Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
DJ Erase
100% matchning

DJ Erase

DJ Erase ger dig ultimat och stilfull lounge- och jazzmusik till festen eller bjudningen.
Stilren bakgrundsmusik i form av lounge och jazz till middagsbjudningen, mottagningen eller eventet. ...
Läs mer

4,4 (3 reccensioner)
7950 kr - 12720 kr
DJ Skåne
100% matchning

DJ Skåne

Letar du efter en modern DJ med en bred repertoar? DJ Skåne är en professionell DJ
DJ Skåne är en modern DJ med en bred repertoar. Han vet hur man får fart på dansgolvet och får alla att dans...
Läs mer

4,9 (21 reccensioner)
11950 kr - 19120 kr
DJ Angeline
100% matchning

DJ Angeline

DJ Josefin spelar låtarna som vi alla skattar och älskar och får oss att MÅ BRA
Sedan 2006 har DJ Angeline levererat ett brett utbud av fantastisk musik från olika decennier och genrer. Hon s...
Läs mer

5 (7 reccensioner)
Pris på förfrågan
DJEEP
100% matchning

DJEEP

Boka duon DJEEP som gör din fest, event, företagsevent, mingel till succé.
Duon består av Musikentusiasterna Teodor och Johan som tar dig genom en resa från 60 talet till nutid på bara några...
Läs mer

Pris på förfrågan
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Lounge DJ:s.

Anlita en lounge DJ för din fest, mottagning, ceremoni eller evenemang? Musik med lounge ljud är känt för att vara lättlyssnat. Med denna musik kan du kommunicera på normal volym, vilket gör att lounge DJs blir idealiska som bakgrundsmusik. Lounge DJs ger en trevlig atmosfär på ditt evenemang där gästerna fortfarande kan ha en konversation med varandra. Denna musik förknippas ofta med varma länder och öar som Ibiza, Frankrike och Spanien. Lounge DJ:s är flexibla, precis som deras musikstil, och därför är det inga problem att begära ett visst antal gäster, men det kommer naturligtvis att diskuteras. Musiken är också känd som "Chill-musik", delvis på grund av det lugna tempot.

Boka en lounge-DJ för din mottagning, ditt bröllop eller din fest

 • Är det snart din partners födelsedag eller hade du velat njuta av det fina vädret en gång till med familj och vänner på en vacker plats på stranden?
 • Har du blivit ombedd att organisera årets kontors drinkfest och letar du fortfarande efter originell musikunderhållning?
 • Organiserar du ett bröllop och vill boka lite rolig underhållning för att krydda den genomarbetade middagen?
 • Har du någonsin funderat på att boka en professionell lounge-DJ för den fest eller det evenemang du arrangerar?

Som begreppet lounge DJ redan antyder, ger du evenenemanget medföljande loungemusik genom att boka en lounge DJ. Den första loungemusiken uppstod på 1950- och 1960-talen som en form av lättlyssnad musik som var starkt inspirerad av jazzen. Subgenrer som exotica, vars musik ofta innehåller exotiska element från till exempel bossa nova och polynesisk slagverk, och space age, som var starkt inspirerad av den tidens fascination för rymdforskning, är exempel på variationen inom lounge genren.

När vi talar om att boka en lounge DJ talar vi dock inte om loungemusik i klassisk form, utan snarare om elektronisk loungemusik. Sådana moderna lounge-dj:s kombinerar ett långsammare tempo med inslag av jazz och annan tidigare lättlyssnad musik i samma anda som artister som Antonio Carlos Jobim, Louis Prima och Juan Garcia Esquivel. Tanken med sådan loungemusik är också mindre att få folk att dansa på dansgolvet på fester och evenemang och skapar en mer avslappnad atmosfär i bakgrunden där de närvarande personerna till exempel kan ta en drink eller äta något i lugn och ro.

Detta leder också till att det kan vara ett mervärde att boka en lounge DJ för en rad olika evenemang och tillfällen. Från bröllop och födelsedagar till temafester och företagsevenemang - genom att boka en bra lounge-DJ kan du sätta pricken över i:et på festen eller evenemanget som du ska organisera. Oavsett vilket tillfälle det handlar om är chansen stor att du tillsammans med oss kan hitta en lounge DJ som passar exakt in i dina idéer.

Dessutom kan ett liveframträdande av en professionell lounge-DJ kombineras med många andra former av underhållning. Tänk till exempel på en live sångare , en fotograf, eller en professionell trumpetspelare för att få en typisk Ibiza-känsla. På så sätt kan du hålla festen livlig utan att de närvarande gästerna behöver skrika för att kunna prata med varandra.

Det är inte svårt att boka en lounge DJ för din fest eller ditt evenemang, men eftersom det finns ett stort utbud av lounge DJs i Sverige är det lämpligt att ta hjälp av oss som har erfarenhet av att boka lounge DJs. På Evenses har vi en mångsidig portfölj av lounge-DJ:s som vi har bokat för många fester och evenemang, ofta med ytterligare underhållning. Vi ställer gärna vår expertis och erfarenhet till ditt förfogande så att du kan boka den perfekta lounge DJ:n för det evenemang du organiserar.

Du kan nå våra bokare och underhållnings specialister sju dagar i veckan via offert formuläret på vår webbplats eller via e-post eller telefon. Om du först vill ta en titt på vad som erbjuds kan du använda sökmotorn på vår webbplats för att ta en titt på alla tillgängliga alternativ. För mer information kommer vi nedan att titta närmare på vad loungemusik är, vad en lounge jockey gör och hur det skiljer sig från vad en klubb jockey gör.

lounge DJ chill bar music.jpg

Vad är skillnaden mellan en klubb-DJ och en lounge-DJ?

När du bokar en lounge-DJ får du en helt annan typ av akt än när du bokar en klubb-DJ Även om båda i allmänhet spelar elektronisk musik finns det en del skillnader mellan lounge DJ:s och klubb-DJ:s Eftersom musiken på din fest eller ditt evenemang sannolikt kommer att spela en viktig roll är det viktigt att du har en bra uppfattning om vad du får när du bokar en lounge. Du kan alltid fråga våra specialister, men för att komma igång har vi listat några av de viktigaste skillnaderna nedan.

I allmänhet är loungeset längre.

Syftet med loungemusik är att få de närvarande personerna att slappna av. Detta innebär att DJ:n skapar en avslappnad atmosfär där man kan njuta av musiken utan att den dominerar evenemanget. Jämfört med klubbset får du mycket mindre toppar och dalar, och istället en mer stabil rytm med mjukare övergångar. Som vi skrev tidigare är en lounge-DJ inte ute efter att få folk att bli galna, utan att ackompanjera din fest eller ditt evenemang med en avslappnande musik.

Strukturen på en lounge-servis är också annorlunda

Förutom längden skiljer sig strukturen på en typisk lounge-sats också från den på en klubb-sats. På grund av avsaknaden av en tydlig uppbyggnad och topp måste lounge-dj:s jobba med mer flytande set. På klubbar kommer och går folk mer eller mindre samtidigt, medan detta inte är fallet i loungebarer och liknande lokaler. Därför är det en bra idé att boka en lounge DJ för evenemang som pågår längre och där folk ständigt kommer och går.

Det kan finnas mycket mer variation

Klubb-DJ:s specialiserar sig ofta på en viss musikgenre, till exempel techno eller urban musik, eller fokuserar åtminstone på en genre per spelning. I detta avseende kan en lounge-DJ i allmänhet erbjuda mer variation för din fest eller ditt evenemang. Loungemusik kan erbjuda många möjligheter, från deep house och lugn latin house till mjuk dubstep och funkig jazz, så länge som det är ett avslappnat groove.

När det gäller förfrågningar kan du vara mycket kreativ med loungeset

Tack vare det stora utbudet av genrer och musikaliska element som kan användas för att mixa loungeset, har du som arrangör också stor frihet att göra specifika önskemål. Planerar du en fest för vänner och är exempelvis ett stort fan av Rolling Stones? Kanske kan artisten du bokar blanda in en tyst remix av en del av deras musik i sitt set. Ska du ordna en temafest för din son som älskar 90-talet? Då kommer du definitivt att hitta en lounge-dj som blandar in några hits från den tiden. Som vi skrev tidigare, så länge ljudet är mjukt och inte alltför överväldigande kan du komma långt.

Lounge-DJ:s måste ofta vara uppmärksamma på andra signaler från publiken än klubb-DJ:s

Med att uppmärksamma menar vi de tecken och ledtrådar som en DJ kan och bör uppmärksamma under uppträdandet för att få en uppfattning om stämningen och vad han eller hon tycker om musiken som spelas. En klubb-DJ kan till exempel vara uppmärksam på hur många människor som dansar, hur de dansar och hur vild atmosfären är. Med loungemusik är detta dock inte fallet, så DJ:n måste vara uppmärksam på mer subtila ledtrådar, som ansiktsuttryck, samtal om musiken och att folk omedvetet rör sina huvuden lite i takt med spelets rytm. När du bokar en lounge DJ är det viktigt att välja en artist som kan läsa av sin publik väl i samband med musiken han eller hon spelar.

Vad Evenses kan göra för dig?

Om du funderar på att boka en lounge DJ för din fest eller ditt evenemang rekommenderar vi också att du kontaktar oss med erfarenhet på området. På en underhållningsbyrå som Evenses har vi arbetat med ett brett utbud av professionella lounge-dj:s i många år, inklusive erfarna namn som DJ Erase, Miss Goodvibes och vinyl-DJ Vintage, som är hemma på en mängd olika tillfällen. Vi kan guida dig från början till slut, från att söka till att boka den perfekta lounge DJ:n för din fest.Vad spelar en Lounge DJ?

En Lounge DJ spelar vanligtvis lugn och avkopplande musik, såsom jazz, soul, ambient, downtempo, bossa nova och andra liknande stilar. Syftet är att skapa en stämning av välbehag och avkoppling för gästerna, så att de kan känna sig bekväma och njuta av musiken och sällskapet. I vissa fall kan Lounge DJ:s även inkludera elektronisk musik, loungeversioner av populära låtar eller till och med världsberömda musikstycken i sina set. Det är viktigt att skapa rätt stämning och anpassa musiken till publiken och platsen.

Hur mycket kostar det att boka en DJ?

Kostnadsindikation att boka en DJ:
Från 6.000kr - Professionell DJ, utan utrustning & kort set
Från 14.000kr - Professionell DJ, med utrustning & längre set
Från 19.000kr - Professionell DJ, med musiker
Från 25.000kr - Professionell DJ, med band

De exakta priserna för att boka en DJ beror på ett antal faktorer:

 • Hur länge DJ:n uppträder. Ett 1-timmes framträdande har ett lägre pris än 4 timmar. Relativt sett minskar priset för att boka en DJ i takt med att DJ:n spelar. Detta beror på att den första timmen även inkluderar DJ:ns resekostnader och uppläggnings-/nedbrytningskostnader.
 • Hur mycket ljus- och ljudteknik DJ:n behöver ta med sig.
 • Avståndet som DJ:n behöver resa.
Hur länge kommer DJ:n att spela?

Detta är flexibelt och beror helt på dina önskemål. Vanligtvis spelar en DJ från 1 timme och vanligtvis i upp till 4 timmar. Det är dock också möjligt att använda en DJ längre än 4 timmar, till exempel för ett bröllop. En drink och ett litet tilltugg är då välkommet!

Tar DJ:n med sig eget ljud och ljus?

Ja, i de flesta fall gör de det. Våra DJ:s har en ljudanläggning som passar för fester upp till 150 personer. Detta kan också utökas för ett större antal gäster. Du kan också hyra utrustning själv om du föredrar det. Ofta är det dock billigast att boka det i samband med DJ:n. Dessutom är DJ:n bekant med utrustningen, vilket gör det bekvämt för honom/henne.

Hur lång tid tar det att bygga upp DJ-tekniken?

Att bygga upp en DJ:s teknik går ganska snabbt. Du kan räkna med mellan 30 och 60 minuter.

När kommer DJ:n att vara färdig att spela?

Som standard är DJ:n redo att börja 30 minuter före föreställningen. Det innebär att allt är uppställt och att ljudkontrollen har slutförts. I samråd är det också möjligt för DJ:n att vara redo att börja tidigare. Detta kan vara önskvärt om du till exempel har festen i samma rum som middagen.

Kan DJ:s också spela med musiker?

Ja, det är absolut möjligt och är ett trevligt komplement till uppträdandet. Ofta väljer man saxofonister, violinister eller sångare som musiker till DJ:n.

Kan jag framföra mina önskemål kring låtar till DJ:n?

Ja, det är möjligt. Det är bäst att komma överens om detta med DJ:n innan du bokar. Då kan han eller hon se till att låtarna på ett snyggt sätt införlivas i DJ-setet. Det är också möjligt att lämna över en enskild önskelåt på själva kvällen, men vi avråder från att göra det för ofta. Det kommer att göra det svårare att bygga upp ett bra set.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via