Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Bröllopsfilm
100% matchning

Bröllopsfilm

Fånga den viktigaste dagen i ditt liv med en videograf
Vi är ledande inom filmning av bröllop i Sverige. Vi använder den senaste tekniken vilket ger ett professionellt resultat - ni kommer va...
Läs mer

5 (9 reccensioner)
12950 kr - 20720 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Boka en videograf

Hyr en videograf för din bröllopsdag, evenemang eller festival! Gifter du dig snart och vill du göra det till en oförglömlig dag för dig själv och dina gäster? Är du ansvarig för organisationen av det årliga kontorsfesten och vill du behålla några vackra videos från festen? Eller är du en del av organisationskommittén för sommargrillens grill och letar du efter ett sätt att återuppleva hela festen i framtiden? Du kanske redan har tänkt på en fotograf, men skulle det inte vara en bra idé att boka en professionell videograf?

Innehåll
Blogg om videografer
Varför är det en bra idé att boka en videograf?
Bröllops-videografer
Event-videografer
FAQ bokningen av en videograf
Vad kan Evenses göra för dig?

bröllop fotograf videograf (1).webp

Blogg om videografer

Enkelt uttryckt är en videograf någon som arbetar inom videografi och / eller videoproduktion och spelar in rörliga bilder och ljud på videoband, digital eller annan datalagringsenhet. Med andra ord en person som självständigt gör videoinspelningar och redigerar den till en film. Det finns även en skillnad mellan olika videografer, beroende på vilken stil de specialiserar i, kan filmerna se olika ut.

Du kanske frågar dig själv: det här låter lite som en kameraman, vad är skillnaden? En videograf skiljer sig från en kameraman genom att en kameraman för sitt yrke bara handlar om att driva en filmkamera. Förutom att vara en kameraman är en videograf i allmänhet också redaktör, vilket innebär att han eller hon själv tar hand om hela filmproduktionen. På grund av yrkets karaktär arbetar en videograf vanligtvis som frilansare och du kommer att märka det när du bokar en videograf.

En av de praktiska aspekterna av att boka en videograf är att den kan ha ett mervärde på nästan vilken fest eller händelse som helst. Det beror på att precis som i fallet med fotografer, det finns många olika typer av videografer där ute, alla med sin egen stil och sina egna preferenser. Anordnar du en prisutdelning och vill du att ceremonin ska porträtteras på ett professionellt sätt? Anordnar du en fest där en berömd DJ spelar och vill du ha en cool video av evenemanget? Eller handlar det om din sons eller dotters bröllop, och vill du att hela tillfället ska fångas på film så att deras barn kan se det senare? Oavsett vilket evenemang det är kan vi hjälpa dig hitta den perfekta videografen till ditt event.

Det är inte nödvändigtvis svårt att boka den perfekta videografen för ditt party eller evenemang, men med tanke på det varierande utbudet i Sverige är det ofta klokt att ringa in en firma med erfarenhet inom området underhållning och fest. Inte alla videografer passar den typ av evenemang du tänker på. På Evenses har vi utmärkta kontakter med olika professionella videografer för vilka vi redan har ordnat många bokningar. Vi gör gärna denna expertis och erfarenhet tillgänglig så att du kan boka den perfekta videografen för det evenemang du ska anordna.

Oavsett vilken stil du letar efter och vilken videograf du vill boka, på Evenses hjälper vi dig gärna att hitta och boka det perfekta valet för din fest. För att komma igång kan du redan utforska vår webbplats. Du kan använda sökmotorn för att bläddra igenom videoprogrammen i vårt erbjudande, bland annat genom att filtrera efter typ av fest och tillgänglig budget. Dessutom är våra bokare och underhållningsspecialister tillgängliga sju dagar i veckan, både via offertformuläret på vår webbplats och via e-post och telefon. Nedan kommer vi lista olika orsaker till varför du bör boka en videograf till ditt bröllop, födelsedag eller företagsfest.

Varför är det en bra idé att boka en videograf?

I allmänhet vill du som arrangör att ditt parti eller evenemang ska gå smidigt, att människor har det bra och att det fortfarande pratas om år senare. Att anställa artister, som en DJ, en VJ eller en sångare, och boka underhållning, som en trollkarl, en dansgrupp eller till och med en eldshow, hjälper alla till att göra tillfället unikt och minnesvärt. Det kan dock vara trevligt, både för dig själv och dina gäster, att ha en fin minnessak från festen och vad bättre minnessak än en video, inspelad av en professionell videograf? Om du inte är övertygad om ännu har vi listat några skäl för att boka en videograf nedan.

videografi bröllop malmö.webp

En professionell videograf har erfarenhet

Förutom en omfattande kunskap om yrket medför en professionell videograf normalt också en hel del erfarenhet. Videograferna som du hittar på vår webbplats är till exempel alla yrkesverksamma med många års erfarenhet av mycket olika typer av evenemang och fester. En videograf går inte bara slumpmässigt runt din fest. Han eller hon kommer att leta efter rätt stunder under festen och sedan spela in dem på bästa sätt på video. I kombination med korrekt redigering av videomaterialet får du en vacker video som gör rättvisa åt festen eller evenemanget du har organiserat.

En professionell videograf har professionell utrustning

En annan stor fördel med att boka en videograf är att han eller hon kommer att ha professionell utrustning som han eller hon redan känner till. Det handlar inte bara om kameran och ljudutrustningen utan också om rätt utrustning och program för att bearbeta de inspelade bilderna. Ibland sägs det att redigering av bilderna är ännu viktigare för slutprodukten än att spela in själva bilderna. Naturligtvis måste bilderna faktiskt först spelas in för att kunna redigeras alls, men det visar vikten av redigering, särskilt att det görs av någon med kunskap och erfarenhet.

En professionell videograf vet vad han eller hon gör

Det sista du vill ha på festen eller evenemanget är att följa de personer du har bokat hela tiden för att lösa problem och släcka bränder. Oavsett om det är ett bröllop eller en företagsfest så är du som arrangör ansvarig för hela evenemangets gång, så det är viktigt att alla inom organisationen vet vad de ska göra. Genom att boka en professionell videograf kan du i alla fall räkna med att inspelningen av festen kommer att vara i ordning. Genom att göra en bra överenskommelse med videografen vilken typ av video du vill ha gjort av tillfället kan han eller hon sedan gå självständigt till jobbet. På så sätt har du tid att hålla koll på andra saker eller njuta av en drink själv.

En professionell videograf kommer också att ha egna idéer

Att spela in en video av en fest eller ett evenemang är mer än bara att gå runt med en kamera och försöka fånga roliga stunder. Kreativitet är ett viktigt drag hos den professionella videografen, från att känna igen rätt stunder till att hitta de perfekta fotograferingsvinklarna och att känna till de perfekta fotograferingsmetoderna. Tveka inte att anropa kreativiteten hos den videograf du vill boka. Ofta har han eller hon också originella idéer för att göra videon ännu vackrare.

Bröllops-videografer

Dagen är här, din bröllopsdag, en dag du vill minnas för evigt. Med hjälp av en bröllops-videograf kan du minnas denna speciella dag med en bröllopsfilm. En bröllopsfilm som du kan planera tillsammans med din bröllops-videograf.

Hur vill du att bröllopsfilmen ska se ut? Vilken stämning vill du ha i bröllopsfilmen. Har du ett specifikt tema till ditt bröllop som du vill se i din bröllopsfilm? Finns det ett specifikt ögonblick under bröllopet som du vill ska vara me i bröllopsfilmen?

Alla dessa frågor är relevanta, speciellt vid planeringen av att boka en bröllops-videograf. Alla videografer har sin egna still, därmed måste du hitta den videografen som passar din stil bäst. Detta är självklart något som vi kan hjälpa dig med här på Evenses.

Event-videografer

Event videography är en videoproduktion, konsten att fånga sociala och speciella evenemang på video av en videograf. Termen används för att beskriva videografi av alla händelser, förutom bröllop och bröllopsvideografi.

Lite historia bakom event-videografer/videografi:
Event videografi liknar bröllops videografi och omfattar videodokumentation av sociala funktioner, såsom första nattvarden, jubileer, dans recitals, bar mitzvahs, färgvakt tävlingar, proms, konserter, etc.

Event videografi började strax efter introduktionen av konsumentbaserade videokameror, eller videokameror, i slutet av 1970-talet, då videografer, som hade företag som dokumenterade bröllop, började leta efter andra marknader för att erbjuda sina tjänster.

Event-videografi idag:
Konsten att event videografi är något liknande idag som det var tillbaka när videokameran introducerades först. De största skillnaderna ligger i den förbättrade videokameratekniken och utrustningen. Framsteg inom högupplösningsteknik tillämpas på videografi vid evenemang.

Så som bröllops-videografi är det lika viktigt att ha en klar syn över hur du vill att eventfilmen ska se ut, vad videofrafen ska fokusera på.

videografi boka.webp

FAQ bokningen av en videograf
1. Vad är din videografiska stil?

Att fråga videografen vad deras videgrafiska stil är, är en väldigt del av valet av rätt videograf för ditt event. Beroende på om du vill ha en dynamisk video eller en romantisk lugn video, två olika stilar som videografen måste anpassa sig till. Därmed är det viktigt att ni fattar ett beslut innan ni bokar en videograf vad för stil ni önskar i er bröllopsfilm, födelsedagsfilm eller eventfilm.

2. Hur väljer du musiken till filmen?

Många önskar musik i bakgrunden av sin film, och denna musik väljer du själv. Liksom stilval är det också viktigt att du väljer musiken innan du bokar en videograf. Musiken kan även hjälpa dig bestämma vilken stil du vill ha i din film. Om det t.ex. är en romantisk låt till din vigsel, kan stilen av bröllopsfilmen kanske vara romantisk/lugn, eller om musiken du vill ha i bakgrunden är en partylåt, vill du kanske ha en dynamisk/fartfylld stil i din eventfilm.

3. När får jag min bröllopsfilm?

När du får din bröllopsfilm varierar beroende på hur lång tid det tar för bröllops-videografen att retuschera bröllopsfilmen. Beroende på hur många effkter eller tillägg du vill ha i din bröllopsfilm kan tiden variera. Så om du vill ha din bröllopsfilm snabbt, skulle jag rekomendera att du diskuterar med bröllops-videografen innan för att få en uppfattning kring vilken videograf som kan göra det du önskar snabbast.

4. Hur länge har du filmat bröllop?

Som tidigare beskrivit är erfarenhet en viktig faktor vid bokning av en videograf. Oavsett vilken sorts evenemang det är behöver man ha en erfaren videofgraf som kan tillfredställa era önskemål. Här på Evenses arbetar vi endast med professionella och erfarna videografer som kan tillfredsställa våra kunder på bästa sätt. Om du har några frågor är det bara att ringa eller mejla oss.

5. Vilken utrustning kommer du att använda?

Beroende på omfattningen av filminspelningen kommer videografen att behöva olik utrustning. Om du önskar film ovanifrån kommer videografen behöva ta med sig en drone. Eller om du vill ha film från olika håll samtidigt, behöver videografen ha med sig flertal kameror. Därmed beror det helt och hållet på vad din vision är med filmen du önskar.

Vad kan Evenses göra för dig?

Att boka en videograf behöver inte vara komplicerat, men det är bra att ha åtminstone en bra idé själv om den roll du har i åtanke för videografen innan du börjar boka. Precis som det finns ett oändligt utbud av till exempel fotografer, måste du också hantera en hel del variation inom videofotografer för att boka. På Evenses arbetar vi med en omfattande portfölj av videografer som passar för bokningar vid alla typer av fester och evenemang, från födelsedagar och bröllop till festivaler och företagsevenemang.

Dessutom kan du på Evenses naturligtvis också boka en videograf i kombination med till exempel musikaliska inslag som sång eller DJ-set. Oavsett om du anordnar en sommarfestival och vill ha den inspelad av en professionell videograf eller om du vill göra en otrolig födelsedagsfest där alla gäster kommer att få en video med höjdpunkter efteråt, hjälper vi dig gärna med att hitta det perfekta alternativet för din fest eller evenemang och att boka.Vilka typer av videofilmare finns det?

Beroende på tillfället skiljer det sig vilken videograf du behöver. Vi har till exempel videografer som är specialiserade på att filma festivaler och stora fester, men vi erbjuder också videografer som förvandlar bröllopet till en storslagen aftermovie.

Vad ingår när man bokar en videograf?

När du bokar en videograf kan du vara säker på att tillräckligt med material kommer att spelas in. Eftersom videografen samtidigt sköter redigeringen av er bröllopsvideo kommer dessutom alla delar att passa perfekt ihop.

Hur mycket kostar det att boka en videograf?

Priset varierar vid bokning av en videograf. Det man ska ha i åtanke är att videografen kommer att vara med på plats under hela dagen vid ditt evenemang och sedan kommer spendera mycket tid på redigering. Vad detta resulterar i är att du kan förvänta dig hög kvalité och att dina önskemål uppfylls.

Kan jag i förväg göra upp en plan med videografen?

Det kan du absolut. Alla våra videografer diskuterar gärna upplägget och dina önskemål med dig i förväg. Till exempel kan ett sätt att filma ge en känsla till videon jämfört med ett annat sätt att filma. I vilket fall som helst kommer videografen att kontakta dig för att planera dagen och välja någon form av grundstil för videon.

Hur lång tid tar det att få videon?

Detta varierar beroende på videograf och typ av inspelning. Vissa videografer erbjuder snabb leverans inom några dagar, medan andra behöver flera veckor eller månader för att redigera och leverera videon. Det är bäst att diskutera detta med din videograf i förväg.

Vad ska man tänka på när man bokar foto & video?

När du bokar foto och video är det viktigt att tänka på vilket resultat du är ute efter. Vill du ha en aftermovie? Då är en videograf en bra komplettering. Vill ni ha foton? Då är en fotograf eller en fotoautomat en bra lösning. Skillnaden mellan en fotograf och en fotoautomat är att fotografen redigerar bilderna och ser till att de tas emot digitalt. Med fotoautomaten skrivs bilderna ut direkt och du kan dessutom se dem digitalt efter cirka 2 veckor.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via