< Tillbaka till Sök

Young Swedish Jazz Society

Ett svängingt jazzband som passar utmärkt för bröllop, fest och företagsevent.
Pris från: 
9 995,-
5

Referenser

"Vi hade Young Swedish Jazz Society (piano och kontrabas) ute och underhöll på vårt firmaevenemang med knappt 100 människor. Allt förlöpte som det skulle och alla var väldigt exalterade över det fina ljudet. De spelade som om de aldrig hade gjort annat. Utöver detta spelade de med en sångerska vi själva hade hyrt in. Frederik (pianist) hade på förhand samtalat med henne om vilket nummer som skulle spelas/sjungas så allt klaffade från början. Jag kan varmt rekommendera att hyra in Young Swedish Jazz Society till ert evenemang."
Søren
4
"Young Swedish Jazz Society bjöd på superfin underhållning på min 50 års dag, före och under middagen. Hela vägen igenom har kommunikationen varit professionel och bra, och jag kan bara varmt rekommendera Young Swedish Jazz Society."
Bo
5
"Sättningen med en sångerska och pianist passade perfekt till vår julfest. Setlisten med en blanding av gamla jazzlåtar och julmusik var helt perfekt."
Kim
5
"Young Swedish Jazz Society såg till att vi i Utvandringsverket fick en bra start på julefrukosten. De arbetade mycket flexibelt och rart, och inte minst var de riktigt duktiga musiker, som var öppna för enentuella småjusteringar i ljudet längs vägen – även om det aldrig var nödvändigt. Young Swedish Jazz Society spelade precis det vi hade hoppats och räknat med. De var en perfekt krydda till aftonen. Därför får de mina varmaste rekomendationer. Bra mat kräver bra musik."
Dan
4
"Young Swedish Jazz Society kom till vår julefrokost, där de spelade musik under middagen. Gästerna kunde njuta av den fina musiken medan de åt och hade det trevligt tillsammans. Young Swedish Jazz Society var mycket bra på att hitta en bra nivå att spela på, så att folk både kunde njuta av musiken och prata med varandra. Det gav en mycket festlig stämning i lokalen, och folk tyckte om bandet. Young Swedish Jazz Society är mycket duktiga och entusiastiska människor och kan väl rekommenderas till evenemang där musiken ska vara av god kvalitet."
Boyan
5

Young Swedish Jazz Society

Young Swedish Jazz Society är ett professionellt jazzband med unga musiker från den svenska och danska musikscenen som alla brinner för att spela vid olika festliga evenemang.
Jazz är för alla och ska upplevas live! Young Swedish Jazz Society mål är att återinföra jazz som festmusik i Sverige och Danmark.

 

Young Swedish Jazz Society är en flexibel dansk-svensk grupp musiker och vi kan hjälpa dig hitta rätt konstellation till just ditt evenemang med möjlighet till allt från duo, trio, kvartett, kvintett och upp till ett nio-personers swingande storband. Bandet är levande och närvarande och tar musik för alla fester. 

 

Miniband - duo eller trio

Som minsta storlek går bandet att bokas som en duo eller en trio. Den minsta sättningen passar till loungemusik till firmafesten, middagsbjudning eller jubileum. Bandet kan byggas upp flexibelt hur du önskar men innehåller oftast en pianist eller en gitarrist- Därtill finns det mölighet att ha med en solist eller en basist. Exempel på sättningar:

Duo

Vokalist & Pianist

- Saxofonist & Gitarrist

Trio 

Vokalist, pianist & bassist,

- Blåsare, gitarrist

- Bassist eller Pianist, bassist & trummor

 

Mellan band - Kvartett, kvintett eller sextett

Desto fler musiker på scen skapas en större ljudbild, med en slagverkare gör det att hela bandet svänger. Trots fler musiker är det fortfarande möjligt att spela mjuka jazzballader men större möjlighet till att spela new orleans/mardi gras och ösig swing som får alla åldrar på dansgolvet. Exempel på sättningar:

- Blåsinstrument (trumpet eller saxofon), gitarr, bas, trummor
- Vokalist, trummor, piano, bas, 
- Vokalist, bas, gitarr, trummor, blåsinstrument
- Sång, gitarrist, bassist, slagverk, blåsinstrument

 

Storband med 7-9 musiker

Till en stor fest rekommenderas 7 upp tll 9 musiker som ger en eminent upplevelse av ljud och närvaro på scen. Exempel på bandsättningar:

- Sång, två blåsinstrument (saxofonist och trumpetare), gitarrist, pianist, bassist och slagverk (percussion / trummor)
- Sång, blåsinstrumentt, gitarrist, pianist, percussionist, bassist och slagverk (percussion / trummor)
- Två vokalister, saxofonist, trumpetare, pianist, gitarrist, bassist, och slagverk (percussion / trummor)

 

Repertoar

Genre

Sånger

  • Mjuka jazzballader
  • Exotisk Bossa Nova
  • Jazzstandards
  • Visor
  • Evergreens
  • New Orleans
  • Mardi Gras
  • Ösig swing