Hyra DJ till din fest? 11 tips att tänka på.

DJ huren bruiloft.jpg

Överväger du att hyra DJ till festen eller DJ till bröllopet? Det är mycket att tänka på innan du bokar. I detta blogginlägg ger vi 11 tips på hur du hittar den bästa DJn till din fest.

TIPS 1: Boka en seriös och erfaren DJ

Du har säkert hört någon i din vänskapskrets som stolt skryter att de ”är en äkta DJ. Tyvärr har de i själva verket ingen större koll på vad de håller på med. Vi vet från egen erfarenhet att detta kan leda till ett totalt misslyckande. DJ:n i fråga kan exempelvis vara oerfaren eller bara börja lira sina egna favorit hits. Detta kan lätt påverka din fest atmosfär till det negativa och resultera i att gästerna lämnar din tillställning.

Så ta det säkra före det osäkra och boka en seriös och erfaren DJ. För att hitta dessa tipsar vi dig om att du läser andra kunders recensioner, besöker DJ:n’s hemsida och kika in hans eller hennes sociala medier. Vi på Evenses arbetar bara med professionella DJ:s så bokar du genom oss kan vi garantera dig en seriös och erfaren DJ.

TIPS 2: Boka DJ som passar din målgrupp

Välj en DJ som spelar musik som dina gäster gillar och som passar din tillställning. De flesta DJ:s specialiserar sig på en musikstil, som åttiotals musik, nittiotals musik, svensk popmusik, alternativmusik eller lounge musik. Men skiljer sig musiksmaken åt hos dina gäster? Finns det både ungdomar och äldre på din fest? Isåfall är mitt tips att att hyra en DJ som kan kombinera många olika musikstilar exempelvis en all around DJ.

TIPS 3: Bestäm träff med din DJ innan du bokar

Har du hittat en DJ som verkar lämplig för din fest? Bestäm isåfall ett möte med henne eller honom där ni sätter er ner tillsammans för att brainstorma om vilken musik som skulle passa bäst. Beskriv din tillställning och fråga om DJ:n har några idéer. En bra och lyhörd DJ kommer att lyssna på dina önskemål och komma med relevanta idéer på musik utifrån dina beskrivningar. Du kan även fråga om det finns möjlighet att se DJ:n live på ett event där de uppträder. Detta ger dig en bättre helhetsuppfattning hur DJ:n uppträder.

TIPS 4: All inklusive eller ej?

En förutsättning för att en DJ ska kunna ge din publik en rejäl show är att rätt utrustning finns tillgängligt så som ljus, ljud, scen och DJ bås.

Kika därför en extra gång om din DJ erbjuder sin underhållning inklusive eller inklusive utrustning. Skulle DJ:n inte göra det kan du ändå vara lugn om du bokat genom en boknings byrå. De tillhandahåller ofta utrustning vilket sparar dig både tid och energi.

TIPS 5: Planera in tid för uppbyggnad och demontering av utrustning

Vissa DJs har bara med sig ett litet DJ bord och ett par högtalare medan andra kommer med en full lastbil lastad med stora högtalare, avancerade ljussystem och ett stort DJ bås. Ett uppträdande med enorm utrustning kan såklart skapa en omfattande show, men en nackdel är att uppbyggnad och demontering tar längre tid så du bör därför planera in mer tid för detta.

TIPS 6: Formulera tydliga prisavtal

Priset för en DJ består av flera komponenter. Priset beror bland annat på restid, antal driftstimmar, utrustning och uppbyggnadstid. Vissa DJs inkluderar allt i priset och vissa tar ut avgifter i efterhand. Detta varierar helt enkelt från person till person. För att undvika obehagliga överraskningar tipsar vi er om att ni skriver tydliga prisavtal i förhand. Hos oss på Evenses erbjuder vi våra DJs till ett allomfattande pris. Alltså ett pris för hela DJ-showen.

TIPS 7: Boka din DJ i tid

Förmodligen låter jag tjatig när jag skriver detta men det finns en anledning till att detta är ett av de bästa tipsen. Många festivaler, fester och bröllop arrangeras under vår och sommarmånaderna vilket leder till att kända DJs då får en fullspäckad agenda väldigt snabbt. Det är lätt att skjuta upp artistbokning till sista sekunden pågrund av att andra delar anses vara viktigare men vänta inte för länge innan du bokar DJ, utan gör det i tid.

TIPS 8: Ta ett snack med grannen innan

För att undvika klagomål och i värsta fall tvingas stänga ner festen tipsar vi er om att i förväg informera grannar och andra i området om tillställningen. Kolla upp vilka ordningsregler som gäller och om det finns några tider då det måste vara tyst i området.

TIPS 9: Lista dina egna favvolåtar

Det är omöjligt för DJ:n själv lista ut dina och dina gästers favoritlåtar. Gör därför en lista med låtar som du önskar höra under din fest.

Det gör du enkelt genom att dela en Spotify lista eller genom att skriva ner låtarna på ett papper som du delar med DJ:n. På detta sätt blir det mycket lättare för DJ:n att mixa dina låtar med resterande musik och vilket leder till en mer lyckad fest.

TIPS 10: DJ + Artist = sant?

Många tänker inte på möjligheten att kombinera en DJ med en liveartist. Detta höjer stämningen på festen och får ett ”live” inslag vilket brukar vara riktigt uppskattat. Beroende på din typ av fest och din budget finns det många olika alternativ som exempelvis:

TIPS 11: Dubbelchecka allt två veckor innan

När datumet för din fest börjar närma sig, ungefär en eller två veckor före festen, kan det vara klokt att stämma av med DJ:n så att allt är som det ska.

Skulle det visa sig att det är något som inte står rätt till så behöver du inte stressa med att fixa det utan du har gott om tid att lösa problemet som uppstått.

Evenses erbjuder professionell underhållning till hela Sverige. Vårt breda utbud består av allt från band och DJ:s till evenemangs utrustning samt mycket mer. Vi erbjuder våra kunder underhållning av högsta kvalitet till överkomliga priser. Evenses är marknadsledare inom den nederländska underhållningsindustrin och tillhandahåller professionell underhållning i Belgien, Tyskland och England. Som ett resultat av en snabb expansion är vi ett av Europas snabbast växande företag inom underhållningsindustrin. Läs mer om oss här!Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via