Välkommen till en magisk jazzkväll! French Chanson Jazz kommer att ta med er på en förtrollande resa tillbaka till jazzens guldålder och de romantiska franska klassikerna. Sångaren bor i Provence och uppträder i hela Frankrike där hon nyligen släppt sitt debutalbum: Swinging jazz och fransk chanson i en underbar fusion. French Chanson Jazz går att boka i olika uppsättningar: duo, trio, kvartett, kvintett med instrumenten piano, trummor, kontrabas och trumpet.

Sångarskans främsta inspiration ligger i amerikanska jazzklassiker och i den djupa kärleken tilll franska visor, vilket ger en ny "touch" i det musikaliska anslaget. Hennes totala närvaro, sårbarhet och charm når ut och berör. Hennes debutalbum kom till i efterdyningarna efter en svår separation, som hon beskriver med ett citat av amerikansk-libanesiske poeten Khalil Gibran: ”The deeper that sorrow carves inte you being, the more joy you can contain” (fri översättning: Ju djupare sorgen gräver sig in i ditt varande, desto mer livsglädje kan du omfamna).

Sångerskan föddes i Stockholm med polska och ryska föräldrar. Hon påbörjade sin musikaliska resa redan som fyraåring med att spela klassiskt piano. Tio år gammal antogs hon till Adolf Fredriks framstående musikskola i Stockholm där hennes passion för sång började. Efter gymnasiet blev nästa steg att erövra gator och barer runt om ute i Europa och som ledde henne till Italien där hon blev antagen till Berstein School of Musical Theatre, en treårig yrkesutbildning i italienska Bologna.

Det var inom musikalernas värld hon upptäckte sin kärlek till jazz och efter en period med uppträdanden vid olika italienska teatrar och i London, flyttade hon tillbaka till Stockholm för bilda sitt egna jazzband med erfarna internationellt kända jazzmusiker. En solig aprildag, knackade kärleken på dörren och hon blev förälskad i en ung fransman, som övertalade henne att flytta till Frankrike. Idag bor sångarskan i en liten by i Provence tillsammans med sin son Nathanaël och uppträder med sitt jazzband runt om i Frankrike. Under utvalda datum kommer sångerskan hem till Sverige för att uppträda på konserter, vid större event åker hon gärna för att förtrolla ditt event med sin röst.