Överväger du att hyra till festen eller DJ till bröllopet? Det är mycket att tänka på innan du bokar. I detta blogginlägg ger vi 11 tips på hur du hittar den bästa DJn till din fest.

TIPS 1: Boka en seriös och erfaren

Du har säkert hört någon i din vänskapskrets som stolt skryter att de ”är en äkta ”. Tyvärr har de i själva verket ingen större koll på vad de håller på med. Vi vet från egen erfarenhetet att detta kan leda till ett totalt misslyckande. i fråga kan exempelvis vara oerfaren eller bara börja lira sina egna favorithits. Detta kan lätt påverka din fest atmosfär till det negativa och resultera i att gästerna lämnar din tillställning.

Så ta det säkra före det osäkra och boka en seriös och erfaren . För att hitta dessa tipsar vi dig om att du läser andra kunders recensioner, besöker hemsida och kika in hans eller hennes sociala medier. Vi på Evenses arbetar bara med professionella så bokar du genom oss kan vi garantera dig en seriös och erfaren .

TIPS 2: Boka som passar din målgrupp

Välj en som spelar musik som dina gäster gillar och som passar din tillställning. De flesta specialiserar sig på en musikstil, som åttiotalsmusik, nittiotalsmusik, svensk popmusik, alternativmusik eller loungemusik. Men skiljer sig musiksmaken åt hos dina gäster? Finns det både ungdomar och äldre på din fest? Isåfall är mitt tips att att hyra en som kan kombinera många olika musikstilar exempelvis en all around .

TIPS 3: Bestäm träff med din innan du bokar

Har du hittat en som verkar lämplig för din fest? Bestäm isåfall ett möte med henne eller honom där ni sätter er ner tillsammans för att brainstorma om vilken musik som skulle passa bäst. Beskriv din tillställning och fråga om har några idéer. En bra och lyhörd kommer att lyssna på dina önskemål och komma med relevanta idéer på musik utifrån dina beskrivningar. Du kan även fråga om det finns möjlighet att se live på ett event där de uppträder. Detta ger dig en bättre helhetsuppfattning hur uppträder.

TIPS 4: All inklusive eller ej?

En förutsättning för att en ska kunna ge din publik en rejäl show är att rätt utrustning finns tillgängligt så som ljus, ljud, scen och bås.

Kika därför en extra gång om din erbjuder sin underhållning inklusive eller inklusive utrustning. Skulle inte göra det kan du ändå vara lugn om du bokat genom en bokningsbyrå. De tillhandahåller ofta utrustning vilket sparar dig både tid och energi.

 

TIPS 5: Planera in tid för uppbyggnad och demontering av utrustning

Vissa har bara med sig ett litet bord och ett par högtalare medan andra kommer med en full lastbil lastad med stora högtalare, avancerade ljussystem och ett stort bås. Ett uppträdande med enorm utrustning kan såklart skapa en omfattande show, men en nackdel är att uppbyggnad och demontering tar längre tid så du bör därför planera in mer tid för detta.

 

TIPS 6: Formulera tydliga prisavtal

Priset för en består av flera komponenter. Priset beror bland annat på resetid, antal driftstimmar, utrustning och uppbyggnadstid. Vissa inkluderar allt i priset och vissa tar ut avgifter i efterhand. Detta varierar helt enkelt från person till person. För att undvika obehagliga överraskningar tipsar vi er om att ni skriver tydliga prisavtal i förhand. Hos oss på Evenses erbjuder vi våra till ett allomfattande pris. Alltså ett pris för hela DJ-showen.

 

TIPS 7: Boka din i tid

Förmodligen låter jag tjatig när jag skriver detta men det finns en anledning till att detta är ett av de bästa tipsen. Många festivaler, fester och bröllop arrangeras under vår och sommarmånaderna vilket leder till att kända då får en fullspäckad agenda väldigt snabbt. Det är lätt att skjuta upp artistbokning till sista sekunden pågrund av att andra delar anses vara viktigare men vänta inte för länge innan du bokar , utan gör det i tid.

 

TIPS 8: Ta ett snack med grannen innan

För att undvika klagomål och i värsta fall tvingas stänga ner festen tipsar vi er om att i förväg informera grannar och andra i området om tillställningen. Kolla upp vilka ordningsregler som gäller och om det finns några tider då det måste vara tyst i området.  

 

TIPS 9: Lista dina egna favvolåtar

Det är omöjligt för själv lista ut dina och dina gästers favoritlåtar. Gör därför en lista med låtar som du önskar höra under din fest.

Det gör du enkelt genom att dela en Spotify lista eller genom att skriva ner låtarna på ett papper som du delar med . På detta sätt blir det mycket lättare för att mixa dina låtar med resterande musik och vilket leder till en mer lyckad fest.

 

TIPS 10: + Artist = sant?

Många tänker inte på möjligheten att kombinera en med en liveartist. Detta höjer stämningen på festen och får ett ”live” inslag vilket brukar vara riktigt uppskattat. Beroende på din typ av fest och din budget finns det många olika alternativ som exempelvis:

 

 

TIPS 11: Dubbelchecka allt två veckor innan

När datumet för din fest börjar närma sig, ungefär en eller två veckor före festen, kan det vara klokt att stämma av med så att allt är som det ska.

Skulle det visa sig att det är något som inte står rätt till så behöver du inte stressa med att fixa det utan du har gott om tid att lösa problemet som uppstått.

 

Evenses erbjuder professionell underhållning till hela Sverige. Vårt breda utbud består av allt från band och till evenemangs utrustning samt mycket mer. Vi erbjuder våra kunder underhållning av högsta kvalitet till överkomliga priser. Evenses är marknadsledare inom den nederländska underhållningsindustrin och tillhandahåller professionell underhållning i Belgien, Tyskland och England. Som ett resultat av en snabb expansion är vi ett av Europas snabbast växande företag inom underhållningsindustrin. Läs mer om oss här!