Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Nemaiah Band
100% matchning

Nemaiah Band

Boka skånes energifyllda rockband Nemaiah Band till din festival, företagsevenemang eller födelsedagsfest! Läs mer

Pris på förfrågan
Kiss Tribute
100% matchning

Kiss Tribute

Kiss Tribute är ett tributband till Kiss som levererar en häftig show
Detta tirbutband är det bästa sättet att uppleva en klassisk Kiss show! Bandet består av erfarna musiker med en gemensam ...
Läs mer

30950 kr - 49520 kr
Party Poppers
100% matchning

Party Poppers

Ett grymt coverband med en bred reportrar som garanterat kommer att sätta igång dansgolvet.
Party Poppers är ett band med 5 medlemmar som fann varandra och deras gemensamma passion för musik...
Läs mer

5 (11 reccensioner)
35000 kr - 55000 kr
All The Way Home
100% matchning

All The Way Home

Ett grymt partyband med nöjdhetsgaranti på 100%
Söker ni ett piggt partyband för er fest med en bred repertoar? Då är All  The Way Home det perfekta bandet för er! All The Way Home består av...
Läs mer

4,8 (11 reccensioner)
33500 kr - 45000 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Rockband

Boka ett rockband till din fest

Planerar du en enorm fest för att fira en födelsedag? Eller är kanske din bröllopsdag bara en månad bort och du vill bjuda in både vänner och familj för att fira den tillsammans? Kanske är du med i organisationskommittén för din studentfest och letar fortfarande efter cool underhållning till den stora dagen? Har du kanske funderat på att boka ett live rockband för festen eller evenemanget du ska organisera?

Rockmusik och rockframträdanden för ofta tankarna till skinnjackor, tunga gitarrsolon och bullriga konserter, men rockmusikgenren är mycket mer än så. Inom allt från hårdrock och punkrock till countryrock och poprock finns det väldigt många rörelser, och inom dessa finns ytterligare många regionala variationer. Kort sagt, när vi pratar om att boka ett rock band talar vi faktiskt om ett mycket bredare koncept.

Längre ner kommer vi att gå djupare in i rockmusikens historia och hur denna genre också är mycket populär i Sverige. Vad vi redan nu kan säga är att det är en mycket mångsidig typ av musik och mångsidighet är något som du som arrangör av en fest eller ett evenemang vinner på. Beroende på olika faktorer, inklusive typen av rockmusik, typen av rockband och de personer du ska bjuda in, kan det vara en bra idé att boka ett rockband för många olika typer av tillfällen. Från födelsedagar och folkfester till temafester och bröllop så kan bokning av ett lämpligt rockband ge både glädje och energi åt tillställningen.

Om vi ​​specifikt talar om Sverige så har rockmusiken en ganska rik historia. Rockartister som rock-Olga och Jerry Williams från femtio- och sextiotalet följdes upp av rockband som Talisman och Europe under 80-talet. Sverige har under årtionden haft en stadig ström av framgångsrika band, och namn som In Flames och Ghost ringer är numera välbekant i stora delar av världen. Tack vare dessa talanger så har den Svenska rockscenen varit mycket livlig i årtionden, vilket också är goda nyheter för dig som arrangör.

Det är inte nödvändigtvis svårt att boka ett rockband till din fest eller evenemang, men med tanke på det varierade utbudet i Sverige så är det lämpligt att ringa in hjälp från en festfixare med erfarenhet av sådana bokningar. På Evenses har vi ett brett utbud av rockband som vi redan har bokat för otaliga fester och evenemang, ibland samman med ytterligare underhållning som ljusshow eller catering. Vi står mer än gärna till förfogande med vår expertis och erfarenhet för att hjälpa dig att boka det perfekta rock bandet för din tillställning.

Du kan nå våra bokare och underhållningsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår webbplats eller via e-post och telefon. Om du först vill utforska utbudet på egen hand kan du titta på alla tillgängliga alternativ med hjälp av sökmotorn på vår webbplats. Dessutom, för att hjälpa dig lite längre på vägen, kommer vi att ta en titt på rockmusikens historia, både globalt och hemma i Sverige, och lista några goda skäl för att boka ett rockband.

rockband-boka-rocknroll.jpg

Lite historia om rockmusik

Jämfört med många andra musikgenrer, som klassisk musik och olika latinamerikanska genrer, är rockmusiken relativt ung. Rockmusiken, i allmänhet baserad på (elektriska) gitarrer, bas och trummor, har sitt ursprung i USA i slutet av 1940-talet till följd av konvergensen av de många olika musikaliska trender och element under den perioden. Country och blues var under perioden mycket populära och elgitarren gjorde samtidigt entre i musikvärlden. Många av de tidiga rockstjärnorna, som Chuck Berry, var starkt inspirerade av bluesmusik när de skapade den första rockmusiken.

I början av 1960-talet började rockmusiken att närma sig bilden av den genre vi associerar den med idag. Rolling Stones, bland annat, gav rock en mer upprorisk och kontroversiell bild, och när 1970-talet anlände hade flera undergenrer av rockmusik blivit globala trender. Punkgenren blev också stor under den perioden, ledd av populära band som Sex Pistols och The Clash, och i Sveriges städer hördes Ebba Grön, Asta Kask och KSMB spela i garage, ungdomsgårdar och parker.

När 1980-talet anlände förlorade rockmusiken lite popularitet, främst på grund av bristen på innovation och kreativitet inom genren. Detta rensade utrymme för tillväxt av undergenrer, inklusive new wave-band som Depeche Mode i England och R.E.M. Rockmusik började återigen röra sig mot den mer upproriska och avvikande bilden som musiken hade på 1960-talet, och denna trend hjälpte till att göra den till en av de mest populära typerna av musik bland yngre människor och studenter. Därav namnen college rock och alternativ rock.

Hårdrock, från band som Puddle of Mud och Staind, alternativ rock från band som Red Hot Chili Peppers och Foo Fighters, och band som Linkin Park och Limp Bizkit som blandade olika genrer med rockmusik växte till världsberömda ensembler.

Under de senaste två decennierna har rockmusik fortsatt att utvecklas med alternativa rockband som Coldplay och The White Stripes, medan band som The Red Hot Chili Peppers fortfarande fyller stora arenor under sina konserter. Trots att rockmusikens historia fortfarande är ganska ny, har genren gått igenom mycket sedan 1940-talet. På kort tid har det vuxit till en av de mest populära och mest hörda genrerna i världen, och det har också säkerställt tillgången på bokningsbara rockband i Sverige för privata fester och företagsevenemang. Det är goda nyheter för dig som arrangör, eftersom det betyder att det garanterat finns ett rockband som är perfekt för det tillfälle du ska organisera! Vi på Evenses hjälper vi dig gärna att hitta det tillsammans med dig.

rockband-boka-rock.jpg

Varför det kan vara en bra idé att boka ett rockband

Att boka ett rockband kan vara en bra idé för en mängd olika fester och evenemang, från privata fester och födelsedagar till festivaler och företagsevenemang. Men om du fortfarande är osäker har vi listat några goda skäl för att boka ett rockband här nedan.

Ett rockband ger festen liv

Som vi har skrivit tidigare finns det många olika typer av rockmusik. Oavsett genre så kan du lita på att rock bandet ger liv åt tillställningen. Rockmusik innehåller i allmänhet gitarrer, trummor och bas, och rytmen är ofta mycket energisk. Att boka ett rock band är det perfekta sättet att få dina gäster att både sjunga med och att hoppa på dansgolvet.

Rockmusik kan anpassas till publiken

En av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till som arrangör av en fest eller ett evenemang är publiken du bjuder in. Det fantastiska med rockmusik är att du kan anpassa underhållningen till de gäster som kommer att vara närvarande. Om gästerna till exempel huvudsakligen är i femtioårsåldern, kan ett rockband som spelar musik i stil med David Bowie och The Police vara trevligt. Växte gästerna upp under 1990-talet? Då kan ett rockband som spelar musik i stil med Red Hot Chili Peppers och Linkin Park vara en bra idé. Med andra ord, genom att boka ett rockband kan du anpassa festen till många olika typer av gäster.

Rockmusik är mycket populär i Sverige

Rock band från Sverige, som Europe, In Flames, Mustasch och Ghost, har haft oerhört framgångsrika perioder och har försäkrat att det finns många rockband i regionen. Det omfattande utbudet av rockband på vår webbplats är ytterligare ett bevis för rockens popularitet i landet. Det här är goda nyheter för dig som arrangör, eftersom det betyder att du har mycket att välja mellan när du bokar ett rockband, och att det är möjligt att matcha musiken väl med dina gäster och den typ av tillställning du tänker dig.

rockband-boka-hardrock.jpg

Vad Evenses kan göra för dig

Att boka ett rock band behöver inte alls vara svårt, speciellt inte om du redan vet mer eller mindre vilken typ av evenemang du ska anordna och vilken typ av rockmusik du vill höra. Det är verkligen användbart att få en relativt tydlig uppfattning om det, åtminstone för dig själv, innan du börjar leta efter, och boka, ett rockband. Inte alla professionella rockband passar den typ av fest eller evenemang som du ska anordna.

Oavsett om du anordnar ett bröllop eller är mitt i att organisera årets företagsmöte, kan det vara roligt och överraskande att boka ett rockband. Evenses har varit aktiva i festplaneringsvärlden i många år och vi har arrangerat hundratals rockbands-bokningar. Med hjälp av sökmotorn på vår webbplats kan du redan nu börja söka efter det perfekta rockbandet, men du också kan kontakta våra bokare och underhållningsspecialister sju dagar i veckan med dina frågor och önskemål rörande att boka ett rockband. Du kan alltid nå oss genom att fylla i offertformuläret på webbplatsen och skicka det utan förpliktelser, eller så kontakta du oss via e-post och telefon. På Evenses kan du lita på att vi, tillsammans med dig, hittar det rockband som passar perfekt till den fest eller evenemanget du ska organisera.

Evenses kan erbjuda dig ett brett utbud av musikgrupper och musiker som dagligen bokas för olika typer av fester, festivaler och evenemang.

Om du har några frågor, vänligen kontakta oss på Evenses bokningsbyrå.
Vi finns tillgängliga sju dagar i veckan. Du kan också begära ett kostnadsförslag från vår webbplats.Vad är skillnaden mellan ett rockband och coverband?

Ett rockband är en musikgrupp som spelar rockmusik, medan ett rockband spelar musik från olika genrer som pop, rock, soul, funk och jazz. Nedan följer några skillnader mellan de två:

Musikstil: Ett rockband fokuserar specifikt på rockmusik, medan ett rockband spelar musik från olika genrer och är vanligtvis avsett för en bredare publik.

Repertoar: Ett rockband har ofta en mer begränsad repertoar som är inriktad på rocklåtar, medan ett rockband har en bredare repertoar och kan spela låtar från olika genrer.

Målgrupp: Ett rockband riktar sig vanligtvis till en specifik målgrupp, nämligen rockfans, medan ett rockband attraherar en bredare publik.

Ljudbild: Ett rockband har en karakteristisk, hårdare ljudbild med mycket gitarr och trummor, medan ett rockband vanligtvis har en mer allsidig ljudbild där olika instrument och sång står i centrum.

Båda bandtyperna har sina egna unika egenskaper och kan vara lämpliga för olika typer av evenemang, beroende på önskemål och den typ av publik som förväntas.

Vilka låtar spelar ett rockband på en bröllopsfest?

Banden har en repertoar av låtar som de spelar från. Ofta är de öppna för förslag och låtönskningar. Det är dock bra att ange dessa önskningar i god tid före bokningen. På själva kvällen kan låtönskningar påverka uppbyggnaden av setlistan och därmed gästernas nöje. Om en låt inte finns i repertoaren är flera band villiga att lära sig en eller två låtar.

Hur länge spelar ett rockband?

Ett standardframträdande består av 3 set om 45 minuter. Detta fördelas över en tidsperiod på 3-3,5 timmar. Kortare framträdanden är också möjliga. Den maximala speltiden för de flesta liveband är 4 set om 40 minuter. Detta kan fördelas över en tidsperiod på 4 till 5 timmar.

Tar bandet pauser?

För att kunna genomföra framträdandet på ett trevligt, professionellt och entusiastiskt sätt behöver bandet ibland ta pauser. Ett framträdande upp till 1 timme genomförs vanligtvis utan pauser. Vid längre framträdanden kan du förvänta dig att det tas en paus på cirka 15 minuter per timme.

Vad händer under bandets pauser?

Under pauserna spelar rockbandet stämningsskapande musik via sitt ljudsystem. Musiken är naturligtvis i linje med den musik som spelas under framträdandet. Vissa band har en DJ som kommer med dem och denne kommer då att sköta musiken. Självklart kan du också boka en DJ för att spela under pauserna för alla rockband.

Hur lång tid tar det att rigga för rockbandet?

Riggningen av rockbandet tar cirka 45 minuter för band med 3 till 4 medlemmar. För större band tar det 1 till 1,5 timmar. Vi anpassar alltid mängden utrustning efter gruppens storlek. Om det är många gäster på eventet(över 175 personer), kommer även uppbyggnadstiden att vara längre.

Hur lång tid innan framträdandet är rockbandet redo?

Rockbandet är standardmässigt klart att börja 10 minuter före framträdandet. Det innebär att allt är riggat och ljudkontrollerat. Det är också möjligt att komma överens om att bandet står redo tidigare före framträdandet. Bandmedlemmarna kommer då naturligtvis att behöva mer tid för uppdraget, så de kommer att ta ut en ersättning för väntetiden.

Behöver rockbandet en scen?

Vanligtvis behöver inte ett rockband en scen. Ofta kan de spela på en fri yta i lokalen om den inte är upphöjd. Beroende på lokalens layout och antalet närvarande personer kan en scen vara en fördelaktig tillägg. Musikerna blir bättre synliga för publiken. Rockband som ofta kräver en scen är premiumband och kända band. Om du har fler frågor är du välkommen att kontakta oss angående bokning av ett rockband. Bandbokningar gör varje fest framgångsrik.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via