Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Young Swedish Jazz Society
100% matchning

Young Swedish Jazz Society

Ett svängingt jazzband som passar utmärkt för bröllop, fest och företagsevent.
Young Swedish Jazz Society är ett professionellt jazzband med unga musiker från den svenska och danska musikscen...
Läs mer

4,7 (10 reccensioner)
15999 kr - 25600 kr
Swingkompaniet
100% matchning

Swingkompaniet

Swingkompaniet är en uppiggande kvartett som definitivt kommer få igång festen.
Letar ni efter ett uppiggande musikaliskt inslag till festen eller eventet? Swingkompaniet är en kvartett som...
Läs mer

5 (5 reccensioner)
14498 kr - 23195 kr
Highway
100% matchning

Highway

Highway är det ultimata partybandet för företagsevent, bröllop och privata fester
Highway består av fyra vänner som sedan skoltiden på Musicians Institute i Hollywood och Musikhögskolan i Pit...
Läs mer

4,9 (12 reccensioner)
30000 kr - 45320 kr
Party Poppers
100% matchning

Party Poppers

Ett grymt coverband med en bred reportrar som garanterat kommer att sätta igång dansgolvet.
Party Poppers är ett band med 5 medlemmar som fann varandra och deras gemensamma passion för musik...
Läs mer

5 (11 reccensioner)
35000 kr - 55000 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Bossanova

Boka ett bosanova band?

Fyller din vän snart år och du funderar på att ordna en avkopplande överraskningsfest för honom eller henne? Är du med i organisationskommittén för den årliga festen på kontoret och har du blivit ombedd att komma på ett originellt tema? Eller kanske gillar du att festa med vänner och är på väg att börja planera något roligt? Du kanske har tänkt på det själv, men det kan vara en mycket bra idé att boka en fest med temat bossanova.

Vi börjar från början: vad är egentligen bossanova? Bossanova är en brasiliansk musikstil som uppstod i sydamerika i slutet av 1950-talet. Bossanova har till stor del vuxit fram ur samban och har också flera likheter med jazzen. Bossanova är en rellativt känd musikstil och musikbegrepp, detta är till stor del ett resultat av främst amerikanska (jazz) musiker, som Stan Getz och Ella Fitzgerald, som gav genren stor uppmärksamhet och nådde enorma framgångar med den.

Att boka en fest med bossanova är en super idé, men det kan vara svårt att hitta rätt bossanova band i Sverige. Evenses är en erfaren underhållningsbyrå och festplanerare, vi kan hjälpa dig med förberedelserna inför festen och även under själva festen. Allt beror på vad du har i åtanke och vad dina önskemål är.

Du kanske planerar att ordna en fest eller ett evenemang, men du är inte riktigt sugen på all planering och alla förberedelser som krävs att göra i förväg. Det är trots allt mycket som händer samtidigt och du kanske inte har tillräckligt med tid för att ordna allt på det sätt du vill. I sådana fall kan du räkna med att vi tar hand om de uppgifter och plikter som du inte har tid eller lust att göra själv, från att installera scener och videoskärmar till att boka cateringfirmor och musiker.

Det behöver inte vara svårt att boka det perfekta bossanova bandet för din fest eller ditt evenemang, men med tanke på det stora utbudet av bossanova band i Sverige, är det i allmänhet en bra idé att ta hjälp av Evenses som har erfarenhet av likvärdiga bokningar. Det är inte alla allternativ och akter som vi erbjuder som passar för den fest du ordnar. Evenses har en omfattande portfölj av bossanova band. Vi använder vår expertis och erfarenhet för att hjälpa dig att boka den perfekta bossanovan.

Våra underhållningsspecialister är tillgängliga fem dagar i veckan via offertformuläret på vår webbplats, via e-post eller telefon, så tveka inte att kontakta oss. Om du först vill utforska vad vi erbjuder på egenhand kan du använda vår sökmotor för att göra din sökning lite mer överskådlig. I kombination med annat material som du kan hitta på internet kan du få en första uppfattning om de alternativ som finns när det gäller bossanova för alla typer av fester och evenemang. För din information och framför allt för din inspiration kommer vi också att ta en titt på bossanovas historia sedan genrens början på femtiotalet.

Boka Bossanova till din företagsfest, evenemang eller fest.jpeg

På spåren av Joao Gilberto

Rio de Janeiro, Brasilien. Slutet av 1950-talet. På de många tropiska stränderna i den brasilianska metropolen möts studenter, konstnärer och musiker för att hitta ett vackert, modernt men framför allt avslappnat sätt att fira sin gemensamma passion för samba, för stranden och naturligtvis för kärleken. Resultatet? En ny, avslappnad form av samba som bygger på en kombination av traditionell brasiliansk musik och rytmer, amerikansk jazz och ett nytt sätt att skriva musik på portugisiska.

Den brasilianska sångaren, gitarristen och låtskrivaren Joao Gilberto anses allmänt vara grundaren av bossanova, tillsammans med den något äldre Antonio Carlos Jobim, mer känd som Tom Jobim och i sitt eget land även kallad O Mito (Legenden). Den världsberömda sången Girl from Ipanema (Garota de Ipanema) skrevs av Jobim, liksom hundratals andra sånger. Runt dessa två personer började en mer omfattande bossanova-familj att bildas. Bland dessa fanns låtskrivaren Vinicius de Moraes, som skrivit texten till Garota de Ipanema, jazzpianisten Sergio Mendes, som skrivit hiten Mas Que Nada, och gitarristen Roberto Menescal, vars största hit O Barquinho (Båten) är en absolut klassiker, särskilt i Brasilien.
I början av sextiotalet blev amerikanerna också mer och mer fängslade av bossanova. Denna trend nådde sin höjdpunkt med en stor bossanova konsert i Carnegie Hall i New York. Mindre än två år senare skulle den berömda amerikanska jazzmusikern skriva den förmodligen mest kända bossanova låten någonsin, The Girl from Ipanema, tillsammans med Joao Gilberto. Albumet, som kallades Getz/Gilberto, låg till slut 96 veckor på de amerikanska listorna, och låten The Girl from Ipanema blev snart den näst mest spelade låten i världen, efter Beatles' Yesterday.

Även om du inte är särskilt bekant med genren kan du känna igen flera bossanova hits, åtminstone genom rytmerna. Förutom The Girl from Ipanema finns till exempel Mas Que Nada, Sergio Mendes originallåt från 1966 som han med stor framgång återutgav 2006 i samarbete med The Black Eyes Peas, och Chega de Saudade av Tom Jobim och Vinicius de Moraes. I Sverige är bossanova uppenbarligen mycket mindre känd som musikgenre, men denna typ av brasiliansk jazz är helt perfekt för middagar, sommarfester och bröllop, för att nämna några exempel. För rätt tillfälle rekommenderar vi definitivt att du bokar bossanova.

Boka Bossanova till din företagsfest, evenemang eller fest 1.jpeg

Vad Evenses kan göra för dig

Som specialist på evenemangsplanering och underhållning arbetar vi med en bred portfölj av bossanova artister och band som passar för alla typer av tillfällen, från små lokala fester till stora evenemang som födelsedagar, bröllop och årsdagar. Oavsett om du vill anordna en grannfest för dina grannar med en catering som kommer att bli ihågkommen länge, eller om du vill anordna en stor temafest med dina kollegor som fortfarande behöver vara fullt utrustad för tillfället, kan vi på Evenses hjälpa dig att hitta och boka de idealiska alternativen för ditt evenemang.

Ni kan kolla in några alternativ som Evenes erbjuder nedan:Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via