Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Klassiska Duon Ivanovna
100% matchning

Klassiska Duon Ivanovna

Vacker klassisk musik spelad av en duo på piano och violin. Imponerande och stilfullt!
Vacker klassisk musik spelad av en duo på piano och violin. Imponerande och stilfullt! En violinist ack...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
Pris på förfrågan
Åsa Eminent Sound
100% matchning

Åsa Eminent Sound

Klassiskt skolad violinist som spelar jazzmusik, folkmusik & popmusik.
Åsa Eminent Sound består i grunden av en frilansande violinist med en musikutbildning från Stockholm och har även stude...
Läs mer

5 (3 reccensioner)
4450 kr - 7120 kr
Isabelle With Friends
100% matchning

Isabelle With Friends

Klassiskt skolad violinist som spelar pop, tango & nyskrivet. Kan även bokas som duo & trio
Isabelle With Friends består i grunden av en frilansande violinist med musikhögskoleutbildning från...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
5500 kr - 20000 kr
Violist och Elgitarrist
100% matchning

Violist och Elgitarrist

Violist och elgitarrist duo med en stor repertoar och lång erfarenhet.
Denna du består av en violist och en elgitarrist. De har känt varandra i många år och tillsammans byggt upp en stor repe...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
9945 kr - 15910 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Violinist

Boka en violinist för att skapa den perfekta atmosfären under din middag, bröllop eller mottagning! Du har kommit till rätt boknings byrå, Evenses. Du kan hyra en violinist från oss för att göra din företagsfest, konferens eller gala till en framgång. På Evenses kan du boka violinister som solist, som duo eller ensemble. När du bokar en duo kan fiolen kombineras med ett annat musikinstrument som viola, piano eller cello. Detta är garanterat fallet med en ensemble.

Svenska violinister kan hyras för att spela tyst bakgrundsmusik såväl som förgrundsmusik under ditt bröllop, invigningsfest eller middag. De flesta violinister som kan bokas hos oss spelar klassisk musik. Flera av våra violinister ser dock också till att ha ett bra urval av jazz- och poplåtar att utföra också. Alla våra violinister är professionella musiker.

Ljudet från en violin uppstår från vibrationer i violinsträngarna när violinisten passerar över violinsträngarna med en båge. Tre instrument tillhör violinfamiljen, nämligen violin, viola och cello- i stränginstrumentens ordning från liten till stor.

Hyr en violinist till din middag, bröllop eller mottagning!

Är det din bröllopsdag och du vill höra några av dina favoritlåtar live för att hedra det fantastiska tillfället? Eller är det dags för den årliga julfesten på kontoret igen och du letar efter något trevligt som arrangör för bakgrundsunderhållningen under middagen? Varför funderar du inte över om det är värt att boka en violinist till ditt evenemang? Ljudet från en fiol passar förvånansvärt bra för en mängd olika fester och evenemang. Från bröllop och ceremonier till festliga middagar och temafester, att boka en violinist kan vara en idé att ta ditt evenemang till nästa nivå.

Mångsidigheten hos violin som ett instrument ger dig massor av alternativ när det gäller musikstil som kan spelas. En violinist som solist kan vara ett underbart tillskott till tillfället, medan till exempel en klassisk trio med piano och en sångare kan hålla alla dina gäster på dansgolvet hela kvällen. Genom att boka en violinist kan du gå i många riktningar för hur du vill att din underhållning ska gynna festen eller evenemanget.

Av den anledningen är det också en bra idé att skapa en uppfattning om festen som du ska anordna och vilken typ av levande musik du tänker på innan du bokar en violinist. På Evenses har vi ägnat oss åt att planera fester och tillhandahålla underhållning för alla slags evenemang i flera år. Tack vare denna erfarenhet har vi ett omfattande utbud av professionella violinister som vi har arbetat med många gånger tidigare. På så sätt vet vi exakt vilken violinist som passar bäst för varje typ av fest och gör gärna den kompetensen tillgänglig för våra kunder så att du kan boka den perfekta violinisten för din fest eller evenemang.

Du kan nå våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår hemsida eller via e-post eller telefon. Om du vill ta en titt först kan du komma igång med sökmotorn på vår webbplats. Vi tycker också att det är bra att gräva lite djupare in i violinens historia, så vi kommer också att ge några tips som är användbara när du bokar en violinist.

Violinhistoria

Violin (eller fiol) tillhör stränginstrumenten, en instrumentfamilj med ett förflutet som går tusentals år tillbaka. Lyra, ett stränginstrument som också ses som en föregångare till harpan, var redan ett populärt instrument i den klassiska antiken. Resterande konst och litteratur från forntida Mesopotamien och forntida indiska imperium, båda århundraden f.Kr., innehåller också luta-liknande instrument och andra typer av stränginstrument.

Dessa instrument skiljer sig dock avsevärt från vad vi känner till som den moderna violinen. Violinens ursprung som vi känner till är inte exakt känt, men man är överens om att instrumentet härstammar direkt från den arabiska rabab, ett violinliknande stränginstrument som distribuerades genom arabiska handlare runt 800-talet i delar av Asien, Nordafrika och Europa. Baserat på rabab designades den bysantinska vinschen i det bysantinska riket på 800-talet. Senare, på elfte århundradet, skapades rebec som var ett violinliknande instrument från södra Europa.

Under århundradena som följde fortsatte instrumentet att förändras och två typer framkom: ett mindre instrument som kunde hållas i armen medan man spelade och en större variant som var tvungen att stå mellan konstnärens knän. Det mindre instrumentet kallades också lira da braccio (bokstavligen en vinsch för de fattiga) på italienska, och den större varianten kallades lira da gamba (vinsch för benen). Även om lira da braccio ursprungligen sågs som ett mindre vackert och särskilt mindre aristokratiskt instrument i början av renässansen, är detta den typen som så småningom blev den mest populära och från vilken den moderna violinen härstammar.

Under renässansen växte städerna Brescia och Cremona till centrum för instrumentbyggare och designers. Under 1500-talet gjordes de första violinerna i sin nuvarande form i norra Italien. Tack vare uppkomsten av violinmästare i dessa städer, inklusive familjen Stradivari, familjen Guarneri och familjen Montagnana, kallar finsmakare också violinens guldålder för en period mellan sexton- och artonhundratalet. Instrumentets popularitet växte snabbt, både hos aristokraterna och gatumusikerna, och flera av exemplen från den tiden finns fortfarande i museer och privata samlingar idag. Exempelvis kan Charles XI-violinen, tillverkad 1560 av den berömda violinmakaren Andrea Amati för den franska kungen Charles XI och numera den äldsta fiolen i världen, ses på Museo del Violino i Cremona.

Tips för att boka en violinist

Fiolen är ett instrument som kan tillföra värde till en fest eller händelse på många olika sätt. Detta gör att boka en violinist till ett utmärkt sätt att ge din fest en personlig touch, men det säkerställer också att du måste titta noga på vilken violinist som passar bäst med den fest du tänker på. Visst, om det är första gången du funderar på att boka en violinist, kan ett antal frågor uppstå under bokningsprocessen. För att hjälpa dig komma igång listar vi några tips nedan för att göra det enklare att boka en violinist.

Variation av violin

Det första som är viktigt att veta är att man genom att boka en violinist inte begränsar sig när det gäller musikgenre. Violin. nämns vanligtvis i samma andedräkt med klassisk musik, och instrumentet är naturligtvis extremt lämpligt för detta, men andra genrer kommer också till sin rätt med violin. Tänk till exempel på energisk folkmusik, chill jazzmusik eller bara ett violinomslag av dina favorit 40-hits. Ed Sheerans "Perfect" och "Thinking Out Loud" är fantastiska exempel på låtar som en violinist kan förvandla till en förtrollande bröllopslångdans.

Roll under din fest

Förutom musikstil är rollen som musiken tar upp på din fest också viktig. Det är stor skillnad mellan en solist som spelar i bakgrunden under en välkomstmottagning och en jazztrio som ger liv till festen efter middagen. Violin är lämplig för olika typer av musikaliska kombinationer, så glöm inte att rådfråga detta med de violinister som du tycker är roliga.

Få förhållanden

Hur violinistens framträdande och violinens ljud kommer till sin rätt under ditt evenemang beror till stor del på platsen. En violinist behöver i allmänhet inte mycket, men det måste åtminstone finnas tillräckligt med utrymme för att sitta och lägga ner sin musik ställ. Beroende på händelse och plats kan det också finnas ett behov av en förstärkare, så var noga med att rådfråga artisterna i fråga. Dessutom är det naturligtvis alltid vänligt att erbjuda violinisten något att äta och dricka, särskilt om detta uttryckligen anges i kontraktet.

Inomhus eller utomhus

Med tanke på den lilla mängd som en violinist behöver för att få sin musik att höra är det också möjligt att boka en violinist som uppträder utomhus. Det säger sig självt att vädret och omständigheterna måste vara lämpliga, men de flesta violinister kommer att uppskatta utomhus. Naturligtvis är det klokt att diskutera detta med violinisten i förväg om du vill ha en föreställning utanför.

En touch av elegans

Fiolen är känd som ett mycket raffinerat och elegant instrument, så att boka en violinist kan ge ditt evenemang en touch av klass. Vad kan vara mer stämningsfullt än en klassisk violintrio i festkostym medan dina gäster njuter av middagen? En snyggt dekorerad live-handling kan ge din fest det finpapper som du letar efter.

Vad Evenses kan göra för dig

Om du funderar på att boka en violinist till din fest eller evenemang, rekommenderar vi också att du kontaktar ett företag med erfarenhet inom detta område. På Evenses har vi arbetat i flera år med ett brett utbud av professionella violinister, inklusive klassiska solister, popviolinister och jazzensembler, som inte ser fel ut vid olika tillfällen. Dessutom kan vi också sätta dig i kontakt med professionella violinister som tillsammans med en DJ kan ge otroliga föreställningar som kommer att imponera både musikaliskt och visuellt.

Under åren har Evenses bokat otaliga olika handlingar, inklusive flera handlingar med fioler. Med hjälp av sökmotorn på vår webbplats kan du redan se vad dina alternativ är. Du kan också kontakta våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan om du har frågor om att boka en violinist. Du kan nå oss genom att fylla i offertformuläret på webbplatsen och skicka det utan förpliktelse, eller via e-post eller telefon. På Evenses kan du anta att vi tillsammans bokar violinisten som passar ditt event och skapar ett varaktigt minne.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via