Hyra DJ till bröllop? 5 viktiga saker att ta hänsyn till innan du bokar.

All round DJ bruiloft.jpg

Givetvis vill du göra ett imponerande intryck på dina gäster under din bröllopsfest. Att hyra en DJ är definitivt ett bra sätt för att uppnå detta. Men det är ganska svårt att hitta den perfekta DJ till just ditt bröllop. För hur vet du egentligen vilken DJ som spelar musik som passar ditt bröllop?

Precis som alla andra vill du naturligtvis organisera en bröllopsfest som gästerna talar om länge. När du väl bestämt dig för att hyra en DJ kommer du inse att det är ganska svårt att hitta den perfekta DJn. När allt kommer omkring har du förmodligen inte fått möjlighet att höra DJ spela live vilket gör det svårt att avgöra hur bra DJn är. Därför kommer vi i denna artikel att ge dig fem konkreta tips för att göra det lite lättare att hitta den DJ som passar perfekt till just ditt bröllop.

1. Har DJn tidigare erfarenheter?

Bara för att någon äger en skivspelare betyder det inte att de är en bra DJ. Erfarenhet är en viktig faktor. Bröllopsfestens framgång beror huvudsakligen på hur erfaren DJ är. En fördel med en professionell DJ med erfarenhet är att de kan känna av atmosfären och anpassa musiken efter publiken och hur de känner. En erfaren DJ kommer alltså läsa av gästerna och spela det gästerna vill höra. Därför bör du inte bara titta på priset när du bokar en DJ, utan även hur lång erfarenhet de har.

Evenses DJs är erfarna och professionella, vi arbetar ständigt för att erbjuda våra kunder professionell underhållning och därför har vårat team noga valt ut DJs som ska passa till ditt unika evenemang. Möjlighet finns alltid att diskutera dina önskemål och behov personligen med DJn i förväg. Ett samtal mellan dig och DJn underlättar för båda parter. Du får uttrycka dina önskemål och DJn har möjlighet att anpassa sitt set efter dina önskemål i förväg och vet de exakt vilken musik du verkligen vill höra på bröllopsfesten.

2. Vilken musikgenre passar dig och dina gäster?

När du väljer musikgenre ska du tänka på att musiken ska passa både dig och dina gäster. Kanske gillar du house, svensk pop eller kanske rock? Men innan du väljer genre bör du ställa dig frågan: tycker verkligen mina gäster också om den här musiken? Förmodligen är far- och morföräldrar samt äldre fastrar bjudna på bröllopsfesten. I detta fall rekomenderar vi därför att du tänker igenom en extra gång innan du väljer musik som nästan bara yngre lyssnar på. För vi vet ju alla att de gamla goda åttiotals och nittiotals hitsen går hem hos båda unga och gamla.

Vid dessa tillfällen passar en all Around DJ perfekt. Evenses har ett brett utbud av allround DJs, som spelar olika genrer. Förutom det erbjuder vi Disco DJ, ett House DJ eller en 80-tals / 90-tals DJ.

Boka Allround DJ

En Allround DJ spelar olika sorters musikgenre under din bröllopsfest och anpassar musiken till temat, atmosfären och publiken. Bokar du en Allround DJ till ditt bröllop kommer detta förmodligen uppskattas av både äldre och yngre gäster. En kombination av klassiska kända svenska låtar, de senaste hitsen och dansmusik. Allt anpassat för dig och dina gäster.

Boka Disco DJ

Är du istället säker på att du och dina gäster vill höra bästa dansklassikerna eller funk vid ditt bröllop? Boka då en disco DJ som lirar alla disco klassiker från förr och mixar de med nya discohitsen.

Boka 80-tals / 90-tals DJ

Vill du att DJ spelar de kända klassiker som nästan alla känner igen? Då ska du boka en 80-tals / 90-tals DJ till ditt bröllop. Alla kommer bli uppspelta och känna flashback när de hör de berömda klassikerna från åttiotalet och nittiotalet av bland annat Madonna, Prince och George Michael.

Boka House DJ

Gillar du och dina gäster att dansa till house musik?  Då är det självklara valet att hyra en House DJ till ditt bröllop. Denna DJ är specialiserad på House musik och är uppdaterad på de senaste skvisläppen och vad som är inne. Oavset om det är House, trance och dansmusik.

Boka en känd DJ

Vill du verkligen göra ett oförglömligt intryck på dina gäster under din bröllopsfest ska du boka en välkänd DJ. Om du bokar en välkänd svensk eller utländsk DJ, kan du vara säker på att festen blir en riktig succé. Här vet du exakt vad kan förvänta dig. Evenses har ett brett sortiment av välkända DJs och DJs som Lucas & Steve och Yellow Claw och de kan bokas om du vill skapa ett evenemang som du och dina gäster aldrig kommer att glömma.

3. Kombinera DJ och musiker

Är du ute efter något mer unikt? Då kan vi tipsa dig om att boka en DJ och en musiker som spelar tillsammans. Denna kombination skapar en unik touch på ditt bröllop. Dessutom skapar ofta en DJ och musiker duon mer interaktion med gästerna än vad en ensam DJ gör. En DJ och musiker kombinerar det bästa av två musikvärldar: Du får atmosfären i ett liveband vid ditt bröllop tillsammans med DJns härliga rytmer. Evenses erbjuder olika kombinationer av DJ och musiker. Du kan till exempel välja mellan en DJ och saxofonist, DJ och trummis, DJ och trumpet, DJ och gitarrist eller DJ och violinist. Under bröllopet kan musiken spela tillsammans med DJn i flera olika uppsättningar.

Möjligheten finns även att hyra en DJ och sångare som kombinerar live-uppträdandet hos en sångare med DJs härliga beats. Sångaren eller sångerskan sjunger live till låtarna som DJn spelar. Det spelar ingen roll om de är pop, rock eller svenska allsånger.

4. Kontrollera om det finns en ersättningsDJ

Självklart vill du inte riskera att stå utan DJ på din bröllopsfest. Det kan hända att DJen oväntat blir sjuk eller annan frånvaroorsak. Kontrollera därför alltid i förväg att det finns en ersättnings underhållning tillgänglig. En professionell underhållningsbyrå erbjuder dig alltid likvärdig artist om din bokade artist inte kan uppträda.

5. Kontrollera utrustningen

En erfaren och professionell DJ tar alltid sin egen utrustning. Du behöver därför inte ordna ljud- och ljusutrustning. Om en musiker spelar tillsammans med DJ, kopplar musikern in sitt instrument till DJ-utrustningen. Men du kanske redan har fixat med utrustning till ditt bröllop? Då är det bara att du informerar oss om detta i förväg så tar DJ hänsyn till detta och du får ett lägre pris av oss.

Glöm inte dansgolvet

Vill du att alla ska dansa på ditt bröllop? Med ett upplyst LED dansgolv uppmuntrar du bröllopsgästerna ännu mer att dansa. Du kan hyra ett dansgolv som passar perfekt till din bröllopsfest. De finns i olika modeller och med olika mönster. Vad sägs om ett gammaldags upplyst disco golv? Eller ett golv där dina namn är skrivna? Detta kan du boka hos Evenses.Garanterad kvalité
Personlig service
Spelgaranti
Erfarenhet från 10.000+ fester
Vill du att ditt parti ska lyckas?

Oavsett ditt evenemang eller din fest är vi här för att göra din speciella dag till en minnesvärd dag.

Advice
Råd eller hjälp behövs?

7 dagar i veckan är vi redo att hjälpa dig via