Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Young Swedish Jazz Society
100% matchning

Young Swedish Jazz Society

Ett svängingt jazzband som passar utmärkt för bröllop, fest och företagsevent.
Young Swedish Jazz Society är ett professionellt jazzband med unga musiker från den svenska och danska musikscen...
Läs mer

4,6 (5 reccensioner)
15999 kr - 25600 kr
Swingkompaniet
100% matchning

Swingkompaniet

Swingkompaniet är en uppiggande kvartett som definitivt kommer få igång festen.
Letar ni efter ett uppiggande musikaliskt inslag till festen eller eventet? Swingkompaniet är en kvartett som...
Läs mer

5 (5 reccensioner)
14498 kr - 23195 kr
Fidgety Feet
100% matchning

Fidgety Feet

Ett av Europas hetaste jazzband - Paradband som vunnit jazzens motsvarighet till Eurovision.
Fidgety Feet är ett av Europas hetaste jazzband som spelar de äldre stilarna som New Orleans, 20-t...
Läs mer

Pris på förfrågan
The great Cabaret band
100% matchning

The great Cabaret band

Ett extravagant jazzband perfekt till bröllop, födelsedagar, fest och företagsevent.
Varmt välkomna till en afton där Louis Armstrong, Alice Babs och Chris Barber - med många flera - ges pla...
Läs mer

24900 kr - 39840 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Jazzband

Vill du boka ett jazzband till din fest, din födelsedag eller ditt bröllop? Trots musikens lugnande natur, den sofistikerade bilden och variationen som finns inom genren, är live jazzmusik fortfarande något som sällan ses på fester och evenemang. Oavsett om det är några stämningsfulla låtar som öppnar festen eller tyst bakgrundsmusik som följer med den årliga företagsmiddagen, kan ett live jazzband hjälpa dig att ställa in den perfekta tonen. Av denna anledning erbjuder Evenses också olika alternativ för att boka ett jazzband. Från traditionella jazzband och solister till Dixielandorkester och jazzduor, Evenses har ett lämpligt val för ditt evenemang.

Levande jazzmusik är det perfekta sättet att lägga till en touch av klass till festen eller evenemanget som du anordnar. Att boka ett jazzband kommer säkert att tilltala dina gäster, särskilt i rätt miljö. Tänk till exempel på ett Roaring Twenties-evenemang med vänner eller en avkopplande melodi från en live jazztrio i ankomsthallen på den plats där du organiserar dina föräldrars 25-åriga bröllopsdag. Du kan kontakta oss sju dagar i veckan, via e-post och telefon om du har några frågor angående bokning av ett live jazzband.

Vad är egentligen jazz?

Jazz som samlingsnamn är en musikgenre med rötter i den afroamerikanska befolkningen i New Orleans (USA) i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Själva namnet kommer troligen från ordet "jasm", ett slangord från 60-talet "som betyder" energi "eller" pep ". Det är dock svårt att definiera jazz exakt, särskilt på grund av de många stilar och kulturer som har påverkat musik under årtiondena, inklusive traditionell västafrikansk musik, afro-kubansk habanera och blues.

Det som de flesta jazztyper har gemensamt är improvisationselementet. Med jazzmusik läggs tonvikten mycket mer på artisterna, hur musiken spelas och den interaktion som artisterna har med publiken. Till exempel är Dixieland Jazz känd för live-interaktionen mellan medlemmarna i bandet, där en av medlemmarna spelar en melodi varje gång och en av de andra medlemmarna alltid spelar en kontramelodi. Stora bandens jazz från 30- och 40-talen är lite mer strukturerad när det gäller musikaliskt arrangemang.

På Evenses vet vi mervärdet av att boka ett fantastiskt jazzband för en fest, bröllop eller annat tillfälle. Av den anledningen erbjuder vi ett brett utbud av alternativ inom genren, från jazzduor, stora Dixie-band, till olika former av modern smooth jazz. Dessutom kan du också boka jazzband som kommer att spela populära pop- eller R&B-hits med en jazzig underton på din fest. Med andra ord är jazzgenren väldigt bred, men vi kan hjälpa dig att ordna vilken typ av band du vill boka.

Varför boka ett jazzband för din fest?

Vi har nämnt det tidigare: musikens lugnande natur, den sofistikerade bilden som musiken bär och den variation som finns inom genren, för att bara nämna några sätt på vilka ett live jazzband kan vara av mervärde för din fest. Men om du fortfarande inte är övertygad och fortfarande tvivlar på att boka ett jazzband, har vi några goda skäl för dig.

Det är naturligtvis mycket viktigt att jazz som musikstil passar den typ av evenemang du ska anordna och den atmosfär du vill väcka bland dina gäster, men vilken värd eller värdinna vill inte att hans gäster ska känna sig avslappnade? Flera studier, inklusive de som utförts av University of Nevada, har visat att lyssna på musik i långsamt tempo hjälper kroppen att slappna av och hantera stress. Av den anledningen kan det till exempel vara en utmärkt idé att boka ett jazzband som kan spela tyst jazz på den plats där dina gäster anländer eller precis i början av festen du organiserar.

För tillfällen som företagsmiddagar eller bröllop är interaktionen mellan inbjudna i allmänhet en av de viktigaste indikatorerna för om festen är kul eller inte. Jazzmusik kan hjälpa dig att göra detta. Förutom den avslappnande effekten har jazz, och särskilt de lite mer tempolåtarna, också en stimulerande effekt på den del av hjärnan som är ansvarig för språk och kommunikation. Enligt Dr. Charles Limb från John Hopkins University i Baltimore, USA, lyssna på jazz kan ha positiva effekter på kommunikationen mellan människor. Genom att boka ett jazzband och låta dem spela i bakgrunden kan du också dra nytta av detta själv.

Fortfarande inte helt övertygad om idén om att boka ett jazzband till din fest? Den kreativa karaktären hos jazzmusiken och den lugnande effekten den har på kroppen har inte bara ett positivt inflytande på dina gästers mentala tillstånd. Flera studier har visat att lyssna på jazz med en genomsnittlig volym kan vara bra för fysisk hälsa. Exempelvis genomförde post-anestesienheten vid Penn Sate Hershey Medical Center en studie där de fick patienter att lyssna på jazz. Idén bakom studien var att ta reda på om lyssnande på viss musik kan hjälpa till att lindra smärta och stress efter operationen. Att lyssna på jazz ledde till en lägre hjärtfrekvens hos patienterna, vilket är en avgörande indikator för stresshantering. Dessutom noterades också att blodtrycket sjönk i vissa fall, troligen på grund av att jazz slappnar av i kroppen. Blodkärlen slappnar också av, vilket gör att de vidgas och därmed sänker blodtrycket.

Slutligen har lyssning på jazzmusik krediterats med flera andra mindre undersökta hälsofördelar. Till exempel verkar jazz ha en positiv effekt på både migränintensitetens varaktighet och intensitet, och att lyssna på olika typer av jazz regelbundet kan ha en stimulerande effekt på minnet. Dessutom kan det också förbättra vår kropps immunförsvar. Så det är inte bara roligt och stämningsfullt att boka ett live jazzband för festen eller evenemanget du anordnar, det har också en positiv effekt på dina gästers mentala tillstånd och hälsa. Med andra ord, varför inte boka ett jazzband till din fest?

Vad kan Evenses göra för dig?

Som ni förstår är jazz en mycket varierad musikgenre och en typ av jazz är inte den andra. Från storband och Dixieland-jazz till smooth jazz och jazzinspirerade pop hits, variationen är enorm och därmed är antalet evenemangstyper som bokning av ett jazzband kan vara av mervärde mycket omfattande. Om du funderar på att välja jazzband kan du börja med att titta på tillgängliga band på vår webbplats. För att hålla vår katalog hanterbar så att du kan bläddra igenom den kan du använda sökmotorn för det interna jazzbandet. Detta gör att du kan filtrera sökresultaten efter din händelsetyp och budget för att göra sökningen mycket enklare.

Förutom att själv utforska vårt sortiment av jazzband kan du naturligtvis också kontakta oss genom att fylla i offertformuläret, varefter en bokare eller underhållningsspecialist kommer tillbaka till dig så snart som möjligt. Du kan också kontakta oss via e-post eller telefon, sju dagar i veckan. På det sättet kan vi diskutera med dig och se vad de bästa alternativen är för festen du ska anordna och vilket jazzband som passar bäst.

På Evenses är det till och med möjligt att hjälpa till att bestämma kompositionen för det jazzband du vill boka. Förutom ett jazzband, vi erbjuder möjligheten att boka solister och instrument. Till exempel, om din älskade är galen på harp musik, kan vi se till att jazzbandet du vill boka också innehåller en harpist. Eller kan ett dragspel skapa rätt stämning på din fest? Bredvid ett live jazzband, boka en dragspelare för den sista pricken.

Kort sagt, vi hjälper dig gärna att organisera en oförglömlig fest, oavsett om det är ett bröllop, en födelsedag eller en festival. Kontakta oss på Evenses idag!

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via