Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Harpisten Adele
100% matchning

Harpisten Adele

Harpisten Adele erbjuder en holistisk, artistisk musikalisk uttrycksform
Harpisten Adele är en av europas bästa harpister med flers års erfarenhet som harpist. Hon har stor erfarenhet av bröl...
Läs mer

6995 kr - 11190 kr
Romantic Harp
100% matchning

Romantic Harp

En professionell harp spelare med flera års erfarenhet av att underhålla.
Romantic Harp ​är en professionell harpspelare med flera års erfarenhet av att underhålla både som solist och orkest...
Läs mer

4,4 (5 reccensioner)
4500 kr - 7200 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Harpist

Vill du boka en harpist till din bröllopsfest, middag eller affärsevenemang? Ska du anordna en fest eller ett evenemang och vill göra något speciellt, men du är inte säker på vad? Varför väljer du inte att boka en harpist för ditt tillfälle? Oavsett om du planerar en romantisk fest för din bröllopsdag eller vill säga adjö till en älskad som har dött på ett vackert och intimt sätt, kan harpan hjälpa dig att skapa den subtila atmosfär du letar efter.

Harpan är ett instrument som kan ha ett mervärde för ett brett spektrum av evenemang, trots att bokning av harpist ofta inte är den första idén man tänker på som arrangör. Till exempel kan en föreställning av en professionell harpist också lägga till en touch av sofistik för en middag med vänner och familj. Dessutom kan harpan också vara en del av en större harmonisk helhet med till exempel ett piano och en fiol. Med andra ord är harpan ett mer mångsidigt instrument än du tror och att boka en harpist kan vara en utmärkt idé för nästan alla tillfällen.

Precis som med många andra instrument har harpan också olika versioner och speltekniker. Även om de flesta professionella harpister är bekanta med flera tekniker och i de flesta fall även med olika harp typer, är det sant att en harpist kan passa bättre med en händelse än en annan. När du bokar en harpist kan konstnären berätta mycket mer om detta, men det är också tillrådligt att ringa in hjälp från en mer erfaren part under bokningsprocessen.

På Evenses har vi till exempel bokat många professionella harpister i Sverige, Nederländerna, Storbritannien och Belgien. Vi har varit aktiva i flera år inom underhållningsbokningen och vi gör gärna denna expertis tillgänglig för våra kunder så att de kan boka den perfekta harpisten för sina evenemang. Vi har byggt upp ett omfattande nätverk av professionella harpister genom åren som vi har arbetat tillsammans med många gånger. Våra evenemangsspecialister är tillgängliga sju dagar i veckan, både via offertformuläret på vår webbplats och via e-post eller telefon. Om du först vill utforska katalogen över artister själv kan du börja med att använda sökmotorn. Dessutom nedan kommer vi att gräva djupare in i harpans historia och ge några anledningar till varför det kan vara en bra idé att boka en harpist för ditt bröllop eller evenemang.

Varför boka en harpist?

Vi förstår helt om du inte hade tänkt på möjligheten att boka en harpist ännu, men det betyder inte att harpan inte kan vara det perfekta ackompanjemanget för din fest eller evenemang. Av den anledningen ger vi en kort översikt över vad en harpist kan betyda för ditt evenemang och vad man ska leta efter när man bokar en harpist.

Inte bara musikaliskt

Naturligtvis vill du främst boka en harpist på grund av musiken som följer med festen eller evenemanget du anordnar. En live harpist kan också lägga till ett mycket vackert visuellt element till tillfället. En större konsertharpa med vacker belysning är inte något som är lätt att missa.

Både in- och utomhus

En harpa kan naturligtvis spelas på nästan alla evenemang som äger rum inomhus. Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till utrymmet för harpistens behov och ytan som harpan måste kunna stå på. Det är dock också möjligt att boka en harpist för ett utomhusevenemang. Detta kan vara en underbar kombination och många harpister tycker om att spela utomhus i fint väder. Även i sådana fall är det av stor vikt att ytan är jämn och att det är fint väder för att kunna spela ett relativt komplext stränginstrument som harpa ordentligt.

Modern musik på harpan

När det gäller harpa kanske du först tänker på elegant klassisk musik som spelas vid fina evenemang. Du kan dock också boka en harpist som spelar omslag på din favorit rock eller Top-40-hits. De flesta harpister finns för detta, även om det är tillrådligt att diskutera detta med artisterna i fråga. Genom att ställa in harpistens repertoar efter ditt evenemang och dina preferenser kan du ge den en fin personlig touch.

Naturligt eller förstärkare

Numera kan de flesta harpor också anslutas till förstärkare för att göra ljudet klart hörbart för alla vid evenemanget. Huruvida detta är nödvändigt för den harpist som du vill boka beror till stor del på platsen där festen hålls och antalet personer som kommer att vara närvarande. Det är klokt att diskutera detta ämne med harpisten under bokningsprocessen, eftersom han eller hon normalt också kommer att ha förslag på detta område.

Vad kan Evenses betyda för ditt evenemang?

Att boka en harpist behöver inte alls vara svårt, absolut inte om du redan vet vilken typ av evenemang du ska anordna och vilken roll harpisten kommer att spela. Det är verkligen användbart att ha en ganska klar uppfattning om det, åtminstone för dig själv, innan du börjar söka efter en harpist att boka. Inte varje harpist passar bra med den typ av fest du har i åtanke, så det är viktigt att vara uppmärksam på en tydlig idé.

En harpist kan bokas i kombination med andra musikinstrument, såsom piano, saxofon, kontrabas eller fiol, som bildar en harmonisk helhet. Dessutom kan olika världsmusik spelas med harpen. Att spela harpa kan kombineras med ett ljudsystem, så att ljudet från harpan kan lyssnas perfekt av både dig och dina gäster. Harpisten kommer att ge mycket trevlig musik vid ditt evenemang eller mottagning tack vare ljudkvalitet och professionalism.

Förutom den traditionella harpan finns det flera typer, såsom liten harpa, keltisk harpa, irländsk harpa, pedalharpa, Aoyama harpa, Otja harpa, trubadourharpa, Camac harpa och slutligen Salvi harpa. Dessa harpor används ofta av olika artister och kan väljas specifikt om du vill ha något ännu mer originellt.

Hyr en harpist för ditt bröllopsfest, middag eller evenemang

Se utbudet av harpister, musikgrupper eller andra handlingar som du kan boka på Evenses. Våra evenemangsspecialister på Evenses hjälper dig gärna att svara på alla dina frågor eftersom vi är tillgängliga 7 dagar i veckan. Dessutom kan du begära en offert utan förpliktelse genom att skicka in förfrågningsformuläret på webbplatsen eller ge oss ett mejl eller telefonsamtal.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via