1 filter
Sortera efter: Relevans
Vill du boka en Dixielandorkester? Kolla vad Evenses har att erbjuda
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Dixieland-orkester

Vill du anställa en Dixieland-orkester för din fest, födelsedag eller bröllop? En Dixieland-orkester ger en svängande atmosfär, underhåller även de mest motvilliga gästerna och är lämplig för alla tillfällen. De spelar popmusik, topp 40-musik, jazzmusik och andra kända allsånger. Dessutom är alla möjliga olika kombinationer av musiker möjliga - en rolig Dixieland-trio, band eller full orkester.

Våra Dixieland-orkestrar är mycket flexibla och tar hänsyn till dina skräddarsydda önskemål och preferenser. Letar du efter en vandrande Dixieland-orkester, som kommer att underhålla dina gäster när de marscherar runt i rymden? Inget problem! Våra Dixieland-orkestrar är mobila men kan naturligtvis också uppträda på scenen. Med sin kombination av sång och instrument som banjo, tuba och mässing vet våra Dixieland-musiker hur man gör festen fantastisk.

Hyr en Dixieland-orkester för din stadsfest, festival eller evenemang.

Du kan boka vår Dixieland-orkester för alla tillfällen, till exempel en stadsparad, en festival på din lokala marknad eller till och med på din egen fest. Det som är fantastiskt med våra Dixieland-orkestrar är att de kan svara på många teman. Under julen kan de ta med sig kläder som matchar temat och tillfället.

Är du nyfiken på vilken typ av musik som våra Dixieland-orkestrar spelar? Lyssna på Dixielands musikdemos! Vi hjälper dig gärna att göra ditt evenemang till en framgång, så tveka inte att kontakta oss för råd. Vi är tillgängliga sju dagar i veckan och vi hjälper dig gärna.

Blogg om att boka en Dixieland-orkester

Festen är nästan färdig, catering är ordnad och inbjudningarna är redo att gå ut, men du har fortfarande en känsla av att något saknas. Människor som redan har anordnat ett evenemang kommer troligen att känna till den här frågan. Du vill helt säkert att festens atmosfär ska vara lite överflödig och att gästerna ska trivas. I sådana fall att boka ett Dixieland-band kan vara det perfekta beslutet att ge din fest.

Ett klassiskt Dixieland-band är en ensemble som spelar Dixieland-jazz, en jazzstil vars rötter ligger i New Orleans på 1900-talet. Sammansättningen av en Dixieland-orkester kan variera, särskilt när det gäller levande handlingar. Från en jazztrio, till ett litet band eller en full orkester, du kan boka ett Dixieland-band i Storbritannien för alla slags evenemang. På Evenses kan du till och med välja att boka en Dixieland-orkester som går bland dina gäster under din fest.

Låter allt detta fantastiskt för dig, men du är osäker på hur du hittar och bokar ett Dixieland-band? Till att börja med kan du titta på handlingarna på vår webbplats, där varje grupp också har en profil. Vi rekommenderar också att du letar upp några videor och annat material från Dixieland-banden som du tycker kan vara bra alternativ. Dessutom kan du alltid kontakta oss för mer information om bokning av Dixieland-orkestrar och för ytterligare hjälp med bokningen. Vi är tillgängliga sju dagar i veckan, både via offertformuläret på webbplatsen och via telefon eller e-post.

Vad är Dixieland-jazz?

Dixieland-jazz är en typ av jazz som först spelades av jazzmusiker i gamla New Orleans. Namnet "Dixieland" är en hänvisning till "Old South" i koloniala Amerika, specifikt till regionen strax söder om Mason-Dixon-linjen, gränslinjen mellan delstaterna Pennsylvania och Maryland. Dixieland-jazz är en av de tidigaste stilarna i jazzmusik. Även om instrumenten och storleken på bandet kan variera, består en Dixieland-orkester vanligtvis av en "frontlinje" av trumpet, trombon och klarinett, med en "rytmsektion" bestående av minst två av följande instrument: gitarr eller banjo, strängbas eller tuba, piano och trummor.

En typisk Dixieland-jazzföreställning består av ett instrument (vanligtvis trumpeten) som spelar melodin eller en igenkännlig variation och resten av instrumenten från "frontlinjen" kompletterar melodin för att skapa ett dynamiskt ljud. Detta säkerställer i stor utsträckning att Dixieland-jazz ofta låter mycket mer varierad och polyfonisk än till exempel ett storband som spelar enligt ett tätt repeterat stycke. Musiken började få framträdande i början av 1900-talet, men termen "Dixieland" blev först riktigt populär efter ankomsten av Original Dixieland Jazz Band 1917 och deras miljoner sålda skivor. Louis Armstrongs All-Stars är också ett band som populärt identifieras med Dixieland-jazz. Båda orkestrarna är värda att leta upp om du funderar på att boka en Dixieland-orkester för ditt parti eller evenemang, även om du utan tvekan redan känner till dem om du är ett fan av genren.

Ska du anordna en stor födelsedagsfest och letar du efter ett sätt att få dina gäster att dansa? Vill du göra öppningen av din nya butik till en livlig fest? Eller kanske du letar efter en originalhandling för att öka den årliga företagsmiddagen? Oavsett vilken fest du ska anordna, kan det vara ett minnesvärt tillfälle att boka en Dixieland-orkester. Dixieland-banden som vi regelbundet samarbetar med spelar olika repertoarer, från jazz och pop till att sjunga med, och anpassar sig gärna efter kundernas önskemål. I de flesta fall kan du också hjälpa till att bestämma bandets sammansättning och vilka instrument som används. På så sätt kan du ge en personlig touch till nästan alla tillfällen och lämna dina gäster förvånade!

Olika typer av Dixieland-jazz

Eftersom jazzmusik i allmänhet huvudsakligen kännetecknas av improvisation, finns det många undergenrer inom jazz, varav Dixieland är en. Dixielands jazzsubgenre kan dock också delas in i olika stilar, varav den vanligaste är Chicago Style, West Coast Revival och den engelska Old Style Jazz.

På grund av flytten av många södra musiker till norr efter 1917 är Chicago Style jazz en form av jazz som är starkt inspirerad av den ursprungliga Dixieland-jazz från New Orleans. Övergången från den ursprungliga stilen till Chicago Style representerades huvudsakligen av den större tonvikten på solo kör istället för små solopauser, liksom betoningen på snabbare tempo, strängbas och gitarr (ersätter traditionell tuba och banjo) och saxofoner. King Oliver och Jelly Roll Morton var några av de största stjärnorna i Chicago-jazzscenen, medan Louis Armstrong med sitt Hot Five och Hot Seven-band orsakade ett upplopp i musikbranschen 1925 till 1928 med sin typiska form av Chicago Style. Utvecklingen och tillväxten av Chicago Style-jazz skulle i slutändan också vara början på swingmusik på 1930- och 1940-talet.

West Coast Revival jazzstil är faktiskt en reaktion på tillväxten av Chicago Style och den nära kopplingen mellan den stilen och swingmusiken. I slutet av 1930-talet startade västkusten Revival av Lu Watters och hans Yerba Buena Jazz Band i San Francisco, och detta utvidgades senare av trombonisten Turk Murphy. Musiken från ikoniska Dixieland-artister som Joe "King" Oliver, Jelly Roll Morton, Louis Armstrong och W.C. låg till grund för västkustens återupplivningsrepertoar. Närvaron av banjo och tuba i rytmavsnitten är en typisk egenskap hos en västkustens revival orkester.

På grund av inflytandet från de två viktigaste orkesterformerna av harmoni i de låga länderna, harmoni och fanfar, innehåller traditionella engelska jazzband inte piano eller stränginstrument, förutom banjo. Vad du ser i dessa ensembler är trumpeter, tromboner och saxofoner tillsammans med en klarinett, en sousafon och ett slagverk. Detta inflytande återspeglas också i storleken på ett typiskt engelskt jazzföretag: Med ett genomsnitt på femton bandmedlemmar är engelska jazzband de största ensemblerna som spelar traditionell jazzmusik.

Oavsett om du precis börjat utforska genren eller har njutit av energisk Dixieland-jazz i flera år, hjälper Evenses gärna till det perfekta bandet för din fest eller evenemang. Att boka en Dixieland-orkester behöver inte vara komplicerat om du har rätt evenemangsspecialister som hjälper dig på vägen. Oavsett om du letar efter en enkel jazztrio för lite bakgrundsmusik under middagen eller en svensk gammal orkester för att blåsa bort dina gäster, tillsammans kan vi boka Dixieland-orkestern som passar perfekt till ditt evenemang och inom din budget.

Vad kan Evenses göra för dig?

Att hitta rätt band som kan framkalla New Orleans-atmosfären i början av 1900-talet görs bäst genom att hitta ett bra Dixieland-jazzband. Genom att boka en Dixieland-orkester kan du skapa en glad, energisk atmosfär, samtidigt som du ger något original och unikt för din publik. Det är inte varje dag som dina gäster får chansen att uppleva Dixieland-jazz från en levande orkester.

En av de stora fördelarna med att arbeta med banden på vår webbplats är att vi redan har mycket erfarenhet av att boka dessa Dixieland-orkestrar. Det som kommer med alla dessa bokningar är stor erfarenhet och insikt. Vi beskriver också flera recensioner av bandet för att dela ytterligare insikt om hur bra gruppen är. I kombination med lite videomaterial och hjälp av våra bokare kan du få en god uppfattning om de tillgängliga ensemblerna innan du fattar ett beslut.

Våra Dixieland-orkestrar kan anpassas till nästan vilken typ av fest och tema som helst, från romantiska bröllop och svängande fester med vänner, till julfester med kollegor och midsommarfirande. Med frågor om tillgängligheten till våra band och möjligheterna att boka en Dixieland-orkester kan du kontakta oss sju dagar i veckan, både via offertformuläret på webbplatsen och via e-post och telefon.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.