Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Funky Business
100% matchning

Funky Business

Funky Business spelar en trevlig blandning av gamla godingar och moderna tolkningar.
Funky Business har ett uppdrag. De vill med sin djupa passion för gammal soul-och funkmusik lyfta upp den ...
Läs mer

4,8 (10 reccensioner)
15950 kr - 42620 kr
Michelle and the Diamonds
100% matchning

Michelle and the Diamonds

Michelle and the Diamonds är ett professionellt coverband med fantastisk underhållning
Michelle and the Diamonds är ett tight och professionellt coverband baserat i Göteborg som spelar en var...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
17500 kr - 28000 kr
Peas & Leaves
100% matchning

Peas & Leaves

Peas & Leaves är det ultimata valet för att ge ditt evenemang en oförglömlig musikalisk upplevelse!
Peas & Leaves är det ultimata underhållningsvalet för bröllop, företagsevent, fester och an...
Läs mer

25350 kr - 65312 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Soulband

Vill du boka ett soulband för din tillställning, ditt bröllop eller din företagsfest?

Musik är en viktig ingrediens för ett framgångsrikt bröllop, födelsedag eller företagsfest. Evenses har ett stort utbud av professionella soulband som du kan hyra. Hos oss hittar du professionella soulband som kan framföra soulklassiker. Våra band kan anpassa sin musik och sin repetoar utefter dina önskemål oavsett om du önskar att festa till det med funk eller disco-soul låtar. Tack vare dem kan du lyssna på funk, disco och dansmusik, vilket är en perfekt kombination tillsammans med till exempel sångare, saxofonister och andra instrumentalister. Våra soulband spelar ofta covers, vilket är perfekt för en härlig variation av musiken!

soulband.jpg

Historien bakom soul

Soulmusik, ofta förknippad med känslomässigt uttryck och djup passion, har sina rötter i den afroamerikanska upplevelsen, särskilt inom gospel och rhythm and blues-traditionerna. Dess ursprung kan spåras tillbaka till 1950-talets Amerika och blev populär under 1960-talet tack vare ikoner som Aretha Franklin och Sam Cooke. De sjöng inte endast om kärlek utan också om en nations strävan efter rättvisa. Vidare var skivbolagen Motown i Detroit och Stax i Memphis drivande i genrens utveckling, med Motown som lade en pop-influerad touch medan Stax hade en råare känsla. Soulmusikens betydelse sträckte sig bortom underhållning, eftersom den spelade en central roll under medborgarrättsrörelsen. Genren har sedan dess utvecklats och influerat många samtida musikstilar. Här är en översikt över soulmusikens status idag:

 • Neo-soul: Under 1990- och 2000-talen upplevde vi framväxten av neo-soul, en subgenre som kombinerar traditionell soul med moderna influenser från R&B, jazz, funk och hiphop. Artister som Erykah Badu, D'Angelo, Lauryn Hill och Maxwell blev framstående inom denna rörelse.

 • Samtida artister: Många moderna artister såsom Adele, Leon Bridges, Jorja Smith och H.E.R., har rötter i soulmusik och har hjälpt till att hålla genren levande och relevant för dagens publik.

 • Fusion med andra genrer: Soulmusik har smält samman med andra genrer som pop, rock, elektronisk musik och till och med country. Denna genreöverskridande fusion har lett till intressanta och innovativa musikaliska skapelser.

 • Global spridning: Medan soul traditionellt har varit starkast i USA, har genren fått fotfäste över hela världen. Artister från Storbritannien, Australien, Afrika och andra delar av världen har tagit med sig soulens influenser i sina musikaliska uttryck.

 • Återupplivning av klassiker: Med vinylens återkomst och en ökad längtan efter "retro" upplevelser, har klassisk soulmusik fått en renässans. Många unga lyssnare upptäcker och uppskattar nu artister från soulens guldålder.

soulmusik.jpg

Hyr ett soulband till ditt bröllop, din företagsfest eller ditt event

Våra soulband bokas dagligen för event, festivaler och fester. Alla soulband som vi erbjuder är utvalda baserat på deras kvalité, passion och erfarenhet. Artisterna som formar dessa soulband är professionella och vet verkligen hur de gör ett event framgångsrikt. Det är bara att ta kontakt med oss angående ett kostnadsförslag eller så kan du ringa till oss för mer information.

Vi finns alltid tillgängliga via chatt och kan knappt bärga oss att hjälpa dig, så du ska hitta det rätta soulbandet till ditt event.Vad är ett soulband?

Soulmusik är en musikstil som uppstod på 1960-talet i USA och är en blandning av gospel, blues och rhythm & blues. Karakteristiska drag för soulmusik är en emotionell, spirituell och upplyftande ljudbild med fokus på sång, en drivande rytm och en själfull melodi. Soulband är lämpliga för olika typer av evenemang som fester, bröllop, företagsevenemang och konserter.

Vad är skillnaden mellan ett soulband och ett coverband?
 • Musikstil: Ett soulband fokuserar specifikt på soulmusik, medan ett coverband spelar musik från olika genrer som pop, rock, funk, jazz och soul.

 • Repertoar: Ett soulband har ofta en mer begränsad repertoar som är inriktad på soullåtar, medan ett coverband har en bredare repertoar och kan spela låtar från olika genrer.

 • Målgrupp: Ett soulband riktar sig vanligtvis till en specifik målgrupp, nämligen fans av soulmusik, medan ett coverband lockar en bredare publik.

 • Ljudbild: Ett soulband har en karakteristisk, soulfull ljudbild med stor fokus på sång och en groovy och svängig rytm, medan ett coverband oftast har en mer poporienterat och allsidig ljudbild där olika instrument och sång står i centrum.

Båda typerna av band har sina egna unika egenskaper och kan vara lämpliga för olika typer av evenemang, beroende på önskemål och den typ av stämning som förväntas.

Hur länge spelar ett soulband?

En standardframträdande består av 3 set om 45 minuter. Detta fördelas över en tidsperiod på 3-3,5 timmar. Kortare framträdanden är också möjliga. Den maximala speltiden för de flesta soulband är 4 set om 40 minuter. Detta kan fördelas över en tidsperiod på 4 till 5 timmar.

Tar bandet pauser?

För att kunna genomföra framträdandet på ett trevligt, professionellt och entusiastiskt sätt behöver bandet ibland ta pauser. Ett framträdande upp till 1 timme genomförs vanligtvis utan pauser. Vid längre framträdanden kan du förvänta dig att det tas en paus på cirka 15 minuter per timme.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via