Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
The great Cabaret band
100% matchning

The great Cabaret band

Ett extravagant jazzband perfekt till bröllop, födelsedagar, fest och företagsevent.
Varmt välkomna till en afton där Louis Armstrong, Alice Babs och Chris Barber - med många flera - ges pla...
Läs mer

24900 kr - 39840 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Dixieland orkester

Vill du anställa en Dixieland orkester för din fest, födelsedag eller bröllop?

  • En Dixieland orkester ger en svängande atmosfär, underhåller även de mest motvilliga gästerna och är lämplig för alla tillfällen.
  • De spelar popmusik, topp 40-musik, jazzmusik och andra kända allsånger.
  • Dessutom är alla möjliga olika kombinationer av musiker möjliga - en rolig Dixieland trio, band eller full orkester.

Våra Dixieland orkestrar är mycket flexibla och tar hänsyn till dina skräddarsydda önskemål och preferenser. Letar du efter en vandrande Dixieland orkester, som kommer att underhålla dina gäster när de marscherar runt? Inga problem! Våra Dixieland är är mobila men kan naturligtvis också uppträda på scenen.

Med sin kombination av sång och instrument som banjo, tuba och mässing vet våra Dixieland orkestrar hur man gör festen fantastisk.

Hyr en Dixieland orkester för din stadsfest, festival eller evenemang.

Du kan boka vår Dixieland orkester för alla tillfällen, till exempel en stadsparad, en festival på din lokala marknad eller till och med på din egen fest. Det som är fantastiskt med vår Dixieland musik är att de kan svara på många teman. Under julen kan de ta med sig kläder som matchar temat och tillfället.

Är du nyfiken på vilken typ av musik som våra Dixieland spelar? Vi hjälper dig gärna att göra ditt evenemang till en framgång, så tveka inte att kontakta oss för råd. Vi är tillgängliga sju dagar i veckan och vi hjälper dig gärna.

dixielnd band orkester hyr.jpg

Vad är Dixieland jazz?

Ett original Dixieland jazz band är en ensemble som spelar Dixieland jazz. Det är en jazzstil vars rötter ligger i New Orleans på 1900-talet. Sammansättningen av en Dixieland orkester kan variera, särskilt när det gäller levande handlingar.
Från en jazztrio, till ett litet band eller en full orkester.

Dixieland jazz är en av de tidigaste stilarna i jazzmusik. Även om instrumenten och storleken på bandet kan variera, består Dixieland-orkester vanligtvis av en "frontlinje" av trumpet trombon och klarinett. Med detta tillkommer en "rytmsektion" bestående av minst två av följande instrument: gitarr eller banjo, strängbas eller tuba, piano och trummor.

En typisk Dixieland jazz föreställning består av ett instrument (vanligtvis trumpeten) som spelar melodin eller en igenkännlig variation. Sedan resten av instrumenten från "frontlinjen" kompletterar melodin för att skapa ett dynamiskt ljud. Detta säkerställer i stor utsträckning att

Dixieland jazz ofta låter mycket mer varierad och polyfonisk än till exempel ett storband som spelar enligt ett tätt repeterat stycke.

Dixieland banden som vi regelbundet samarbetar med spelar olika repertoarer, från dixieland jazz och dixieland pop att sjunga med till men anpassar sig gärna efter kundernas önskemål.

I de flesta fall kan du också hjälpa till att bestämma bandets sammansättning, vilka instrument som används samt vilken typ av musik du vill ha. På så sätt kan du ge en personlig touch till nästan alla tillfällen och lämna dina gäster förvånade!

dixieland jazz boka band.jpg

Olika typer av Dixieland jazz

Eftersom jazzmusik i allmänhet huvudsakligen kännetecknas av improvisation, finns det många undergenrer inom jazz, varav Dixieland är en. Dixielands jazz subgenre kan dock också delas in i olika stilar, varav den vanligaste är Chicago Style, West Coast Revival och den engelska Old Style Jazz.

Vad kan Evenses göra för dig?

En av de stora fördelarna med att arbeta med banden på vår webbplats är att vi redan har mycket erfarenhet av att boka dessa Dixieland orkestrar. Det som kommer med alla dessa bokningar är stor erfarenhet och insikt.

Våra Dixieland orkestrar kan anpassas till nästan vilken typ av fest och tema som helst, från romantiska bröllop och svängande fester med vänner, till julfester med kollegor och midsommarfirande.

Med frågor om tillgängligheten till våra band och möjligheterna att boka en Dixieland orkester kan du kontakta oss sju dagar i veckan, både via offertformuläret på webbplatsen och via e-post och telefon.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via