Vivid Colours är ett popband från Uppsala som bildades genom universitetets pulserande nationsliv av de fyra dåvarande studenterna Anthony Bachtiar på sång och klaviatur, Feria Hikmet och Nils Öberg på växelvis gitarr och bas samt Pedram Effati på trummor.

Med sitt fantasifulla sätt att blanda in svänget från funk, jazz och blues samt olika popinfluenser skapar de ett eget unikt och groovy sound. Bandet bildades hösten 2016 och gjorde live-debut bara en månad senare, och har sedan dess bjudit på många och åter många spelningar. Live levererar de en livfull kavalkad av dansanta pophits med hög allsångsfaktor, som i hemstaden Uppsala där de spelat på fullsatta nationer och Katalins och Kulturnattens största scener.

Vivid Colours kan även bjuda på mer intima och avskalade gig som till exempel på Sofar Sounds ett flertal gånger. Med sin stora kärlek för att spela live omfamnar de publiken med ett stadigt groove, varm sång och skarpa gitarrsolon, oavsett gigets storlek och karaktär, vilket framgår i recensionen av UNT som beskrev succégiget på Katalins berömda scen på följande sätt:

"Att beskriva deras musik är en utmaning. De blandar vilt och utöver popen hittar du spår av funk och blues. Allt blir lite hårdare live med Pedram Effatis säkra trumspel. Att bandet lyckas förvandla publiken till en kör under bandpresentationen visar på att de är ett live-band att hålla koll på! "

- Upsala Nya Tidning