Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Spektakulär akt på styltor
100% matchning

Spektakulär akt på styltor

Högt över publiken ger denna styltpromenad ditt evenemang en extra dimension!
Denna spektakulära styltgångaren är en unik akt som ger ditt evenemang en extra dimension och dekor. Styltgångar...
Läs mer

4,8 (4 reccensioner)
5495 kr - 8790 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Styltgångare

Vill du boka någon en styltgångare till din temafest, festival eller jubileum? Kommer du att hjälpa till med att organisera julmarknaden i byn i år och vill göra något originellt för besökarna? Älskar din dotter cirkusen och vill du ordna något för hennes kommande födelsedag? Eller är du en del av teamet som går på en mässa för ditt kontor och letar du efter ett unikt sätt att locka besökare till din monter? Det låter kanske konstigt, men kanske är en professionell stylterrollare det perfekta alternativet för dig.

Styltgångares akter kan bokas i olika former och baseras på olika teman, inklusive jul, sommartid, sagor, clowner och orientaliska. Detta gör handlingarna lämpliga för många olika typer av evenemang eller tillfällen. När du bokar en styltgångare ingår ofta musik också. Detta innebär att du får all underhållning kring denna handling på en gång. Styltgångare är mycket lämpliga för premiärer, (jul) marknader, festivaler, företagsfester och PR-aktiviteter.

Oavsett vilken fest eller händelse du planerar är det mycket möjligt att dina gäster aldrig har sett en styltgångare på nära håll. Att boka en styltgångare är därför inte bara en underhållande idé utan också en original idé. Du kan vara säker på att de inte kommer att bli obemärkt på festen och det finns en god chans att du kommer ihåg närvaron av styltgångare ett tag.

Det behöver inte vara svårt att boka den perfekta styltgångaren för ditt party eller evenemang, men med tanke på de olika alternativen i Sverige är det i allmänhet en bra idé att få hjälp från ett företag med erfarenhet av att boka sådana handlingar. Inte varje styltgångare passar till festen eller evenemanget du ska anordna. Evenses har en omfattande portfölj av professionella styltgångare som vi redan har tagit hand om för otaliga bokningar. Vi använder gärna denna expertis och erfarenhet för att hjälpa dig, så att du kan boka den perfekta styltgångaren för ditt evenemang.

Du kan nå våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan genom att fylla i offertformuläret på vår webbplats, genom att skicka ett e-postmeddelande eller ringa oss. Om du först vill titta på vad vi kan erbjuda kan du använda sökmotorn. I kombination med andra material som du kan hitta på internet kan du skapa ett första intryck av tillgängliga styltgångare.

En kort historia om styltorna

Styltgång är en aktivitet som härrör från folklore där människor imiterar jättar genom att gå på styltor, ibland upp till fyra meter höga. Styltgång var ursprungligen ett sätt att vada översvämmad mark, som i gamla Les Landes i södra Frankrike eller kinesiska Newchwang. Senare har styltgångare blivit en form av akrobatik och underhållning med styltgångare klädda som karaktärer eller låtsas vara en extra lång person.

Exempelvis i olika delar av Storbritannien har styltgångare varit en del av festivaler och andra festliga tillfällen i hundratals år. På grund av detta ses konsten att gå på stylt ibland som en gammaldags form av underhållning. Till exempel i Belgien har det funnits en tradition att slåss på pålar sedan 1411. Människor visar sin styrka, skicklighet och smidighet medan de kämpar på pålar. De är uppdelade i två grupper: en grupp under namnet "mélans", eller invånarna i den gamla staden, den andra under namnet "avresses" eller invånarna i den "nya" staden. Numera är detta fortfarande ett populärt evenemang för vilket olika organisationer förbereder sig året runt.

Numera, förutom underhållning, används styltor ibland för arbete som kräver handling i stora höjder. Målare, gipsare, montörer och människor som arbetar inom trädgårdsodling är alla arbetare som kan använda ett slags pålar för deras arbete. Emellertid är styltorna som används för detta inte längre av trä utan av aluminium. Sådana arbetsstammar härstammar direkt från styltorna som användes för hundratals år sedan av människor runt om i världen, från Frankrike till Kina och från Nederländerna till Nigeria.

Varför skulle du boka en styltgångare till ditt evenemang?

Chansen är stor att du inte hade tänkt på att boka en styltgångare för det evenemang som du planerar. Detta kan vara ett unikt tillfälle då, eftersom det betyder att en styltgångare som en akt inte är ett mycket självklart val, vilket innebär att det inte kommer att vara för dina gäster heller. En professionell styltgångare kan göra tillfället till ett mycket minnesvärt ögonblick, så vi har listat några fördelar med att boka en styltgångare nedan.

Det är en unik akt

Det finns få akter som lägger till något så unikt för underhållningen på din fest som en professionell styltgångare. Trots att styltgång är en gammal konst ser du fortfarande relativt få styltgångare vid fester och evenemang. Genom att boka en styltgångare kan du erbjuda dina gäster en slags underhållning som de förmodligen aldrig har upplevt förut.

Styltgångare erbjuder hög synlighet, bokstavligt och bildligt

Om du letar efter ett sätt att göra något så tydligt för så många människor som möjligt samtidigt är styltgångare den perfekta lösningen. Tänk till exempel på en mässa där du vill locka besökarnas uppmärksamhet så att de kommer till din monter. En professionell och välklädd styltgångare erbjuder ett utmärkt tillfälle att sticka ut från tävlingen på ett originellt sätt.

Det finns också en stor variation bland styltgångare

Det är en sak att besluta att boka en styltgångare, men efter det finns det fortfarande många val när det gäller kostymer och handlingar. För barnfester är till exempel en clown eller en piratkapten jättekul, medan för en temafest kan en Elvis-kostym eller en jultomten vara perfekt. Med andra ord, oavsett vilket parti eller evenemang du anordnar, kan du vara säker på att du kan boka styltgångare som passar exakt.

Genom att boka en styltgångare får du en artist med flera talanger

Det händer sällan att en styltgångare bara kan gå och göra ingenting annat. I allmänhet kombinerar en professionell styltgångare med flera andra underhållande konst, som jonglering, sång eller spelande karaktärer. För att säkerställa ännu mer variation på din fest kan du ta reda på exakt allt stylta som gör under deras framträdande. En sådan kombination av styltor och annan underhållning ger variation och rolig distraktion vid nästan alla tillfällen.

Ett foto med en styltgångare i sin kostym är ett trevligt minne

På tal om att kombinera styltgångare och andra akter: kan det också vara mer än kul att boka en styltgångare i kombination med en professionell fotograf. I slutändan vill du att dina gäster ska komma ihåg din fest under lång tid framöver och vad är ett trevligare minne än ett foto med en riktig styltgångare? På så sätt kan du se till att människor kommer att prata om ditt parti under lång tid framöver.

Vad Evenses kan göra för dig

Att boka en behöver inte vara svårt, inte om du redan vet mer eller mindre vilken typ av fest eller evenemang du ska anordna. Att ha en allmän uppfattning om vad du letar efter är huvudnyckeln för att begära en specifik typ av handling.

Anställer du en styltgångare för ditt temafest, festival eller jubileum? Styltgångare kommer att förvåna dig med de vackra dräkterna de bär och du och dina gäster får ett varmt välkomnande vid det organiserade evenemanget. Konstnärerna anpassar sig till olika teman, till exempel jul, sommartid, sagor och cirkus. Evenser kan boka olika andra handlingar och shower tillsammans med en stylta rullator. Du kan tänka dig en akrobatisk show, eldshow, clowner eller trollkarlar.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via