Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Åsa Eminent Sound
100% matchning

Åsa Eminent Sound

Klassiskt skolad violinist som spelar jazzmusik, folkmusik & popmusik.
Åsa Eminent Sound består i grunden av en frilansande violinist med en musikutbildning från Stockholm och har även stude...
Läs mer

5 (8 reccensioner)
5500 kr - 20000 kr
Isabelle With Friends
100% matchning

Isabelle With Friends

Klassiskt skolad violinist som spelar pop, tango & nyskrivet. Kan även bokas som duo & trio
Isabelle With Friends består i grunden av en frilansande violinist med musikhögskoleutbildning från...
Läs mer

4,8 (10 reccensioner)
5500 kr - 20000 kr
Saxess
100% matchning

Saxess

Saxofonist med erfarenhet från jazz- och populärmusikfältet som skapar en unik livespelning.
Saxess är en saxofonist med bred erfarenhet från jazz- och populärmusikfältet. Av Saxess kan ni fö...
Läs mer

5500 kr - 19500 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Instrument

Vill du hyra/boka instrumental musiker? Anordnar du en årets midsommarfest med en grupp vänner från grannskapet och letar du fortfarande efter en trevlig live-handling? Eller kanske är du mitt i att organisera ditt bröllop och är fortfarande inte riktigt säker på vad musiken kommer att bli på den stora dagen? Du kanske har tänkt på det själv, men det kan vara en bra idé att boka något akustiskt när det gäller musik, en instrumental musiker.
Vi kan föreställa oss att åtminstone vid första uppenbarelsen kanske du tycker att det här låter ganska vagt, så låt oss börja från början:

- Vad är akustisk musik eller instrumental musiker?

En enkel synonym för akustisk musik är icke-elektronisk musik. Det har att göra med hur ljudet (eller akousma på grekiska) når örat, nämligen genom ljudvågor eller genom elektroniska signaler. Akustisk musik förstärks därför inte på något elektroniskt sätt, utan bara med hjälp av en ljudlåda som ofta är gjord av trä. Ett enkelt exempel att komma ihåg är att jämföra elgitarr och klassisk trägitarr.

- Men vad menar vi med att boka akustisk musik eller instrumental musiker?

Detta kan förklaras på olika sätt, eftersom sådana bokningar kan ta olika former, men i alla fall handlar det om att få stöd från en erfaren underhållningsbyrå som Evenses för att organisera en fest eller ett evenemang. Det kan till exempel vara så att du verkligen tycker om att organisera fester och evenemang, men att du inte är ett stort fan av alla förberedelser som följer med det. I ett sådant fall kan du lämna planerings- och förberedelsearbetet åt oss så att du själv kan fokusera på andra uppgifter. Vi har också många kunder som tycker att planering och förberedelser är en del av det roliga. Som professionell festplanerare förstår vi det helt och vi kan också vara till tjänst i sådana fall. Vi kan till exempel ordna catering åt dig eller sätta ihop ett urval av instrumentala musiker som du kan välja, bara för att ge några exempel. Vi kan också se till att du har tid att njuta av festen själv genom att anställa ytterligare personal för att servera drycker, gå runt med snacks eller ta dina gästers kappor vid ingången.

Att boka instrumental musiker till din fest eller evenemang behöver inte nödvändigtvis vara komplicerat, men med tanke på de många artisterna och det varierade urvalet, är det lämpligt att ringa in hjälp från en som har erfarenhet inom sådana bokningar. På Evenses har vi ett brett utbud av instrumentala akter som vi redan har bokat för otaliga fester och evenemang, ibland till och med annan extra underhållning som en DJ eller en ljusshow. Vi gör gärna denna expertis och erfarenhet tillgänglig så att du kan boka den perfekta instrumentala musikern för det evenemang du ska anordna.

Du kan nå våra bokare och underhållningsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår webbplats eller via e-post eller telefon. Om du först vill utforska dig själv kan du redan titta på alla tillgängliga alternativ med hjälp av sökmotorn på vår webbplats. Dessutom listar vi också några tips för att boka instrumental musiker som vi hoppas kommer att vara till nytta för dig.

Några tips för bokning av instrumental musiker

Det fantastiska med instrumentala musiker eller akustisk musik är att en bra sångare eller sångerska utan elektroniskt stöd kan ge mycket rena och känslomässiga föreställningar, oavsett plats eller tillfälle. Observera att frånvaron av elektronisk förstärkning i allmänhet minskar volymen, medan frånvaron av elektriskt styrda instrument ofta innebär att akustiska shower är naturligt lugnare och mindre varierade. Kort sagt, när du väljer en instrumental handling måste du vara uppmärksam på många saker och det är inte alltid lätt, särskilt om du ännu inte har gjort en sådan bokning. Av den anledningen har vi listat nedan några aspekter att vara uppmärksamma på när du bokar instrumentala musiker.

Akustisk variation

Det faktum att en sångare eller sångerska ger en akustisk show innebär ofta att akten i fråga har mindre musikalisk variation. Det är till exempel frestande för en akustisk gitarrspelare att fortsätta spela samma ackord, medan han eller hon kan också variera ljudet på själva instrumentet genom att till exempel prova olika strängkombinationer och tangenter. Försök att tänka på detta när du bokar en instrumental akt.

Ytterligare effekter och underhållning

När det gäller specialeffekter och annan underhållning som kompletterar den instrumentala handlingen är balans det magiska ordet. En akustisk show med bara instrumentljud och sång kan bli tråkig någon gång, medan en live-handling full av lasrar och eldätare kan få dig att misstänka att själva musiken faktiskt inte är så bra. Vi rekommenderar absolut att du väljer en handling som kombinerar hans eller hennes akustiska musik med några extra effekter, till exempel en liten rök-maskin eller en videoskärm, men se till att artisten i fråga faktiskt kan sjunga. Du vill inte att du och dina gäster ska få reda på vid evenemanget att föreställningens specialeffekt var väldigt cool, men att sångaren eller sångerskan själv inte kunde sjunga.

Interagera med publiken

Som med många andra live-akter är det sätt som den instrumentala musikern eller sångaren interagerar med den lyssnande publiken under själva showen en viktig del av handlingen. Pratar artisten med publiken lite mellan låtarna? Innehåller setlistan en specifik story? Hur introduceras låtarna? Det här är alla frågor som hjälper dig att få en uppfattning om hur den aktuella live-akten kommer att passa in i festen eller evenemanget du ska organisera. Naturligtvis har varje artist sin egen stil och preferens, medan du förmodligen också har vissa idéer inom detta område, så se till att studera detta innan du bokar en instrumental handling.

En touch av humor

Denna punkt är faktiskt nära besläktad med den tidigare, men vi tycker att det är tillräckligt viktigt att gå in på det specifikt kort. Precis som med vanliga konversationer är en känsla av humor ofta en perfekt isbrytare mellan konstnären och hans eller hennes publik. På detta sätt får artisten dina gäster att känna sig bekväma och de som inte är ett sådant fan av instrumental musik kommer inte att bli uttråkad för snabbt. Ofta kan du lära dig mycket mer om detta genom att titta på videor från tidigare föreställningar, medan recensionerna på vår webbplats också kan hjälpa dig på din väg.

Lista och flexibilitet

Slutligen ville vi också prata om uppsättningslistan och den instrumentala musikerns flexibilitet i det avseendet. Det är viktigt att komma ihåg att det är din fest och att din insats som arrangör är ledande. Se därför till att kontrollera i vilken utsträckning artisterna efter eget val är flexibla när det gäller att sammanställa och justera deras uppsättningslista innan du bokar. Du vill inte att du bokar en handling som inte accepterar förslag till setlistan och bara spelar sitt eget urval.

Vad Evenses kan göra för dig

Om du funderar på att boka instrumental musiker till din fest eller ditt evenemang, rekommenderar vi också att du kontaktar en person med erfarenhet inom detta område. På en underhållningsbyrå som Evenses har vi arbetat i flera år med ett brett utbud av professionella instrumentala musiker. Vi kan också sätta dig i kontakt med alternativ för catering och annan underhållning som, i samband med den bokade liveakten, kan ge ett underbart skådespel.
Vill du hyra lämplig instrumental livemusik för ditt tillfälle? Vi hjälper dig gärna med att hyra/boka en lämplig musiker till ditt evenemang, det är också möjligt att anställa en trevlig sångare till din fest. Våra musiker har mycket att erbjuda dig. En kombination av musiker, sångare och en orkester är naturligtvis också möjlig. Vi är glada att tänka tillsammans med dig för att göra din fest till en framgång. På vår webbplats www.evenses.com kan du se sortimentet och få olika idéer. Vi är tillgängliga 7 dagar i veckan via telefon eller via e-post. Kontakta oss gärna eller begär en offert.Hur avgör jag vilket instrument som passar evenemanget?

Vilken typ av instrument du väljer beror på vilken typ av evenemang du anordnar och vilken atmosfär du vill skapa. Om du till exempel ska anordna ett formellt affärsmöte skiljer det sig vilka instrument som passar jämfört med vid ett mer festligt event. Vi hjälper gärna till och ger råd, allt vi behöver är en beskrivning av tillfället och gästerna.

Kan en instrumental musiker uppträda utomhus?

När du bokar en musiker till att uppträda utomhus bör du tänka på väder och miljö. Se till att musikern är skyddad från regn eller vind och att de kan förstärka ljudet om det behövs. Det kan också vara bra att ha en reservplan i händelse av dåligt väder. Särskilt på vintern kan de flesta musiker inte uppträda utomhus. Även vid fint väder kan skydd från sol och hettan behövas för musikerna.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via