Barnkalas

Din yngsta dotter blir sex i slutet av nästa månad och planerar du att göra det till en speciell dag med alla hennes vänner? Kommer din sons läsår snart att vara över och har han frågat dig om han kan säga adjö till sina vänner och klasskamrater på ett barnfest? Eller har en vän frågat dig om du vill fira födelsedagarna för hennes dotter och din dotter tillsammans och letar du fortfarande efter några originella sätt att organisera en fantastisk barnfest? Det kanske låter konstigt, men har du någonsin funderat på att boka ett barnfest?

Ibland sägs det att det är mer stressande att organisera ett bröllop än att organisera ett barnfest. Om du redan har anordnat en barnfest, särskilt som förälder, vet du förmodligen alltför bra vad som menas med detta. Som arrangör vill du naturligtvis att alla barn ska ha det bra på festen och att det är kul att leka tillsammans, men samtidigt måste du också se till att allt går säkert, att det finns tillräckligt med mat och dryck för alla och att det finns något underhållning tillhandahålls. Kort sagt, mycket kommer på din väg när du organiserar ett sådant evenemang och det är därför vi föreslår att du bokar en barnfest.

barnkalas.jpg

Genom att boka en barnfest kan du tilldela en eller flera uppgifter så att du får mer tid till saker som är viktiga för dig. Om du vill kan du till och med lägga ut hela organisationen för hela barnpartiet, det spelar ingen roll för oss. För oss är det särskilt viktigt att du kan ordna barnfesten som du tänker på och att barnen kan njuta av. Oavsett om du har en blygsam barnfest för några barn eller en stor barnfest med catering och levande underhållning i åtanke spelar det ingen roll för oss.

Nu kanske du tycker att allt låter bra, men att det fortfarande inte är helt klart vad vi menar med att boka ett barnfest. För att förklara det bättre kommer vi med några exempel. Vad händer om du planerar ett barnfest för din dotter och hennes klasskamrater och du vill anställa en skådespelerska som kommer till festen klädd som en prinsessa? Inga problem, på Evenses har vi lång erfarenhet av att boka alla typer av handlingar, karaktärer och underhållning. Eller letar du fortfarande efter goda snacks till din sons barnfest? Vi kan hjälpa dig att boka en riktig poffertjesbod. På detta sätt kan du organisera en barnfest med vår hjälp.

Att organisera en barnfest för olika tillfällen är inte nödvändigtvis svårt, men med tanke på det varierade utbudet av barnfester i Sverige, är det lämpligt att ringa in hjälp från en fest som har erfarenhet av sådana bokningar. På Evenses har vi ett brett utbud av alternativ för barnfester som vi redan har bokat för otaliga fester och tillfällen. Vi gör gärna den kompetensen och erfarenheten tillgänglig, så att du kan ordna barnfesten i fråga som du tänker på.

Du kan nå våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår webbplats eller via e-post eller telefon med frågor om bokning av ett barnfest. Om du först vill utforska det själv kan du redan titta på alla tillgängliga alternativ med hjälp av sökmotorn på vår webbplats. Dessutom, för inspiration och underhållning, kommer vi att göra en lista med tips som gör varje barnfest till en framgång.

barnkalas 2.jpg

Några tips för att organisera en barnfest

En av kännetecknen för en typisk barnfest är att du kan vara ganska kreativ med att fylla i den. Barn är normalt mycket mer lekfulla än vuxna och deras fantasi går vanligtvis i full fart, så du kan gå i många riktningar med sådana fester. På det sättet blir det mycket lättare att skapa en unik helhet av festen. För att hjälpa dig lite längre i grunderna, har vi listat några tips nedan för att göra varje barnfest en explosion.

Plats, plats, plats

Som med fastigheter är platsen också av enorm betydelse för festplanering, särskilt när det gäller barnfester. När man anordnar en barnfest glömmer folk ofta att ta hänsyn till föräldrarna. Om det är en fest där barnen släpps och hämtas senare, måste föräldrarna fortfarande gå upp och ner två gånger. I ett sådant fall är det därför viktigt att platsen för barnfesten är lättillgänglig. Om det är en fest där föräldrarna också kan delta, är det bra om platsen också är utrustad för detta med till exempel en bar och en sittgrupp. Om inte, finns det en chans att du inte bara måste ta itu med en grupp aktiva barn utan också en massa uttråkade vuxna under barnfesten.

Skapa ett bra tidsschema

För de flesta möten och evenemang är det smart att hålla koll på tiden och det är inte annorlunda för ett barnfest. Att tydligt kommunicera en starttid och ett slut på barnfesten som du ska anordna ger faktiskt lite tydlighet, både för föräldrarna till de närvarande barnen och för dig själv. På det här sättet kan du undvika att barnen känner att de tas bort från en barnfest oväntat, eftersom de redan vet ungefär vilken tid deras föräldrar tar dem hem igen. Dessutom gör du det också lättare för de andra föräldrarna att inkludera festen i sin planering.

Barn bör övervakas

En stor skillnad mellan en barnfest och ett evenemang för vuxna är den nödvändiga tillsynen. Om du ska anordna en barnfest är det viktigt att se till att det finns tillräckligt med föräldrakontroll på plats. Generellt, ju yngre barnen är desto mer tillsyn behövs, även om detta förhållande främst beror på vilken typ av barn som kommer med. Anledningen till att vi tar med den i listan är dock att den måste beaktas när man bestämmer hur många inbjudningar att skicka. När allt kommer omkring vill du inte bara skicka femtio inbjudningar, medan du bara har två vuxna att övervaka.

Barnfester är för barn

Du kanske kommer ihåg hur annorlunda världen såg ut för dig när du var barn. Barnen som kommer till barnfesten som du ska anordna är förmodligen i en liknande situation. Det är därför det rekommenderas starkt att konsultera mycket med barnet som festen hålls för när man planerar och bokar en barnfest. Han eller hon kommer förmodligen att tycka om att kunna välja saker för festen, till exempel inbjudningar, snacks och underhållning. Samtidigt blir festens planering och organisering också lite tydligare för dig på detta sätt.

Var inte rädd för att bli kreativ när du anordnar en barnfest

Denna punkt är relaterad till föregående punkt. Om du kunde diskutera med barnet eller de ifrågavarande barnen vad som skulle vara kul för festen, var inte rädd för att låta din kreativitet springa vild. Är din son till exempel galen på cowboys och indianer? Sedan kan vi boka en professionell underhållare som kommer att besöka festen som en cowboy. Eller vill du boka en live DJ för din systerdotter? Vi kan också hjälpa dig mycket bra på Evenses med något liknande. Om du vet vilken riktning du vill ta med barnfesten i fråga hjälper vi dig gärna att fylla i detaljerna. Kolla här för kreativitets inspiration till ditt barnkalas.

Vad Evenses kan göra för dig

Precis som alla barn är annorlunda är inget barnfest exakt detsamma. På Evenses har vi ett brett utbud av barnfestalternativ som passar för bokningar vid alla typer av tillfällen, från födelsedagar och fester till barnfestivaler och speciella temafester.

barnkalas 3.jpg

Anordna en barnfest? Du har funderat på hur man organiserar den perfekta barnfesten länge, för snart kommer din son eller dotter att födelsedag. Vill du hellre anordna en barnfest hemma eller vill du hellre gå på barnens teater för en barnföreställning? Eller tillbringa barnfesten hemma igen och låt barnen göra teckningar.

Om du letar efter lämplig underhållning för födelsedagsfesten kan Evenses hjälpa dig vidare. Vi har olika handlingar som kan underhålla barnen. Från trollkarlar eller clown till mimare eller från ballongartist till en buktalare. Att ta hand om roliga barnfester är det viktigaste för oss. Hur vi gör detta är helt upp till dig. Vi behandlar de möjliga idéerna du har med omsorg för att förverkliga dem så bra som möjligt. På så sätt kan du skicka tillräckligt med inbjudningar till barnfesten utan extra arbete.

Anordna en barnfest? Boka en show, artist eller en act för din födelsedagsfest

Tror du att ditt barn skulle älska en Evenses barnfest? Du kan alltid kontakta oss och begära en kostnadsfri offert. Om du har några frågor om den underhållning som passar ett barnfest? Ring gärna eller maila. Vi svarar gärna på dina frågor om underhållning för ett barnfest.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.