1 filter
Sortera efter: Relevans
Pianisten Thom
100% matchning

Pianisten Thom

3 reccensioner

Vacker musik enligt dina preferenser spelad av en professionell pianist.

4950 kr - 7920 kr
Klassiska Duon Ivanovna
100% matchning

Klassiska Duon Ivanovna

3 reccensioner

Vacker klassisk musik spelad av en duo på piano och violin. Imponerande och stilfullt!

Pris på förfrågan
Vill du hyra en pianist till din ceremoni, mottagning eller företagsfest?
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Pianist

Vill du anställa en pianist för din födelsedag, ditt bröllop eller din företagsfest? På Evenses hjälper vi dig gärna med allt du önskar. Vi erbjuder ett brett utbud av olika pianister att hyra för ditt evenemang. Vi erbjuder klassiska pianister, jazzpianister, poppianister och pianistunderhållare. För mer eleganta tillfällen tillför den klassiska pianisten verkligen värde.

Jazz- och poppianisterna är utmärkta för att ge atmosfärisk bakgrundsmusik. Pianist-underhållaren gör ditt tillfälle till en stor fest med sin sång och interaktion med publiken.

Pianisterna tar med ett digitalt piano som standard. Alternativt kan vi också tillhandahålla ett upprätt eller flygel. Vi arbetar enbart med professionella musiker som alla är erfarna, väl presenterade och begåvade musiker. Vi vill se till att pianisten kommer att ge en fantastisk föreställning.

Hyra en pianist till fest, födelsedag eller bröllopsfest

Kontakta oss för mer information eller för att boka en pianist. Vi är tillgängliga sju dagar i veckan via telefon eller e-post. Du kan också begära ett förslag via webbplatsen. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta Evenses. Vi hjälper dig gärna med din bokning!

Blogg om pianister

Få instrument är lika mångsidiga som piano när det gäller västerländska musikinstrument. Från klassisk musik och popmusik till jazz och rock ‘n roll, har piano fått en plats i nästan alla populära genrer under det senaste århundradet. Lyssna bara noga på låtarna på radio: chansen är att du kan känna igen ett slags piano i de flesta av dessa låtar.

Det betyder också att du kan boka en pianist för många olika typer av evenemang och tillfällen. Kommer du snart att gifta dig med ditt livs kärlek och vill att ceremonin ska åtföljas av en pianist som spelar dina klassiska favoritstycken? Anordnar du nyårsmiddagen för ditt företag och vill låta lite lugn bakgrundsmusik spelas under din måltid? Eller håller du en jazzfest med vänner nästa vecka och vill du överraska dem med en live pianist? Oavsett vilken typ av evenemang eller fest du ska anordna är chansen att bokning av en pianist säkert kommer att ge mervärde. En liveframträdande av en professionell pianist kan ge din fest den extra touchen av originalitet och underhållning.

Men pianots mångsidighet kan också göra det mer komplicerat att boka en pianist, speciellt om du inte är säker ännu på vilken typ av evenemang du ska arrangera. Av den anledningen är det alltid klokt att få en god uppfattning om vad du letar efter innan du bokar något. Inte alla pianister passar bra med den typ av fest du tänker på, så tänk på stämningen du vill sätta upp och kanske vilka låtar du vill framföra.

Av den anledningen är det en bra idé att arbeta med ett företag som har erfarenhet av att boka artister som pianister. På Evenses har vi en omfattande portfölj av professionella pianister som vi har arbetat med många gånger. Vi gör gärna vår expertis tillgänglig för våra kunder så att de kan boka den perfekta pianisten för sitt evenemang. Du kan kontakta våra evenemangsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår webbplats eller via e-post eller telefon. Om du först vill utforska själv kan du redan göra det med hjälp av vår sökmotor. Dessutom kommer vi nedan att diskutera piano i allmänhet och vad du definitivt bör vara uppmärksam på när du bokar en pianist.

Pianots historia

Det exakta året då pianot uppfanns är inte känt, men vi vet att pianot uppfanns av den italienska musikinstrumenttillverkaren Bartolomeo Cristofori, någonstans omkring år 1700. Vid den tiden kallades det nya instrumentet en pianoforte, eller ibland fortepiano. Både ordet piano och ordet forte kommer från italiensk musikterminologi, det första är mjukt och det sista starkt. I pianots sammanhang hänvisar dessa termer till variationen i volymen som uppstår till följd av att pianisten trycker på tangenterna på pianot mjukare eller högre. Fortepianot ses allmänt som föregångaren till det samtida pianot och är det instrument som till exempel Mozart har komponerat all sin pianomusik på.

Det moderna pianot är ett slagverk, tangent och stränginstrument som kan användas för att skapa musik genom att använda en kombination av tangentbord och två eller tre pedaler. Ljuden skapas genom att trycka på tangenterna på pianotangentbordet eftersom varje tangent säkerställer att hammare slår på pianosträngarna via en mekanism på insidan. Pianisten kan sedan ytterligare bestämma ljudet med pedalerna.

När det gäller ett piano med två pedaler kallas vänster pedal också för una corda, eller en sträng, eftersom nedtryckning av denna pedal får hammaren att slå färre strängar med mindre kraft, vilket resulterar i mindre volym. Den högra pedalen kallas även för hållpedalen och säkerställer att alla spjäll släpps från strängarna när de trycks ned så att ljudet från tangenterna fortsätter att låta längre. Vissa pianon har också en tredje pedal som kan ha olika funktioner. Ibland är det en så kallad moderatorpedal med vilken ljudet från pianot kan stängas av (till exempel om du vill öva utan att göra för mycket ljud) och ibland är det en så kallad sostenuto-pedal med vilket du kan låta alla strängar av piano att höras. Denna typ av pedal finns i allmänhet bara på de större (flygeln).

Idag finns det olika typer av pianon inom den klassiska pianofamiljen. Det typiska, mindre piano som du ibland möter i människors hem kallas också buffépiano eller vardagsrumspiano. Denna typ har strängarna i en vertikal komposition och ger ett mindre kraftfullt ljud än ett flygel. Med ett flygel ligger strängarna horisontellt i ett plan och pianisten kan skapa en större volym. Projektionen av ljudet är också bättre när det gäller flygel. Dessutom har det elektriska pianot eller tangentbordet vunnit popularitet de senaste decennierna, särskilt tack vare techno och rockmusik.

Några punkter att ta hänsyn till när du bokar en pianist

Att boka en pianist är inte svårt i sig, men det är viktigt att ta hänsyn till viktiga faktorer under bokningsprocessen. Det beror delvis på de olika typerna av pianon som finns och att det är ett relativt stort instrument jämfört med många andra instrument. För att hjälpa dig att komma igång i din sökning efter den perfekta pianisten för din fest har vi listat några av de viktigaste punkterna nedan.

Musiken

Det har redan nämnts tidigare, men att hitta en pianist som kan leverera exakt vad du vill blir mycket lättare när du vet vilken musik du vill höra från dem under evenemanget. Anordnar du till exempel en mer formell händelse på en stor plats som kräver lite tyst bakgrundsmusik? Då är en pianist på flygel antagligen ett utmärkt alternativ. Har du en liten fest med temat jazz för att fira din födelsedag med några vänner och familj? Då kan en bra pianist med ett enkelt vardagsrumspiano vara tillräckligt. Oavsett vilken fest eller händelse du anordnar: ju bättre du vet vilken typ av piano du letar efter, desto effektivare kan bokningsprocessen vara.

Själva pianot

Är det den typ av piano som du behöver närvarande på platsen? Det är en av de första sakerna du bör fråga dig själv när du bokar en pianist. Om du letar efter en pianist med tangentbord är chansen att han eller hon tar med sig instrumentet själva. När det gäller ett akustiskt piano är detta dock en annan historia. Eftersom pianisten normalt inte strövar omkring med sitt eget akustiska piano måste instrumentet antingen vara på plats eller placeras där av dig. Detta är något som du bör diskutera med den ansvarige för platsen och med pianisten själv.

Andra förnödenheter från pianisten

För att förhindra obehagliga budgetrelaterade överraskningar är det bra att fråga pianisten vad han eller hon behöver för föreställningen i förväg. Dessa önskemål kan variera från en parkeringsplats nära platsen så att pianisten kan ladda ner sitt eget tangentbord, ett utrymme för att byta kläder och någonstans att äta och dricka något under evenemanget. Det finns ofta förhandlingar om dessa andra nödvändigheter, så se till att det tydligt anges vad som ingår i slutpriset för pianisten du ska boka.

Vad Evenses kan göra för dig

På Evenses arbetar vi med ett brett utbud av pianister, inklusive jazz, klassiker och pianister med elektrisk piano. Dessa alternativ är lämpliga för föreställningar för alla typer av fester och evenemang, från födelsedagar, bröllop, festivaler och företagsevenemang. Dessutom kan du boka pianister hos oss som också kommer att sjunga med medan de spelar låtarna. Oavsett om du organiserar en romantisk firande av din bröllopsdag eller ger en affärsmiddag med några tysta pianostycken, så hjälper vi dig till slut att hitta det perfekta alternativet för din fest. Genom att boka en pianistsångare kan du ge din fest en personlig touch, speciellt om du sätter ihop spellistan med honom eller henne i förväg.

När du bokar en pianist är det lämpligt att kontakta ett företag som har enorm erfarenhet av att boka pianister. Evenses har varit aktiv i festplaneringsvärlden i flera år och vi har bokat olika handlingar genom åren. Med hjälp av sökmotorn på vår webbplats kan du redan nu börja din sökning. Du kan sedan kontakta våra bokare sju dagar i veckan med frågor om att boka en pianist. Du kan alltid nå dem genom att fylla i offertformuläret på webbplatsen eller via e-post eller telefon. På Evenses behöver du inte stressa med att boka något du inte behöver eftersom vi kan hjälpa till att hitta den perfekta akten, showen eller artisten för dig.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.