Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Limited Edition Entertainer
100% matchning

Limited Edition Entertainer

Trubadur med erfarenhet, förmåga att läsa av gäster och anpassa spelningen efter dina önskemål.
Limited Edition Entertainer är ett 'One man band'. Han står för musikunderhållningen på bröllop...
Läs mer

4,8 (4 reccensioner)
5450 kr - 8720 kr
TS-music
100% matchning

TS-music

Hyr trubaduren och sångaren TS-music till din bröllopsfest, födelsedagsfest eller ditt företagsevent Läs mer

5 (7 reccensioner)
Pris på förfrågan
Violist och Elgitarrist
100% matchning

Violist och Elgitarrist

Violist och elgitarrist duo med en stor repertoar och lång erfarenhet.
Denna du består av en violist och en elgitarrist. De har känt varandra i många år och tillsammans byggt upp en stor repe...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
9945 kr - 15910 kr
The One Man Band
100% matchning

The One Man Band

Skojfrisk trubadur med lång erfarenhet som skapar drag på dansgolvet.
The One Man Band är en rolig och skojfrisk trubadur med lång erfarenhet. The One Man Band började spela redan under 90 ta...
Läs mer

Pris på förfrågan
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Gitarrister

Vill du anställa en gitarrist till ditt evenemang, bröllop, företag- eller födelsedagsfest? På Evenses har vi ett stort sortiment av instrumentala gitarrister, välkända sång-gitarrister och DJ:s som spelar med gitarrister. En DJ med en gitarrist skapar ett unikt ljud och dina gäster kommer att vara kvar med ett speciellt intryck, eftersom en skicklig instrumental gitarrist kan beröra många musikälskare.

Om du föredrar att anställa ett gitarrband eller en trubadur för fester och andra festligheter är det också möjligt.

Våra artister spelar spansk gitarr, jazz-gitarr, klassisk gitarr, akustisk och elgitarr. Kontakta oss gärna. Vi tittar tillsammans på dina önskemål och förser dig med ett skräddarsytt icke-obligatoriskt erbjudande. Kontakta oss nu för ytterligare hjälp med att fatta ett beslut för ditt nästa evenemang!

Blogg om gitarrister

Ska du anordna en cowboyfest för din yngste son och letar du efter en överraskning för honom? Känner du att en sista detalj för tapas och dans med vänner fortfarande saknas? Eller är du och din partner fans av rock 'n roll och vill ha en liveuppträdande på er bröllopsdag? En gitarrist kan vara en bra idé att uppfylla alla dessa fantastiska idéer. Liveuppträdande av en musiker med gitarr kan vara den autentiska beröringen som gör din fest eller händelse oförglömlig för alla närvarande.

Att boka en gitarrist behöver inte vara svårt, men det är bra att ha åtminstone en allmän uppfattning om vilken typ av fest du ska anordna och vilken typ av gitarr som passar bäst med det. Att boka en musiker med gitarr är en sak, men det är mycket variation inom gitarrområdet. Det finns många olika typer av gitarrer som klassisk, spansk, jazz och elektrisk som alla är unika i sitt ljud men inte passar bra till alla typer av fest.

Av denna anledning är det en bra idé att arbeta med ett företag som har erfarenhet av att boka gitarrister. På Evenses har vi en omfattande portfölj av professionella gitarrister som vi har arbetat med otaliga gånger. Vi gör gärna denna expertis och erfarenhet tillgänglig så att du kan boka den perfekta gitarristen för din fest. Du kan nå våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår hemsida eller via e-post eller telefon. Om du först vill utforska själv kan du använda vår sökmotor. Dessutom kommer vi också att diskutera gitarrmusik mer detaljerat nedan och varför det kan vara så bra att boka en gitarrist.

Gitarrhistoria

De första gitarr liknande instrumenten användes för århundraden sedan i olika regioner i världen. Dessa tidiga fall var främst instrument som kan jämföras med samtida gitarr eftersom de också spelades med strängar. Tänk till exempel på Kithara, ett stränginstrument från den grekiska antiken eller den tidiga medeltida Citolen. Båda var stränginstrument med tydliga likheter med den moderna gitarren, men det finns stora skillnader baserade på bland annat användning och ljud. Ändå ses sådana instrument som gitarrens föregångare, vilket innebär att gitarrens rötter går så långt tillbaka som medeltiden.

När man bokar en gitarrist letar de flesta dock efter en modern typ av gitarr, inte en sångare med en lut eller en kithara. Gitarr tillhör instrumentfamiljen som kallas kordofoner, vars ljudproduktion beror på vibrerande strängar. Bland kordofonerna finns vanliga stränginstrument som fiol och gitarr, men också keyboardinstrument som piano. Om vi ​​pratar specifikt om gitarr, talar vi om en så kallad sammansatt ackordofon, vilket innebär att instrumentets resonator (ett annat ord för soundboard, där tonens och styrkan för ljudet bestäms) är en integrerad del av helheten. Med andra ord, med denna grupp av ackordofoner kan resonatorn inte tas bort utan att instrumentet blir ospelbart.

Den tidigaste versionen av samtida gitarr, åtminstone baserad på form och konstruktionsprinciper, är den vackra spanska barockgitarr från slutet av 1500-talet. Mot slutet av artonhundratalet fick denna så kallade "guitarra española" ett sjätte par strängar, en princip som vi fortfarande ser i många moderna gitarrer. Den spanska gitarrtillverkaren Antonio de Torres Jurado, även känd som "den moderna klassiska gitarrens fader", byggde de första versionerna av de klassiska gitarrerna 1884, som fortfarande är mycket populära idag.

En gitarr är inte den andra

Det har tidigare nämnts att det finns olika typer av gitarrer, alla med sin egen historia, form och ljud. Från vackert dekorerade spanska gitarrer och flamencogitarrer, till basgitarrer och elgitarrer, det finns mycket variation inom gitarrfamiljen. Av denna anledning, och för att ge dig lite extra information om du vill boka en gitarrist, är det intressant att kort gå in på några av de vanligaste typerna av gitarr.

Till att börja med finns det naturligtvis den klassiska spanska gitarren. Denna gitarr har faktiskt bildat grunden för nästan alla andra typer av gitarr som vi känner idag. Det är verkligen inom familjen av spanska gitarrer som inkluderar flamencogitarr och stålstränggitarr. Ljudet kommer från två typer av strängar: nylonsträngar och bassträngar med metallförpackade sidenfibrer. Bland annat är den spanska gitarristen Narciso Yepes och den amerikanska gitarristen Randy Rhoads (medlem av Ozzy Osbourne) världsberömda spelare av klassisk gitarr.

Den amerikanska vilda västern har länge varit känt för att vara synonymt med och deras musikalitet. Den typiska västerländska gitarren, som också kallas stålstränggitarr, är en akustisk gitarr med stålsträngar. Precis som den spanska gitarren har den västerländska gitarren också sex strängar och denna typ av gitarr kallas ofta för helt enkelt "akustisk gitarr", särskilt i kontrast till elgitarr. Det beror på att den västerländska gitarren har blivit synonym med "gitarren" under de senaste hundra åren, främst på grund av den amerikanska underhållningssektorn.

En annan mycket populär typ av gitarr är elgitarr, även om den första versionen av denna typ inte byggdes förrän i början av 1930-talet. Först från den första officiella inspelningen med elgitarr, 1937 av den amerikanska jazzgitarristen Eddie Durham, fick denna typ av gitarr verkligen popularitet. Under decennierna som följde blev den elektriska gitarren en oumbärlig del av en mängd olika musikgenrer, allt från blues och jazz till rock- och popmusik. Det finns också olika mönster inom den elektriska gitarrens familj, inklusive den solida kroppen och den ihåliga kroppen. Den amerikanska rockaren Jimi Hendrix, den engelska gitarristen av Rolling Stones Keith Richards och den engelska rock- och bluessångaren Eric Clapton, anses vara virtuoser med den elektriska gitarren.

En sista typ av gitarr som också är värt att nämna på grund av dess popularitet i väst är basgitarr. Det finns både elektriska och akustiska basgitarrer, och båda liknar den normala (läs: icke-bas) elgitarr respektive akustisk gitarr. När det gäller elbas, kan både tonerna och antalet strängar skilja sig från en vanlig elgitarr, medan en akustisk basgitarr har en lägre tonhöjd än en vanlig akustisk gitarr och ofta också bara har fyra strängar.

Det finns också viktiga skillnader mellan normala gitarrer och basgitarrer när det gäller formen på ljudboxen och det producerade ljudet. Både el- och akustisk basgitarr spelar en annan roll i musiken än den vanliga elektriska och akustiska gitarren. Detta beror främst på att basgitarr tillhör rytmavsnittet.

Vad kan Evenses göra för dig?

Att boka en gitarrist behöver inte vara svårt alls, men det är bra att åtminstone ha en god uppfattning om vilken typ av gitarr eller vilken typ av musik du letar efter. Precis som det finns otaliga typer av gitarrer, måste du också hantera enorma variationer inom gitarristens område för att boka. Vi arbetar med ett brett utbud av gitarrspelare inklusive jazzgitarrister, klassiska gitarrister och elgitarrister som är lämpliga för föreställningar vid alla typer av fester och evenemang, från födelsedagar och bröllop till festivaler och affärsevenemang.

Dessutom kan du boka gitarrister på Evenses i kombination med andra musikaliska element, som sång eller DJ-set. Oavsett om du anordnar en romantisk ceremoni och vill tillhandahålla lämplig bakgrundsmusik från en levande artist eller håller en födelsedagsfest där DJ: n åtföljs av en levande gitarrist med elgitarr, hjälper vi dig gärna att hitta det perfekta alternativet för ditt evenemang. För att ge din fest en helt personlig beröring kan du också välja en sångare-gitarrist som komponerar sin egen repertoar med dina favoritlåtar.

När du bokar en gitarrist är det klokt att kontakta en erfaren evenemangs specialist. Evenses har varit aktiv i världen av evenemang och underhållning i flera år och har bokat hundratals olika handlingar genom åren. Med hjälp av denna korta introduktion och sökmotorn på vår webbplats kan du redan börja utforska. Du kan också kontakta våra bokare och underhållningsspecialister sju dagar i veckan med frågor om att boka en gitarrist. Du kan alltid nå dem genom att fylla i offertformuläret på webbplatsen och skicka det utan förpliktelse, eller via e-post eller telefon. Vi bokar den gitarrist som passar det evenemang som du ska ordna bäst.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via