Sortera efter: Relevans
Sortera efter: Relevans
Danny Saucedo
100% matchning

Danny Saucedo

Danny är en svensk popartist som slog igenom 2006 i TV programmet Idol.
Danny Saucedo är en svensk popartist, låtskrivare och sångare som slog igenom 2006 i tv programmet Idol där han blev d...
Läs mer

290000 kr - 464000 kr
Molly Sandén
100% matchning

Molly Sandén

Molly Sandén är en av de hetaste sångerskorna på den svenska marknaden just nu
Molly Sandén är i dagsläget en av de hetaste artisterna på den svenska marknaden och är nu aktuell med sitt alb...
Läs mer

250000 kr - 500000 kr
Sonja Aldén
100% matchning

Sonja Aldén

Sonja Aldén är en utav de mest folkkära sångerskorna i Sverige!
Sonja Aldén är en utav Sveriges mest välkända och folkkära sångerskor. Hon gjorde sitt stora genombrott 2007, när hon framträdd...
Läs mer

Pris på förfrågan
Charlotte Perrelli
100% matchning

Charlotte Perrelli

Charlotte en välkänd svensk popartist som har deltagit flertal gånger i Melodifestivalen
Charlotte Perrelli, född den sjunde oktober 1974 strax utanför Växjö. En välkänd svensk artist samt en...
Läs mer

Pris på förfrågan
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via

Eller låt oss ringa tillbaka

Festival artister

Boka Festival artister i Sverige

Efter en lång kväll med några vänner, har du kommit till slutsatsen att du ska organisera en festival i Sverige, men är du är inte riktigt säker på hur du gör det. Finns det kanske en festival för barn i ditt område varje år och kommer du att vara en del av organisationskommittén nästa år? Eller kanske är din äldsta dotter galet intresserad av utomhusfestivaler och vill du återskapa den typiska festivalatmosfären för hennes födelsedag, komplett med levande musik och foodtrucks? Möjligtvis vill du försöka återskapa känslan som fås på festivaler såsom Sweden Rock festival, Burning Man festival, Lund Comedy festival etc.? Du kanske inte har tänkt på det själv så jättemycket, men är inte det värt att överväga att boka en känd artist hos oss?

Boka känd artist DJ till din Festival, festivalfest eller fest 1.jpg

Viktigt att Boka Rätt Artist för Din Festival

Som arrangör av en festival i Sverige står du inför många utmaningar. Från att arrangera arenan och ställa in all nödvändig utrustning till att sälja biljetter och boka underhållning är du ytterst ansvarig för allt. Det är därför vi erbjuder våra tjänster... För att underlätta ditt liv.

Svenska Festivaler att Inspireras Av

Vi förstår vikten av att boka rätt artister och underhållning för din svenska festival. Här är några exempel på svenska festivaler som kan inspirera dig:

Way Out West: En av Göteborgs mest kända musikfestivaler som lockar artister från hela världen.

Way Out West är en av Sveriges mest prestigefyllda musikfestivaler som årligen äger rum i Göteborg. Festivalen har blivit känd för sin unika mix av internationella superstjärnor och lovande nya artister från olika genrer som indie, rock, pop och elektronisk musik. Platsen, som ligger mitt i Göteborg, skapar en speciell stämning med en avslappnad och samtidigt energifylld atmosfär. Way Out West har en stark hållbarhetsprofil och är känd för att vara miljömedveten.

Festivalen är känd för att locka stora kända artister och band från hela världen, vilket gör den till ett av de mest eftertraktade evenemangen för musikälskare i Sverige och internationellt. Det är en plats där musikentusiaster kan njuta av en bred och mångsidig musikupplevelse samtidigt som de upptäcker nya talanger.

Bråvalla Festival: En av de största musikfestivalerna i Sverige med en bred genrebredd.

Bråvalla Festival var en av de mest omfattande och välbesökta musikfestivalerna i Sverige innan den upphörde 2017. Festivalen ägde rum i Norrköping och lockade tusentals besökare varje år. En av de mest framträdande egenskaperna hos Bråvalla var dess breda genrebredd, som inkluderade allt från rock, pop, hip-hop, elektronisk musik till heavy metal. Detta gjorde festivalen till en plats där musikälskare med olika musiksmaker kunde hitta något som passade deras intresse.

Bråvalla Festival lockade även internationella superstjärnor och kända artister, vilket bidrog till dess popularitet. Festivalens atmosfär var ofta energifylld och festlig, med många konserter, aktiviteter och möjligheter för besökare att skapa minnesvärda ögonblick.

Summerburst: En elektronisk musikfestival som är en favorit bland festivälskare.

Summerburst är en elektronisk musikfestival som äger rum i flera städer i Sverige, inklusive Stockholm och Göteborg. Festivalen är en absolut favorit bland festivälskare och elektronisk musikentusiaster. Den har etablerat sig som ett av de främsta evenemangen för dansmusik och EDM i Sverige.

Summerburst är känt för att locka några av de mest kända DJ:arna och producenterna inom elektronisk musik. Festivalen erbjuder en spektakulär ljusshow och imponerande scenproduktion som skapar en atmosfär av elektricitet och fest. Besökare kan förvänta sig att dansa till de senaste elektroniska hitsen och uppleva en magisk natt med musik, vänner och festglädje.

Summerburst är ett utmärkt exempel på hur festivaler i Sverige kan variera i genre och attrahera en bred publik som delar passionen för elektronisk musik och dans.
Boka hyr artister DJ till din Festival, festivalfest eller fest 2.jpg

Skapa Minnesvärda Stunder med Evenses

På Evenses förstår vi att en festival inte bara är ett evenemang, det är en möjlighet att skapa minnesvärda stunder för dig och ditt publik. Oavsett om du planerar en företagsfestival, en bröllopsfest, eller en ungdomsfestival, så vet vi att det är detaljerna som gör skillnaden. Det är därför vi strävar efter att erbjuda en omfattande upplevelse för dig och dina gäster.

Vi har samarbetat med en rad olika festivaler i Sverige och vi förstår att varje evenemang är unikt. Vår målsättning är att göra det enklare för dig att förverkliga din vision för din festival. Vi har erfarenhet av små och stora festivaler och våra erbjudanden innehåller ett brett utbud av alternativ som kan anpassas efter dina specifika behov.

Unika Artistval för Din Festival

När du bokar din festival med Evenses har du tillgång till ett urval av artister och underhållningsalternativ som är skräddarsydda för att passa just din festival. Våra artister väljs noggrant ut för deras professionalism, kvalitet och unika talanger. Oavsett om du vill ha en känd DJ som får publiken att dansa hela natten, ett liveband som skapar en energifylld atmosfär, eller en eldshow som ger en extra wow-faktor till din festival, så har vi det.

Stressfri Bokning och Planering

Vi förstår att planeringen av en festival kan vara överväldigande. Därför erbjuder vi dig en stressfri bokningsprocess. Vårt team av eventspecialister och underhållningsexperter finns tillgängliga sju dagar i veckan för att besvara dina frågor och hjälpa dig med allt du behöver för att göra din festival till en succé.

Låt Evenses vara din partner när det kommer till att boka och organisera din festival i Sverige. Vi strävar efter att göra din festival till en minnesvärd upplevelse för både dig och dina gäster.Är artisten tillgänglig?

Det är viktigt att noggrant kontrollera om den kända artisten är tillgänglig på det önskade datumet. Vi kollar tillgängligheten åt dig och skickar dig ett förslag utifrån det. Om vi meddelar att artisten är tillgänglig, kommer erbjudandet också att bekräftas. I annat fall kommer det att anges tydligt.

Vad kostar en känd artist?

Priserna för att boka en känd artist varierar enormt. Faktorer som påverkar beror på hur känd artisten är och om de har en kommande turné eller albumsläpp. Priset avgörs också ifall artisten är endast känd i Sverige eller även internationellt. Startpriset brukar ligga på ca 90.000kr. Vill du veta vilka artister du kan boka med din önskade budget? Hör gärna av dig till oss för en kostnadsfri offert.

Vad är Stim?

Stim är en upphovsrättsorganisation som företräder artisternas intressen. Upphovsrätten gäller för offentlig utgivning av artistens låt. I Evenses priser ingår inte Stim-avgifter. Vid privata tillfällen som födelsedagar och bröllop tillkommer inga Stim-avgifter. Detta gäller endast för offentliga evenemang som festivaler, konserter och företagsfester. På Stims webbplats kan du läsa allt om priser och regler för uppträdanden av välkända artister. Vi kan ordna hanteringen av Stim-avgiften åt dig.

Hur fungerar tekniken?

De flesta välkända artister uppträder genom en så kallad bandakt. Detta innebär att inga musiker är närvarande. Varje artist har en teknisk rider som man i förväg stämmer av med om kraven uppfylls. Här anges exakt vad den kända artisten behöver för att uppträda.

Vad är en rider?

En rider är ett avtal som innehåller en artists önskemål och krav. Särskilt välkända artister har ofta ett antal önskemål, t.ex. eget omklädningsrum, ett visst antal flaskor dryck, en måltid osv. Förutom detta "hospitality rider" har artister ofta också ett "technical rider" Det sistnämnda anger t.ex. vilka högtalare, inputs och monitors som önskas. I många fall tar artistens ljudtekniker med sig detta själv. Ljudteknikern kan också använda sig av din tillgängliga ljudanläggning. På "technical rider" kan du se om din ljudanläggning uppfyller artistens krav. Om du inte vet något om det här - inga problem, vi hjälper dig gärna!

Hur fungerar marknadsföring efter att man bokat en artist?

Om du har bokat en välkänd artist kanske du vill marknadsföra dem på sociala medier. Detta kan göras genom pressmaterialet. Du kan begära detta från oss i förväg för att säkerställa att upphovsrättsfria foton används.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via