Hitta rätt underhållning till din personalfest!

bandje-optreden.jpg

Dags att förbättra kundrelationerna, presentera kvartalssiffrorna eller bara samla kollegerna för en trevlig pratstund utanför arbetstiden: en personalfest fungerar alltid bra och uppskattas av många.

Men hur bestämmer du vilken typ av underhållning som ska bokas till personalfesten? Det kommer helt klart att bero på många faktorer. I detta blogginlägg ger vi dig fem nyttiga tips som förbereder dig väl inför din bokning av underhållning till personalfesten.

1. Ta reda på vad dina gäster vill

Huvudingrediensen för en lyckad personalfest är att du och dina kollegor har kul. Därför är det bra att redan innan festen ta reda på vad dina kollegor har för förväntningar på eventet. Önskar de en fest där både kavaj och klackar flyger av och ni dansar till partymusik till långt in på småtimmarna eller är en proper middag mer lämplig för ditt företag? Diskutera detta med dina kollegor och låt alla komma till tals.

Ta även lärdom från tidigare evenemang och hur de upplevdes av dig och kollegor. Använd den informationen för att möta så mångas önskemål som möjligt under personalfesten. Ni ska dock vara medvetna om att allas önskemål inte kommer att kunna mötas så vårt tips är att boka underhållning som tilltalar majoriteten av personalen.

2. Olika underhållningstyper för olika tillfällen

Det finns ett väldigt stort antal underhållningstyper i flera olika former och storlekar. Det är därför bra att även tänka på till vilket tillfälle du önskar underhållning. Är du intresserad av underhållning till ditt öppningsevenemang? Då kan du titta vidare på exempelvis en flash mob, dansshow eller trollkarl. Är du istället intresserad av att underhålla din personal hela kvällen? Då lämpar sig DJ, Coverband eller Jazzband bättre.

3. Få alla nöjda.

Du och dina kollegor är förmodligen olika, vissa gillar dagens hits, andra rock och någon tredje schlager. Att möta allas behov är i stort sett omöjligt. Det kommer alltså alltid finnas kollegor som inte gillar underhållningen du väljer. För att bemöta detta problem tipsar vid dig att du boka olika typer av underhållning till olika delar av kvällen. Exempelvis hyra ett coverband som spelar varierad musik under middagen och även under början av kvällen. Sedan hyra en DJ som spelar partyhits under senare delen av kvällen.

Ett annat sätt att lösa detta är att boka alternativ underhållning som kasinobord, photo booth, videogästbok eller annan underhållning som kollegorna kan roa sig med.

4. Avsluta tillsammans

Om personalfesten innehåller flera underhållningstyper kommer kollegorna att delas upp. Alla kommer förmodligen att uppskatta kvällen och underhållningen som tilltalar honom eller henne men det kommer inte att avslutas tillsammans. Vårt fjärde tips är därför att samlas och avsluta kvällen tillsammans. Det är därför lämpligt att boka en avslutande underhållning. Detta motverkar även att dina kollegor går hem tidigare då det inte vill missa denna avslutande akten.

5. Skapa en prioriteringslista

Så nu är det dags att välja underhållning till din personalfest. Vårt första tips är naturligtvis att begära flera erbjudanden och jämföra dem med varandra. Glöm inte att kontrollera vad som ingår i priset, kommer du själv att behöva stå för ljud och ljus utrustning eller är detta något som artisten tar med själv samt ingår resekostnader eller kommer dessa att debiteras i efterhand?

Sätt sedan upp alla alternativ bredvid varandra och jämför. Blir det svårt att välja mellan underhållningarna? Isåfall kan det hjälpa att skapa en prioritetslista. Skriv ner för och nackdelar med varje akt och ge dem ett betyg där en 1a står för ”lite viktig” och en 5a står för ”mycket viktig”. Lägg sedan till fördelar och nackdelarna till alla alternativen och gör ditt val baserat på detta resultat.Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att din fest ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

5 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via