Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Young Swedish Jazz Society
100% matchning

Young Swedish Jazz Society

Ett svängingt jazzband som passar utmärkt för bröllop, fest och företagsevent.
Young Swedish Jazz Society är ett professionellt jazzband med unga musiker från den svenska och danska musikscen...
Läs mer

4,7 (10 recensioner)
15999 kr - 25600 kr
Swingkompaniet
100% matchning

Swingkompaniet

Swingkompaniet är en uppiggande kvartett som definitivt kommer få igång festen.
Letar ni efter ett uppiggande musikaliskt inslag till festen eller eventet? Swingkompaniet är en kvartett som...
Läs mer

5 (5 recensioner)
14498 kr - 23195 kr
Fidgety Feet
100% matchning

Fidgety Feet

Ett av Europas hetaste jazzband - Paradband som vunnit jazzens motsvarighet till Eurovision.
Fidgety Feet är ett av Europas hetaste jazzband som spelar de äldre stilarna som New Orleans, 20-t...
Läs mer

4,8 (11 recensioner)
Pris på förfrågan
The great Cabaret band
100% matchning

The great Cabaret band

Ett extravagant jazzband perfekt till bröllop, födelsedagar, fest och företagsevent.
Varmt välkomna till en afton där Louis Armstrong, Alice Babs och Chris Barber - med många flera - ges pla...
Läs mer

4,5 (7 recensioner)
24900 kr - 39840 kr
Råd eller hjälp behövs?

5 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Jazzartister

Ska du äntligen gifta dig med mannen eller kvinnan i ditt liv snart, och funderar du fortfarande på hur du ska göra din stora dag ännu mer speciell? Är du med i kommittén som ansvarar för den årliga festen på kontoret i år och har du ännu inte bestämt dig för musikalisk underhållning? Eller har det varit ett tag sedan du hade vänner hemma hos dig och du vill snart ordna en fest med lite originell underhållning som överraskning? Det är mycket möjligt att du redan har tänkt på det, men vi vill fråga dig: har du någonsin funderat på att boka jazz till festen eller evenemanget du ska organisera?

Innehåll
Vad är jazz?
Några populära former av jazz
Skulle jazzmusik passa mitt evenemang?
Vad Evenses kan göra för dig
FAQ om Jazz

jazz-sångare.jpg

Anta att du ska ordna en fest eller ett evenemang som du verkligen gillar, men du känner inte för att göra alla förberedelser. Det är mycket möjligt, särskilt när det är första gången du ska organisera något själv. Som organisatör kan det vara många saker som kommer på en gång. I sådana fall kan du överlåta bokningen av hela jazzfesten till oss, från att hitta den perfekta platsen och sätta upp de nödvändiga installationerna till att hitta lämplig underhållning. Det enda vi behöver är dina idéer och din input om detaljerna i festen.

Men det är också möjligt att du verkligen gillar att planera och förbereda ditt evenemang. Det betyder inte att Evenses inte kan göra något för dig, tvärtom. Som vi skrev tidigare kan det, särskilt vid större fester och evenemang, vara många saker som kommer på en gång. De uppgifter som du inte har tid med eller inte känner för att göra själv kan du låta oss ta hand om åt dig. På så sätt får du mer tid och energi över för de uppgifter som du inte kan eller vill lägga ut på entreprenad. Vill du till exempel också njuta av stämningen, godiset och sällskapet på festen? Låt oss då anställa professionell personal. Eller vill du boka jazzmusik, men vet inte var du ska börja? Vi presenterar dig ett urval av jazzband och artister på nolltid.

Särskilt om det är ditt första evenemang som arrangör kan det verka så, men det behöver inte vara svårt att boka den perfekta jazzen. Med tanke på det stora utbudet av jazzartister, band och alternativ som finns i Sverige är det dock i allmänhet en bra idé att ta hjälp av ett företag med erfarenhet av underhållning och festplanering när du bokar. Det är inte alla jazzalternativ eller jazzaktörer som passar bra för festen eller evenemanget du arrangerar. Evenses har en omfattande portfölj av alternativ och liveakter som vi har bokat åtskilliga gånger. Vi använder vår expertis och erfarenhet för att hjälpa dig att boka det perfekta jazztemat för ditt evenemang.

Du kan nå våra bokare och underhållningsspecialister sju dagar i veckan genom att fylla i offertformuläret på vår webbplats, skicka oss ett e-postmeddelande eller ringa oss. Om du först vill ta en titt på vad vi kan erbjuda inom jazzområdet kan du använda vår sökmotor för att göra din sökning lite enklare. I kombination med annat material som du kan hitta på internet kan du få en första uppfattning om de tillgängliga handlingarna och alternativen. Nu när du förhoppningsvis har en klarare uppfattning om hur det går till att boka jazz, tar vi nedan, för din information och underhållning, en titt på vad jazz exakt är och vilka former av jazz som är populära idag.

Vad är jazz?

Jazz är ett samlingsbegrepp för en musikgenre som har sina rötter i den afroamerikanska befolkningen i New Orleans (USA) i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Själva namnet kommer troligen från ordet "jasm", ett slangord från 1960-talet som betyder något i stil med "energi" eller "pepp". Det är dock svårt att definiera jazzen exakt, främst på grund av de många stilar och kulturer som har påverkat musiken under årtiondena, inklusive traditionell västafrikansk musik, afro-kubansk habanera och blues.

Det som de flesta typer av jazz har gemensamt är improvisationselementet. Inom jazzmusiken ligger tonvikten mycket mer på artisterna, sättet att spela musiken och interaktionen mellan artisterna och publiken. Dixielandjazz är till exempel känd för det levande samspelet mellan bandmedlemmarna, där en av medlemmarna spelar en melodi och en av de andra bandmedlemmarna spelar en motmelodi. Jazzen i storbanden från trettio- och fyrtiotalet på 1900-talet är något mer strukturerad när det gäller musikaliska arrangemang.

På Evenses vet vi vilket mervärde det kan ha att boka en trevlig jazzakt för en fest, ett bröllop eller ett annat tillfälle. Därför erbjuder vi ett brett utbud av alternativ inom genren, från jazzduon till storband och från dixielandjazz till olika former av modern smooth jazz. Dessutom kan du boka jazzakter som kommer och spelar dina favoritlåtar eller t.ex. 2018 års topp 40 på ett jazzigt sätt på din fest. Med andra ord är jazzen en mycket omfattande musikgenre, men vi kan hjälpa dig att organisera och arrangera den fest du har i åtanke.

Några populära former av jazz

När du bokar jazz är det komplicerat att välja mellan olika typer av jazz, men det är också bra nyheter för dig som arrangör. Det faktum att detta val måste göras visar också att du kan gå i många olika riktningar med jazz när det gäller tolkningen av din fest eller ditt evenemang. Därför listar vi några av de jazzformer som är populära idag.

Smooth jazz

Smooth jazz är en av de mest populära jazzformerna idag, delvis för att den i allmänhet är lätt att lyssna på. De flesta smooth jazzlåtar har ett tempo på mellan 90 och 105 BPM, vilket gör den till en downtempo-musikform. Bland annat saxofon och gitarr är mycket vanliga instrument i smooth jazz.

Dixieland jazz

Dixieland jazz kallas också New Orleans-jazz (eller tidig jazz eller hot jazz), eftersom denna musikform uppstod i början av 1900-talet i den amerikanska staden New Orleans, i den sydliga delstaten Louisiana. Dixielandjazz kan ofta jämföras med ragtime, tack vare den frekventa användningen av blåsorkestrar, banjos och klarinetter.

Latin jazz

I och med den växande populariteten för latinsk musik, som reggaeton och bachata, i Sverige under de senaste åren har även latin jazz blivit mer populär. Denna form av jazz har många influenser från merengue och salsa, även om rytmen i allmänhet är mycket lägre än i dessa musikgenrer. Ett av de typiska kännetecknen för latinjazzen är den stora betydelsen av slagverk instrument som timbaler, bongos och congas.

jazz-saxofonist.jpg

Skulle ett jazzmusik passa till mitt evenemang?

Jazzband finns i alla former och storlekar - något man bör tänka på när man vill ha ett jazzband för ett bröllop, en fest eller ett företagsevenemang kan de, beroende på sammanhanget, antingen spela bakgrundsmusik, mingel musik eller spela ett huvudnummer.

För de flesta jazzband är ett bakgrundsframträdande det naturliga valet, och skulle passa bra för svartklädda evenemang, som företagsevenemang eller välgörenhetsevenemang. Jazzmusiker är mästare på att hålla musiken livlig, utan att vara så högljudda att de tar över samtalet.

Men i och med framväxten av postmoderna jukeboxar används jazzband också mer och mer för huvudattraktioner, till exempel som den perfekta stilen för jazzband för bröllop. Dessa framträdanden är utformade för att få gästerna upp på fötter och dansa under kvällsfesten eller som ditt val av jazzband för bröllopsmottagningar.

Så om du är ute efter jazzband från 1920-talet att hyra som blandar det brinnande 20-talet med det svängiga 60-talet och det stygga 90-talet, så är detta ditt favoritband!

Vad Evenses kan göra för dig

Som specialister på underhållning har vi ett brett utbud av jazzakter och alternativ som passar för alla typer av fester och evenemang, från födelsedagar och temafester till bröllop och företagsevenemang. Oavsett om du ska ha ett familjeparty i trädgården och vill lägga till en extra stämning, eller om du organiserar ett drinkparty för att få lite originell underhållning, kan vi på Evenses hjälpa dig att hitta och boka det perfekta alternativet för din fest eller ditt evenemang. Genom att boka en live jazzakt kan du göra din fest helt unik. Hur många av dina gäster har haft chansen att uppleva en levande jazzföreställning som skapats speciellt för dem?

FAQ om Jazz
Hur många personer ingår i ett jazzband?

Storleken på jazzband varierar mellan allt från en trio till ett tjugomanna band - hur många personer du vill ha i bandet är helt upp till dig och bör väljas utifrån den stämning eller ton som du vill skapa under evenemanget. En trio eller kvartett kan vara den perfekta lösningen för en lågmäld middag eller bröllop, medan ett stort storband med 15-20 personer passar utmärkt för en gatufest eller prisceremoni. De flesta grupper kan vara flexibla när det gäller storleken för att passa er budget och era behov.

Hur mycket utrymme behöver ett jazzband?

Precis som ovan finns jazzband i olika storlekar, så hur mycket utrymme de behöver beror på hur många musiker som kommer att uppträda. De allmänna riktlinjerna kommer nedan:

 • Per musiker: 1,5m x 1,5m
 • Pianist/trummis: 2m x 2m
 • Trio: 3m x 3m
 • Sjumannaband: 6m x 4m

Mer utrymme är alltid bättre än mindre, så det är en bra idé att prata med din lokal om dina utrymmeskrav; de bör kunna hjälpa dig att se till att ditt band får bra utrymme på den här fronten. Bandet kommer också att ge dig en exakt uppfattning om hur mycket utrymme de behöver, med hänsyn till utrustningen (om de använder ett PA-system eller ljus).

Vilken utrustning måste jag tillhandahålla?

Bandet behöver tillräckligt med eluttag för att kunna koppla in all förstärknings-utrustning: tre eller fyra uttag räcker. De kan också behöva stolar utan armstöd.

Behöver jag ett högtalarsystem (PA)?

De flesta jazzband tar med sig sin egen förstärkare, men om din lokal regelbundet används för livemusik kan de kanske använda lokalens befintliga PA-system.

Måste jag tillhandahålla mat?

Musiker uppskattar vatten på flaska och te/kaffe/kakor vid ankomsten. Måltider är alltid välkomna, men de behövs i allmänhet inte om inte evenemanget äger rum under en måltid.

Kan ett jazzband spela utomhus?

Ja, så länge vädret är tillräckligt varmt och det finns tillräckligt med skydd (ett lusthus eller ett tält som täcker gruppen helt och hållet) och en strömkälla. Se till att tala om för musikerna om de förväntas spela utomhus, eftersom det påverkar deras förberedelser!

Vilken klädkod kan jag förvänta mig?

Jazzband brukar klä sig efter musikstilen - cocktail-klänningar eller klänningar för damerna och smarta kostymer/ smoking för männen. De kan också bära svarta kläder om de föredrar det.

Hur länge kommer jazzbandet att spela?

Ett jazzbands spelningar är vanligtvis 45-50 minuter långa, med en paus på 10-15 minuter mellan spelningarna. Den vanligaste längden för en hel föreställning är 2 timmar. Den korta pausen mellan spelningarna ger dem tid att hämta andan, stämma om och i slutändan hålla musiken igång längre! Starttiderna är vanligtvis kopplade till catering och bör planeras tillsammans med platsen/evenemangsarrangören för att se till att bandet börjar vid en lämplig tidpunkt.Varför boka ett jazzband?

Klassisk atmosfär: Jazz är en elegant och klassisk genre som förknippas med stilfulla evenemang och tillställningar. Att boka ett jazzband skapar en lugn och avslappnad atmosfär som passar perfekt för formella tillfällen eller cocktailtimmar.

Musikalisk kvalitet: Många jazzmusiker har många års erfarenhet och en gedigen musikalisk utbildning. Det innebär att de har färdigheter att spela komplexa jazzarrangemang och improvisationer.

Anpassningsbarhet: Jazzmusiker har förmågan att anpassa sin musik till olika situationer och förväntningar. Att boka ett jazzband ger dig en skräddarsydd musikalisk upplevelse som passar perfekt för ditt evenemang eller fest.

Stämning: Jazz är en stämningsfull musikstil som kan ge bakgrund till ett evenemang utan att dominera. Att boka ett jazzband ger en vacker bakgrundsmusik som passar perfekt för middagsgäster eller under en fest.

Unik upplevelse: Jazz är en genre som inte spelas så ofta på fester eller evenemang. Att boka ett jazzband ger dina gäster en unik musikalisk upplevelse som de inte kommer att glömma.

Vilka låtar spelar ett liveband på en bröllopsfest?

Banden har en repertoar av låtar som de spelar från. Ofta är de öppna för förslag och låtönskningar. Det är dock bra att ange dessa önskningar i god tid före bokningen. På själva kvällen kan låtönskningar påverka uppbyggnaden av setlistan och därmed gästernas nöje. Om en låt inte finns i repertoaren är flera band villiga att lära sig en eller två låtar.

Hur länge spelar ett liveband?

Ett standardframträdande består av 3 set om 45 minuter. Detta fördelas över en tidsperiod på 3-3,5 timmar. Kortare framträdanden är också möjliga. Den maximala speltiden för de flesta liveband är 4 set om 40 minuter. Detta kan fördelas över en tidsperiod på 4 till 5 timmar.

Tar bandet pauser?

För att kunna genomföra framträdandet på ett trevligt, professionellt och entusiastiskt sätt behöver bandet ibland ta pauser. Ett framträdande upp till 1 timme genomförs vanligtvis utan pauser. Vid längre framträdanden kan du förvänta dig att det tas en paus på cirka 15 minuter per timme.

Vad händer under bandets pauser?

Under pauserna spelar bandet stämningsskapande musik via sitt ljudsystem. Musiken är naturligtvis i linje med den musik som spelas under framträdandet. Vissa band har en DJ som kommer med dem och denne kommer då att sköta musiken. Självklart kan du också boka en DJ för att spela under pauserna för alla band.

Hur lång tid tar det att rigga för bandet?

Riggningen av bandet tar cirka 45 minuter för band med 3 till 4 medlemmar. För större band tar det 1 till 1,5 timmar. Vi anpassar alltid mängden utrustning efter gruppens storlek. Om det är många gäster på eventet(över 175 personer), kommer även uppbyggnadstiden att vara längre.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att din fest ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

5 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via