• litet storband.jpeg
 • Orkesterband.jpeg
 • sångare.jpeg
 • trummis.jpeg
 • trumpet.jpeg
litet storband.jpeg
Boka jazzmusik till din fest | www.evenses.se
Boka en miniorkester | www.evenses.se
Boka en liten orkester | www.evenses.se
Boka jazzmusik till din årsdag | www.evenses.se
Boka jazzmusik till din 20 tals fest | www.evenses.se
Boka jazzband till din temafest | www.evenses.se
Orkesterband.jpeg

Det Lilla Storbandet

27995 kr - 44790 kr
5 (2 reccensioner)

Om Det Lilla Storbandet

Lilla Storbandet är just vad det låter som- ett storband i miniatyr!
Bandet består av 8 proffsmusiker (sång - Cecilia Runolf, trumpet - Fredrik Hellgren, saxofon - Lina Lövstrand, trombon - Fredrik Ruud, gitarr - Fredrik Olsson, piano - Leo Lindberg, bas - Robert Erlandsson och trummor - Kristian Fredmark), alla musikhögskoleutbildade och flitigt anlitade musiker runt om på Sveriges jazzscener. Repertoaren innehåller den klassiska äldre storbandsrepertoaren av swing, bossa och jazzballader i äldre stilomarrangerad för liten sättning. Musik av artister som Frank Sinatra, Ella FitzGerald, Andrew Sister´s, Nat King Cole och Nathalie Cole varvas på ett fantasifullt sätt och skapar just den härliga varma atmosfär som under en kväll på Nalen på 30-talet!

Lilla Storbandet har kommit att bli mycket uppskattade och väl anlitade vid både större evenemang, privatfester och bröllop genom åren. De spelar både till mingel och till dans och passar perfekt vid företagsevent, privatfest och bröllop.
Lilla Storbandet kan även erbjuda mindre sättning för de som vill börja kvällen med t ex jazztrio till fördrinken, innan hela bandet tar över efter middagen. För en extra twist på festen finns också möjlighet att kombinera Lilla Storbandet med ”Lilla danskursen- Let´s dance”. Under ledning av danspedagogen Sofia Olofsson ordnas en kurs på ca 45-60 min i t ex foxtrot, cha-cha och vals. Kursen anpassas efter deltagarnas önskemål och förkunskaper under lättsamma former.

Under kvällen lovar vi att ni får användning av era nya danskunskaper och kan dansa med varandra och till livemusiken på ett helt nytt sätt! Lilla Storbandet erbjuder en proffsig musikupplevelse i härlig 30-talsanda där spelglädje och finess står i fokus!

Kontrollera tillgängligheten för Det Lilla Storbandet här:
Från

Repertoar Det Lilla Storbandet

Sånger

null - All of me
null - Almost like beeing in love
null - Allright okay you win
null - Bei Mir bist du schön
null - Boogie woogie bugel boy
null - Cachito
null - Choo Choo ch´Boogie
null - Come fly with me
null - Don´t sit under the apple tree
null - Dream a little dream
null - El bodeguero
null - Fly me to the moon
null - I get a kick out of you
null - It don´t mean a thing
null - I´ve got you under my skin
null - In the mood
null - Let´s fall in love
null - Manhattan
null - Moon river
null - Moonlight serenade
null - New york New york
null - Nice and easy
null - Oh Johnny! Oh Johnny oh!
null - Puttin on the Ritz
null - Route 66
null - Sing sing sing
null - Something stupid
null - Straighten up and fly
null - The summerwind
null - Tea for two
null - The best is yet to come
null - Boy from Ipanema
null - Tango Jalusie
null - The way you look tonight
null - They can´t taket hat away
null - Triste
null - Unforgettable
null - Walking my baby back home/Sakta vi gå genom stan
null - Wave
null - What is this thing called love
null - Why don´t you do right
null - You make me feel so young

2 reccensioner
5 (2 reccensioner)

Yu Xiang (Firmafest)
Vi var jättenöjda med spelningen. Bandet fick beröm från ett dussintal gäster. Verkligen ett band som passar till de flesta tillfällen.
Fanny Englund (30-års fest)
Mycket proffsiga och duktiga musiker och sångerska! Eftersom de är 8st ger de en väldigt maffig musikupplevelse, som ett mindre storband. Härlig jazz/swing-musik både för dans och mingel. Trevligt och tillmötesgående bemötande vid planeringen av upplägget inför kvällen. Bandet förhöjde verkligen stämningen på min fest (med Gatsby/20-tals tema)! Rekommenderas starkt!

Vanliga frågor

Varför boka ett jazzband?

Klassisk atmosfär: Jazz är en elegant och klassisk genre som förknippas med stilfulla evenemang och tillställningar. Att boka ett jazzband skapar en lugn och avslappnad atmosfär som passar perfekt för formella tillfällen eller cocktailtimmar.

Musikalisk kvalitet: Många jazzmusiker har många års erfarenhet och en gedigen musikalisk utbildning. Det innebär att de har färdigheter att spela komplexa jazzarrangemang och improvisationer.

Anpassningsbarhet: Jazzmusiker har förmågan att anpassa sin musik till olika situationer och förväntningar. Att boka ett jazzband ger dig en skräddarsydd musikalisk upplevelse som passar perfekt för ditt evenemang eller fest.

Stämning: Jazz är en stämningsfull musikstil som kan ge bakgrund till ett evenemang utan att dominera. Att boka ett jazzband ger en vacker bakgrundsmusik som passar perfekt för middagsgäster eller under en fest.

Unik upplevelse: Jazz är en genre som inte spelas så ofta på fester eller evenemang. Att boka ett jazzband ger dina gäster en unik musikalisk upplevelse som de inte kommer att glömma.

Vilka låtar spelar ett liveband på en bröllopsfest?

Banden har en repertoar av låtar som de spelar från. Ofta är de öppna för förslag och låtönskningar. Det är dock bra att ange dessa önskningar i god tid före bokningen. På själva kvällen kan låtönskningar påverka uppbyggnaden av setlistan och därmed gästernas nöje. Om en låt inte finns i repertoaren är flera band villiga att lära sig en eller två låtar.

Hur länge spelar ett liveband?

Ett standardframträdande består av 3 set om 45 minuter. Detta fördelas över en tidsperiod på 3-3,5 timmar. Kortare framträdanden är också möjliga. Den maximala speltiden för de flesta liveband är 4 set om 40 minuter. Detta kan fördelas över en tidsperiod på 4 till 5 timmar.

Tar bandet pauser?

För att kunna genomföra framträdandet på ett trevligt, professionellt och entusiastiskt sätt behöver bandet ibland ta pauser. Ett framträdande upp till 1 timme genomförs vanligtvis utan pauser. Vid längre framträdanden kan du förvänta dig att det tas en paus på cirka 15 minuter per timme.

Vad händer under bandets pauser?

Under pauserna spelar bandet stämningsskapande musik via sitt ljudsystem. Musiken är naturligtvis i linje med den musik som spelas under framträdandet. Vissa band har en DJ som kommer med dem och denne kommer då att sköta musiken. Självklart kan du också boka en DJ för att spela under pauserna för alla band.

Hur lång tid tar det att rigga för bandet?

Riggningen av bandet tar cirka 45 minuter för band med 3 till 4 medlemmar. För större band tar det 1 till 1,5 timmar. Vi anpassar alltid mängden utrustning efter gruppens storlek. Om det är många gäster på eventet(över 175 personer), kommer även uppbyggnadstiden att vara längre.

Vad ingår i priset?

Allt som krävs för en lyckad föreställning ingår som strandstandard. Priset är alltså all-inclusive och det finns inga extra kostnader. Följande ingår:

 • Skärmad, professionell underhållning
 • Garanti för pengarna tillbaka
 • Resekostnader
 • MOMS
 • Ersättningsunderhållning vid sjukdom
 • Önskelista på nätet
 • Personlig evenemangsansvarig
 • Kundtjänst dygnet runt
 • Montering och demontering (vid behov)
 • Ljus- och ljudteknik (vid behov)
 • Annan nödvändig utrustning (vid behov)
Hur fastställs priset?

Priset beror främst på följande faktorer:

 • Föreställningens önskade varaktighet.
 • Restid och resekostnader
 • Eventuell belysning och/eller ljudteknik som krävs.
 • Eventuell väntetid och förberedelsetid
 • Gruppens storlek
 • Kännedom om rättsakten.

I slutändan är varje fest unik. Därför diskuterar vi gärna dina behov i förväg och kan göra ett lämpligt skräddarsytt förslag.

Hur garanteras underhållningens kvalitet?

Ett specialutbildat team gör förhandsgranskningar av vår underhållning. Här tittar vi på:

 • erfarenhet,
 • utbildning,
 • förhållandet mellan pris och kvalitet,
 • representativitet,
 • originalitet
 • pålitlighet när det gäller att hålla möten.

Vad vi annars gör:

 • Alla artister presenteras genom demos och liveframträdanden.
 • Personlig introduktion för att kunna uppträda på Evenses vägnar
 • Vår underhållning har också en onlineportal där de alltid kan se all information och alla krav för din bokning.
 • Vi ringer och sms:ar underhållningen före bokningen för en slutlig kontroll.
 • Vi arbetar endast med underhållning som vi själva står bakom och som uppfyller våra kvalitetskrav. I alla andra fall visas de inte på vår webbplats.
 • Eftersom vi har varit verksamma i nästan 15 år har vi ett bra långsiktigt samarbete med nästan alla våra underhållningsföretag.
Hur går en bokning till?

Vårt jobb är att avlasta dig helt och hållet så att du får en lyckad fest. Det är så här du får en lyckad fest:

 1. Titta på vår webbplats och välj den underhållning som du gillar. Svårt att välja? Kontakta vårt team så hjälper vi dig att hitta rätt alternativ.
 2. Du får ett kostnadsfritt förslag. Passar den inte riktigt till dina behov? Meddela oss så försöker vi justera det. Är förslaget till din smak? Därefter kan du ange att du vill boka.
 3. Du kan lämna dina önskemål och andra uppgifter online. Vi gör ett avtal och fakturerar. Detta kan betalas och undertecknas på nätet. Vi planerar all underhållning på rätt sätt. Vi kontaktar dig strax innan du bokar.
 4. Vi är redo. Vi kommer att göra det till ett lyckat tillfälle!
Hur kan jag avbryta?

Vill du avbryta oväntat? Kontakta oss, så försöker vi lösa det så bra som möjligt för både dig och den underhållning du har bokat. I samråd kommer vi oftast fram till den bästa lösningen.

Detta är vår standardregler för avbokning:
När du har bekräftat din bokning har du 14 dagars betänketid. Du kan då säga upp avtalet utan att ange någon anledning, utan kostnad. Detta gäller endast för bokningar som är längre än 45 dagar från bokningsdagen.

Om ångerfristen har löpt ut eller om bokningen görs inom 45 dagar tar vi ut en avbokningsavgift. Du kan teckna ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 6,8 % av bokningsbeloppet.

Avboka utan avbeställningsskydd:
20 % upp till 90 dagar eller mer före bokning
40 % upp till 31 dagar före bokningen
60 % upp till 14 dagar före bokning
80 % upp till 7 dagar före bokning
100 % upp till 0 dagar före bokning

Avbokning med avbeställningsskydd:
upp till 90 dagar före bokning
20 % upp till 31 dagar före bokningen
30 % upp till 14 dagar före bokningen
40 % upp till 7 dagar före bokningen
50 % upp till 0 dagar före bokningen
+
Vid flexibel avbokning kan kunden, om leverantören godkänner det, flytta bokningsdatumet en gång utan kostnad.

För välkända artister följer vi de avbeställningsvillkor som gäller för detta parti.

Hur sker betalningen?

Du kan göra din betalning via vår säkra online-miljö. Vi använder betalningsleverantören Mollie för detta. Du kan välja mellan alla vanliga betalningsmetoder.

 • Perfekt
 • Banköverföring
 • Kreditkort
 • PayPal
 • Apple Pay
 • Sofort Banking
 • Bankkontakt
 • KBC/CBC-betalningsknapp
 • Belfius betalningsknapp

Du kan välja följande betalningsvillkor:

 • 100 % deposition i förväg
 • 50 % när bokningen görs, resterande 50 % 14 dagar före bokningen.
  Endast för företag:
 • Betala 30 dagar efter bokning (2,9 % tilläggsavgift)
 • Betala 60 dagar efter bokning (6,8 % tilläggsavgift)
Vad händer om min fest inte kan genomföras på grund av Corona?

Vill du boka underhållning, men är osäker på om ditt festdatum kan genomföras? Hos oss kan du flytta din bokning kostnadsfritt när som helst om din fest inte kan genomföras på grund av statliga åtgärder. Vi erbjuder denna garanti helt gratis!

Vad händer om underhållningen inte kan uppträda i sista minuten?

Vi har alltid ett reservalternativ tillgängligt. Vårt team är tillgängligt 24 timmar om dygnet. Om underhållningen du har bokat inte kan genomföras på grund av force majeure kommer vi att göra allt vi kan för att få den att bli av. Eftersom vi har ett så stort nätverk lyckas vi alltid.

litet storband.jpeg Det Lilla Storbandet
27995 kr - 44790 kr
5 (2 reccensioner)
Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via