Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Hyr fotobås
100% matchning

Hyr fotobås

Fotobås förhöjer stämningen på festen och skapar fina minnen bland gästerna.
Att föreviga minnen är en ovärderlig del av varje evenemang, och vad kan vara bättre än att göra det på ett rolig...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
6700 kr - 10720 kr
Young Swedish Jazz Society
100% matchning

Young Swedish Jazz Society

Ett svängingt jazzband som passar utmärkt för bröllop, fest och företagsevent.
Young Swedish Jazz Society är ett professionellt jazzband med unga musiker från den svenska och danska musikscen...
Läs mer

4,7 (10 reccensioner)
15999 kr - 25600 kr
Bröllopsfotograf
100% matchning

Bröllopsfotograf

Bröllopsfotograf som kan dokumentera er bröllopsdag på ett underbart sätt!
Bilder för att minnas den stora dagen Bröllopet är en av de mest betydelsefulla händelserna i en persons liv. Det ä...
Läs mer

4,7 (3 reccensioner)
5995 kr - 9590 kr
Danny Saucedo
100% matchning

Danny Saucedo

Danny är en svensk popartist som slog igenom 2006 i TV programmet Idol.
Danny Saucedo är en svensk popartist, låtskrivare och sångare som slog igenom 2006 i tv programmet Idol där han blev d...
Läs mer

290000 kr - 464000 kr
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Glad Midsommar

Midsommar: Traditioner, Mat och Musik

Midsommar, en av Sveriges mest älskade högtider, är en tid då vänner och familj samlas för att fira sommarens överflöd. Sång, snaps, sill, dans och musik bildar den perfekta kombinationen för en minnesvärd midsommarfest. Låt oss utforska historien bakom midsommar, traditioner och tips för att planera en fest som kommer att ha dina gäster prata länge efteråt!

midsummer-4840910_1920.jpg

Historia om Midsommar:

Midsommar, likt julen, är en av de mest hyllade högtiderna i Sverige. Historiskt sett symboliserar midsommar och midsommarstången vårens överflödande växtlighet och markerar en vändpunkt i böndernas arbetsår. För vissa ansågs midsommarnatten vara fylld av magiska krafter och mystiska väsen. Ursprungligen en kyrkohögtid tillägnad Johannes Döparen, firas midsommar nu alltid på en lördag mellan 20-26 juni för att passa människors arbetsveckor.

Midsommarstången, även kallad majstång, är en central del av firandet. Ursprungligen var dess utseende varierande, men sedan 1800-talet har det stabiliserats till den nuvarande stilen med en påle och lövade ringar.

Midsommar Traditioner

En midsommarkrans är en oumbärlig accessoar för festen, bunden av blommor och blad runt en ståltråd. Skapa din egen med blommor, ståltråd, papperstejp, myrtentråd och sidenband. Traditionell midsommar inkluderar också dans runt midsommarstången med låtar som "små grodorna", "björnen sover" och lekar som kubbstafett och norsk karaoke. För de som gillar en extra krydda kan man överväga att inkludera en "ansiktskex-lek", där deltagarna försöker äta kex från pannan utan att använda händerna.

flower-1467550_1920.jpg

Midsommar danser
En stor del av midsommarfirandet är dans runt midsommarstången. Dessa danser har varit med under en lång tid och dansas fortfarande av de nya generationerna. Danser såsom "små grodorna", "björnen sover", "raketen", m.m.

Midsommar lekar
För att göra ditt midsommarfirande roligare behövs de perfekta lekarna. För att hjälpa er lite på traven kommer vi lista några förslag på lekar som ni tillsammans med vänner och familj kan göra under nästa midsommar:

Kubbstafett:
Leken börjar med att deltagarna delas in i två olika lag, där de ställer up sig på ett led vid startlinjen. Lite framför startlinjen ställs fem fem kubbar i en linje. Dessa kubbar ska ställas med några meters mellanrum med riktning från lagen. Längst bort från lagen ställs kungen.

Därefter tilldelas varje lag en kastpinne. När spelet börjar får den som står längst fram i ledet kasta pinnen för att försöka pricka den närmaste kubben. Därefter hämtar den första spelaren pinnen och ger den vidare till nästa person i ledet, och ställer sig sedan sist i ledet.

Om man lyckas välta kubben med pinnen kan laget flytta framåt till där kubben stod, och sedan börja kasta från deras nya punkt. När man väl har lyckats välta alla kubbar är det nu dags att börja kast mot kungen. Den som lyckas välta kungen föst vinner.

Från panna till mun
Till denna lek behöver ni kex och stolar. Efter att ha delats in i lag för de andra lekarna, väljer man då ut en person som representerar laget för att göra denna lek. Denna person sätter sig på en stol och varje deltagare får ett kex som de ska placera på sin panna. Därför måste deltagarna luta sig bakåt så att kexet inte faller av pannan.

Efter en nedräkning ska deltagarna försöka få ner kexet till sin mun, utan att använda sina händer. Tanken är att man ska använda sitt ansikte med olika ansiktsuttryck för att föra ner kexet till sin mun. Om kexet ramlar ner är det bara att starta från början, genom att placera kexet på sin panna igen. Den första deltagaren som lyckas få kexet till sin mun och tar en tugga vinner!

Midsommar mat och dryck

Maten och drycken är självklara höjdpunkter på midsommar. Sill i olika varianter, färskpotatis, gräslök, gubbröra, gräddfil och grillat kött utgör den klassiska midsommarmenyn. Öl, snaps, cider och desserter som jordgubbar med glass eller jordgubbstårta är omistliga inslag.

midsummer-2263200_1920.jpg

Låt Evenses hjälpa dig planera ditt midsommarfirande

Midsommar, en tid för glädje och samvaro, blir ännu minnesvärdare med den perfekta musiken. Hos Evenses erbjuder vi en omfattande musikalisk upplevelse för ditt midsommarfirande. Här är hur vi kan hjälpa till att förstärka feststämningen:

Boka Coverband för Midsommarfesten
Ingenting sätter stämningen som ett live coverband som kan anpassa sig till din smak och skapa en festlig atmosfär. Våra noga utvalda coverband kommer att leverera en blandning av låtar som passar perfekt för dans runt midsommarstången och håller energin på topp hela natten.

Musiker för En Unik Touch
För en mer intim atmosfär kan du boka musiker som kan skapa en unik och personlig upplevelse. Oavsett om det är en skicklig violinist, en jazztrio eller en solo-gitarrist, kommer våra musiker att anpassa sig efter din vision och göra din midsommarfest oförglömlig.

Skräddarsydd DJ-upplevelse
Vår DJ-service är skräddarsydd för att passa dina önskemål. Från traditionell midsommarmusik till de senaste hitsen, kommer våra DJs att hålla dansgolvet levande och skapa en festlig stämning för alla generationer.

Enkel Bokning med Evenses

Att göra din midsommarmusik perfekt har aldrig varit enklare. Genom att boka med Evenses får du tillgång till vårt nätverk av professionella artister och musiker. Vi tar hand om allt från planering till genomförande, så du kan fokusera på att njuta av din fest.

För att boka det perfekta musikaliska inslaget till din midsommarfest, kontakta Evenses idag. Vi är här för att göra din fest minnesvärd och musikaliskt underhållande!Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via