Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Bröllopsfilm
100% matchning

Bröllopsfilm

Fånga den viktigaste dagen i ditt liv med en videograf
Vi är ledande inom filmning av bröllop i Sverige. Vi använder den senaste tekniken vilket ger ett professionellt resultat - ni kommer va...
Läs mer

5 (9 reccensioner)
12950 kr - 20720 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Boka en videograf

Hyr en videograf för din bröllopsdag, evenemang eller festival! Gifter du dig snart och vill du göra det till en oförglömlig dag för dig själv och dina gäster? Är du ansvarig för organisationen av det årliga kontorsfesten och vill du behålla några vackra videos från festen? Eller är du en del av organisationskommittén för sommargrillens grill och letar du efter ett sätt att återuppleva hela festen i framtiden? Du kanske redan har tänkt på en fotograf, men skulle det inte vara en bra idé att boka en professionell videograf?

Innehåll
Blogg om videografer
Varför är det en bra idé att boka en videograf?
Bröllops-videografer
Event-videografer
FAQ bokningen av en videograf
Vad kan Evenses göra för dig?

bröllop fotograf videograf (1).webp

Blogg om videografer

Enkelt uttryckt är en videograf någon som arbetar inom videografi och / eller videoproduktion och spelar in rörliga bilder och ljud på videoband, digital eller annan datalagringsenhet. Med andra ord en person som självständigt gör videoinspelningar och redigerar den till en film. Det finns även en skillnad mellan olika videografer, beroende på vilken stil de specialiserar i, kan filmerna se olika ut.

Du kanske frågar dig själv: det här låter lite som en kameraman, vad är skillnaden? En videograf skiljer sig från en kameraman genom att en kameraman för sitt yrke bara handlar om att driva en filmkamera. Förutom att vara en kameraman är en videograf i allmänhet också redaktör, vilket innebär att han eller hon själv tar hand om hela filmproduktionen. På grund av yrkets karaktär arbetar en videograf vanligtvis som frilansare och du kommer att märka det när du bokar en videograf.

En av de praktiska aspekterna av att boka en videograf är att den kan ha ett mervärde på nästan vilken fest eller händelse som helst. Det beror på att precis som i fallet med fotografer, det finns många olika typer av videografer där ute, alla med sin egen stil och sina egna preferenser. Anordnar du en prisutdelning och vill du att ceremonin ska porträtteras på ett professionellt sätt? Anordnar du en fest där en berömd DJ spelar och vill du ha en cool video av evenemanget? Eller handlar det om din sons eller dotters bröllop, och vill du att hela tillfället ska fångas på film så att deras barn kan se det senare? Oavsett vilket evenemang det är kan vi hjälpa dig hitta den perfekta videografen till ditt event.

Det är inte nödvändigtvis svårt att boka den perfekta videografen för ditt party eller evenemang, men med tanke på det varierande utbudet i Sverige är det ofta klokt att ringa in en firma med erfarenhet inom området underhållning och fest. Inte alla videografer passar den typ av evenemang du tänker på. På Evenses har vi utmärkta kontakter med olika professionella videografer för vilka vi redan har ordnat många bokningar. Vi gör gärna denna expertis och erfarenhet tillgänglig så att du kan boka den perfekta videografen för det evenemang du ska anordna.

Oavsett vilken stil du letar efter och vilken videograf du vill boka, på Evenses hjälper vi dig gärna att hitta och boka det perfekta valet för din fest. För att komma igång kan du redan utforska vår webbplats. Du kan använda sökmotorn för att bläddra igenom videoprogrammen i vårt erbjudande, bland annat genom att filtrera efter typ av fest och tillgänglig budget. Dessutom är våra bokare och underhållningsspecialister tillgängliga sju dagar i veckan, både via offertformuläret på vår webbplats och via e-post och telefon. Nedan kommer vi lista olika orsaker till varför du bör boka en videograf till ditt bröllop, födelsedag eller företagsfest.

Varför är det en bra idé att boka en videograf?

I allmänhet vill du som arrangör att ditt parti eller evenemang ska gå smidigt, att människor har det bra och att det fortfarande pratas om år senare. Att anställa artister, som en DJ, en VJ eller en sångare, och boka underhållning, som en trollkarl, en dansgrupp eller till och med en eldshow, hjälper alla till att göra tillfället unikt och minnesvärt. Det kan dock vara trevligt, både för dig själv och dina gäster, att ha en fin minnessak från festen och vad bättre minnessak än en video, inspelad av en professionell videograf? Om du inte är övertygad om ännu har vi listat några skäl för att boka en videograf nedan.

videografi bröllop malmö.webp

En professionell videograf har erfarenhet

Förutom en omfattande kunskap om yrket medför en professionell videograf normalt också en hel del erfarenhet. Videograferna som du hittar på vår webbplats är till exempel alla yrkesverksamma med många års erfarenhet av mycket olika typer av evenemang och fester. En videograf går inte bara slumpmässigt runt din fest. Han eller hon kommer att leta efter rätt stunder under festen och sedan spela in dem på bästa sätt på video. I kombination med korrekt redigering av videomaterialet får du en vacker video som gör rättvisa åt festen eller evenemanget du har organiserat.

En professionell videograf har professionell utrustning

En annan stor fördel med att boka en videograf är att han eller hon kommer att ha professionell utrustning som han eller hon redan känner till. Det handlar inte bara om kameran och ljudutrustningen utan också om rätt utrustning och program för att bearbeta de inspelade bilderna. Ibland sägs det att redigering av bilderna är ännu viktigare för slutprodukten än att spela in själva bilderna. Naturligtvis måste bilderna faktiskt först spelas in för att kunna redigeras alls, men det visar vikten av redigering, särskilt att det görs av någon med kunskap och erfarenhet.

En professionell videograf vet vad han eller hon gör

Det sista du vill ha på festen eller evenemanget är att följa de personer du har bokat hela tiden för att lösa problem och släcka bränder. Oavsett om det är ett bröllop eller en företagsfest så är du som arrangör ansvarig för hela evenemangets gång, så det är viktigt att alla inom organisationen vet vad de ska göra. Genom att boka en professionell videograf kan du i alla fall räkna med att inspelningen av festen kommer att vara i ordning. Genom att göra en bra överenskommelse med videografen vilken typ av video du vill ha gjort av tillfället kan han eller hon sedan gå självständigt till jobbet. På så sätt har du tid att hålla koll på andra saker eller njuta av en drink själv.

En professionell videograf kommer också att ha egna idéer

Att spela in en video av en fest eller ett evenemang är mer än bara att gå runt med en kamera och försöka fånga roliga stunder. Kreativitet är ett viktigt drag hos den professionella videografen, från att känna igen rätt stunder till att hitta de perfekta fotograferingsvinklarna och att känna till de perfekta fotograferingsmetoderna. Tveka inte att anropa kreativiteten hos den videograf du vill boka. Ofta har han eller hon också originella idéer för att göra videon ännu vackrare.

Bröllops-videografer

Dagen är här, din bröllopsdag, en dag du vill minnas för evigt. Med hjälp av en bröllops-videograf kan du minnas denna speciella dag med en bröllopsfilm. En bröllopsfilm som du kan planera tillsammans med din bröllops-videograf.

Hur vill du att bröllopsfilmen ska se ut? Vilken stämning vill du ha i bröllopsfilmen. Har du ett specifikt tema till ditt bröllop som du vill se i din bröllopsfilm? Finns det ett specifikt ögonblick under bröllopet som du vill ska vara me i bröllopsfilmen?

Alla dessa frågor är relevanta, speciellt vid planeringen av att boka en bröllops-videograf. Alla videografer har sin egna still, därmed måste du hitta den videografen som passar din stil bäst. Detta är självklart något som vi kan hjälpa dig med här på Evenses.

Event-videografer

Event videography är en videoproduktion, konsten att fånga sociala och speciella evenemang på video av en videograf. Termen används för att beskriva videografi av alla händelser, förutom bröllop och bröllopsvideografi.

Lite historia bakom event-videografer/videografi:
Event videografi liknar bröllops videografi och omfattar videodokumentation av sociala funktioner, såsom första nattvarden, jubileer, dans recitals, bar mitzvahs, färgvakt tävlingar, proms, konserter, etc.

Event videografi började strax efter introduktionen av konsumentbaserade videokameror, eller videokameror, i slutet av 1970-talet, då videografer, som hade företag som dokumenterade bröllop, började leta efter andra marknader för att erbjuda sina tjänster.

Event-videografi idag:
Konsten att event videografi är något liknande idag som det var tillbaka när videokameran introducerades först. De största skillnaderna ligger i den förbättrade videokameratekniken och utrustningen. Framsteg inom högupplösningsteknik tillämpas på videografi vid evenemang.

Så som bröllops-videografi är det lika viktigt att ha en klar syn över hur du vill att eventfilmen ska se ut, vad videofrafen ska fokusera på.

videografi boka.webp

FAQ bokningen av en videograf
1. Vad är din videografiska stil?

Att fråga videografen vad deras videgrafiska stil är, är en väldigt del av valet av rätt videograf för ditt event. Beroende på om du vill ha en dynamisk video eller en romantisk lugn video, två olika stilar som videografen måste anpassa sig till. Därmed är det viktigt att ni fattar ett beslut innan ni bokar en videograf vad för stil ni önskar i er bröllopsfilm, födelsedagsfilm eller eventfilm.

2. Hur väljer du musiken till filmen?

Många önskar musik i bakgrunden av sin film, och denna musik väljer du själv. Liksom stilval är det också viktigt att du väljer musiken innan du bokar en videograf. Musiken kan även hjälpa dig bestämma vilken stil du vill ha i din film. Om det t.ex. är en romantisk låt till din vigsel, kan stilen av bröllopsfilmen kanske vara romantisk/lugn, eller om musiken du vill ha i bakgrunden är en partylåt, vill du kanske ha en dynamisk/fartfylld stil i din eventfilm.

3. När får jag min bröllopsfilm?

När du får din bröllopsfilm varierar beroende på hur lång tid det tar för bröllops-videografen att retuschera bröllopsfilmen. Beroende på hur många effkter eller tillägg du vill ha i din bröllopsfilm kan tiden variera. Så om du vill ha din bröllopsfilm snabbt, skulle jag rekomendera att du diskuterar med bröllops-videografen innan för att få en uppfattning kring vilken videograf som kan göra det du önskar snabbast.

4. Hur länge har du filmat bröllop?

Som tidigare beskrivit är erfarenhet en viktig faktor vid bokning av en videograf. Oavsett vilken sorts evenemang det är behöver man ha en erfaren videofgraf som kan tillfredställa era önskemål. Här på Evenses arbetar vi endast med professionella och erfarna videografer som kan tillfredsställa våra kunder på bästa sätt. Om du har några frågor är det bara att ringa eller mejla oss.

5. Vilken utrustning kommer du att använda?

Beroende på omfattningen av filminspelningen kommer videografen att behöva olik utrustning. Om du önskar film ovanifrån kommer videografen behöva ta med sig en drone. Eller om du vill ha film från olika håll samtidigt, behöver videografen ha med sig flertal kameror. Därmed beror det helt och hållet på vad din vision är med filmen du önskar.

Vad kan Evenses göra för dig?

Att boka en videograf behöver inte vara komplicerat, men det är bra att ha åtminstone en bra idé själv om den roll du har i åtanke för videografen innan du börjar boka. Precis som det finns ett oändligt utbud av till exempel fotografer, måste du också hantera en hel del variation inom videofotografer för att boka. På Evenses arbetar vi med en omfattande portfölj av videografer som passar för bokningar vid alla typer av fester och evenemang, från födelsedagar och bröllop till festivaler och företagsevenemang.

Dessutom kan du på Evenses naturligtvis också boka en videograf i kombination med till exempel musikaliska inslag som sång eller DJ-set. Oavsett om du anordnar en sommarfestival och vill ha den inspelad av en professionell videograf eller om du vill göra en otrolig födelsedagsfest där alla gäster kommer att få en video med höjdpunkter efteråt, hjälper vi dig gärna med att hitta det perfekta alternativet för din fest eller evenemang och att boka.

Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via