timmar. Kortare föreställningar är också möjliga. Den maximala speltiden för de flesta band är 4 set om 40 minuter. Detta kan delas över en period på 4 till 5 timmar.

Tar bandet pauser?

För att kunna framföra föreställningen på ett trevligt, professionellt och entusiastiskt sätt måste bandet ta en paus då och då. Upp till en timmes föreställning utförs utan pauser som standard. För längre föreställningar kan du anta att det blir en paus på cirka 15 minuter per timme.

Vad händer under bandets pauser?

Under pauserna tillhandahåller bandet atmosfärisk musik som de spelar över sitt ljudsystem. Musiken är naturligtvis i linje med musiken som spelas under föreställningen. Vissa band har en DJ som tar hand om musiken. Naturligtvis kan du också boka en DJ för pauser med alla band.

Hur lång tid tar det för ett coverband att sätta upp sin utrustning?

Uppbyggnaden av band tar cirka 45 minuter med 3 till 4 medlemmar. Med större band tar det 1 till 1,5 timmar. Vi anpassar alltid mängden utrustning till publikstorleken. Om publiken är mycket stor (mer än 175 personer) blir inställningstiden också längre.

Hur lång tid i förväg kommer bandet att vara redo?

Som standard är bandet redo att börja 30 minuter före framträdandet. Det betyder att all utrustning är installerad och ljudet är kontrollerat. Det är också möjligt att komma överens om man önskar att bandet är där tidigare för att göra sig redo. Bandmedlemmarna kommer naturligtvis att spendera mer tid på uppdraget, som leder till en avgift för denna väntetid.

Behöver livebandet en scen?

Vanligtvis behöver ett band ingen scen. Ofta kan de spela i en ledig del av rummet utan en scen. Beroende på rumslayout och antalet personer som är närvarande kan en scen vara ett mervärde. På så sätt är musikerna bli mer synliga för publiken. Band som ofta kräver scen är premiumband och välkända band. Om du har några andra frågor kan du alltid kontakta oss om Boka ett band. Bandbokningar gör varje fest till en framgång. Hoppas dessa tips hjälper dig hitta ditt perfekta band!

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via