Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
PHUSX & Vicious Pear
100% matchning

PHUSX & Vicious Pear

PHUSX & Vicious Pear - Energisk sax och DJ duo som tar din fest till en ny nivå!
PHUSX & Vicious Pear är en proffsig Saxofon och DJ-duo bestående av saxofonisten Mikael och DJn Pehr. Båda ha...
Läs mer

4,7 (6 reccensioner)
15950 kr - 25520 kr
Saxess
100% matchning

Saxess

Saxofonist med erfarenhet från jazz- och populärmusikfältet som skapar en unik livespelning.
Saxess är en saxofonist med bred erfarenhet från jazz- och populärmusikfältet. Av Saxess kan ni fö...
Läs mer

5500 kr - 19500 kr
Saxofonisten Philip
100% matchning

Saxofonisten Philip

Saxofonisten Philip är känd för att utstråla energi, glädje och skapa en grym fest
Philip är en av Sveriges mest bokade saxofonister och har turnerat i Hong Kong, Italien, Spanien, Grekland,...
Läs mer

9920 kr - 21320 kr
Limitless Sax & DJ
100% matchning

Limitless Sax & DJ

Höj stämningen på festen med vår grymma saxofonist och DJ kombo
Ska du ha fest, bröllop eller invigning och vill göra ditt party till något alldeles extra? Eller vill du ha musik till mingel...
Läs mer

4,7 (7 reccensioner)
5500 kr - 23000 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Saxofonist

Vill du hyra en saxofonist för din kommande födelsedag, bröllop eller företegsfest?

Evenses har ett brett utbud av olika bröllopsaxofonspelare, saxofonister, jazzsaxofonister, saxofonistshow och ännu fler typer av sax-föreställningar och saxofonmusik! Saxofonen är känd för sin fridfulla ton. Inom jazz, pop och till och med klassisk musik är det ett mycket uppskattat instrument.

Evenses erbjuder olika alternativ när det gäller en saxofonspelare; det är till exempel också möjligt att boka ett band, DJ eller andra instrumentalister tillsammans med en saxofonist.

Boka en solo saxofonist med ett komplett ljud

Prestanda levereras som standard med en professionell ljuduppsättning där saxofonisten spelar med ett band, så föreställningen (trots att den bara inkluderar en saxofonist) har fortfarande ett komplett ljud. Ett saxofonpris inkluderar alla resekostnader och utrustning som behövs. Överväg att anställa en bröllopsaxofonist för din stora dag! Gör din bröllopsmottagning oförglömligt.

Hyra en saxofonist till ditt bröllop, födelsedag eller affärsmiddag

Om du är intresserad av att boka en saxofonist eller vill få information om allt Evenses har att erbjuda kan du alltid ringa oss. Vi är tillgängliga 24/7 via telefon. Alternativt kan du skicka ett e-postmeddelande till oss eller begära ett erbjudande utan skyldighet via webbplatsen. Vi hjälper dig gärna med att boka en saxofonist.

Blogg om saxofonister

Är din make galen på musik och vill du ge honom en trevlig överraskning för hans 45-årsdag? Är du ansvarig för organisationen av företagsmiddagen den här månaden och vill se till att dina fötter kommer från golvet efter middagen? Eller organiserar du en svängande temafest på 1930-talet med vänner och vill framkalla en retroatmosfär? I dessa fall och många andra är det kanske en mycket bra idé att boka en saxofonist. Som ett instrument kan saxofonen vara en del av otaliga handlingar, från band som ger avkopplande bakgrundsmusik till ensembler som håller dina gäster på att dansa hela kvällen.

Att boka en saxofonist kanske inte är det första du tänker på när du organiserar en fest eller ett evenemang, men saxofonen kan ha mer mervärde för din fest eller evenemang än du tror. En bra saxofonist kan spela låtar själv och följa med andras handlingar, därför att boka en saxofonist ger dig otaliga alternativ inom det musikaliska området. Dessutom kommer det också att bli en originalöverraskning för dina gäster, eftersom de säkert kommer att blåses bort av en unik musikshow.

På Evenses har vi ett brett utbud av professionella saxofonister som vi samarbetar ofta med. Vi gör gärna denna expertis och erfarenhet tillgänglig så att du kan boka den perfekta saxofonisten för ditt parti. Du kan nå våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår webbplats, via e-post eller telefon. Om du vill se själv först kan du redan göra ett första steg med hjälp av vår sökmotor. Dessutom kommer vi också att fördjupa oss i saxofonens historia nedan och ge några tips för att boka en saxofonist till ditt parti eller evenemang.

En bit saxofonhistoria

Till skillnad från andra instrument är saxofonens historia väldokumenterad och känd. Uppfinnaren av saxofonen var en belgisk instrumenttillverkare Adolphe Sax som döpte instrumentet efter sig själv. Sax började utveckla saxofonen omkring år 1840 och fick den patenterad i Frankrike sex år senare.

Legenden säger att Sax faktiskt uppfann saxofonen av en slump när han arbetade med ’ofikleid’, ett franskt blåsinstrument från 1800-talet. Enligt den franska kompositören och dirigenten Louis Hector Berlioz kom Sax på idén när han lade munstycket i en klarinett på ett ofikleid. Sax var också en specialist inom kopparinstrument, som han gjorde otaliga förbättringar genom åren. Till exempel, basklarinetten designades också av Sax.

Saxofonen, ibland kallad sax i förkortad form, är ett blåsinstrument som i allmänhet är tillverkat av koppar. Trots detta tillhör saxofonen blåsinstrument familjen, som också inkluderar inspelare och klarinett. Detta beror på att en saxofonist producerar ljud med hjälp av en vibrerande träig bit av rör snarare än med läppar som vibrerar i ett munstycke. Detta är samma fall för medlemmar i mässingsfamiljen som också inkluderar trumpeten och trombonen. Genom att blåsa in i saxofonens munstycke, vibrerar röret och ljudet kommer att röra sig genom instrumentets kropp.

Saxofonfamiljen är en separat familj inom kategorin kopparinstrument. Dessa inkluderar bland annat soprillo (eller piccolo saxofon), den minsta saxofonen i världen, altsaxofon (eller altsax eller helt enkelt alt), den vanligaste typen av saxofon och bassaxofonen, som är en av de lägsta saxofoner i intervallet. Saxofonfamiljen har också flera andra medlemmar som skiljer sig beroende på instrumentets räckvidd och form. När du bokar en saxofonist kommer artisten själv att kunna berätta mer om vilken typ av saxofon han eller hon spelar och hur den passar för ditt parti eller evenemang.

Lite extra information om att boka en saxofonist

Att boka en saxofonist skiljer sig inte mycket från att boka en gitarrist eller en harpist och behöver inte vara komplicerat alls. Precis som andra instrument finns det också specifika saker du bör betala när du bokar en saxofonist till ditt parti. Här är lite mer information om vad en professionell saxofonist kan göra för dig och dina gäster baserat på några standardfrågor.

Vad har en saxofonist att erbjuda?

Innan du bokar en saxofonist är det bra att ha en uppfattning om vilken typ av musik du vill höra under din fest eller evenemang. Saxofonen är ett mångsidigt instrument och kan därför användas som en del av olika musikstilar, från popcover och klassisk musik till svingande jazz och nostalgisk bluesmusik. Även om en saxofonist kan anpassas till många stilar, rekommenderar vi i slutändan att du går till en saxofonist som huvudsakligen fokuserar på den musikstil som du har i åtanke för festen. Levande saxofonmusik har en viss unik energi åt sig och att boka en saxofonist säkerställer att dina gäster får en minnesvärd föreställning.

För vilken typ av evenemang är det bra att boka en saxofonist?

Det fantastiska med saxofonen och dess 'ljud är att den perfekt kan passa mycket olika typer av miljöer. Vill du helt enkelt fira en speciell dag med din partner med en omfattande middag hemma? Låt en saxofonsolist komma förbi en timme eller två för att ge kvällen rätt romantiska toner. Gifter du dig och vill göra ceremonin till en händelse som folk kommer ihåg i många år framöver? En saxofontrio är utmärkt för att ge lite extra volym till det stora ögonblicket. Anordnar du ett diskofest för din son och vill överraska honom och hans vänner? Boka en saxofonist som kan spela energiska omslag av berömda poplåtar över backing-spår av originallåtarna. Även om en saxofonist är en bra idé för nästan alla slags partier, kommer Evenses i slutändan att hjälpa dig att hitta det perfekta sättet att integrera en saxofonist i ditt specifika evenemang.

Vad behöver en saxofonist i allmänhet för sin handling?

En av fördelarna med att boka en saxofonist är att saxofonen kräver lite utrymme. Naturligtvis måste artisten ha tillräckligt med utrymme för att röra sig bekvämt, speciellt om du vill att de ska ge lite energi till musiken. Sammantaget kommer utrymme i allmänhet inte att vara ett problem när du bokar en saxofonist och de kan oftast betala på valfri plats, inom eller utanför.

Det säger sig självt att artisten tar med sig sin saxofon, men vanligtvis kan de välja att ta med sitt eget ljudsystem och noter. Det är en bra idé att kommunicera med saxofonisten för att gå igenom vad som är nödvändigt när det gäller utrustning och om du själv måste ta hand om något. Det är till exempel användbart att fråga om de behöver en förstärkare eller annan elektronisk utrustning. Genom att göra detta kommer båda parter att vara på samma sida och göra allt klart, så att det inte kommer att finnas några dolda kostnader som kommer upp senare i processen.

Vad kan Evenses göra för dig

Om du aldrig har bokat en saxofonist för en fest eller ett evenemang, rekommenderar vi att du söker hjälp av en fest med erfarenhet. På Evenses har vi en bred portfölj av saxofonister, inklusive bluesaxofonister, saxofonensembler och klassiska saxofonister som passar alla typer av fester. Från bröllop och ceremonier till temafester och företagsevenemang kan vi få dig en professionell saxofonist som kan skapa en spektakulär show både musikaliskt och visuellt.

Evenses har varit aktiv i underhållnings- och konstnärsbokningar en stund och vi har bokat hundratals olika handlingar genom åren. Med hjälp av sökmotorn på vår webbplats kan du börja utforska de tillgängliga alternativen. Du kan då också kontakta våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan med frågor om att boka en saxofonist. Du kan alltid nå dem genom att fylla i offertformuläret på webbplatsen och skicka det utan förpliktelse, eller via e-post eller telefon. På Evenses kan du anta att vi bokar saxofonisten som passar perfekt till det parti eller evenemang som du ska anordna.Vilken typ av musik spelar en saxofonist?

En saxofonist kan spela olika typer av musik, allt från jazz till popmusik. Ofta har saxofonister en bred repertoar av musikstycken, men det är alltid bra att fråga vilka typer av musik den önskade saxofonisten kan spela.

Behövs ljudutrustning på plats?

Det är viktigt att fråga om saxofonisten behöver speciell förstärkning eller mikrofoner och om dessa behöver tillhandahållas. I många fall kan saxofonisten ta med sig detta själv eller använda DJ:ns teknik.

Hur avgör jag vilket instrument som passar evenemanget?

Vilken typ av instrument du väljer beror på vilken typ av evenemang du anordnar och vilken atmosfär du vill skapa. Om du till exempel ska anordna ett formellt affärsmöte skiljer det sig vilka instrument som passar jämfört med vid ett mer festligt event. Vi hjälper gärna till och ger råd, allt vi behöver är en beskrivning av tillfället och gästerna.

Kan en instrumental musiker uppträda utomhus?

När du bokar en musiker till att uppträda utomhus bör du tänka på väder och miljö. Se till att musikern är skyddad från regn eller vind och att de kan förstärka ljudet om det behövs. Det kan också vara bra att ha en reservplan i händelse av dåligt väder. Särskilt på vintern kan de flesta musiker inte uppträda utomhus. Även vid fint väder kan skydd från sol och hettan behövas för musikerna.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via