Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Party Poppers
100% matchning

Party Poppers

Ett grymt coverband med en bred reportrar som garanterat kommer att sätta igång dansgolvet.
Party Poppers är ett band med 5 medlemmar som fann varandra och deras gemensamma passion för musik...
Läs mer

5 (6 reccensioner)
35000 kr - 55000 kr
All The Way Home
100% matchning

All The Way Home

Ett grymt partyband med nöjdhetsgaranti på 100%
Söker ni ett piggt partyband för er fest med en bred repertoar? Då är All  The Way Home det perfekta bandet för er! All The Way Home består av...
Läs mer

20000 kr - 32000 kr
Get Up & Dance
100% matchning

Get Up & Dance

Get Up & Dance är ett proffisionellt coverband som lyser upp er fest
Get Up & Dance är ett coverband på sex medlemmar som alla delar passionen för att stå på scen och sprida glädje. Deras gem...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
29995 kr - 47990 kr
Partyeliten
100% matchning

Partyeliten

Professionellt och etablerat partyband med lång erfarenhet. Lite bättre och lite smidigare!
Partyeliten Partyeliten består av tre glada killar som bara älskar att underhålla. Med över 25 år...
Läs mer

5 (4 reccensioner)
24000 kr - 38000 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Rockband

Boka ett rockband till din fest

Planerar du en enorm fest för att fira en födelsedag? Eller är kanske din bröllopsdag bara en månad bort och du vill bjuda in både vänner och familj för att fira den tillsammans? Kanske är du med i organisationskommittén för din studentfest och letar fortfarande efter cool underhållning till den stora dagen? Har du kanske funderat på att boka ett live rockband för festen eller evenemanget du ska organisera?

Rockmusik och rockframträdanden för ofta tankarna till skinnjackor, tunga gitarrsolon och bullriga konserter, men rockmusikgenren är mycket mer än så. Inom allt från hårdrock och punkrock till countryrock och poprock finns det väldigt många rörelser, och inom dessa finns ytterligare många regionala variationer. Kort sagt, när vi pratar om att boka ett rock band talar vi faktiskt om ett mycket bredare koncept.

Längre ner kommer vi att gå djupare in i rockmusikens historia och hur denna genre också är mycket populär i Sverige. Vad vi redan nu kan säga är att det är en mycket mångsidig typ av musik och mångsidighet är något som du som arrangör av en fest eller ett evenemang vinner på. Beroende på olika faktorer, inklusive typen av rockmusik, typen av rockband och de personer du ska bjuda in, kan det vara en bra idé att boka ett rockband för många olika typer av tillfällen. Från födelsedagar och folkfester till temafester och bröllop så kan bokning av ett lämpligt rockband ge både glädje och energi åt tillställningen.

Om vi ​​specifikt talar om Sverige så har rockmusiken en ganska rik historia. Rockartister som rock-Olga och Jerry Williams från femtio- och sextiotalet följdes upp av rockband som Talisman och Europe under 80-talet. Sverige har under årtionden haft en stadig ström av framgångsrika band, och namn som In Flames och Ghost ringer är numera välbekant i stora delar av världen. Tack vare dessa talanger så har den Svenska rockscenen varit mycket livlig i årtionden, vilket också är goda nyheter för dig som arrangör.

Det är inte nödvändigtvis svårt att boka ett rockband till din fest eller evenemang, men med tanke på det varierade utbudet i Sverige så är det lämpligt att ringa in hjälp från en festfixare med erfarenhet av sådana bokningar. På Evenses har vi ett brett utbud av rockband som vi redan har bokat för otaliga fester och evenemang, ibland samman med ytterligare underhållning som ljusshow eller catering. Vi står mer än gärna till förfogande med vår expertis och erfarenhet för att hjälpa dig att boka det perfekta rock bandet för din tillställning.

Du kan nå våra bokare och underhållningsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår webbplats eller via e-post och telefon. Om du först vill utforska utbudet på egen hand kan du titta på alla tillgängliga alternativ med hjälp av sökmotorn på vår webbplats. Dessutom, för att hjälpa dig lite längre på vägen, kommer vi att ta en titt på rockmusikens historia, både globalt och hemma i Sverige, och lista några goda skäl för att boka ett rockband.

rockband-boka-rocknroll.jpg

Lite historia om rockmusik

Jämfört med många andra musikgenrer, som klassisk musik och olika latinamerikanska genrer, är rockmusiken relativt ung. Rockmusiken, i allmänhet baserad på (elektriska) gitarrer, bas och trummor, har sitt ursprung i USA i slutet av 1940-talet till följd av konvergensen av de många olika musikaliska trender och element under den perioden. Country och blues var under perioden mycket populära och elgitarren gjorde samtidigt entre i musikvärlden. Många av de tidiga rockstjärnorna, som Chuck Berry, var starkt inspirerade av bluesmusik när de skapade den första rockmusiken.

I början av 1960-talet började rockmusiken att närma sig bilden av den genre vi associerar den med idag. Rolling Stones, bland annat, gav rock en mer upprorisk och kontroversiell bild, och när 1970-talet anlände hade flera undergenrer av rockmusik blivit globala trender. Punkgenren blev också stor under den perioden, ledd av populära band som Sex Pistols och The Clash, och i Sveriges städer hördes Ebba Grön, Asta Kask och KSMB spela i garage, ungdomsgårdar och parker.

När 1980-talet anlände förlorade rockmusiken lite popularitet, främst på grund av bristen på innovation och kreativitet inom genren. Detta rensade utrymme för tillväxt av undergenrer, inklusive new wave-band som Depeche Mode i England och R.E.M. Rockmusik började återigen röra sig mot den mer upproriska och avvikande bilden som musiken hade på 1960-talet, och denna trend hjälpte till att göra den till en av de mest populära typerna av musik bland yngre människor och studenter. Därav namnen college rock och alternativ rock.

Hårdrock, från band som Puddle of Mud och Staind, alternativ rock från band som Red Hot Chili Peppers och Foo Fighters, och band som Linkin Park och Limp Bizkit som blandade olika genrer med rockmusik växte till världsberömda ensembler.

Under de senaste två decennierna har rockmusik fortsatt att utvecklas med alternativa rockband som Coldplay och The White Stripes, medan band som The Red Hot Chili Peppers fortfarande fyller stora arenor under sina konserter. Trots att rockmusikens historia fortfarande är ganska ny, har genren gått igenom mycket sedan 1940-talet. På kort tid har det vuxit till en av de mest populära och mest hörda genrerna i världen, och det har också säkerställt tillgången på bokningsbara rockband i Sverige för privata fester och företagsevenemang. Det är goda nyheter för dig som arrangör, eftersom det betyder att det garanterat finns ett rockband som är perfekt för det tillfälle du ska organisera! Vi på Evenses hjälper vi dig gärna att hitta det tillsammans med dig.

rockband-boka-rock.jpg

Varför det kan vara en bra idé att boka ett rockband

Att boka ett rockband kan vara en bra idé för en mängd olika fester och evenemang, från privata fester och födelsedagar till festivaler och företagsevenemang. Men om du fortfarande är osäker har vi listat några goda skäl för att boka ett rockband här nedan.

Ett rockband ger festen liv

Som vi har skrivit tidigare finns det många olika typer av rockmusik. Oavsett genre så kan du lita på att rock bandet ger liv åt tillställningen. Rockmusik innehåller i allmänhet gitarrer, trummor och bas, och rytmen är ofta mycket energisk. Att boka ett rock band är det perfekta sättet att få dina gäster att både sjunga med och att hoppa på dansgolvet.

Rockmusik kan anpassas till publiken

En av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till som arrangör av en fest eller ett evenemang är publiken du bjuder in. Det fantastiska med rockmusik är att du kan anpassa underhållningen till de gäster som kommer att vara närvarande. Om gästerna till exempel huvudsakligen är i femtioårsåldern, kan ett rockband som spelar musik i stil med David Bowie och The Police vara trevligt. Växte gästerna upp under 1990-talet? Då kan ett rockband som spelar musik i stil med Red Hot Chili Peppers och Linkin Park vara en bra idé. Med andra ord, genom att boka ett rockband kan du anpassa festen till många olika typer av gäster.

Rockmusik är mycket populär i Sverige

Rock band från Sverige, som Europe, In Flames, Mustasch och Ghost, har haft oerhört framgångsrika perioder och har försäkrat att det finns många rockband i regionen. Det omfattande utbudet av rockband på vår webbplats är ytterligare ett bevis för rockens popularitet i landet. Det här är goda nyheter för dig som arrangör, eftersom det betyder att du har mycket att välja mellan när du bokar ett rockband, och att det är möjligt att matcha musiken väl med dina gäster och den typ av tillställning du tänker dig.

rockband-boka-hardrock.jpg

Vad Evenses kan göra för dig

Att boka ett rock band behöver inte alls vara svårt, speciellt inte om du redan vet mer eller mindre vilken typ av evenemang du ska anordna och vilken typ av rockmusik du vill höra. Det är verkligen användbart att få en relativt tydlig uppfattning om det, åtminstone för dig själv, innan du börjar leta efter, och boka, ett rockband. Inte alla professionella rockband passar den typ av fest eller evenemang som du ska anordna.

Oavsett om du anordnar ett bröllop eller är mitt i att organisera årets företagsmöte, kan det vara roligt och överraskande att boka ett rockband. Evenses har varit aktiva i festplaneringsvärlden i många år och vi har arrangerat hundratals rockbands-bokningar. Med hjälp av sökmotorn på vår webbplats kan du redan nu börja söka efter det perfekta rockbandet, men du också kan kontakta våra bokare och underhållningsspecialister sju dagar i veckan med dina frågor och önskemål rörande att boka ett rockband. Du kan alltid nå oss genom att fylla i offertformuläret på webbplatsen och skicka det utan förpliktelser, eller så kontakta du oss via e-post och telefon. På Evenses kan du lita på att vi, tillsammans med dig, hittar det rockband som passar perfekt till den fest eller evenemanget du ska organisera.

Evenses kan erbjuda dig ett brett utbud av musikgrupper och musiker som dagligen bokas för olika typer av fester, festivaler och evenemang.

Om du har några frågor, vänligen kontakta oss på Evenses bokningsbyrå.
Vi finns tillgängliga sju dagar i veckan. Du kan också begära ett kostnadsförslag från vår webbplats.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via