Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Hyr fotobås
100% matchning

Hyr fotobås

Fotobås förhöjer stämningen på festen och skapar fina minnen bland gästerna.
Foton är det perfekta minnet på ditt bröllop, företagsevent eller fest. Fotobås förhöjer stämningen på ditt event...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
6700 kr - 10720 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Photo Booth

Hyr ett fotobås till ditt bröllop, födelsedagsfest eller företagsevenemang! Skapa minnen med dina vänner och har roligt på samma gång. Ett fotobås kan vara ett väldigt rolig tillägg till alla möjliga olika evenemang. Snabba, roliga och kanske fåniga bilder som du och dina vänner/gäster kan minnas förevigt.

Innehåll

 • Varför ska du hyra en fotobås?
 • Saker att tänka på innan man bokar ett fotobås
 • Fotobås till bröllop
 • FAQ boka ett fotobås

fotobås cms.webp

Varför ska du hyra ett fotobås?

Ett fotobås har flera fördelar vid ditt tillfälle eller evenemang. Antag att du styr ihop en trevlig tillställning för antingen din familj eller vänner. Varför inte fånga dessa ögonblick på bild med ett fotobås redo och installerat just för ditt event.

Att hyra ett fotobås kan då vara det bästa valet för dig. Det blir både en rolig och minnesvärd stund där dina gäster tillsammans med dig kan skapa värdefulla minnen.

En annan fördel med ett fotobås är de högkvalitativa foton som tillhandahålls och de fina kläderna som tillkommer för de minnesvärda bilderna. Ett fotobås ger en extra känsla eller dimension till ditt tillfälle. När eventet väl sker vill du att dina gäster ska underhållas, därför är fotobåsen den perfekta kompletteringen till evenemanget där dina gäster underhåller sig.

Under planering av ett evenemang är det mycket att tänka på såsom temat, upplägget, platsen, gästlistan, musiken etc. Tiden blir knapp och underhållningen kommer i kläm, därför är det den enklaste lösningen att kontakta oss som hjälper dig med underhållningen som kan glömmas av. Genom att hyra ett fotobås ger det dig utrymme att koppla av. Det kommer att locka dina gäster till fotobåset på egen hand och få gästerna att skratta.

Saker att tänka på innan man bokar ett fotobås

Temat
Vid planeringen av att hyra ett fotobås bör du tänka på ett tema. Ett tema kan vara en bra startpunkt när du väljer ett fotobås. När temat är valt kan gästerna därefter anpassa sina kläder efter temat och bilderna som sedan efter tas i fotobåset blir mer sammanhängande och roliga för gästerna. Som tillägg till temat kan du även bestämma vilken sorts rekvisita du skulle vilja ha. Exempelvis, om ni bestämmer att ni vill ha ett Hawaii tema till er fest kanske blomkransar skulle vara ett bra alternativ som rekvisita till ert fotobås. När gästerna går in i fotobåset kan de alla ta på sig en blomkrans och ta en rolig gemensam bild.

Programmet
För att fotobåset ska vara roligt för alla måste ni ha ett tydligt upplägg för er fest. Genom att skapa ett tydligt upplägg kan ni se till att alla era gäster får tillgång till fotobåset och att alla hinner ta foton i fotobåset.

Budget
När du nu har tänkt på temat och upplägget för ditt evenemang bör du nu tänka på din budget. Beroende på ditt upplägg och tema kan din budget påverkas. Olika fotobås kostar olika mycket, därmed kan priset skifta beroende på hur mycket rekvisita du vill ha eller hur länge du vill att fotobåset ska vara på plats. Därmed är upplägget en väldigt viktigt faktor när man hyr ett fotobås. Om programmet inte är välplanerat kan de kosta er mycket mer än vad det behöver göra.

Plats
Kommer evenemanget vara utomhus eller inomhus. Som ni förmodligen vet behöver ett fotobås elektricitet. Om ni därmed planerar ett event som ska ske utomhus måste ni se till att det finns tillgång till elektricitet utomhus. Medan om festen är inomhus är det oftast inga problem. Men med allt detta sagt är det viktigt att det finns tillgång till elektricitet.

Fotobås till Bröllop

När man planerar sitt bröllop brukar det vara mycket att tänka på. Fotografering av brudparet, under vigseln, middagen och festen. Men ibland kan det bli svårt att planera in tid för att gästerna ska fotograferas. För att lösa detta problemet är ett fotobås en perfekt ide. Ett fotobås kan underlätta planeringen och ni kan därmed lägga mer tid och pengar på andra delar av bröllopet. Det brukar vara en både prisvärd och praktisk lösning jämfört med att försöka samarbeta med en fotograf.

foto-spiegel-evenses.webp

FAQ boka ett fotobås
1. Är ditt fotobås öppet eller stängt?

Det är viktigt att förstå skillnaden mellan dessa två. En sluten monter innehåller en struktur med kameran, bakgrunden och rekvisita inuti, vilket ger dig mer integritet. En öppen monter består av att kameran, bakgrunden och rekvisitan är utomhus, det här alternativet gör att fotobåsen kan vara en del av ditt evenemang. Varje typ har sina fördelar och nackdelar. Det är en fråga om preferens. Därmed är det viktigt att ha en tydlig plan innan man hyr ett fotobås, så att man vet exakt vad man ska leta efter.

2. Ingår rekvisitan?

Oftast ingår rekvisitan när man bokar ett fotobås, medan vissa vill att du betalar extra för rekvisitan. Beroende på vilken sorts rekvisita du önskar bör du fråga leverantören i förhand om han kan förse dig med rekvisitan du önskar. I vissa fall kan det tillkomma en kostnad om leverantören måste köpa in ny rekvisita efter dina önskemål. Annars kan det vara lättare att köpa rekvisita själv för att hitta det rätta för just ert evenemang.

3. Kan du anpassa utskrifterna?

Oftast kommer svaret vara ja! Var dock noga med att följa upp med extra frågor, som hur mycket kommer det att kosta?, måste vi använda oss av era mallar eller kan vi anpassa dem? och hur många bilder är det per utskrift?. Vissa leverantörer är villiga att skicka prover till dig innan ditt evenemang, så att du får en uppfattning kring hur det kan se ut. Med denna information kan du sedan hitta det perfekta fotobåset för just ditt evenemang.

4. Vilken storlek är utskrifterna?

De två vanligaste utskriftsstorlekarna är 2×6 och 4×6. Vissa företag erbjuder endast 2×6-alternativet, vissa kommer ta en extra kostnad för 4×6 och andra låter dig välja vilken storlek du vill utan avgift.

5. Är din obegränsade utskrift verkligen obegränsad?

Ibland kan leverantörerna säga ett de erbjuder obegränsade utskrifter, men ibland kanske det inte är fallet. Ibland betyder det inte alltid att alla på ett foto får en tryckt kopia, vissa kan göra en enda utskrift per session. Därmed är det viktigt att ni frågar leverantören innan ni hyr ett fotobås. Beroende på hur många utskrifter ni önskar, bör ni diskutera detta med leverantören innan ni hyr ett fotobås.

6. Vad är inkluderat i varje paket?

Detta är en grundläggande fråga som bör ställas först innan man bokar ett fotobås. Du måste veta allt som ingår i det angivna priset. Vissa leverantörer erbjuder ett lågt pris, som ibland kan betyda att det finns tillkommande kostnader eller dåliga tjänst-erbjudanden. En lista över tillhandahållna tjänster bör ges till dig. För att vara extra säkra kan ni kontakta oss här på Evenses för professionell hjälp, när ni vill hyr ett fotobås.

7. Vad tar bilderna?

Detta kanske är en självklar fråga, men den verkliga frågan är vilken typ av kamera det är som tar bilderna. Beroende på hur hög kvalitet du vill ha på bilderna finns det olika fotobås med olik utrustning. Vissa fotobås använder sig av professionella kameror med ljus/studio blixt medans andra använder sig av en simpel surfplatta. Därmed varierar kvaliteten drastiskt och kan därför vara en väsentlig beslutsfaktor vid val av rätt fotobås för just ert evenemang.

8. Kan man se sig själv innan bilderna tas?

Oftast tillkommer det en livevy inom fotobåsen, som ger dig chansen att se dig själv innan bilderna tas. Men i vissa fall ingår inte denna funktion. Därmed är det väldigt viktigt att du ser till att denna funktion ingår innan du hyr ett fotobås.

9. Hur många människor får plats i ett fotobås?

Beroende på om fotobåset är slutet eller öppet kan platsen skifta. Det är därför viktigt att ha en uppfattning kring hur många människor ni önskar inne i fotobåset innan ni hyr ett fotobås.

10. Kommer det vara en personal på plats?

De flesta fotobås behöver inte en, men vissa leverantörer tillhandahåller en eller två anställda för att ge gästerna den bästa upplevelsen. Medan andra leverantörer endast erbjuder en anställd för att se till att allt fungerar och att fixa eventuella fel som kan uppstå. Medan vissa inte erbjuder någon anställd. Det är därmed bra att ha en klar ide över vad man önskar innan man hyr ett fotobås.Hur många bilder kan man ta när man hyr ett fotobås?

Hos Evenses får du ta obegränsat med bilder när du hyr ett fotobås. Detta gäller för alla typer av fotobås.

Hur länge kan jag hyra fotobåset?

Du kan naturligtvis hyra ett fotobås så länge du vill, allt från några timmar till en vecka. Det beror på vilken typ av fotobås du hyr och tillgängligheten.

Kan fotobåset vara utomhus?

Ja, förutsatt att vädret är torrt. Vår medarbetare på plats avgör om fotobåset kan stå utomhus eller inte. Observera att om du hyr fotobåset för flera dagar måste fotobåset kunna stå inne på natten. Du måste alltså ta hänsyn till både väder och tidsperiod när du hyr ett fotobås.

Vilka typer av fotobås finns det?

Det finns olika typer av fotobås, allt från mer traditionella fotobås till spegel-fotobås och selfiebox. De har olika funktioner och varierar i storlek och stil.

Är det lätt att använda ett fotobås?

Ja, fotobåsen är lätta att använda. En ansvarig är vanligtvis närvarande för att hjälpa gästerna, men de flesta fotobås är utformade för att vara intuitiva och har användarvänliga instruktioner.

Kan bilderna göras personliga?

Med de flesta fotobåsen är det möjligt att få en logotyp eller text tryckt på bilderna. Om så är fallet kommer ett exempel att begäras i god tid så att en design kan utformas.

Vad ska man tänka på när man bokar foto & video?

När du bokar foto och video är det viktigt att tänka på vilket resultat du är ute efter. Vill du ha en aftermovie? Då är en videograf en bra komplettering. Vill ni ha foton? Då är en fotograf eller en fotoautomat en bra lösning. Skillnaden mellan en fotograf och en fotoautomat är att fotografen redigerar bilderna och ser till att de tas emot digitalt. Med fotoautomaten skrivs bilderna ut direkt och du kan dessutom se dem digitalt efter cirka 2 veckor.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via