Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Young Swedish Jazz Society
100% matchning

Young Swedish Jazz Society

Ett svängingt jazzband som passar utmärkt för bröllop, fest och företagsevent.
Young Swedish Jazz Society är ett professionellt jazzband med unga musiker från den svenska och danska musikscen...
Läs mer

4,7 (10 recensioner)
15999 kr - 25600 kr
Fransk hotjazz
100% matchning

Fransk hotjazz

Jazzmusiker som skapar en mysig atmosfär och sätter guldkant på tillvaron
 De träffades på Kungliga Musikhögskolan år 2013. Bandet har i fem års tid spelat regelbundet på jazzklubbar, event o...
Läs mer

15300 kr - 24480 kr
Swingkompaniet
100% matchning

Swingkompaniet

Swingkompaniet är en uppiggande kvartett som definitivt kommer få igång festen.
Letar ni efter ett uppiggande musikaliskt inslag till festen eller eventet? Swingkompaniet är en kvartett som...
Läs mer

5 (5 recensioner)
14498 kr - 23195 kr
Fidgety Feet
100% matchning

Fidgety Feet

Ett av Europas hetaste jazzband - Paradband som vunnit jazzens motsvarighet till Eurovision.
Fidgety Feet är ett av Europas hetaste jazzband som spelar de äldre stilarna som New Orleans, 20-t...
Läs mer

4,8 (11 recensioner)
Pris på förfrågan
Råd eller hjälp behövs?

5 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Jazzband

Vill du boka ett jazzband till din fest, din födelsedag eller ditt bröllop? Trots musikens lugnande natur, den sofistikerade bilden och variationen som finns inom genren, är live jazzmusik fortfarande något som sällan ses på fester och evenemang. Oavsett om det är några stämningsfulla låtar som öppnar festen eller tyst bakgrundsmusik som följer med den årliga företagsmiddagen, kan ett live jazzband hjälpa dig att ställa in den perfekta tonen. Av denna anledning erbjuder Evenses också olika alternativ för att boka ett jazzband. Från traditionella jazzband och solister till Dixielandorkester och jazzduor, Evenses har ett lämpligt val för ditt evenemang.

Levande jazzmusik är det perfekta sättet att lägga till en touch av klass till festen eller evenemanget som du anordnar. Att boka ett jazzband kommer säkert att tilltala dina gäster, särskilt i rätt miljö. Tänk till exempel på ett Roaring Twenties-evenemang med vänner eller en avkopplande melodi från en live jazztrio i ankomsthallen på den plats där du organiserar dina föräldrars 25-åriga bröllopsdag. Du kan kontakta oss sju dagar i veckan, via e-post och telefon om du har några frågor angående bokning av ett live jazzband.

Vad är egentligen jazz?

Jazz som samlingsnamn är en musikgenre med rötter i den afroamerikanska befolkningen i New Orleans (USA) i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Själva namnet kommer troligen från ordet "jasm", ett slangord från 60-talet "som betyder" energi "eller" pep ". Det är dock svårt att definiera jazz exakt, särskilt på grund av de många stilar och kulturer som har påverkat musik under årtiondena, inklusive traditionell västafrikansk musik, afro-kubansk habanera och blues.

Det som de flesta jazztyper har gemensamt är improvisationselementet. Med jazzmusik läggs tonvikten mycket mer på artisterna, hur musiken spelas och den interaktion som artisterna har med publiken. Till exempel är Dixieland Jazz känd för live-interaktionen mellan medlemmarna i bandet, där en av medlemmarna spelar en melodi varje gång och en av de andra medlemmarna alltid spelar en kontramelodi. Stora bandens jazz från 30- och 40-talen är lite mer strukturerad när det gäller musikaliskt arrangemang.

På Evenses vet vi mervärdet av att boka ett fantastiskt jazzband för en fest, bröllop eller annat tillfälle. Av den anledningen erbjuder vi ett brett utbud av alternativ inom genren, från jazzduor, stora Dixie-band, till olika former av modern smooth jazz. Dessutom kan du också boka jazzband som kommer att spela populära pop- eller R&B-hits med en jazzig underton på din fest. Med andra ord är jazzgenren väldigt bred, men vi kan hjälpa dig att ordna vilken typ av band du vill boka.

Varför boka ett jazzband för din fest?

Vi har nämnt det tidigare: musikens lugnande natur, den sofistikerade bilden som musiken bär och den variation som finns inom genren, för att bara nämna några sätt på vilka ett live jazzband kan vara av mervärde för din fest. Men om du fortfarande inte är övertygad och fortfarande tvivlar på att boka ett jazzband, har vi några goda skäl för dig.

Det är naturligtvis mycket viktigt att jazz som musikstil passar den typ av evenemang du ska anordna och den atmosfär du vill väcka bland dina gäster, men vilken värd eller värdinna vill inte att hans gäster ska känna sig avslappnade? Flera studier, inklusive de som utförts av University of Nevada, har visat att lyssna på musik i långsamt tempo hjälper kroppen att slappna av och hantera stress. Av den anledningen kan det till exempel vara en utmärkt idé att boka ett jazzband som kan spela tyst jazz på den plats där dina gäster anländer eller precis i början av festen du organiserar.

För tillfällen som företagsmiddagar eller bröllop är interaktionen mellan inbjudna i allmänhet en av de viktigaste indikatorerna för om festen är kul eller inte. Jazzmusik kan hjälpa dig att göra detta. Förutom den avslappnande effekten har jazz, och särskilt de lite mer tempolåtarna, också en stimulerande effekt på den del av hjärnan som är ansvarig för språk och kommunikation. Enligt Dr. Charles Limb från John Hopkins University i Baltimore, USA, lyssna på jazz kan ha positiva effekter på kommunikationen mellan människor. Genom att boka ett jazzband och låta dem spela i bakgrunden kan du också dra nytta av detta själv.

Fortfarande inte helt övertygad om idén om att boka ett jazzband till din fest? Den kreativa karaktären hos jazzmusiken och den lugnande effekten den har på kroppen har inte bara ett positivt inflytande på dina gästers mentala tillstånd. Flera studier har visat att lyssna på jazz med en genomsnittlig volym kan vara bra för fysisk hälsa. Exempelvis genomförde post-anestesienheten vid Penn Sate Hershey Medical Center en studie där de fick patienter att lyssna på jazz. Idén bakom studien var att ta reda på om lyssnande på viss musik kan hjälpa till att lindra smärta och stress efter operationen. Att lyssna på jazz ledde till en lägre hjärtfrekvens hos patienterna, vilket är en avgörande indikator för stresshantering. Dessutom noterades också att blodtrycket sjönk i vissa fall, troligen på grund av att jazz slappnar av i kroppen. Blodkärlen slappnar också av, vilket gör att de vidgas och därmed sänker blodtrycket.

Slutligen har lyssning på jazzmusik krediterats med flera andra mindre undersökta hälsofördelar. Till exempel verkar jazz ha en positiv effekt på både migränintensitetens varaktighet och intensitet, och att lyssna på olika typer av jazz regelbundet kan ha en stimulerande effekt på minnet. Dessutom kan det också förbättra vår kropps immunförsvar. Så det är inte bara roligt och stämningsfullt att boka ett live jazzband för festen eller evenemanget du anordnar, det har också en positiv effekt på dina gästers mentala tillstånd och hälsa. Med andra ord, varför inte boka ett jazzband till din fest?

Vad kan Evenses göra för dig?

Som ni förstår är jazz en mycket varierad musikgenre och en typ av jazz är inte den andra. Från storband och Dixieland-jazz till smooth jazz och jazzinspirerade pop hits, variationen är enorm och därmed är antalet evenemangstyper som bokning av ett jazzband kan vara av mervärde mycket omfattande. Om du funderar på att välja jazzband kan du börja med att titta på tillgängliga band på vår webbplats. För att hålla vår katalog hanterbar så att du kan bläddra igenom den kan du använda sökmotorn för det interna jazzbandet. Detta gör att du kan filtrera sökresultaten efter din händelsetyp och budget för att göra sökningen mycket enklare.

Förutom att själv utforska vårt sortiment av jazzband kan du naturligtvis också kontakta oss genom att fylla i offertformuläret, varefter en bokare eller underhållningsspecialist kommer tillbaka till dig så snart som möjligt. Du kan också kontakta oss via e-post eller telefon, sju dagar i veckan. På det sättet kan vi diskutera med dig och se vad de bästa alternativen är för festen du ska anordna och vilket jazzband som passar bäst.

På Evenses är det till och med möjligt att hjälpa till att bestämma kompositionen för det jazzband du vill boka. Förutom ett jazzband, vi erbjuder möjligheten att boka solister och instrument. Till exempel, om din älskade är galen på harp musik, kan vi se till att jazzbandet du vill boka också innehåller en harpist. Eller kan ett dragspel skapa rätt stämning på din fest? Bredvid ett live jazzband, boka en dragspelare för den sista pricken.

Kort sagt, vi hjälper dig gärna att organisera en oförglömlig fest, oavsett om det är ett bröllop, en födelsedag eller en festival. Kontakta oss på Evenses idag!Varför boka ett jazzband?

Klassisk atmosfär: Jazz är en elegant och klassisk genre som förknippas med stilfulla evenemang och tillställningar. Att boka ett jazzband skapar en lugn och avslappnad atmosfär som passar perfekt för formella tillfällen eller cocktailtimmar.

Musikalisk kvalitet: Många jazzmusiker har många års erfarenhet och en gedigen musikalisk utbildning. Det innebär att de har färdigheter att spela komplexa jazzarrangemang och improvisationer.

Anpassningsbarhet: Jazzmusiker har förmågan att anpassa sin musik till olika situationer och förväntningar. Att boka ett jazzband ger dig en skräddarsydd musikalisk upplevelse som passar perfekt för ditt evenemang eller fest.

Stämning: Jazz är en stämningsfull musikstil som kan ge bakgrund till ett evenemang utan att dominera. Att boka ett jazzband ger en vacker bakgrundsmusik som passar perfekt för middagsgäster eller under en fest.

Unik upplevelse: Jazz är en genre som inte spelas så ofta på fester eller evenemang. Att boka ett jazzband ger dina gäster en unik musikalisk upplevelse som de inte kommer att glömma.

Vilka låtar spelar ett liveband på en bröllopsfest?

Banden har en repertoar av låtar som de spelar från. Ofta är de öppna för förslag och låtönskningar. Det är dock bra att ange dessa önskningar i god tid före bokningen. På själva kvällen kan låtönskningar påverka uppbyggnaden av setlistan och därmed gästernas nöje. Om en låt inte finns i repertoaren är flera band villiga att lära sig en eller två låtar.

Hur länge spelar ett liveband?

Ett standardframträdande består av 3 set om 45 minuter. Detta fördelas över en tidsperiod på 3-3,5 timmar. Kortare framträdanden är också möjliga. Den maximala speltiden för de flesta liveband är 4 set om 40 minuter. Detta kan fördelas över en tidsperiod på 4 till 5 timmar.

Tar bandet pauser?

För att kunna genomföra framträdandet på ett trevligt, professionellt och entusiastiskt sätt behöver bandet ibland ta pauser. Ett framträdande upp till 1 timme genomförs vanligtvis utan pauser. Vid längre framträdanden kan du förvänta dig att det tas en paus på cirka 15 minuter per timme.

Vad händer under bandets pauser?

Under pauserna spelar bandet stämningsskapande musik via sitt ljudsystem. Musiken är naturligtvis i linje med den musik som spelas under framträdandet. Vissa band har en DJ som kommer med dem och denne kommer då att sköta musiken. Självklart kan du också boka en DJ för att spela under pauserna för alla band.

Hur lång tid tar det att rigga för bandet?

Riggningen av bandet tar cirka 45 minuter för band med 3 till 4 medlemmar. För större band tar det 1 till 1,5 timmar. Vi anpassar alltid mängden utrustning efter gruppens storlek. Om det är många gäster på eventet(över 175 personer), kommer även uppbyggnadstiden att vara längre.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att din fest ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

5 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via