Young Swedish Jazz Society är ett professionellt jazzband med unga musiker från den svenska och danska musikscenen som alla brinner för att spela vid olika festliga evenemang. Jazz är för alla och ska upplevas live! Young Swedish Jazz Society mål är att återinföra jazz som festmusik i Sverige och Danmark.

Young Swedish Jazz Society är en flexibel dansk-svensk grupp musiker och vi kan hjälpa dig hitta rätt konstellation till just ditt evenemang med möjlighet till allt från duo, trio, kvartett, kvintett och upp till ett nio-personers swingande storband. Bandet är levande och närvarande och tar musik för alla fester.

Miniband - duo eller trio

Som minsta storlek går bandet att bokas som en duo eller en trio. Den minsta sättningen passar till loungemusik till firmafesten, middagsbjudning eller jubileum. Bandet kan byggas upp flexibelt hur du önskar men innehåller oftast en pianist eller en gitarrist- Därtill finns det mölighet att ha med en solist eller en basist. Exempel på sättningar:

Duo

- Vokalist & Pianist

- Saxofonist & Gitarrist

Trio

- Vokalist, pianist & bassist,

- Blåsare, gitarrist

- Bassist eller Pianist, bassist & trummor

Mellan band - Kvartett, kvintett eller sextett

Desto fler musiker på scen skapas en större ljudbild, med en slagverkare gör det att hela bandet svänger. Trots fler musiker är det fortfarande möjligt att spela mjuka jazzballader men större möjlighet till att spela new orleans/mardi gras och ösig swing som får alla åldrar på dansgolvet. Exempel på sättningar:

- Blåsinstrument (trumpet eller saxofon), gitarr, bas, trummor
- Vokalist, trummor, piano, bas, 
- Vokalist, bas, gitarr, trummor, blåsinstrument
- Sång, gitarrist, bassist, slagverk, blåsinstrument

Storband med 7-9 musiker

Till en stor fest rekommenderas 7 upp tll 9 musiker som ger en eminent upplevelse av ljud och närvaro på scen. Exempel på bandsättningar:

- Sång, två blåsinstrument (saxofonist och trumpetare), gitarrist, pianist, bassist och slagverk (percussion / trummor)
- Sång, blåsinstrumentt, gitarrist, pianist, percussionist, bassist och slagverk (percussion / trummor)
- Två vokalister, saxofonist, trumpetare, pianist, gitarrist, bassist, och slagverk (percussion / trummor)