Vilken musiker bör du boka till ditt event?

achtergrondmuziek artiesten inhuren.jpg

Ska du gifta dig eller håller du på att organisera en företagsfest eller event? Vill du hitta bakgrundsmusik som passar stämningen till ditt event?

Syftet med att ha musik är för att förstärka atmosfären man vill ha på festen. Ska det vara stämningsfullt eller avslappnat. Det är ofta svårt att hitta den livemusik man bör boka. Ta en titt på våra topp 5 nedan för inspiration.

Livemusik som bakgrundsmusik används oftast till bröllop, mingel och middagar. Det finns många olika variationer och alternativ till bakgrundsmusik. Våra artister är professionella och levererar en hög kvalite.

Brett utbud av bakgrundsmusik

Vi håller på med artistförmedling och har därför ett brett utbud av artister. Hos oss kan ni boka klassisk ensemble såsom klassiska duo’s eller stråk ensembler. Det finns också ett utbud av instrumental musik såsom jazz artister och akustik bakgrundsmusik.

Jazzband eller jazzduo

Att boka ett jazzband eller jazzduo som bakgrundsmusik är alltid ett säkert val. Den lugna jazzmusiken skapar en intim och lugn atmosfär.

1. Young Swedish Jazz Society

Detta är ett kollektiv av duktiga jazzmusiker och är ett perfekta som jazzband eller duo. Du kan specialanpassa hur många och vilka instrument du vill att bandet ska spela. Tack vare deras erfarenhet är de grymma på att se till att musiken passar det atmosfär du vill ha på festen. Det finns många möjligheter med detta band om du är intresserad av att boka jazzband eller boka jazzduo kolla då in Young Swedish Jazz Society.

Jazz & Cool

Jazz & Cool består i grunden av en gitarrist och kontrabasist.Det är möjligt att lägga till andra instrument som exempelvis saxofonist. Duon ger en avslappnad atmosfär med grym musik. Gruppen fungerar perfekt för bakgrundsmusik och kommer garanterat få igång stämningen. Vi jobbar enbart med professionella musiker och på så sätt kan vi garantera att musiken alltid når upp till dina förväntningar.

Hyr klassik ensemble till bakgrundsmusik

Vill du ha klassisk bakgrundsmusik till ditt bröllop, företagsfest eller mingel? Då finns det en mängd olika musiker som du skulle kunna välja mella. Se ett urval av våra klassiska musiker:

  1. Klassisk ensemble Priëra

Klassisk ensemble Priëra är en klassisk trio bestående av begåvade och professionella musiker. Priëra spelar vackra bitar av välkända klassiska kompositörer såsom Beethoven, Chopin, Debussy, Schubert, Scarlatti, Mozart, Bach och Liszt. Ensemblen spelar på bröllop, företagsfester, mottagningar och middagar, ceremonier. Du kan använda dessa musiker att utföra med bakgrundsmusik för din mottagning, middag eller företagsfest.

​​

Instrumental musik

Vill du hyra en instrumental artist för att ge bakgrundsmusiken? Då kan du välja mellan en harpist, violinist, pianist, akustisk gitarrist, dragspelare och saxofonist. En musiker som spelar (klassisk) musik vid din ceremoni, bröllop eller mottagning.

4. Violinist

Hos Evenses kan du hyra en violinist. En violinist spelar främst musik från den klassiska musikgenren. Han eller hon spelar bitar av välkända kompositörer. Det finns även möjlighet att boka violinister som spelar andra musikstilar såsom jazz, pop eller folkmusik.

Pop duo

Det finns även möjlighet att boka lite mer modern musik som bakgrundsmusik.

5. Jess duo

Jess Duo  är en sång- och gitarrduo som spelar pop- och soullåtar från 60-talet fram till dagens hits.

De är duktiga på att skapa den atmosfär du vill ha på festen. Duon består av en sångerska samt en gitarrist som även hjälper till med de vokala insatserna vilket gör att de varvar mellan solo- och stämsång.

De är båda utbildade inom musik och har flera års erfarenhet bakom sig både med denna duo samt i andra konstellationer. Deras program har fått stor uppskattning och passar perfekt till förtegas väldigt bra till företags- eller bröllopsminglet, under middagen, i baren eller hotellloungen.

Mer information om musik?

Vill du ha mer information om bakgrundsmusik? Eller vill du få hjälp av Evenses att anordna din fest, mottagning eller bröllop? Kontakta oss gärna. En av våra event specialister hjälper dig gärna.Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att din fest ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

5 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via