Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Danny Saucedo
100% matchning

Danny Saucedo

Danny är en svensk popartist som slog igenom 2006 i TV programmet Idol.
Danny Saucedo är en svensk popartist, låtskrivare och sångare som slog igenom 2006 i tv programmet Idol där han blev d...
Läs mer

290000 kr - 464000 kr
Molly Sandén
100% matchning

Molly Sandén

Molly Sandén är en av de hetaste sångerskorna på den svenska marknaden just nu
Molly Sandén är i dagsläget en av de hetaste artisterna på den svenska marknaden och är nu aktuell med sitt alb...
Läs mer

250000 kr - 500000 kr
Sonja Aldén
100% matchning

Sonja Aldén

Sonja Aldén är en utav de mest folkkära sångerskorna i Sverige!
Sonja Aldén är en utav Sveriges mest välkända och folkkära sångerskor. Hon gjorde sitt stora genombrott 2007, när hon framträdd...
Läs mer

Pris på förfrågan
Charlotte Perrelli
100% matchning

Charlotte Perrelli

Charlotte en välkänd svensk popartist som har deltagit flertal gånger i Melodifestivalen
Charlotte Perrelli, född den sjunde oktober 1974 strax utanför Växjö. En välkänd svensk artist samt en...
Läs mer

Pris på förfrågan
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Festival artister

Efter en lång kväll med några vänner, har du kommit till slutsatsen att du ska organisera en festival, men är du är inte riktigt säker på hur du gör det.
Finns det kanske en festival för barn i ditt område varje år och kommer du att vara en del av organisationskommittén nästa år? Eller kanske är din äldsta dotter galet intresseraad av utomhusfestivaler och vill du återskapa den typiska festivalatmosfären för hennes födelsedag, komplett med levande musik och foodtrucks? Möjligtvis vill du försöka återskapa känslan som fås på festivaler såsom Sweden Rock festival, Burning Man festival, Lund Comedy festival etc.? Du kanske inte har tänkt på det själv så jättemycket, men är inte det värt att överväga att boka en festival hos oss?

Om du redan har varit delaktig i att försöka organisera en festival vet du förmodligen redan detta, men om det är första gången: som arrangör av en festival kan det bli mycket på en gång. Från att arrangera arenan och ställa in all nödvändig utrustning till att sälja biljetter och boka underhållning är du ytterst ansvarig för allt. Det är därför vi erbjuder våra tjänster... För att underlätta ditt liv.

Utgångspunkten för oss är såklart dina idéer för den aktuella festivalen, i slutändan är det ditt evenemang. Baserat på vad du tänker på kan vi samarbeta med dig för att se hur vi på Evenses kan bidra till att ditt festivalevent blir lyckat. Vi har erfarenhet av små och stora festivaler, och våra erbjudanden innehåller ett stort antal alternativ för alla typer av festivaler.

Boka hyr artister DJ till din Festival, festivalfest eller fest.jpg

Att boka den perfekta festivalen för ditt tillfälle behöver inte vara svårt, men med tanke på det breda utbudet i Sverige när det gäller alternativ är det ofta klokt att ringa in hjälp av någon som har erfarenhet inom underhållning och festplanering. På Evenses har vi en omfattande portfölj med pålitliga leverantörer som erbjuder tjänster och underhållning som vi har samarbetat med vid otaligt många evenemang under åren. Vi hjälper gärna till att förse er med denna underhållning så att du kan boka in den perfekta festivalen, precis som du har föreställt dig.

Du kan nå våra eventspecialister och underhållningsspecialister sju dagar i veckan via offertformuläret på vår webbplats eller via e-post och telefon. Du kan alltid kontakta dem med frågor om att boka en festival. Om du vill börja med att ta en titt själv kan du börja utforska med hjälp av sökmotorn på vår webbplats. Dessutom har vi sammanställt en lista över några av de mest populära festivalerna i världen nedan, för underhållning och möjligtvis inspiration för dig.

För inspiration: några världsberömda festivaler

Sedan 1960-talet har festivaler, festivaltema och särskilt musikfestivaler, blivit mycket populära i snabb takt. Under de senaste tjugo åren har det skett en enorm global tillväxt i massiva festivaler som varar i flera dagar med tusentals människor. Tänk bara på festivaler som Tomorrowland, Coachella och Sziget. Även om det verkligen är möjligt, förmodar vi inte att du vill anordna en festival av just denna storlek, men det betyder inte att dessa framgångshistorier inte kan ge dig bra idéer för ditt eget evenemang.

Tomorrowland (Boom, Belgien)

Nu kan detta verka lite förutsägbart, men det verkade svårt för oss som svenskt företag att göra en lista över festivaler och inte börja med Tomorrowland. Det holländska underhållnings- och medieföretaget ID&T var en av grundarna av den allra första upplagan av festivalen, som idag är känd som en av de största och mest imponerande festivalerna i världen. På de olika scenerna hör du främst elektronisk musik från de mest kända och mest populära artisterna i världen. Under tiden har Tomorrowland blivit så enormt populär att årliga avknoppningar organiseras i Atlanta (USA), Sao Paulo (Brasilien) och Alpe d'Huez (Franska Alperna).

Carnevale di Venezia (Venedig, Italien)

Även om elektronisk musik har vuxit som en genre under de senaste decennierna, vilket resulterat i många EDM och liknande festivaler, betyder det inte att det inte finns några andra typer av festivaler. Faktumet är att gamla festivaler som Carnevale di Venezia är gigantiska fester där hela städer och regioner inblandas. Man tror att den första upplagan av denna festival ägde rum år 1162, efter att Republiken Venedig besegrade patriarken i Aquileia. Idag är det mest känt för de vackra, överdådiga maskerna som bärs under festligheterna och för sin eleganta, nästan mytiska bild. Om du någonsin vill boka en dekadent fest eller festival kommer bilder av Carnevale di Venezia att vara en rik inspirationskälla.

Coachella (Indio, Kalifornien, USA)

Coachellas officiella namn är Coachella Valley Music and Arts Festival, så folk åker inte bara dit varje år för att njuta av musiken, även om det är en av de främsta anledningarna. Med tanke på att Coachella-sortimentet varje år består av de hetaste artisterna för tillfället från ett brett utbud av genrer, från EDM och indie till pop och hip-hop. Dessutom finns det också många olika typer av konstverk, inklusive statygrupper, stora rörliga konstinstallationer och ritade verk på festivalområdet. Av denna anledning har festivalen också blivit en referenspunkt för artister från hela världen. Kombinationen av många musikgenrer och fokus på (högprofilerad) konst gör Coachella till en av de mest originella och populära festivalerna genom tiderna varje år.

Boka hyr artister DJ till din Festival, festivalfest eller fest 1.jpg

Burning Man (Black Rock City, Nevada, USA)

Om vi ​​pratar om originalfestivaler kan vi också sätta Burning Man på den här listan. Till att börja med är staden där den hålls, Black Rock City i den amerikanska delstaten Nevada, egentligen inte en stad utan en tillfällig uppställning mitt i öknen. Varje år är Burning Man ögonblicket på kalendern för ett globalt samhälle som samlas under festivalen för att festa baserat på tio grundläggande principer i samhället, inklusive radikal självtillit, radikalt självuttryck och socialitet. För att få inspiration och kreativitet för festivalen som du vill organisera själv, finns det få via Burning Man.

Cooper Hill's Cheese-Rolling Festival (Gloucester, England)

Slutligen vill vi ge ett exempel på en ganska känd festival för att visa att det verkligen finns festivaler för allt möjligt. Huvudevenemanget för Cooper Hills Cheese-Rolling festival är tydligt, nämligen rullning av typiska runda Double Gloucester-ostar nerför backen, varefter deltagarna springer efter dessa ostar. Den första personen över mållinjen längst ner på backen vinner osten. Endast för några århundraden sedan deltog bara folket från byn och omgivningarna i denna ras. Men de senaste åren har det blivit en välkänd internationell festival. Detta understryks av det faktum att vinnarna under de senaste åren inte bara kommer från England utan också från länder som Australien, Nepal och USA. Så du förstår, var kreativ med maten på din egen festival, den behöver inte nödvändigtvis alltid ätas direkt.

Vad Evenses kan göra för dig

Som specialister inom underhållning har vi ett brett utbud av tjänster och live-musiker som passar alla typer av festivaler, från en årsfest som huvudsakligen är avsett för familj/vänner/barn till en kommersiell festival som kräver att flera akter för att bokas. Oavsett tillfälle, på Evenses hjälper vi gärna dig att hitta och boka in de perfekta alternativen för din festival. Genom att boka en festival kan du också göra din fest helt unik, speciellt om du har vissa saker personifierade i förväg, till exempel sidorna på foodtrucks som du vill boka, scenerna du behöver för föreställningar, eller kläderna för de människor du måste anställa.

Anordna en festival? Du kan boka DJs, band, sångare eller till och med orkestrar på Evenses för din festival. Anordnar du en festival eller vill du boka underhållning för en festival? Du behöver inte leta länge för att boka din favorit DJ, coverband eller berömda sångare! Det är till och med möjligt att få en eldshow eller en dansshow på din festival genom Evenses.

Alla artister som du kan boka på Evenses väljs personligen utifrån professionalism, kvalitet, performance och stil. På det här sättet kan du vara säker på att underhållningen kommer att vara ett värdigt tillskott till din festival. Artisterna är lämpliga och kvalificerade att spela på musikfestivaler, sommarfestivaler, mässor och mer! Festivalartisterna som du kan hyra kommer (om det behövs) att tillhandahålla alla nödvändigheter själva, såsom DJ-utrustning, ljudteknik och möjligtvis en kostym osv.

Boka hyr artister DJ till din Festival, festivalfest eller fest 2.jpg

Festival: Boka en DJ, band, eldshow eller sångare

Se till att du rapporterar alla dina önskemål till oss i förväg. På så sätt vet vi och artisterna vad vi ska ordna och vilka artister vi kan föreslå till din festival. Vi hjälper gärna dig att organisera en festival som ingen kommer att glömma!

Kontakta oss idag för att begära en gratis offert, vi hjälper dig att boka DJ, artister eller annan underhållning för din festival.Är artisten tillgänglig?

Det är viktigt att noggrant kontrollera om den kända artisten är tillgänglig på det önskade datumet. Vi kollar tillgängligheten åt dig och skickar dig ett förslag utifrån det. Om vi meddelar att artisten är tillgänglig, kommer erbjudandet också att bekräftas. I annat fall kommer det att anges tydligt.

Vad kostar en känd artist?

Priserna för att boka en känd artist varierar enormt. Faktorer som påverkar beror på hur känd artisten är och om de har en kommande turné eller albumsläpp. Priset avgörs också ifall artisten är endast känd i Sverige eller även internationellt. Startpriset brukar ligga på ca 90.000kr. Vill du veta vilka artister du kan boka med din önskade budget? Hör gärna av dig till oss för en kostnadsfri offert.

Vad är Stim?

Stim är en upphovsrättsorganisation som företräder artisternas intressen. Upphovsrätten gäller för offentlig utgivning av artistens låt. I Evenses priser ingår inte Stim-avgifter. Vid privata tillfällen som födelsedagar och bröllop tillkommer inga Stim-avgifter. Detta gäller endast för offentliga evenemang som festivaler, konserter och företagsfester. På Stims webbplats kan du läsa allt om priser och regler för uppträdanden av välkända artister. Vi kan ordna hanteringen av Stim-avgiften åt dig.

Hur fungerar tekniken?

De flesta välkända artister uppträder genom en så kallad bandakt. Detta innebär att inga musiker är närvarande. Varje artist har en teknisk rider som man i förväg stämmer av med om kraven uppfylls. Här anges exakt vad den kända artisten behöver för att uppträda.

Vad är en rider?

En rider är ett avtal som innehåller en artists önskemål och krav. Särskilt välkända artister har ofta ett antal önskemål, t.ex. eget omklädningsrum, ett visst antal flaskor dryck, en måltid osv. Förutom detta "hospitality rider" har artister ofta också ett "technical rider" Det sistnämnda anger t.ex. vilka högtalare, inputs och monitors som önskas. I många fall tar artistens ljudtekniker med sig detta själv. Ljudteknikern kan också använda sig av din tillgängliga ljudanläggning. På "technical rider" kan du se om din ljudanläggning uppfyller artistens krav. Om du inte vet något om det här - inga problem, vi hjälper dig gärna!

Hur fungerar marknadsföring efter att man bokat en artist?

Om du har bokat en välkänd artist kanske du vill marknadsföra dem på sociala medier. Detta kan göras genom pressmaterialet. Du kan begära detta från oss i förväg för att säkerställa att upphovsrättsfria foton används.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via