Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Ballongknytare
100% matchning

Ballongknytare

Ballongclown / färgstark artist som ger underhållning för unga och gamla med bra referenser!
Färgrikt, kreativt och interaktivt, det är en prestation av vår ballongartist. Du kan också hyra d...
Läs mer

3500 kr - 5600 kr
Clown & Trollkarlen Jonas
100% matchning

Clown & Trollkarlen Jonas

En originell trollkarl och clown (utan smink och stora skor) som gärna underhåller på din fest.
Trollkarlen och clownen Jonas bor och utgår ifrån Stockholm. Jonas har gått den internationella...
Läs mer

Pris på förfrågan
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Clown

Vill du hyra en clown till en mottagning, ett barnkalas, ett bröllop eller en företagsfest? Kommer din son eller dotter snart att fylla åtta och vill du ordna något speciellt till födelsedagsfesten som du ska anordna? Är du medlem i grannskapskommittén som ansvarar för den årliga gatugrillen och letar efter något roligt för att hålla barnen upptagna under festen? Eller arrangerar du en dag full av roliga aktiviteter i det lokala vårdcentret för äldre och vill du lägga till en touch av humor till dagen? Att hyra en clown kan vara det du behöver för att göra ditt evenemang till en rolig karneval!

Du kanske tror att boka en clown är ganska gammaldags för barnfester och evenemang, men ingenting kan vara längre ifrån sanningen. I själva verket kan en professionell clown ha mer mervärde för tillfället än du tror. En bra clown kan normalt ge många olika handlingar och föreställningar, i mycket olika scenarier. Detta gör bokning av en clown till en enorm fördel eftersom du har otaliga alternativ när det gäller underhållning. Dessutom kommer det att vara en original överraskning för de närvarande, eftersom de troligen inte kommer att ha erfarenhet av att se en levande clown på en fest mycket ofta.

Det fantastiska med en clowns akt är att den kan variera betydligt. De flesta professionella clowner har behärskat olika akter, till exempel jonglering och ballongtillverkning. I kombination med några fina danssteg, festlig musik och bra interaktion med publiken skapas ett fantastiskt spektakel. Både barn och föräldrar kommer att prata om clownen i flera dagar efteråt!

Från födelsedagar för barn, roliga stadsdelar, festliga företagsevenemang och mässor för proffs kan du boka en clown för nästan alla tillfällen. Oavsett vilken typ av fest eller evenemang du anordnar, är chansen att boka en clown garanterar ett leende i allas ansikte. En liveframträdande av en professionell clown kan ge ditt parti den känslan av humor och originalitet som ofta andra partier kanske saknar.

Som ett resultat av den variation som finns när man vill boka en clown kan det ibland vara svårt att veta vilken föreställning som bäst passar ditt party eller evenemang. Av den anledningen är det bra att arbeta med en erfaren festplanerare som Evenses när du bokar en clown. Inte bara har vi en omfattande portfölj av professionella clowner, men vi har också tagit hand om otaliga bokningar genom åren. Vi gör gärna denna expertis och erfarenhet tillgänglig så att du kan boka den perfekta underhållningen för ditt parti.

Oavsett vilken typ av underhållning du letar efter hjälper Evenses dig gärna med det perfekta alternativet för din fest. Till att börja med kan du titta på vår webbplats. Du kan använda sökmotorn för att bläddra igenom clownernas profiler i vårt urval. Dessutom hittar du ett stort antal recensioner från personer som har arbetat med eller sett en show av clownen i fråga. Detta kan hjälpa dig på väg att leta efter en underhållande clown att hyra. Dessutom finns våra evenemangsspecialister tillgängliga sju dagar i veckan, både via offertformuläret på vår webbplats, via e-post och telefon.

Lite historia om clownen

Clownen, en ofta klumpig och ibland tragisk figur, har varit en vanlig karaktär i olika typer av underhållning i århundraden. Från streetartister och professionella teaterstycken till cirkusclowner och typiska slapstick-karaktärer, clowner kan vara ett antal saker som alla fungerar för att underhålla.

Det finns många olika typer av clowner. Den moderna clownen är ofta en kombination av klumpighet och barnsligt beteende, och den har den klassiska röda näsan, vit ansiktsmakeup och överdimensionerade skor och kläder. Denna clown av Auguste-typ är ofta en skämt och en dåre, även om han ibland kan komma över som smart eller busig också. Detta påminner om den typiska clownen som du kan boka till barnfester och liknande tillfällen.

Några tips för att boka en clown

Att boka en clown är inte särskilt komplicerat, men det är praktiskt att veta lite om vad du letar efter under bokningsprocessen. På Evenses gör vi vårt bästa för att hitta exakt det du letar efter. Nedan följer några tips som hjälper dig att få en god uppfattning om vilken typ av clown som passar ditt evenemang.

Vad kan clownen göra?

Clowner är ofta en hänvisning till en karaktär som är rolig och besvärlig, men det finns en hel del variation i den underhållning som clowner kan erbjuda. Det finns till exempel clowner som kan jonglera, clowner som kan fälla super söta ballongfigurer och clowner som helt enkelt är teatraliska trollkarlar. Det är användbart att ta reda på vad din clown kan erbjuda och hur det kompletterar festligheterna som du anordnar.

Är clownen bra med barn?

En clown är ofta ett mycket trevligt tillskott till en fest för yngre barn. Av den anledningen är det viktigt att ha en uppfattning om hur en clown presenterar sig för barn. För att identifiera detta finns videomaterial från tidigare föreställningar och recensioner från personer som redan har bokat eller sett clownen. Du vill inte anställa en clown som är oprofessionell eller för läskig för barn, så lyckligtvis väljer Evenses noggrant rätt typ av artister att arbeta med.

Vad Evenses kan göra för dig

Ska du anordna en födelsedag, festival eller en annan typ av fest och vill du boka en clown? På Evenses är du på rätt plats. Från klassiska clowner och mångsidiga underhållare till ballongartister och jonglerande skämtillverkare, med vår hjälp hittar du den perfekta agenten för din fest på nolltid. Dessutom kan du också se till att clownen kompletteras med ett musikaliskt ackompanjemang, till exempel på piano eller med trumpet. Vår portfölj innehåller clowner som är specialiserade på barnfester och några av de största tillverkarna av ballongdjur.

Om du aldrig har bokat en clown eller annan form av live-underhållning vill vi uppmuntra dig att inte oroa dig för mycket för hela processen. På Evenses har vi gjort otaliga bokningar för professionella clowner för olika typer av evenemang de senaste åren. Vi använder gärna den upplevelsen för att hjälpa dig hitta den clown som är perfekt för ditt evenemang. Du är inte ensam och du kan lita på expertis från våra evenemangsspecialister som hjälper dig från början till slut.

Letar du efter en underhållande clown som kommer att underhålla alla barn grundligt och till och med få föräldrarna att skratta? Se alla våra möjligheter på vår webbplats. Vi har flera clowner i vår databas som kan göra ditt tillfälle ännu bättre. Du kan tänka på en clown som är lämplig för barnshow eller en som är mer lämplig för företagsfester. Om du är intresserad av andra teatrar kan du också tänka på en mime-spelare, ventriloquist eller en levande staty.Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via